הפסח הזה עשו לכם סדר בקלוריות
לא חובה לסעוד ארוחות חג עתירות קלוריות. ניתן בהחלט ליהנות בארוחות ליל הסדר וחול המועד, מתבשילים לפסח שהינם דלים בקלוריות ושומן. והנה הדרכים לעשות זאת...
לא חובה לסעוד ארוחות חג עתירות קלוריות. ניתן בהחלט ליהנות בארוחות ליל הסדר וחול המועד, מתבשילים לפסח שהינם דלים בקלוריות ושומן. והנה הדרכים לעשות זאת...
המצה וצפיפותה הקלוריתמצה שווה בערכה הקלורי ל- 2 פרוסות לחם (140 קלוריות).
במשך החג אפשר להשתמש במצה קלה ולהמעיט בצריכת המצות בכלל. מומלץ ליישם זאת גם בעוגות ממצות ושוקולד ומצה מטוגנת בביצה. מעל המצה, מומלץ להחליף את המרגרינה/ חמאה/ ממרח שוקולד בגבינות לא שמנות, מיונז דיאטטי או קצת ריבה. כמו כן, בהחלט מומלץ להפחית בנשנוש המצות לאורך הסעודה, בין מנה למנה.
לחלק מהאנשים אכילת מצות עלולה לגרום למחושי בטן ועצירות, יש להקפיד על שתייה מספקת לאורך היום.
העדיפו שתייה לא ממותקת, ולגמו מהיין לגימות קטנות (כוסית יין מכילה כ-100 קלוריות).
חרוסת, מרור וביציםמהחרוסת, מומלץ לטעום כזית ומהמרור ניתן לאכול עד מידת הסבל (אך ללא שימוש מוגזם במצות לנטרול הטעם).
הביצים הן עם תכולת כולסטרול גבוהה. לכן, ניתן לפסוח עליהן, ולבשלנים מביניכם נמליץ להפחית מהמתכונים המסורתיים העשירים בביצים, כמחצית מהכמות עם תוספת של חלבוני ביצה (ללא החלמון).
ההתייחסות כיום היא בעיקר לתכולת השומן הרווי במזון כמעלה רמות כולסטרול בדם. מלבד המוצרים מהחי עם אחוזי שומן גבוהים ישנם גם מוצרים מהצומח העשירים בשומן רווי כמו קוקוס. קוקוס הינו אחד ממרכיבי העוגות והעוגיות בפסח, ולכן מומלץ להמעיט בצריכתן. מרגרינה לסוגיה וכל המוצרים המורכבים משומן צמחי מוקשה עלולים להעלות רמות כולסטרול בדם, ולכן גם מהם מומלץ לצרוך פחות. כל גרם שומן תורם 9 קלוריות, מכל מקור שהוא, החל משמן זית וכלה בחמאה.
מזון מטוגןמומלץ להפחית מכמות המזונות המטוגנים: לביבות אפשר להפוך לפשטידה וקציצות לקציץ בשר. במקום טיגון מנות אישיות של ''מצה-ברייט'' אפשר לשים בתנור שכבות של מצות עם מילוי שונה (תרד, ביצה, גבינה, תפ''וא, עוף או הודו טחון).
נשנושים וארוחות קלות דלות קלוריותאנחנו בעונת מעבר כך שעדיין לא חם מידי למרקי ירקות ולא קר מידי לסלטי ירקות. כן מוצעת לכם אפשרות לנשנוש דל קלוריות שמקורו בארטישוק. הרתיחו אותו במים עם מעט שמן ותבלינים.
קצת טכניקה...קרור רטבי הבשר השונים לפני סיום הכנתם מאפשר הפרדת שיכבת השומן מהרוטב ובכך ליהנות ממנו ללא ייסורי מצפון.
מתכוניםיש בהחלט מקום להפגין יצירתיות ותושייה בשיפור המתכונים.
להלן ההמלצות:פשטידת מצות מתוקה - להגשה כקינוח חם או קר, וכן עם גלידה וניל (דיאטטית) ליד. (כ- 15 מנות)
המרכיבים6 מצות
כוס יין לבן
4 ביצים
2-3 חלבונים
כוס סוכר (= ½ כוס סוכר+ 10 מ'ל ממתיק )
¼ כפית קינמון
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
200 גר' פירות יבשים+ אגוזים חתוכים לחתיכות קטנות
¼ כפית מלח
מפוררים את המצות לתוך קערה. יוצקים עליהן את היין, מערבבים ומשרים עד שכל היין ייספג בתוך המצות.
מפרידים את הביצים ומקציפים את כל החלבונים עם הסוכר והממתיק לקצף קשה. מוסיפים למצות הלחות את החלמונים, הקינמון, קליפת הלימון, הפירות והאגוזים, המלח ובוחשים. מקפלים את הקצף לתוך התערובת. יוצקים את התערובת לתבנית 26 משומנת במעט שמן, ואופים בחום בינוני כ- 40 דקות.
חב' ירקות מעורבים קפואים (900 גר')
2 ביצים
2 חלבונים
3 כפות קמח מצה
2 כפות מיונז דיאטטי
עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, עלי תרד, בצל מגורד וכו') כפית אבקת מרק
מלח, פלפל
מרתיחים כ- 3 דקות את הירקות, מסננים ומוסיפים את יתר החומרים מערבבים קלות ואופים כ- חצי שעה (אפשר להקציף את החלבונים בנפרד ולהוסיף בסוף). ניתן להפוך את הפשטידה לחלבית ע''י הוספת קופסת גבינה לבנה עד 5 אחוזים.
לסיוםרצוי לנצל את ימי החופשה לטיולים רגליים ופעילות גופנית לאיזון החוויה הגסטרונומית. ובין אם אתם מן המהדרין ובין אם לאו, מומלץ לנהוג לפי המסורת לפחות בנושא אחד: אין לאכול דבר נוסף לאחר אכילת האפיקומן (בגמר הסעודה) עד לסיום קריאת ההגדה ועד בכלל, אלא לשיר בלבד.
באדיבות מרכז רפואי רבין