גלולות ברוקולי למניעת סרטן

(0)
לדרג

מדענים אומרים שיכולה להיות "גלולת ברוקולי" שתגן על נשים מפני סרטן השד.
חוקרים מאוניברסיטת אילינוי בשיקגו פיתחו רכיב כימי המבוסס על גורם טבעי נגד סרטן שנמצא בירק. ניסויים בבעלי חיים הראו תוצאות מבטיחות.
אם ניסויים בבני אדם יאששו את הממצאים, החוקרים אומרים שהרכיב יפותח לגלולה של פעם ביום או לויטמין נגד סרטן. הגלולה תהיה מוכנה בטווח של שבע שנים, הם אומרים.
היום התרופה היחידה נגד סרטן השד היא טמוקסיפן, הניתנת לנשים בסיכון גבוה, אבל החוקרים אומרים שהיא יכולה להגן רק מפני גידולים תלויי אסטרוגן, בעוד גלולת הברוקולי תוכל לשמש נגד כל הסוגים. מדענים מומחים מבריטניה מעודדים את המחקר, אבל אומרים שטיפולים למניעת סרטן, למרות שהם עקרונית טובים, קשים מאוד לביצוע מעשי.

רעיל
הרכיב הסינתטי נקרא אוקסומט. הוא מבוסס על גורם נגד סרטן שנקרא סולפורפיין, ונמצא בצורה טבעית בברוקולי ובירקות אחרים כמו כרוב או כרוב ניצנים.
הגרסה הטבעית והסינתטית מעלות את כמות האנזימים בשלב 2 בגוף, שיכולים לנטרל את רעילותם של כימיקלים גורמי סרטן.
ואולם סולפורפיין בעצמו יכול להיות רעיל בכמויות גדולות, מזהירים החוקרים. בבדיקות מעבדה הוא חיסל תאי חיות. כמו כן קשה ויקר להפיק אותו לשימוש תרופתי.
החוקרים משיקגו עשו את הגרסה הסינתטית פחות רעילה על ידי הסרת הכימיקלים האחראים לכך ככל הנראה.
כשהשוו את שתי הגרסאות על ידי הוספתן לתאי כבד במעבדה, אוקסומט הוכח כפי שבע פחות רעיל מהסולפורפיין.
הוא גם קל יותר להפקה, וזול, אומרים החוקרים.
בניסויים על חולדות, אלה שקיבלו אוקסומט לאחר שנחשפו לכימיקלים מסרטנים נמצאו בסיכון מופחת ב 50% לפיתוח גידולים של סרטן השד בהשוואה לחולדות שלא קיבלו את הרכיב.

יתרון מובהק
ראש המחקר ג'רי קוסמדר, עוזר מחקר באוניברסיטת אילינוי, אומר שהמינון של הכימיקל מונע הסרטן בגלולה יכול להיות טוב יותר מבזה המצוי באופן טבעי בירקות עצמם, שכם ניתן לשלוט בו.
הוא אומר "יכול להיות קל יותר לקחת גלולה למניעת סרטן פעם ביום, מאשר להסתמך על כמויות גדולות של ירקות.
אוקסומט יביא לאותם יתרונות, ויהיה אפשר לדעת בדיוק כמה מקבלים בכל יום, ואת היתרונות והסכנות המדוייקים".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום