לעבור את הקיץ בלי הרעלת מזון
לעבור את הקיץ בלי הרעלת מזון
תאריך פרסום: 04/07/2000
הרעלת מזון נגרמת מחמת נטייתו של מזון טרי להתקלקל בחום.
מדובר במזון מטוגן, בבשר, מזון המכיל מיונית, חומוס ועוד. ההמלצה היא להימנע מלאכול במקומות מפוקפקים. וגם בבית, במקרה שהמזון עמד זמן רב מחוץ למקרר, עדיף להשליכו לאשפה.
הפגיעה מתבטאת בשלשולים, לעיתים מדממים, חום גוף גבוה מהמקובל, כאבי בטן והקאות. הרעלת מזון, גורמת לאובדן נוזלים, ולפיכך יש לשתות שתייה מרובה ולפנות לרופא להמשך טיפול.
באדיבות קופת חולים לאומית