יש טעם חמישי: האוממי

(0)
לדרג

אוממי מה? על הטעם החדש (החמישי) במטבחים שלכם, איך הוא נוצר ומהו טעמו? והחריף ? החריף אינו טעם אלא תגובת כאב

מאת: חוקרים מאוניברסיטת מיאמי פרסמו בכתב העת Nature Neuroscience, את דבר קיומו של טעם חמישי בסיסי, בנוסף לארבעת הטעמים הבסיסיים: מתוק, מר, מלוח וחמוץ. את הטעם החמישי הם מכנים "אוממי" (Umami).

ה"אוממי" הוא הטעם של הגלוטמט - החומר שמשמש להעברת מסרים בין תאי העצב במוח, ושמצוי במזון שמקורו מן החי, ותבלינים המבוססים על הגלוטמט מצויים במטבח האסייתי. קרוב משפחה של הגלוטמט, מונוסודיום גלוטמט, מצוי במנות "בן רגע" ומעניק להן את הטעם האופייני.
מסקנתם של החוקרים ממיאמי מנוגדת לתיאוריה המקובלת, לפיה למוח יש ארבע דרכים לזיהוי טעמים, ולפיכך כל הטעמים שבעולם מורכבים ממינונים שונים של ארבעת הטעמים המוכרים. הם הצליחו לבודד מלשון של חולדה קולטן, אליו נקשר מונוסודיום גלוטמט, וטוענים, כי הקוטלן בלשון אחראי לזיהוי האוממי על ידי חוש הטעם.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום