ראש טוב

(0)
לדרג

איך ומה לאכול (ובעיקר, מה לא לאכול) כדי להימנע מכאבי ראש, לפי תורת המזרח, וגם עצה קטנה מהמערב

מאת: על פי הרפואה הסינית, התפריט היומי הינו בעל השפעה ישירה על הסימפטום השכיח של כאבי הראש. איך לאכול ושלא יכאב.
על פי הרפואה הסינית, התפריט היומי, הרגלי האכילה וסוג המזון הנאכל הינם בעלי השפעה ישירה על הסימפטום השכיח של כאבי הראש.

ידועות מספר הפרעות בתזונה העלולות לגרום לכאבי ראש, כל הפרעה שכזו קשורה לאיברים שונים על פי הרפואה הסינית ומתאפיינת בצורה אחרת של הסימפטום. הסבר על המושגים המופיעים במאמר זה ניתן למצוא במאמר: "המדרון המואר והצד המוצל של ההר" במגזין הנוכחי.

אכילה לא מספקת תגרום לכאבי ראש בגלל יצירת מצב של חסר צ'י ודם. כאב ראש זה יהיה בקצה הראש. מצב זה עשוי להיגרם בשל דיאטות קיצוניות וחוקים נוקשים, שבגללם נוצר מחסור בחלק ממרכיבי המזון.
הפתרון : אכילה מסודרת, שתייה מספקת.

אכילת יתר פוגעת בצ'י של הקיבה ומחלישה את הצ'י של הטחול וזה מוביל לכאבי ראש במצח בעלי אופי חד.
הפתרון : התאמת כמויות המזון לצורכי הגוף, אכילת מזון מחזק טחול, כלומר לשלב מזון שצבעו כתום בתפריט, להימנע ממזון חריף, קר, שמן ומטוגן, ומזון מתועש.

צריכה של תבלינים בעלי אופי מחמם כמו קארי, פלפל שחור, לבן, אדום, מזונות כמו בשר אדום ואלכוהול גורמים לאש בכבד וחום בקיבה. אש בכבד תגרום לכאבי ראש צידיים וחום בקיבה לכאבי ראש פרונטליים, לשניהם אופי חד.
הפתרון : העדפה של תבלינים מקררים כמו מלח, מנטה, נענע, פלפל לבן, זעפרן, עשבי תיבול ירוקים, מיץ עשב חיטה, מיץ עשב שעורה.

צריכה מוגזמת של מזונות יוצרי לחות, המשפיעים על הטחול והמובילים לחות יגרמו לכאבי ראש עמומים במצח ותחושה אופיינית של כבדות בראש.
הפתרון: מניעה של מזונות יוצרי לחות כולל את המזונות השומניים, המטוגנים, חמאה, קצפת, גלידה, בננה, מאכלים מתוקים וסוכר לבן.

עודף מלח בדיאטה יגרום לחסר צ'י בכליות ותוצאתו כאב ראש עמום בכל הראש ומאחורי הראש.
הפתרון: מניעה של מזון שהוסף אליו מלח בתהליך הכנתו כמו גבינות מלוחות, אבקות מרק, תעשיית בשר, ירקות מוחמצים במלח, מומלץ לשים לב לסימון התזונתי על אריזות המזון, המלח הוא תרכובת של שני יסודות: כלור ונתרן, שמות נוספים לנתרן הם סודיום, או בסימנו הכימי Na וזיכרו -מלח ים הוא פשוט מלח!!!

צריכת יתר של מזונות חמוצים משפיעה על הכבד ולעיתים קרובות גורמת לכאבי ראש. גם תוספות כימיות במזון עלולות לגרום לכאבי ראש.
הפתרון : להימנע ממזון חמוץ , להימנע מתוספת חומץ או לימון למזון , מירקות מוחמצים, וכמו כן להימנע ממזון מתועש.

עבודה לחוד ואכילה לחוד: הרגלים נכונים

אכילה מהירה בזמן שמדברים על עבודה, גורמת לרטנציה (אגירה) של מזון בקיבה ולכאבי ראש חדים במצח.
הפתרון : אכילה איטית, כאשר תשומת הלב מופנית רק לאכילה.

אכילה לא מסודרת או מאוחר בלילה יוצרת חסר יין בקיבה ועלולה לגרום לכאב ראש עמום במצח.
הפתרון: לאכול באופן מסודר ובאכילה איטית, כאשר תשומת הלב מופנית רק לאכילה. מומלץ להימנע מארוחות כבדות לפני השינה .

כאבי ראש המופיעים לאחר ארוחה הם כאבי ראש הקשורים ללחות, ליחה, רטנציה של מזון או חום בקיבה.
הפתרון : להימנע ממזונות מייצרי נוזלים וליחה כמו המזונות השומניים, המטוגנים, חמאה, קצפת, גלידה, בננה, מתוקים וסוכר לבן.


כאבי ראש המוטבים לאחר הארוחה הם אלו הנגרמים מחסר צ'י או דם.
הפתרון : התאמת כמויות המזון לצורכי הגוף, אכילת מזון מחזק טחול, לשלב מזון שצבעו כתום בתפריט, להימנע ממזון חריף, קר, שמן ומטוגן, מזון מתועש. מומלץ לאכול במקרים אלו מזון מחזק דם כמו מוצרי בשר (לא מתועש) ומזון שצבעו אדום.

כאבי ראש שמוחמרים אחרי אכילת מזון חמוץ נגרמים מעליית יאנג הכבד.
הפתרון: מניעת מזונות כמו תפוזים, אשכוליות, חומץ, יוגורט, תפוח אדמה חמוץ מבושל, ירקות מוחמצים, תרד, רוברבנים, דומדמניות, ועוד.

וכדי לא לגרוע מחשיבותה של התזונה על פי התפיסה המערבית יש להוסיף כי על פי תפיסה זו לצריכת המזונות הבאים יש קשר לכאבי ראש: גבינה צהובה, מוצרי חלב, שוקולד, אלכוהול, בשר מעובד, תפוחי אדמה, חצילים, עגבניות, פלפלים, לפת, אבוקדו, פיצוחים, שזיפים, בוטנים, ביצים, מונוסודיום גלוטאמט, פרי הדר (תפוזים בעיקר), דגים, שום, ובצל.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום