לאכול נכון על פי הרפואה הסינית

(0)
לדרג

איזון, זו מילת המפתח, על אכילה נכונה על פי השיטה הסינית (ולא רק) עשה ועל תעשה

מאת: הרפואה הסינית מלמדת אותנו כיצד לאכול נכון. כך, על ידי ישומם של מספר עקרונות פשוטים נוכל לשמור על בריאותנו. להדפיס ולתלות על המקרר.


מומלץ לאכול מזון בעל מראה וריח טוב.

כדאי שתהיה התאמה בין המזון לבין הכלים שבהם הוא מוגש.

על מקום האכילה להיות נעים, יפה ומאוורר.

מומלצת התאמה של המזון לסביבה האקלימית ולשעת הארוחה ביום.

עדיף לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות.

מומלצת אכילה בחברה נעימה ונינוחה.

לא להצמיד את הארוחה לשעת הארוחה של הילדים הקטנים.

יש לזכור: מצב הרוח מאד משפיע על יכולת עיכול המזון.

סוג התזונה, אך יותר מכך, הרגלי האכילה, עלולים לגרום למחלות באם לא נשמור על כמה כללים. לכן מומלץ ככל האפשר להימנע מ:

אכילה מהירה מידי.
אכילה חטופה בזמן נהיגה.
אכילה מאוחרת בלילה.
אכילה בזמן העבודה.
אכילה תוך כדי סערת רגשות.
אכילה בלתי סדירה מיום ליום (יום אחד "צמים" יום שני ארוחת עסקים דשנה).
אי אכילת ארוחת בוקר.
נשנוש בלתי פוסק.
אכילה מול הטלביזיה.
צום.
שינוי פתאומי בהרגלי התזונה.
לאכול בזמן כעס.

קיסר, מלך ואביון: המלצות נוספות

מומלץ להעדיף שתי ארוחות מבושלות ביום (מנת בשר לסוגיו ודגים פעם אחת ליום).

לאכול שלוש ארוחות מסודרות ליום.

להתאים את כמות המזון לצורכי הגוף ובעיקר להימנע מאכילה מרובה.

לאכול לאט!!! ולהשתדל לחוות את חווית הטעם של המזון.

להפוך את שעת האכילה לשעה של מנוחה, שלווה, ריכוז,הרפיה ורוגע: מתח מפריע לעיכול.

לגבי חשיבות הארוחות במשך היום יש עמדה ברורה לרפואה הסינית על פי הפתגם: בוקר-קיסר, צהרים-מלך, ערב-אביון. מכאן אנו למדים שהארוחה החשובה ביותר במשך היום היא ארוחת הבוקר. קצב העיכול בבוקר הוא מהיר ויעיל ביותר, הקצב יורד לקראת הצהרים ובערב הוא האיטי ביותר. הסיבה לכך היא שעיקר האנרגיה בגוף נמצאת במרידיאן של הקיבה בין השעות שבע לתשע בבוקר, בין השעות תשע לאחת עשרה בבוקר האנרגיה יורדת למרידיאן של הטחול וכך היא ממשיכה לנוע במשך היום. מכאן שגם לא מומלץ לאכול מאוחר בלילה ויש להימנע מאכילה החל משעתיים לפני השינה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום