הביטוח הסיעודי: דמעות לא יועילו

(0)
לדרג

"זו הונאה בחסות המדינה" זעק בדמעות ח"כ שמולי בדיון על הביזיון המתמשך בביטוח הסיעודי. סלינגר: אין טוב מלהצטרף לקופות החולים. ניסנקורן: סכסוך עבודה ביום ד'

מאת: מערכת zap doctors

דיון סוער נוסף התקיים היום (ב') בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בנושא משבר הביטוח הסיעודי הקבוצתי המתמשך. המתווה שמוצע כיום לקשישים על ידי משרד האוצר הוא להצטרף לביטוח קולקטיבי גדול של כל אחת מקופות החולים, ביטוח שמרכיב הסיכון בו הוא נמוך אך גם היקף הכיסוי בו קטן. משוק הביטוח הפרטי לא נראית ישועה, שכן האלטרנטיבות בשוק הפרטי יקרות הרבה יותר, מכפי שרוב אוכלוסיית הקשישים מסוגלת להרשות לעצמה.

בהסתדרות החדשה המתנגדת בתוקף למתווה זה, טוענים כי אין ממש בפתרון זה נוכח תקופת האכשרה הארוכה ושאר סעיפי הביטוח שאינם מטיבים עם המבוטחים. בדיון הבהיר יו"ר ההסתדרות החדשה, אבי ניסנקורן כי אם לא יימצא פתרון יוכרז ביום ד' הקרוב סכסוך עבודה במשק סביב סוגיה זו: "סליחה על הביטוי, אבל המתווה החדש הוא פתרון מחורבן. אגף שוק ההון נהג ברגל גסה ואינו נותן להאריך ביטוחים קיימים. גם תקופת האכשרה ארוכה, וכל האחריות מושתת על הסיעודיים עצמם. אם לא יהיה פתרון עד יום רביעי, נכריז על סכסוך עבודה כללי במשק".

כזכור, כבר לפני יותר משנתיים, בהוראת אגף ההון במשרד האוצר הוקפאו הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים ולא נערכו מאז חוזים חדשים.

האוצר: להצטרף לביטוח של קופת חולים

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, אמר בדיון: "אנחנו כמעט על סף אסון. ביטול הביטוח נעשה בצורה פזיזה על ידי אגף הביטוח ושוק ההון . אנשים מבוגרים שילמו כספים כל חייהם לביטוחים הסיעודיים ולפתע פתאום הם מתבשרים שהכול "כאלם פאדי". יש לקבל החלטה רדיקלית תוך ימים ספורים ולהקפיא לפחות לשנה הקרובה את אי חידוש הביטוחים הסיעודיים הקולקטיביים. במקביל יתקיימו דיונים במשרד האוצר וכאן בוועדה לבחינת פתרונות חלופיים".

הממונה על אגף הביטוח ושוק ההון במשרד האוצר, דורית סלינגר, אמרה בתגובה: "אנחנו בהקפאה כבר שנתיים וחצי, מה עוד יכול להתחולל? המתווה שאנחנו הצענו נותן פתרון לבני 60 ומעלה שנפלטו או ייפלטו מהביטוחים הקולקטיביים: להצטרף לקולקטיב הגדול של קופת חולים, שאין בו ריסק ושאנחנו דואגים לכך שיהיה יציב. אני לא מכירה מתווה טוב יותר. אין כאן פתרונות קסם. זה עוול להמשיך ולשווק את המוצר כפי שהוא היום. פניתי ללב הרחום של חברות הביטוח, לאפשר פתרונות נוספים, אך לא קיבלתי מענה. שר האוצר ביקש לבחון את כל האופציות הקיימות ונקיים את הבדיקה הזאת".

ח"כ שמולי: סבתא סעידה לא רצתה להיות לנטל

ח"כ איציק שמולי פרץ בבכי כשסיפר על סבתו הסיעודית: "סבתא סעידה לא ידעה מה זה אקטואריה. היא רק ביקשה לא ליפול על המשפחה. עשרים שנה היא שילמה לביטוח הסיעודי, חודש בחודשו, וברגע האמת, חברת הביטוח לא הייתה שם. זאת הונאה בחסות המדינה. נכון שבאותיות הקטנות היה כתוב שהביטוח מוגבל למספר שנים, אבל איך תסבירו שמיליון ומאתיים אלף איש נפלו בזה? בלתי מתקבל על הדעת שחברות הביטוח לא יכניסו את היד לכיס. הן לא מפסידות כסף, הן רק רוצות להרוויח עוד".

גם הגמלאית רחל עזריה, מעמותת "כן לזקן" פרצה בבכי: "גם כך גמלאים נאלצים לחיות מ-3,000 ש"ח בחודש. מה יהיה עלינו עכשיו? כל יום מתים אנשים זקנים, אולי זה הפתרון אליו שואפים?".

ח"כ אורלי לוי-אבקסיס "היתה כאן רשלנות פושעת וחוסר תום לב. יש לפצות את אלה שנפלטו". ~~

בואו לדבר על זה בפורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום