הטיפ היומי: כללי בטיחות בחג

(0)
לדרג

לקראת ט"ו בשבט, משרד הבריאות מרענן את המלצותיו בנושא אכילת פירות יבשים: כיצד למנוע סכנת חנק אצל הילדים

מאת: מערכת zap doctors

לאורך השנה מסתכנים הילדים בכך שהם מכניסים לפיהם סוגי מזון שונים. בט"ו בשבט, כאשר בני המשפחה אוכלים פירות יבשים, חייבים להקפיד בעניין זה במיוחד.

קיימת סכנת חנק באכילת כל סוגי הפיצוחים והצימוקים (בעיקר גרעינים ובוטנים במצבם השלם), לכן יש להימנע ממתן מזונות אלה לילדים בגילאי 5 ומטה. בגילאים אלה התיאום בין מערכת הבליעה למערכת נשימה אינו מפותח דיו. בנוסף, לעיתים ילדים אוכלים גם תוך כדי משחק, תנועה או דיבור, דבר המגדיל את הסיכון לשאיפת מזון לתוך דרכי הנשימה.

פיצוחים, כגון: בוטנים, שקדים, גרעיני אבטיח, גרעיני חמנייה ועוד, אשר עלולים להיתקע בקנה הנשימה, תופחים בסביבה לחה (בצינורות הנשימה), ועל-ידי כך גדלים ועלולים לסתום את צינורות הנשימה. מדי שנה אנו עדים לאשפוזים רבים של ילדים קטנים עקב שאיפת גוף זר. מומלץ לחתוך את הפירות היבשים הרכים, כגון: תאנים, תמרים ומשמשים יבשים. יש להקפיד לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולתת אותם רק כשההורים לידם.

בואו לדבר על זה בפורום "בטרם" - לבטיחות ילדים.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום