פורום בטיחות גהות ואיכות
מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום ורד, התי חדשתי בכיור מסוג נירוסטה ונאמר לי שאסור לנקות אותו עם אקונומיקה. אני מנקה אותו עם סבון כלים לפי המלצות ברשת. היום ניקיתי את הפילטר של המדיח בכיור, הוא היה מאוד מלוכלך ומלא שאריות גועליות מהשנה שחלפה.... אני רוצה לחטא את הכיור מכל הגועל שיצא מהפילטר....אני רגילה לחטא עם אקונומיקה אבל אסור ולכן רציתי לשאול האם זה מספיק לשטוף את הכיור עם סבון כלים ולאחר מכן לשפוך מים רותחים? האם זה באמת מחוטא בצורה הזו? תודה וחג שמח
ניקוי עם אקונומיקה עלול לפגוע בנירוסטה ולהוביל לכתמים ולחלודה. לא ברור לי מה צריך כל כך לחטא בכיור. לנקות יסודי הבנתי. תפני למי שמכר לך את הכיור ותבדקי מולו מהי הדרך המתאימה לניקוי של הכיור.
אמרו לנקות עם סבון כלים...
שלום רב, האם אפשרי להשאיר דלי עם מים ונוזל לשטיפת רצפות (ריצפז אם זה משנה) בבית למשך כל הלילה? או שיש בעיה לנשום את זה כמו במקרה של אקונומיקה? חבל לי לשפוך את המים, ברצוני להמשיך לשטוף איתם גם מחר....
אפשר להשאיר, אפילו מספר ימים. אין שום בעיה, סך הכל מדובר במעט סבון במים. אין שום קשר או דמיון לאקונומיקה.
האם מתאמנת פילאטיס שרגילה לעשות תרגיל על מזרון שמונח על פרקט - יכולה לבצע תרגילי פילאטיס על מזרון בחדר בעל שטיח דק נטול סיבים ללא חשש מהחלקה בתרגילי יציבות בשל משטח שלא התנסתה בו ? (לתירגול דרך אחיזה במשטח במקרה של תרגילים הדורשים יציבות בפילאטיס
צריך לבדוק אם לא מחליק. בלי המידע הזה איך בדיוק נוכל לתת לך תשובה?? לדייק זה לא הפורום המתאים לשאלתך.
בוקר טוב תפוח אדמה נא שהיה במקרר ולאחר מכן בושל עם גזר ובשר זה בטוח בריאותית לאכול אותו עם כל עניין האקרילמאד?
נכון שנוטים להמליץ לא לאחסן תפוחי אדמה לזמן ארוך במקרר. אבל, צריך להבין מתי מעט בעייתי ומתי אין בעיה. יש שני רעלנים שמתפתחים בתפוחי אדמה הנמצאים בקרור. 1. שנוצרות בקרור נקודות גידול ומתחת לקליפה נוצרת שכבה ירוקה (השכבה הירוקה יכולה להיות גם בתפוח אדמה בוסר) - זה רעל בשם סולנין. בכמויות קטנות אולי קצת אי נוחות בבטן, בכמויות ממש גדולות עלול לגרום להרעלה המתבטאת בבחילות, שלשולים, כאבי ראש ולפעמים בעיות נוירולוגיות. לכן, להמנע מתפוחי אדמה שמתחת לקליפה יש ירוק. אפשר להסיר את כל הירוק, כך שהכמות תהיה קטנה. אם לא ירוק להסיר את אזור הצמיחה, אם יש, שמכיל הרבה סולנין. לגבי סולנין אין הבדל אם מבשלים, מטגנים או אופים. נלווה לסולנין חומר נוסף, גליקואלקלואיד, שגם הוא בעיתי. אבל הם יחד, וההתייחסות אליהם זהה. 2. חומר שני שבעייתי ממש, נוצר באפיה בתנור או בטיגון. לא בעייתי בבישול (טמפרטורה של עד 100 מעלות). כאשר תפוחי האדמה במקרר חלק מהפחמימות עובר לסוכרים. ואז, בתהליך טיגון בהשחמה גבוהה, או בתנור באפיה בטמפרטורה גבוהה, הסוכרים האלה עוברים לחומר הנקרא אקרילאמיד. אקרילאמיד מסווג כמסרטן פוטנציאלי בבני אדם. גם עלול לגרום לבעיות עצבים ולפגיעה ברבייה. ומזה כדאי להמנע, כי הפגיעה לא מיידית אלא עלולה להופיע לאחר שנים. אז, כדאי לא לאחסן במקרר. לזמן קצר לא בעיה. אבל, עדיף לא. לכן, אם בשלתם, בעיית האקרילאמיד לא קיימת. ואם תפוחי האדמה היו לבנים ובלי גידולים אפילו נוכחות כמות קטנה של סולנין לא בעיה.
תשובה מרתקת תודה דוקטור ורד: )
בשמחה. שאלה כמו שלך, חשובה ותורמת להרבה אנשים. עם קצת הרחבת ידע ומיקוד של הבעיה והפתרון המתאים, החיים קלים ונוחים יותר ובלי חרדות.
היי, האם אפשר לשים בשר ועוף בהקפאה בקלקר שאיתו זה מגיע מהקצב? תודה
אין שום בעיה לאחסן מוצרי מזון ותבשילים בקלקר במקרר/בהקפאה
שלום ורד, בני בן השנתיים משחק עם אבא שלו בגינה עם גירים צבעוניים ומצייר איתם על הדרכה האבא קנה גירים מאיפשהו ואין לי מושג מה מכילים כי לא רשום על גבי האריזה יצא לי לראות מס׳ פעמים שהילד מכניס גיר לפה! כשניסיתי להתעמת על כך עם האבא הוא אמר שהכל בסדר מבחינתי זה חמור כי קראתי שעלול להכיל שאריות אסבסט ועוד אני מודאגת!!! איך מוודאים שהמוצר בטיחותי??
אסבסט מסוכן בכל גיל. וזאת בהנחה שבכלל יש זיהום אם בכלל של אסבסט בגיר. נראה לך שאם היה היו כותבים?? אין תקינה ואין דרישה לכתוב את ההרכב של גיר. ו...הבעיה העיקרית עם אסבט היא לא שאוכלים אותו אלא שנושמים אותו. אם אוכל, זה בעיקר תוסף סידן (חומר הגלם של גירים) ובזמן שהחומר בפה הוא סופג לחות. אם בכלל יש סיבים, אז הם נרטבים, כך שהסיכון מהם בעצם מתבטל. ועכשיו שגם את נרגעת,לא כדאי עימותים. נחמד שכולכם תשחקו ותהנו.
עברתי מיפוי לב עם דפירידמול. יודעת שאסור לי לבוא במגע עם תינוק ואם מניקה. אם אני מבשלת לתינוק בן 10 חודשים. באותו היום, האם זה מסכן אותו?
מיפוי לב לא קשור לתרופה שהזכרת. מאחר שהמידע חסר, עדיף שתבדקי מול הצוות הרפואי המטפל בך. על פניו, גם לבשל כלול בלא לבוא במגע.
הכנתי עוגות שמרים בתוך תבנית קרטון משיין שלקראת סוף האפיה ראיתי שיש לה ציפוי מפלסטיק הפלסטיק התחיל קצת להינמס אבל העוגות לא נדבקו בכלל אולי כי היה קצת שמן אז הצלחתי להוציא את העוגת לגמרי בלי הפלסטיק אבל השאלה אם אין חומרים לא בריאים שיצאו מהפלסטיק
לא יודעת מה מכילים מוצרי שיין. אם כתוב על התבנית שהיא מאושרת למזון (הטבעה של מזלג וכוס) אז לא צריכה להיות בעיה. קצת מוזר ציפוי פלסטיק לתבנית לאפיה. אם אין סימון... לשיקולך.
היי , האם אפשר לדעת בוודאות האם גם שקונים חברה מוכרת וגם שמשתמשים בכלים מסיליקון זה עדיין לא בריא ?? כי תמיד יהיו שריטות מיקרוסקופיות שלא נראה ובחום משתחררים דברים לא טובים? רוצה להבין אם אחת ולתמיד לקנות מעכשיו רק נירוסטה? תודה רבה
גם בלי שריטות יש מעבר של חומרים מכל כלי לאוכל. גם בלי קשר אם חברה מוכרת או לא. כמובן לא כדאי לקנות מחברות שלא אומרות בדיוק ממה הכלי עשוי. יש כלים שעשויים מחומרים שמשחררים יותר, יש כלים שמשחררים חומרים שאין איתם בעיה, יש כלים שמשחררים חומרים שיש איתם בעיה רק בשימוש מוגבר, כמויות גדולות וכך הלאה. גם אם יש שריטות, נניח כלי שהוא מצופה להגן מהחומר המסוכן ממנו הוא עשוי, אז שריטות קלות לא חודרות לעומק ומגיעות לחומר הפנימי (לדוגמא אלומיניום) אם השריטה כל כך עמוקה, אז בכלל לא להשתמש בכלי. ונניח כלי שהוא מצופה, מוגדרים לעיתים נון-סטיק, כדי לשפר את ביצועי הכלי שלא ידבקו אליו דברים, אז שריטות קלות או עמוקות לא משנות דבר, כי כל הכלי עשוי מחומרים לא בעייתיים. גם נירוסטה משחררת חומרים, אבל בטווח שמוגדר על ידי משרד הבריאות שבטוח לנו (מאושר לבישול בכל מקום ללא הגבלה). כן, הבישול, התחזוקה והתנהלות עם נירוסטה נוחה מאוד. הגוף יודע להתמודד עם כמויות שמוגדרות על ידי משרד הבריאות, בטוחות לכל חומר ולא מהווה בעיה. כך שתבחרי את הכלים שאת אוהבת, נירוסטה, סיליקון, טפלון (כן, גם טפלון) ותבשלי בנעימים.
שלום רב, שכנים צמודים בנו בריכה מקורה שמנדף פליטת ריח הכלור מופנה לבית שלנו. איינו מסכימים לכך. הריח בא בגלים וגורם צריבה בגרון ובעיניים. האם הסטה של המנדף לא לכיווננו תעזור או שעליהם לא להפעיל בכלל את המנדף? אני חוששת לבריאות שלנו מאוד.
תפנו לרשות המקומית ותגישו תלונה. לא צריך להיות בכלל ריח.
תודה על תשובתך. באופן כללי אם כן מריחים, העיניים שלנו והגרון ממש שורפים כשמגיע גל כזה, מפחדים מנזק בריאותי.
לכן לפנות בדחיפות לעיריה. שיגיע פקח לבדוק. אם יש בעיה שאתם לא מרגישים טוב, תגשו לבדיקה אצל רופא שיבדוק
תודה רבה
היי, 1. קניתי קרש חיתוך עץ דחוס מחנות מכובדת. כתוב עץ דחוס+שרף פנולי. אחרי שבועיים שימוש ראיתי שריטות שמוציאות פירורים. החזרתי לחנות וזיכוי אותי מיד . השאלה אם נגרם נזק בשבועיים האלה? 2. האם זה בסדר להשאיר תבלינים בקופסת פלסטיק הקטנה שהם באם איתה מסומן מספר 1 ולשים במקרר או בהקפאה או שיש סיכון למיקרופלסטיק? תודה רבה
נזקים מקרש החיתוך, לא סביר. אך למה קרש מעץ שמקבל שריטות וקשה לניקוי ומגדל חיידקים? לגבי תבלינים אין שום בעיה! על המדף במטבח, במקרר (אם לא משתמשים הרבה, כדי לשמור על טריות התבלינים ולא לבזבז). המספרים, הנם כדי להקל בתהליך המחזור של המכל כאשר תסיימו להשתמש בו ולזרוק. בכל מקרה מדובר בפוליאתילן אחד מהפולימרים הכי נחמדים שיש.
היי, בהמשך לתשובתך- אם לא עץ אז מה כן? טיטיניום? כי פלסטיק נשרט ממש מהר . 2. האם החסרונות שציינת נמצאים גם בקרש עץ מלא אלון או אגוז? תודה
כן, כל עץ. חיידקים אוהבים לגדול שם, סביבה טבעית מבחינתם. יש סוג שהוא כמו זכוכית. מאוד חזק ועמיד. בכלל לא מקבל שריטות. יש שלא אוהבים את המשטחים האלה כי כאשר חותכים זה עושה קצת רעש. עדיף קצת רעש מאשר חתיכות מהמשטח באוכל או הצטברות של חיידקים (נכון לא כל החיידקים בעייתיים)
שלום רב, בדרך לבית עברתי עם תינוק בן שנה בעגלה והבת שלי בת 8 ממש בסמוך לחצר בניין בזמן שמדביר ביצע ריסוס בחצר ,הבת שלי רצה ממש בסמוך אליו ועד ששמתי לב וכשהבנתי את המצב, עברתי לצד השני עם העגלה אבל הבת שלי רצה לאורך כל החצר. הייתה באותו הרגע רוח חזקה. מה עליי לעשות וכיצד לפעול? מה הסיכון במצב כזה,חוששת לבריאות הילדים
אם היא מרגישה טוב אז, עבר בשלום אם לא מרגישה טוב ללכת למיון בלי לדעת מה חומר הריסוס לא ניתן להרחיב
רציתי לשאול. ניקיתי את הסירים עם סנט מוריץ והם נשארו ככה כל הלילה. איך מנקים אותם לאחר מכן שלא יהיה הרעלה חלילה? וכן, מתי אפשר להשתמש בהם?
למה החלטת שהם רעילים או שיש בעיה חריגה? הרעלה?! רעיון...תקראי מה כתוב על התווית של הבקבוק. אם את חוששת למה בכלל להשתמש במוצר הזה? יש הרבה מוצרים חליפיים. היופי הוא שלאחר שטיפה טובה הכל זורם לביוב ואפשר להשתמש מידית בכלים, זה מה שסביר שגם כתוב על התווית.
היי, שמתי לב היום שיש עובד בסל כביסה מבד שמיועד לבגדים של תינוק בן 9 חודשים בלבד. לא יודעת ממתי. מה עושים עם הבגדים? האם צריך לזרוק?
הכי פשוט לזרוק... למה לבחור באפשרות כזו? מכבסים שוב את הבגדים ואת סל הכביסה. ובודקים מדי פעם שהסל נקי ויבש ובלי עובש.
אין שום סכנה לעור או נשימה של התינוק?
התשובה לא מתאימה לך, תפני לרופא שמטפל בילד.
מתנצלת אם לא הובנתי כראוי! תודה רבה על המענה המהיר ובכלל על המענה. אני שואלת מחוסר ידע, האם יכול להיות תרחיש שזה לא בריא לתינוק? סימנים לשים לב אליהם או מצבים שהם לא לכביסה? אני דואגת כיוון שמדובר בתינוק.. כביסה בתכנית רגילה של 40 מעלות ולמייבש ואפשר ללבוש כרגיל?
הפנתי לרופא המטפל מאחר שאינני מכירה את התיק הרפואי של התינוק או היבטים משפחתיים ואם עלול להיות בעיה בחשיפה לעובשים. תינוק רגיל (9 חודשים זה לא תינוק בן חודש-חודשיים), שנחשף לקצת עובש, לא צריכה להיות בעיה. אם יש עובש בסל הכביסה הוא כבר נחשף זמן מה. תכנית רגילה שונה בין סוגי מכונות. כדאי אולי להוסיף חומץ (בערך 1/2 כוס לכל מכונה (במקום מרכך), עובד טוב נגד עובש. ולא למייבש, אלא לייבש בחוץ, בשמש.
תודה רבה על העזרה!
היי האם מותר לערבב חומץ עם סבון כלים? ראיתי המלצות לערבב את השניים לצרכי ניקיון. והאם זה נכון שאסור לערבב חומץ עם אקונומיקה?
מותר לערבב סבון כלים עם חומץ. והיופי, שממש לא צריך להשתמש בהרבה חומץ, והכלים יוצאים נקיים ויפים. אסור בשום מקרה ובשום מצב לערבב חומץ (או כל חומצה שהיא) עם אקונומיקה. גורם לשחרור של גז כלור שהנו רעל חמור ביותר ומסכן חיים.
חברה ממליצה לי על מכשיר הסרת שיער ביתי ע"י לייזר המיוצר בסין, זה מגיע עם משקפי מגן. האם אפשר להסתמך על המשקפים האלו או שצריך תו תקן? כמו כן, האם המשקפיים שמרכיבים בבית חולים בפוטותרפיה לפסוריאזיס הן משקפיים שמגינות גם בלייזר?
היום יש מכשירים ביתיים להסרת שער על בסיס טכנולוגית IPL. הם לא מסוכנים בכלל לעיניים, וכנראה עושים עבודה טובה מאוד. אז אולי כדאי לבדוק מוצר כזה שאין בו את הסיכונים שיש במכשירי לייזר (כוויות בעור, פגיעות בעיניים). ולגבי משקפי PUVA הם מיועדים להגנה מפני קרינת UV חזקה. דברים שונים לגמרי. משקפיים אחרים, לא מגינים מפני לייזר.
הי, אשמח לדעת האם הנייר אפייה הטבעי/אקולוגי/חום אכן יותר טוב מהרגיל? הרגיל עלול להפריש חומרים לא טובים? תודה
חוץ מהרווח למוכרים אין הבדל. הרגיל לא מפריש חומרים לא טובים.
היי ורד מה קורה? הזמנתי מזרן חדש מחברה מאוד ידועה ולא זולה. הבעיה היא שכבר מס׳ שבועות שיש ריח חריף מאוד מהמזרן . בתחילה אווררתי אותו אבל כבר עברו מס׳ שבועות והריח לא עובר :( האם זה מסוכן לנשום את זה? האם במצב כזה עלי לפנות לשירות לקוחות ?? זה ממש מטריד :(
מציינת שמדובר על מזרן שעשוי מויסקו ועוד משהו
מזרון חדש, תפנו לשירות לקוחות.
שלום רב, נכנסנו לדירה חדשה. בדירה יש תריס חשמלי גדול בסלון. בכל פעם שאני סוגרת את התריס יש על התריס כתמים נרחבים בצבע שחור (מרקם כמו צבע גואש). הכתמים משתנים בגודלם בכל פעם שאנו סוגרים את התריס מחדש. כנראה שזה חומר שהדיירים הקודמים שמו בתוך הקופסא של התריס...אין לי מושג. גם לא ברור למה הגודל של הכתמים משנה את צורתו- האם יכול להיות שהחומר לא התייבש? אמא שלי אמרה שיכול להיות שזה גריז. אשמח לחוות דעתך - במידה ומדובר בגריז- האם זה מסוכן לנשימה? נבהלתי מקריאה של הנושא בגוגל- לפי הגוגל נשימה של גריז יכולה לפגוע בתפקוד הריאות ובמערכת העצבים... תודה מראש
יש עשרות סוגי גריז, לא ניתן להכליל. התיאור לא ברור. תבדקו מול המוכרים שלכם מה יש על התריס. או פשוט לנקות את התריס.
הדירה הייתה בשכירות, למוכר אין מושג , הוא גר בחו"ל ולא ניתן להשיג את הדיירים הקודמים....כנראה שהחומר נמצא בתוך הקופסא הסגורה, גם כשמנקים, כל פעם שפותחים את התריס ואז סוגרים- יש שוב את הצבע הזה ... השאלה האם אכן יש סכנה בכך...
לפי מה שמצאתי בצ'אט זה יכול להיות חומר סיכה/גריז שנוזל מהמנוע ברגע שיש תקלה חמורה במנגנון. כרגע משיקולים כספיים אין לנו כוונה לתקן את זה. האם החומר הזה מסוכן לנשימה?
שוב, יש עשרות סוגים, לא ניתן לענות. את רוצה תשובה שהכל תקין ולהרגע, אז בבקשה. נקודת המוצא שלך החלטת שמסוכן. הסיכון אפסי אם בכלל. אבל ללא מידע מדוייק מה הגריז, כמה זמן הוא שם ומידע טכני נלווה אין אפשרות לתת תשובה.
בוקר טוב כשבישלתי שמתי תפוח אדמה מקולף אך לא שטוף בסיר עם מים רותחים והוא בושל בסיר פרק זמן ארוך האם הסיר זוהם בחומרי ריסוס כי לא נשטף או שאפשר לשטוף את הסיר ולהשתמש כרגיל?
איך בדיוק החלטת שיש חומרי הדברה על תפוח האדמה?? הסיר לא מזוהם, התפוד לא מזוהם ואין שום בעיה חוץ מהמצאה שאין לה בסיס עובדתי.
ערב טוב, רכשנו תנור אפיה חדש למטבח. הפעלתי בפעם הראשונה את התנור כשהוא ריק בחום של 200 מעלות למשך כשעה, והיה ריח של שרוף לאורך כל זמן ההפעלה. לאחר מספר ימים הפעלתי שוב את התנור כשהוא ריק, על חום של 250 מעלות למשך כחצי שעה, ושוב היה ריח של שרוף (כמו פלסטיק שרוף), אבל פחות. האם זה נורמלי? האם יש לנקות את התנור לפני השימוש? זה תנור פירוליטי
תפני לספק של התנור שיתן לך מידע בנושא.
היי, נהיו בתרווד סימנים של המסה. אם משתמשים בו זה עלול להפריש חומרים לא טובים? (תרווד ניילון של חברה מוכרת)
לא ברור מה הכוונה בניילון בהתייחס לכלים לבישול/מזון. חומר כימי המוגדר ניילון לא עמיד בחום של מים רותחים. מבחינת חומרים בלי לדעת ממה עשוי התרווד אין אפשרות להוסיף דבר.
היי, זה כנראה סוג של פלסטיק עמיד בחום, יש בחנויות כלי בית מסיליקון ויש פלסטיק. שהמוכרים קוראים לזה ניילון
כמו שכתבתי קודם, ניילון זה חומר מאוד מוגדר. הוא לא מיועד ולא היה מיועד מעולם לכלי מזון. זה שאנשים ממציאים שמות, בעיה, אבל זה לא מגדיר את החומר ולא האם מסוכן או לא. ואם סיליקון, בכלל סיפור אחר (הכי פחות בעיתי, לא שהאחרים בעייתים במיוחד) פלסטיק הרבה מאוד חומרים. נקודה אחת, יש פלסטיקים שלא עמידים בחום ויש שעמידים. לא קשור בכלל למסוכנות. פשוט לא עמידים בחום. אז, אם פלסטיק עמיד בחום, איך נוצרו סימני המסה? תנסי לראות את ההטבעה על התרווד, לפעמים מסומן שמותר למזון (כוס ומזלג) והאם ניתן למחזור (מספר בתוך משולש חיצים) זה יתן לך כיוון.
בזמן המלחמה ישנו בממ״ד התת קרקעי בבית עם ילדינו, בן 7 ובן שנה וחצי במשך כ10-11 ימים. כך שבמצטבר אני מניחה ששהינו שם לפחות 100 שעות. היום קיבלנו תוצאות שנמצא שם גז ראדון בריכוז של 437 ואני בהיסטריה. לא אוכל לדעת אם הייתה לזה השפעה?
המידע שסיפקת לא מלא, ובהתאמה התשובה תתייחס רק להשפעה. אין שום דרך לדעת. ההשפעה של קרינה מייננת מראדון היא על מבוגרים וילדים.
שלום רב, עשינו לפני חודש ריסוס נגד תיקנים ונמלים בדירה שזיהינו בה נמלים לפני שנכנסנו. מאז ועד היום, בכל יום אנו מוצאים נמלים מתות סביב המשקוםים בחדר השינה וליד המקלחון שבחדר השינה ובמקלחון עצמו . דיברנו עם המדביר והוא אומר שכל עוד הן מתות זה אומר שהחומר עובד ושלא כדאי להגיע לרסס שוב כי זה לא בריא לרסס פעמיים את הדירה. שתי שאלות- 1. קראתי פה בתשובות קודמות בפורום שהחומר הורג את הנמלים/ ג'וקים בעת הריסוס ואין לו השפעה עתידית. אם כך הדבר אז כיצד הנמלים מדי יום יוצאות החוצה וממשיכות למות? 2. האם זה יהיה מסוכן לרסס שוב? תודה ויום טוב
נדייק את הדברים מדובר בנמלים, לא מרססים נמלים, אלא משתמשים בג'ל. הג'ל לא רעיל לנו. לא מפריע ולא מזיק לאנשים. כנראה שהיו אצלכם הרבה מאוד קיני נמלים, וזה לוקח זמן עד שכול הנמלים בכל הקינים נחשפים לחומר שבג'ל ומתים. אפשר לשים ג'ל שוב, אין בעיה ולא מפריע לשום דבר. כנראה שבינתיים הג'ל שפוזר עובד. יפה שהמדביר לא סתם אומר לכם כן ולוקח שוב כסף. חומרי הדברה לחרקים, מקקים ועוד, אלה חומרים שמתפרקים מהר. מנגנון ההדברה שונה לגמרי (חומרים שעובדים על מערכת העצבים של החרקים) מאופן פעולת ג'ל נמלים שזה חומר שטעים להם, אך רעיל להם.
בהמשך לשאלה לגבי חומר ההדברה שמתפרק לאחר מספר שעות- הבנתי את התשובה לגבי הנמלים. לגבי שאר החרקים- עבר יותר מחודש מהריסוס, ואני מוצאת מדי פעם דגי כסף מתים (לא משהו שפיספסתי בעבר, הם לפתע מופיעים מתים במקומות שונים שלא היו בהם קודם) או ברחשים מעופפים שפשוט מתים פה מעצמם. איך זה יכול להיות שהריסוס עדיין משפיע עליהם לאחר זמן רב?
יש לך מדביר ששילמת לו כסף, והוא יודע את כל הפרטים של הריסוס שהוא עשה ושל הבית שלכם.
היי, עבדו עם סילר לאיטום רצפה בחנות ירקות אצלנו, הירקות כנראה לא נעטפו טוב והיו מכוסים בריח של סילר, הילדים אכלו כמה ירקות לפני ששמנו לב לכך, ועד שיצאה הודעה מהחנות להחזיר את הירקות. כמה אירוע כזה יכול להיות רעיל לילדים?
מוזר מאוד. קודם כל הסילר לא קפץ מהרצפה לירקות, גם לא הממס שהוא גז נדיף, ולא נשאר על המוצרים. ובלי קשר לסיפור הזה, אתם בדרך כלל לא רוחצים פירות וירקות? אנשים נוגעים בהם, זיהומים ביולוגיים, ולכלוך כללי כנראה לא מפריע לכם, בודאי שגם קצת ריח (אם בכלל היה) לא יגרום לשום פגיעה.
שלום רב, לאחר היריון של עובר עם מום של חיך ושפה שסועה שאינו גנטי, נחשפתי להרבה מידע ברשת לגבי הגורמים והסיבות, באחד המקורות נאמר שיש קשר לחשיפה לחומרי הדברה, אני ללא מודעות לעניין השתמשתי מספר פעמים בחומרים הללו לפי ההנחיות, יכול להיות קשר בין הדברים? ומה לגבי הקשר בינם לבעיות התפתחות אצל ילדים?
תתיעצי עם הצוות הרפואי המטפל בכם שיש להם את כל המידע לגביכם.
האם פירות הדר לאחר הקילוף צריך לשטוף את הפלחים בצורה יסודית והאם יש סיכוי שריסוס יכול לחדור מעבר לקליפה ולהטמע בפלחים?
במילה אחת: לא
וזה נכון גם לגבי האבוקדו ושאר הירקות עם הקליפה?
למה שיהיה שונה? בארץ נעשה שימוש רק בחומרי הדברה מאושרים. הם מתפרקים הרבה לפני שהם מגיעים לחנויות. בנוסף כל הזמן פירות וירקות נבדקים. רק ככה לסדר את הראש קצת, בכל יום אתה אוכל חומרים מסוכנים, רעילים, מסרטנים גם אם תאכל טבעי, אורגני וכל שאר המשחקים. גם אם היה נשאר חומר הדברה, ולא נשאר, מדובר בכמויות אפסיות שאין לגוף בעיה להתמודד איתם.
האם יש בעיה לעלות ולרדת עם שכנים שמדברים בנייד במעלית? משתדלת להעיר, אבל לא תמיד זה נעים...ולפעמים לוקח זמן עד שמסיימים את השיחה
אין שום בעיה לעלות ולרדת במעלית ולדבר בטלפון סלולרי. גם את יכולה. ואין שום סיבה להעיר.
בוקר טוב אני רוצה לרכוש מד חום אינפרא אדום שמודד מרחוק טמפרטורה באמצעות נראה לי אינפרה אדום או לייזר יש בזה סיכון למזון מבחינת הקרינה או מהיבט אחר?
אם מד החום הוא אינפרא אדום, סביר שזה התחום בו הוא עובד. אין שום סיכון למזון מאינפרא אדום. גם בחימום גז, חשמל... הרוב הוא אינפרא אדום, גם תנור חימום ספירלה ועוד הרבה מאוד מוצרים כך שהקרינה לא מהווה בעיה בכלל. רק כדי לסגור את הפינה, גם לייזר לא מהווה סיכון למזון.
כשאת אומרת תחום אינפרה אדום חריגה ממנו מהתדר זה מהוה סיכון מבחינת האוכל זיהום או כל סיכון אחר?
אז אתה מחפש פינות כדי להכנס לחרדות שאינן קיימות בכלל. גם אם תחרוג לכל תחום הספקטרום, כולל קרינה מייננת (קרינת גמא) אין השפעה ופגיעה באוכל.
היי, האם הקינמון הרגיל (קסיה) מכיל חומר מסוכן גם אם מקפידים על עד חצי כפית ביום? לא יודעת למה להאמין האם באמת עדיף לקנות את הסוג היקר יותר קינמון ציילון?
כפי שכתבתי בתשובות שונות בעבר, בכל מוצר מזון יש חומרים מסוכנים, כולל תפוחים, בננות, אגוזים, בשר, מוצרי חלב ועוד. לכן, יש לאכול כל דבר במידה, כדי לאפשר לגוף להתמודד את החומרים השונים. לגבי קינמון, זן קסיה וזן ציילון שונים, הם מגיעים מעצים שונים. החומר המסוכן שנמצא בקינמון קסיה נמצא גם בהרבה מוצרי מזון אחרים, מוצרי קוסמטיקה (כולל טבעוני) ובתרופות. הכל ענין של מידתיות ומטרה. אם צריכת הקינמון היומית גבוהה עדיף הציילוני אם הצריכה מזדמנת ובכמות קטנה אפשר לבחור לפי הטעם. הטעם, של שני סוגי הקינמון, שונה.
דיירים חדשים בשכירות הריצפה נקייה ומבריקה. ריצוף רגיש לחומרי ניקוי והמלצת בעלי מקצוע להשתמש במים בלבד ועם מעט סבון כלים השוכרים רוצים חיטוי אבל חומרי השטיפה לרצפות עשויים להסב לה נזק. שחיקת הברק, כתמים וכדומה. האם לדעתך סבון פיירי לכלים מספיק לחיטוי? תודה לתשובתך
תבדקי עם עו"ד שלכם מה לעשות עם הדיירים. בשביל זה יש הסכם שכירות. ופיירי? מסוכן לכלים גם לידיים הוא מסוכן. חומר הניקוי הזה מאוד קורוזיבי.
האם זה מספיק להשתמש בנוזל לשטיפת רצפות שמכיל רק 5% חומר פעיל שטח, חומר משמר ובושם.קיים גם אותו חומר עם חמר חיטוי אבל יזיק לסוג המרצפות. האם לא חייבים להשתמש בזה עם חומר החיטוי כי יש תינוק שזוחל? תודה רבה
אין שום צורך בעולם לחטא את הרצפה, גם אם תינוק זוחל עליו. כל הבית עם חיידקים, הרצפה, הרהיטים, הקירות, הכלים, הגוף של כולכם, וגם של התינוק. ניקוי יתר מעלה את הסיכון למחלות כי הגוף לא מייצר הגנה (בונה מערכת חיסונית) אם אין חשיפה לזיהומי סביבה.
היי, לאחרונה מופיעים ברשת פרסומים ששקיות התה הרגילות מפרישות המון מיקרופלסטיק במפגש עם המים הרותחים ואנחנו בעצם שותים את זה. האם זה נכון??
דווקא הפשוטות אין בהן תוסף פלסטיק. לגבי החלקיקים, יש הנחות שאולי פוגע. אין שום מחקר רציני שאומר שפוגע באמת.
בוקר טוב, היום עשו לנו ריסוס בדירה נגד תיקנים ונמלים. בנוסף לריסוס המדביר שם ג'ל נגד נמלים בשקעי החשמל, אי אפשר לנקות את זה, אמר שזה נשאר ככה ויעלם עם הזמן ושזה לא מסוכן. כמובן בדקנו שמדובר במדביר מורשה. האם אכן זה בסדר שהג'ל נשאר בדירה ולא מנקים אותו? האם יש סכנה נשימתית או סכנה במגע מקרי אם יהיה כזה?
כן, בהחלט. המדביר מקצועי ונתן לכם הנחיות מתאימות. ג'ל להדברת נמלים איננו חומר מסוכן לנו. זה חומר מאוד יעיל נגד נמלים. הורג את מלכת הקן (סוג של אוכל שמאוד טעים לה אך קטלני לנמלים), ואז כל הנמלים מתות. לא עובד על בני אדם. לכן, זה בשקעים, מקום שלא רואים, אז לא מפריע שישאר שם לתמיד. החומר הפעיל בכמות קטנטנה, שנחשב הרבה במושגי נמלים, שהוא בכלל לא משנה לנו. השאר זה ג'ל (לא נדיף ולא מסוכן לנו לא במגע ולא בנשימה), כך שאין בעיה.
תודה על התשובה המפורטת. שאלה נוספת- הריסוס נגד התיקנים והנמלים בוצע גם במרפסת שירות איפה שנמצא המזגן. אין לנו גישה לשם, צריך לטפס ולצאת מהחלון כדי להגיע לשם )זה לא אזור שאמורים להיות בו למעט אנשי מקצוע לםי הצורך) ולכן החומר שם לא ישטף . האם זה בסדר? אין סכנה נשימתית? החומר מתנדף ללא שטיפה?
מניחה שאת מתכוונת לשאר הריסוסים לא הג'ל. גם לא מבינה למה החרדה. מדביר מאושר, חומרים מאושרים. החומר הפעיל שפוזר הוא בכמות קטנה. הוא פשוט מומס בממס שמזמן התנדף. והחומר הפעיל, מתפרק תוך מספר שעות עד מספר ימים. גם אם תגעו (וזה לא נגיש, וגם אם תגעו, שוטפים ידיים וזהו!) ולאכול ברור שלא תאכלו את מעט חומר ששמו שם כך שאין סיכוי לפגיעה. מבחינה בריאותית החרדה והפחדים יותר מסוכנים.
תודה על התשובה. לגבי השטיפה של הרצפה- האם מספיק לשטוף עם סמרטוט לח או שממש צריך לגרוף מים כדי לשטוף את החומר?
כמעט שבוע אחרי... כמו שנאמר בתשובות הקודמות, אין שום בעיה בחומרי ההדברה כבר לאחר מספר שעות לאחר ההדברה, בטח כל כך הרבה ימים אחרי. אפשר לא לעשות כלום, אפשר לטאטא, אפשר לנגב עם סמרטוט לח, אפשר לשטוף. כל אחת לפי איך שהיא אוהבת ורגילה לבצע את תהליכי הניקוי בבית שלה.
בהמשך לשאלה לגבי הג'ל נגד נמלים- שמתי לב שהג'ל נמצא בשקע שצמוד לראש המיטה של הבת שלי. האם אין שום סכנה שהראש שלה צמוד לשקע עם החומר מבחינה נשימתית?
ג'ל נמלים איננו מסוכן לבני אדם!!! הוא מסוכן לנמלים.
הולך לסאונה רטובה ויבשה כ3 פעמים בשבוע למשך 4 דקות בשתי הסאונות יחד...נכנס לסאונה עם בקבוק נביעות 1.5 ליטר מים...מרגיש ששותה שהמים קרים כאילו היו מחוץ לסאונה...האם מסוכן לשתות בסאונה מים מבקבוק זה?...מישהו העיר לי על זה בסאונה...תודה.
אז, שהוא לא ישתה ויתייבש. אנשים זורקים סתם פייקים באוויר וחושבים שזה עושה אותם מומחים. כפי שציינת יפה, המים נשארים קרים, אז בכלל אין בעיה. גם אם קצת מתחממים אין בעיה. אם תשאיר בחום גבוה מספר חודשים נבדוק אם עברו כמויות אפסיות של חומרים מהפלסטיק למים, שגם אם קרה לא אומר שיש עם זה בעיה. לשם השוואה לדוגמה, לאכול תפוח, מסוכן יותר (מכיל חומרים מסרטנים). שלא תתחיל פניקה והיסטריה של אנשים שיקראו את התשובה. בהרבה מוצרי מזון יש חומרים מסוכנים כולל מסרטנים. אבל, גוף האדם יודע להתמודד עם רובם כאשר מדובר בכמויות קטנות. אם אדם יאכל כמויות גדולות של תפוחים הוא עלול להיות בבעיה. אבל תפוח-שניים-שלשה ליום, אין בעיה. כך גם לגבי כל הבקבוקים וכל ההפחדות, במידה הגוף יודע להתמודד.
היי, במהלך טיגון שניצלים כנראה נפלה חתיכת פלסטיק קטנה מהסגירה של הבקבוק שמן והייתה כמה דקות בשמן עד שראיתי אותה והוצאתי אותה. האם זה מסוכן?. ניתן לאכול את השניצלים?
הפלסטיק, לא מסוכן
שלום דר' ורד, מבקש להתייעץ איתך האם שימוש במצפן צבאי המכיל בתוכו רדיום, עשוי להוות סיכון לבריאות בשל קרינה רדיו אקטיבית. היצרן טוען שמדובר על פליטה מינורית סביב 2-3 GBq’s. קישור לסוג המצפן: https://niteglowrings.com/products/firefly-navigator-prismatic-compass?_pos=1&_psq=compass&_ss=e&_v=1.0
למיטב ידיעתי החומר איננו רדיום, אלא טריטיום. הסיכון בטריטיום אפסי וזניח לגמרי, הקרינה נבלעת בחלק הפנימי של המצפן ולא יוצאת החוצה. סיכון קטן (כי כמות החומר קטנה) במקרה שהמצפן נהרס ובדיוק תנשום מקרוב את כל החומר.
תודה רבה.
שלום ד"ר ורד , אני צריך לאטום חלקים מסויימים בגג שלנו יש שני מוצרים שאני מתלבט ואני שואל דווקא לגבי התוית והחומרים שמכילים על סיקה כתוב: פוליאוריתן בתוספת שרפים אקריליים, פועל בטכנולוגיית CET. חומר איטום משחתי חד-רכיבי, ללא ממיסים. אינו רעיל על בסיס מים וללא VOC פוליגג לא מצאתי ככ הרכב כימי . אני מקפיד על כמה שפחות עבודה עם חומרים מזיקים . אני שואל מבחינת מגע בעור/נשימה וכ'ו תודה רבה על העזרה
תזכור קןדם שעבודה על גג היא עבודה בגובה ומסוכנת ויש לפעול בהתאם לדרישות לעבודה בגובה. לגבי החומרים, אפשר לפנות לספקים ולבקש מהם מידע. בתקווה שישתפו פעולה ויספקו אותו. לגבי החומר שיש לגביו מידע וגליון בטיחות, יש הנחיות לציוד מגן אישי ובטיחות בשימוש בחומר. אם חסר מידע אתה יכול לפנות לספקים/יצרנים לבקשה להשלמה של מידע.
היי אז אני סטודנטית לרפואת שיניים ויש לנו השנה דיסקציות. נאמר לנו שאין צורך במסכות פנים לסינון הפורמלין וגם לא מספקים לנו כפפות ככה שאנחנו נאצלים להביא מהבית. רציתי לברר האם זה נכון שאין צורך במסכות? ככה זה ברוב המקומות? זה לא מסוכן לנשום ככה את הפורמלין? במעבדה הקודמת היה ריח מאוד חזק של פורמלין ואני לא באמת סומכת על זה שיש ניטור פעם בשנה על רמות הפורמלין…. וזה הגיוני שלא מביאים לנו כפפות? מרגיש לי קצת חוצפה כאילו זה דבר מאוד בסיסי.
הדברים נשמעים בעיתיים. כפפות מהבית? מוזר. יש סוגים רבים ואיכויות משתנות. ציוד מגן אישי יהיה מסופק על ידי המקום ולא להביא מהבית. נכון, אתם סטודנטים ולא עובדים, עדין חלים כל ההגדרות והדרישות של משרד הבריאות ושל משרד החינוך (המועצה להשכלה גבוהה). ומה עם שאר הציוד הנדרש, גם מביאים מהבית?! ולגבי הפורמלין (פורמאלדהיד). אין קשר לניטור השנתי, זה ענין אחר. מקובל שעובדים עם שאיבה מקומית, לא עילית (שלא יעבור דרך מערכת הנשימה שלכם) אלא תחתית או סמוכה לדגם עליו עובדים. אם השאיבה מתאימה, אז לא הכרחי מסכות פילטר. לגבי מסכות ניתוח (או מסכות ברמת סיווג גבוהה יותר P3=N95 אותו הדבר רק אירופאי מול סיני) סביר שידרשו. תלוי בניהול הסיכונים שמבצעים לתהליכי הלימוד. בכל מקרה, למקום יש ממונה בטיחות אפשר לפנות אליו/אליה ולהציג את הדברים או לפנות לארגון הסטודנטים במקום שיעזרו לטפל בבעיה.
שלום, הייתי בארוחה שהוגשה בצלחות פלסטיק חד פעמיות ושמתי בצלחת נודלס חם מאוד. כאשר סיימתי לאכול ראיתי שהצלחת התעוותה מעט. אציין שאני בהריון בשבוע 13. אני מאוד חוששת מזליגת חומרים מסוכנים מהצלחת שעלולה לפגוע בעובר שלי. אני אף פעם לא אוכלת בחד פעמי, מיוחד לא אוכל חם אבל לא הייתי במקום שיכולתי לבקש צלחת רגילה ולא הייתה לי ממש ברירה. מה הסיכוי שהעובר עלול להיפגש מסוג חשיפה שכזה? תודה מראש
אם את כל כך מודאגת תמיד אפשר לא לאכול. לדייק - יש כלים חד פעמיים שמיועדים לאוכל חם. אין בעיה לאכול בהם. ו... גם אם קצת התעוותה הצלחת לא בדיוק השתחררו כמויות מסוכנות של חומר בטח לא כזו שתפגע בעובר (אם בכלל השתחרר חומר מסוכן, שזה בסבירות מאוד נמוכה).
בהמשך לשאלתי, זה היה ב13/11 בצהריים. האם לבודד עצמי מאנשים? מניחה שב''מזוודות'' היה חומר רדיואקטיבי לבדיקות שבית החולים מבצע. האם אנחנו הנוסעים ספגנו קרינה? האם אין הנחיות להובלת החומר הרחק מאנשים ולא במעלית הרגילה של בית החולים?
אם היה מדובר בחומר רדיואקטיבי שפולט קרינה ברמה מסוכנת, הדבר היה מהווה סכנה חמורה לאיש שהחזיק בתיקים. ומאחר שהוא לא היה לבוש בלבוש מיוחד ולא היה בליווי של צוות, והשתמש במעלית רגילה, כנראה היה חומר רדיואקטיבי בתיקים שהחזיק, ולכן הסימון. אך לא אומר שמדובר בכמות שהקרינה שנפלטת מסוכנת לו או לסביבה או לך וכמובן לא למשפחה, לחברים ולשאר אנשים. סביר שהחומר בתוך מארז פנימי של עופרת שמונע כל יציאה החוצה של קרינה. בשום שלב לא היתה חשיפה לחומר רדיואקטיבי. והקרינה, אם בכלל נפלטה (כמו שנאמר סביר שהחומר במארז עופרת פנימי שבולע את כל הקרינה שנפלטת) אז כמו צילום רנטגן, או ראדון, לא משפיע על אנשים אחרים רק מי שנחשף ישירות. אז למה הסימון? אם חלילה התיק היה נופל ונפתח והחומר היה מתפזר אז שידעו שמדובר בחומר רדיואקטיבי ולא סתם אבקה אפורה.
שלום רב, נכנסתי למעלית בבית חולים בה הוביל אדם שתי מזוודות קטנות עליהן היה סימון רדיואקטיבי. האם ייתכן ונחשפתי לחומר? האם לבודד את עצמי מילדים ומיתר המשפחה? האם תקין להוביל במעלית נוסעים? מדאיג אותי מאוד
ראי תשובה לשאלה למעלה
היי אבא שלי השתמש באפטר שייב נוזלי בבקבוק זכוכית שהיה לו לו מלפני 40 שנה . האם זה יכול להיות מסוכן בריאותית? (חומרים רעלים מתחמצנים וכו׳) אם הוא שם על עצמו ואז נגע שם לי כמה מוצרי מזון בשקיות שאקח , זה יכול להזיק גם לי?
לא יזיק לו ולא יזיק לך. אם בכלל היה פירוק, יש חומרים מאוד יציבים, (תשאל את הארכאולוגים שמוצרים בשמים מלפני אלפי שנים). ממש לא כל פירוק משחרר חומרים רעילים או מסוכנים. אם הריח נעים לו שיהנה.
שלום, האם זה נכון שאסור לשפוך שאריות שמן לכיור? ואם פעם אחת נשפך שאריות יחד עם המרק צריך לנקות אחר כך עם חומץ או משהו כזה ? תודה
אין שום בעית בריאות או בטיחות. גם משמן נוזלי אין בעיה של סתימה של הכיור, וגם לא בעיה סביבתית כי השמן פריק בטבע. אז, בשביל מה? ולמה חומץ שחלש ולא יעשה עבודת ניקוי אם יש סתימה אולי משמן מוצק שזה כבר ממש לא קשור לנושאי הפורום.
בוקר טוב ורד: ) אני יודע שהפורום אינו עוסק בייעוץ אבל קניתי תבנית אפיה קרמית מאוד עדינה ויקרה שכתוצאה משימוש השחירה בצדדים והשחור אינו יורד חומרים שיכולים לפרק את השחור מבלי להזיק לתבנית? וגם ראיתי באיזשהו פורום שיש להשרות את הכתמי בשחורים במשך כ4 שעות בחומץ וסודה לשתייה זה יכול לפגוע בתבנית השריה כזו ארוכה עם סודה וחומץ?
משעשע אותי כל פעם שמציעים לנקות דברים בערבוב של חומץ וסודה לשתיה. לא יעשה שום דבר! כאשר חומץ (חומצה) מתערבב עם סודה לשתיה (בסיס) הם מנטרלים אחד את השני ונשאר מלח מים, פחמן דו-חמצני. עד כמה שאני יודעת חומרים אלה לא מנקים. מה שמנקה זה הקרצוף שאנשים מקרצפים או שנשארת קצת חומצה אם לא היה ניטרול מלא, והבנתי שאת לא רוצה לקרצף את הכלי. השריה ארוכה לא בעיתית כי בעצם אין כבר חומר. יכול להיות שהשריה ארוכה במים, פשוט מרכך את הכתמים ואז קרצוף יוריד אותם עם קצת סבון. אבל לא בהכרח שיקרה. מעבר לזה...יש חומרי ניקוי מאוד טובים ועדינים, שיעשו עבודה טובה, משתמשת בהם כי גם לא אוהבת לשפשף ולא אוהבת שהתבניות לא נקיות. תחפרי עוד קצת באינטרנט, לא קבוצות... נקווה שתמצאי.
האם יש סכנה לתינוק וילדים קטנים מארון עתיק משוק הפשפשים שצבעו מתקלף ומדלתות ארונות מטבח משנות השבעים/שמונים שמתקלפים גם במקומות מסוימים במידה ונצבעו בצבעים המכילים עופרת.
אם עופרת, אז לא כדאי בכלל שישאר בבית. לא טוב לילדים וגם לא למבוגרים.
יש דרך מהימנה לבדוק האם מכילים עופרת? מלבד היותם ישנים.
זה שהם ישנים ממש לא אומר שמדובר בעופרת. בוודאי שאפשר לעשות בדיקת מעבדה ולקבל תשובה חד משמעית.
עברתי במדרכה עם הבנים שלי- ילד ותינוק ליד ספר שביצע החלקה לשיער בחוץ.האם יכול להיות שנגרם להם נזק כלשהו?
לא סביר. ואת יודעת מה הם נושמים כל היום בכל מקום? לא כדאי לחשוף לחומרים מסוכנים אך אין דרך בעולם למנוע את זה.
שלום, אני מתנדבת במדא, לאחר מקרה שטיפלתי בו נשארו לי כתמי דם על החולצה. קצת נלחצתי ולכן בבית הכנסתי את החולצה לשקית והיא היתה שם סגורה למשך כחודש. לאחר כחודש הוצאתי אותה מהשקית וכיבסתי במכונת כביסה ב 60 מעלות עם סבון כביסה עדין + חומר לחיטוי לכביסה + קצת חומץ. כתמי הדם לא ירדו ונגעתי בהם בידים חשופות (ללא כפפות). לאחר מכן שטפתי במים וסבון והתקלחתי. במהלך המקלחת נגעתי עם ידי באיזור שיש לי בו שפשופים (שלא הבריאו עדיין). האם לאחר כל התהליך הזה יש סיכוי שנדבקתי מחיידקים מסוכנים כלשהם? האם יש מקום להבדק? תודה מראש, סליחה על האורך.
אם את מתנדבת במד"א תבדקי מול האחראים שלך
שלום, אנחנו גרים בבניין חדש בתל אביב בקומה 12. הממד משמש את הבן שלי, בן ה14. האם מותר לו לישון בממד עם חלון ודלת רגילה - לא הכבדה- סגורים, בהנחה שבשאר שעות היום הממ"ד, כמו שאר הבית, מאווורר לגמרי?
למה שתהיה בעיה? כל זמן שמאווררים את כל הבית גם את הממ"ד, לא צריכה להיות בעיה. זה לא שבלילה יש שחרור מוגבר של ראדון בהשוואה למהלך היום. ולהדגיש, לאוורר את כל הבית.
תודה על תשובתך. מאוד נלחצתי מכך שמאז שנולד הוא נמצא בממד, אך ממה שאני מבינה ממך בהנחה שהבית והממד מאווררים כמו שצריך, הדאגות האלה מיותרות לגמרי?
את דואגת ולכן מאווררת ולכן לא צריך לדאוג.
ערב ושבוע טוב ורד:) יש לי מעבד מזון של נינגה שיש לו להב ללישת בצק שעשוי מניילון או מפלסטיק לא בטוח לגבי זה אבל הוא עובד בRPM גבוה מאוד בלישת בצק האם יש סיכוי לזליגת חומרים במהירות גבוה כזו? והאם יבואן מחוייב כשהוא מייבא מוצרי חשמל כגון מעבדי מזון וכולי שהם והחלקים שלהם באים במגע עם מזון מחוייב לעבור בדיקה לגבי זליגת חומרים למזון וכולי ?
אם מפחדים הכי פשוט להפסיק להשתמש בכל המכשירים האלה. הנחת היסוד שלכם שגויה. לפי מה החלטתם שמדובר בחומרים מסוכנים? או שהם זולגים? ציוד המיועד לבוא במגע עם מזון, נבדק, בעולם וגם בארץ. ציוד שלא נבדק בארץ יש לו אישורים ממעבדות בחו"ל. והיצרנים של ציוד ממש לא רוצים בעיות אז מראש משתמשים בחומרים מאושרים ובציוד עמיד.
אז בעצם יש תקינה בארץ לגבי מוצרים שבאים במגע עם מזון הכוונה שזה מחוייב לעבור בדיקות?
יש הנחיות כלליות למוצרים חשמליים, מה מותר ומה אסור. כמו שכתבתי קודם לא חובה שיעבור בדיקות ובודאי לא חובה בארץ.