פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים
מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

פרופ' צדיק שלום, בני נולד קטן לגיל ההריון מבחינת משקל (2380 בשבוע 39) אך באחוזון ממוצע בגובה (אורך לידה 50 ס"מ). כיום הוא בן שנתיים ולאורך כל השנתיים הוא ממשיך מתחת לאחוזון 3 במשקל אך מתמיד באחוזון 40- בגובה. יש לציין שהוא דומה להוריו מבחינה זו - אני ואשתי ממוצעי קומה אבל רזים באופן קיצוני.קראתי באתרך ובמקומות אחרים מאמרים על תינוקות SGA, ולא הצלחתי להבין האם ה"גדילה המתקנת" מתייחסת לגובה או משקל או שניהם יחד, כאשר לבני לא היתה גדילה מתקנת במשקל מצד אחד אך לא היה צורך בגדילה מתקנת בגובה מצד שני. במאמר רשום שב SGA WEIGHT יש סיכוי פי 5 לגובה סופי נמוך וב SGA LENGTH סיכוי פי 7, מה קורה במצב של SGA WEIGHT אך תקין ב LENGTH? האם לאור נתוניי הגובה הנוכחיים ניתן להסיק שנתוני הלידה שלו לא יפגעו בגובהו הסופי? והאם אתה רואה טעם לנסות להעלות משקל בכח לתינוק שהוא מאוד מאוד רזה אך גדל עקבית על האחוזון שלו? (בבדיקות לא נמצאה סיבה רפואית לרזון) תודה רבה!
בנכם תקין בגובה. על כן כל מה שקראת בנושא אינו שייך אליו. כאשר המשקל נמוך, יש צורך לבצע בדיקות הקשורות למערכת העיכול ולספיגת מזון. כמו לנתח את תכולת המזון בעזרת דיאטנית. אם הכל תקין, מקבלים את הילד כפי שהוא. אם יש בעיה בבדיקות, מטפלים בהתאם.
בני מטופל אצל אנדרוקרינולוג מזה 8 שנים בערך. עבר מספר טסטים (הורמון גדילה), נמצא שיש חוסר חלקי בהורמון. גובהו של הילד 116.5 ס"מ. השבוע שוב נתבקשנו לעבור את הטסט הראשון שבו נמצא שוב חסר חלקי בהורמון, צריך לעשות שוב את הטסט בחודש הבא. אני מאוד מקווה שימצא פיתרון לילד שלבו נשבר בשל גובהו הנמוך. מה אתה ממליץ לי לעשות אם שוב נקבל תשובה שיש רק חסר באחד הטסטים ולפי קופ"ח חולים הוא לא נכלל בין מקבלי השרות. אציין שהגובה שלי הוא 150ס"מ וגם בעלי נמוך 160 ס"מ, אך כשאנו הינו ילדים לא היינו כל כך קטנים כמו בני. אודה על העצה.
המונחים שלך לא ברורים לי. למה את קוראת חסר חלקי? חסר חלקי הוא כאשר 2 טסטים מתחת לגבול הנורמה אך לא במידה רבה. ילדים כאלה בדרך כלל מקבלים הורמון גדילה. אם בעבר טסט אחד היה נמוך והשני תקין- זה לא חסר חלקי. בלי להכיר את גדילה הילד במשחל ובגובה ואת כל הבדיקות שלו, לא סביר לתת עצה. פני לחוות דעת נוספת
בני בן 11 בדיוק. גובהו 136, משקלו 36, אנחנו הוריו: 165 האב, 160 האם והאחות בת ה14.5 150.( קיבלה מחזור לפני שנתיים. בבדיקת כף היד של הבן העצמות הראו גיל 10. בבדיקה אצל רופא אינדוקרינולוג הוא אמר שבני באחוזון 15 , הווה אומר יגיע לבסוף לגובה בסביבות 168. הוא אמר שלפי המדדים אין בעייה עם הורמון הגדילה אבל אפשר בהחלט לחשוב על כך באופן פרטי למשך שנה וחצי מה שיביא לצמיחה נוספת של כ-שבעה ס"מ, עוד אמר הרופא שבמהלך השנה וחצי הזו בני ייעשה קפיצה מאחוזון 15 לאחוזון 25.אשמח לשמוע את דעתך בנושא, האם יש תופעות לוואי להורמון? האם התהליך במקרה זה באמת יחייב שנה וחצי ולא יותר? האם הוכח שהורמון הגדילה אכן יעיל ובמה זה תלוי? בברכה ובתודה מראש.
לילד באחוזון 15 לא נותנים הורמון גדילה.
הבת שלי קיבלה וסת בפעם הראשונה בגיל 9 שנים ושמונה חודשים ורציתי לדעת ולשאול אם מקרה זה תקין ואם זה בסדר מבחינה גופנית ובריאותית? והאם עלי לפנות לבדיקה כלשהי? תודה!
מוקדם בהרבה מהצפוי, פני לאנדוקרינולוג ילדים
"הורמון הגדילה מופרש בצורה מחזורית במשך היממה , יותר בלילה ופחות ביום . הוא גם מופרש יותר בחודשים החמים- אביב וקיץ ופחות בחורף (_אז ילדים צומחים מעט פחות ). " למה יותר בקיץ ובאביב ? בגלל החשיפה לשמש ? ומה עם מי שנמצא קבוע בחדרים עם מנורות רגילות? הוא לא יגבה לפי הגנים? בשביל לגבוה חייבים להשתדל להיות בחוץ במיוחד בקיץ ובאביב? חדר ממוזג לא טוב ?
היי, מה זה? שפה לא ראויה
שלום רב, בתי בת 7.5 הופנתה ע"י רופא הילדים לבדיקות הורמונליות בעקבות שיעור יתר קל - בעיקר על הזרועות, הכתפיים והגב. בשל סיבות אישיות יקשה עלי מאוד להגיע לרופא אנדוקרינולוג בקרוב אבל אם הבדיקות מציגות ביה אעשה מאמץ הוסף כדי להגיע לרופא במהלך החודש הקרוב. להלן התוצאות: TSH 4.55 LH - Luteinizing Hormone קטן מ0.5 IU/L FSH 2.1 Estradiol (E2) Low <20 pmol/l Progesterone 1.6 Progesterone קטן מ 1.5 nmol/L אודה על עזרתך בפענוח הבדיקות. רב תודות, מנהורא.
1 בלי בדיקה גופנית על ידי אנדוקרינולוג, אין חוות דעת לפי הבדיקה מחליטים איך להשלים את הבדיקות בדיקות אלה לחלוטין אינן מספיקות
סריקה על קולית של הצוואר: סיבת הבדיקה: הגדלה של בלוטת התריס? ימין:אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. בלוטת הרוק פרוטיס בגודל ומרקם תקין.ללא אבן. בלוטת הרוק התת לסתית בגודל ומרקם תקין.ללא אבן. אונה ימנית של בלוטת התריס בגודל ----1.5-----3.6--------1.5 ס"מ מרקמה אחיד פרט ל-2 ציסטות קולוידליות קטנות 0.1---0.2 ס"מ צוואר האמצעי: ללא ממצא חריג. האיסתמוס של בלוטת התריס אינו מעובה. שמאל:אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. בלוטות הרוק פרוטיס בגודל ומרקם תקין, ללא אבן. בלוטת הרוק התת לסתית בגודל ומרקם תקין, ללא אבן. אונה שמאלית של בלוטת התריס בגודל ---0.8---3.6---1.5 ס"מ *בהתחלה עשו לי צילום רנטגן בצוואר ושמה גילו לי 2 ציסטות שלחו אותי לאף אוזן גרון ושמה בדקו אותי עם זכוכית מגדלת/מראה בתוך הגרון והרופא הפנה אותי לאנדוקרינולוג. יש משהו לא תקין בתוצאות?אשמח לתשובה תודה רבה.
הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
אני בן 36 סובל מצרבות רגשות במערכת העכול והושט ומטופל בלוסק . בעקבות אוסטופורוזיס והצורך כחולה קרוהן בלקיחת בודסון לתקופות ארוכות , נאמר לי שכדאי לי לקבל טיפול בביפוספונאטים טיפול שבועי . מה שם התרופה ?והאם מקבלים בזריקה או בכדור כל יום או פעם בשבוע או אולי אפשר פעם בשנה? תודה רבה.
הודעה חשובה הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
פעילות גופנית מעודדת את הפרשת הורמון הגדילה. אז למה אומרים שספורט לא עוזר לגבוה ? עם ספורט אמורים לגבוה יותר לא?
עובדתית, אין אף מחקר עד היום שהוכיח גדילה משמעותית בעקבות ספורט מתחילים מעובדות בשטח, לא מתאוריות.
(בלי אור) חדר חשוך . והאם שהיה באור של מנורה קבוע משפיע על משהו ? יש חשיבות אם נמצאים תחת אור של מנורה בלבד או תחת אור של שמש ? כי שאני חושב על זה , בחופשים הגדולים רוב הילדים לא יוצאים כמעט החוצה. יושבים רוב הזמן בבית ויוצאים רק בלילות. ובתקופה הזאת שמתי לב שגובהים הכי הרבה. אז יכול להיות שזה בגלל רוב הזמן שבחושך בבית בלי לראות אור ? תודה :-
שהיה בשמש חשובה ליצור ויטמין D בעור לכל היתר אין כל בסיס
אנא פרופסור לא יכולים בלעדיך.חזור במהרה אלינו. מחכים לתשובתך. תודה מכל הלב
עניתי
שלום, כמצויין, הבת שלי בת חמש כמעט והיא נמוכה ביחס לבני גילה. זה ניכר בעיקר בגן שם היא נמוכה מכולם בהפרש של ראש ולפעמים אף יותר רק לציין שאביה ואני בגובה ממוצע (1.78 ו-1.64) מאז ומתמיד נחשבה ?קומפקטית? אך תמיד נשענתי על העובדה שנולדה חודש לפני הזמן, מה שנראה לי כבר לא רלוונטי... תודה לאל התפתחותה הייתה תקינה ואף מתקדמת מאחרים ( נגמלה יחסית מוקדם, כמו כן-התחילה לדבר מוקדם והיא מאוד פיקחית, חכמה וסקרנית ) האם כדאי לי כבר לבדוק זאת? אם כן למי עליי לפנות בבקשה? תודה שירלי
התחנה הראשונה היא תמיד רופא הילדים ולפי הצורך אנדוקרינולוג ילדים. גשי כעת, אין למה לחכות
בני סבל כתינוק מהפרעות אכילה וטופל וכיום הוא בן 15 וחצי עוסק בג'ודו. גובהו 1.60 פניתי לרופא הילדים שמטפל בו והוא לא מתייחס לזה שהוא נמוך האם כדאי לפנות לאינדוקרינולוג והאם יש מצב שהוא עוד יגבה יש לציין שאני 1.65 ובעלי 1.73 אודה לך על תשובתך.
פני לאנדוקרינולוג עם צילום כף יד לגיל עצמות. כדי לייעץ, יש צורך לבדוק את הנער, להעריך את התבגרותו ולראות את הצילום
שלום רב, הילדה שלנו בת 11.5 והיא בגובה 1.68 מ' בערך ולא מפסיקה לגבוה ההתפתחות הפיזית שלה מקדימה את זמנה כך לפחות נראה, ולעניות דעתינו משפיעה עליה חברתית, מתחברת לילדים שלא בגילה ואנו חוששים, ילדים בני 16 מתבוננים וחושבים שהיא נערה בגילם. אנו חושבים שלילדה בת 11.5 מצב זה יכול לגרום לבעיות אישיות ולבלבול. מה ניתן לעשות, האם ניתן לעקב התפתחות פיזית, האם אפשר להעריך מה יהיה הגובה שלה. אודה לך אם תוכל להשיב כדי שנוכל לדעת האם החשש שלנו מוצדק ולקבוע תור באחת ממרפאותיך. תודה.
כדי לענות על השאלה, יש צורך בבדיקה גופנית הכוללת גם דרגת התבגרות. יש צורך לראות את צורת העליה במשקל ובגובה. יש צורך לראות צילום כף יד לגיל עצמות ולאחר מכן מחליטים 1 האם יש בעיה רפואית 2 מה ההסבר למצב 3 האם כדאי לטפל ובמה בהצלןחה
שלום רב, תודה על ההתייחסות, האם מדובר בצילום רגיל של כף יד או צילום מורכב יותר עם הפנייה מיוחדת, והאם עדיף להגיע לפגישה עם הצילום. אודה על התייחסות. בברכה, אסף
שלום, אני בת 30 מנסה מזה שנה וחצי להיכנס להריון. יש לי את מחלת השימוטו, אך מעולם לא טופלתי כי רמת ה-T4 היתה יציבה. רק בחצי שנה האחרונה התחלתי לקחת אלטרוקסין, רמת הTSH התייצב על 1.5. אולם, לפני חודשיים טופלתי בהורמונים (גונאל 75) ומאז רמת ה-TSH צונחת: לפני שבוע 27.6 והשבוע כבר 35 (רמת ה-T4 עדין בגבול הנורמה), בעקבות כך הופסקו טיפולי הפוריות וכרגע נוטלת אלטרוקסין יום 50 ויום 100. האם יש קשר בין השניים? יש משהו מעבר שממולץ לעשות? תודה רבה!
שכחתי לציין שאני מרגישה לחץ על הצוואר כאילו חונקים אותי והאולטרסאונד יצא תקין מלבד זרימת דם מוגברת
הודעה חשובה הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
שלום מזה 4 שנים הבן שלי במעקב גדילה משקל 39 גובה 142 אשכים גדלו ל 6 סמ ת ביצע צמיחה של 3ץ6 סמ ב6 חודשים היפוך היחס מגיל עצמות צעיר לגילו הכרנולוגי לגיל עצמות מתקדם מגילו האם יש תועלת בהתערבות לעיכוב ההתבגרות המינית שהחלה בגיל 12 ?
אם עיכוב ההתבגרות הוא לשם גדילה, כטיפול בודד, אין זה טיפול מקובל ואין זה טיפול מומלץ
תודה פרופ צדיק , הרופאה מעוניינת לתת הטיפול לשנתיים , כל חודש זריקה. המטרה היא לאפשר צמיחה בגובה של עוד 3 - 4 סמ על ידי עיכוב ההתבגרות המינית. האם התחלת טיפול זה בגיל 12 מומלץ?
שלום האם יש דיאטנית בי-ם מומלצת שעוסקת עם תת פעילות בלוטת התריס? תודה
הטיפול הוא בידי אנדוקרינולוג ולא בידי דיאטנית
שלום בתי בת שבעה חודשים ואתמול גילינו שיש לה גוש,בליטה בגודל של גרגיר פלפל שחור מאחורי הפיטמה הימנית מתחת לעור היום ניגשנו לרופאה והיא אמרה שהיא לא יודעת מה זה ושלחה אותנו לבצע בדיקת אולטרה סאונד .אנחנו קצת מודאגים מה זה יכול להיות יכול להיות שזו תופעה הורמונלית? תודה טל
יתכן וזו רקמת שד מועטה.
שלום פרופסור צדיק בנתיים ביצענו את האולטראסאונד וחזרנו אל החירורג.הוא אמר שיש גם גוש קטן יותר גם בשד שמאל.ושזו תופעה הורמונלית שמופיעה מיד אחרי לידה.במקרה שלנו ,תינוקת בת 7 חודשים, מדובר לטענתו במקרה נדיר וביקש שנמשיך במעקב. האם זה אמור לדעתך לחלוף? למה זה יכול להתפתח? האם כדאי לשלול הפרעה הורמונלית?
שלום רב, בתי בת 10, גובה כיום 1.32, הייתי אצל אנדוקרינולוג והוא נתן בידי את האפשרות להחליט אם לקבל זריקות כל 4 שבועות או לא ?! הרופא לא היה החלטי לטענתו הזריקות יוסיפו לה במקרה הטוב 2-3 ס"מ וזאת לצד האי נוחות הכרוכה בכך. בלי הזריקות לפי הרופא היא תגיע מקסימום לגובה של 1.45 ס"מ. קראתי על זריקות יום יומיות מה ההבדל ביניהם? ומה לדעתך לעשות בגין ביתי? הציין שעשיתי לה צילום כף יד ובדיקות דם. צילום כף היד - לפי הפיענוח מתאים לגיל 13 אך הרופא בדק ואמר שמתאים לגיל 11-12. בדיקות הדם נבדקו ע"י הרופא וציין שהן נורמליות לגילה אין משהו חריג. אני מוטרדת מאחר וגובה של 1.45 הינו נמוך,ואני יודעת שזה יפגע בה. אני מוטרדת ולא יודעת מה לעשות אשמח לקבל את ייעוצך. תודה רבה מראש.
זריקה פעם ב4 שבועות היא כנראה עיכוב התבגרות. בגיל זה אין תועלת ממשית מטיפול זה. להמליץ על תרופות אחרות לילדה שלא בדקתי, לא ראיתי את כל הבדיקות שלה ואת צורת גדילתה, זה חסר אחריות.
הילד שלי בן 14 גובהו 1.60,רופא העור שלו המליץ על נטילת רקוטן בשל עור שנוטה להצטלקות.מכל פצע נותרה צלקת.הילד מסרב לקחת בשל חשש מעצירת גדילה.אני מאוד מוטרדת מזה היות ואני מלאת חטטים וצלקות בפני בשל אקנה קש. איך אוכל לשכנע את בני ליטול כדורים ואם נכונה הטענה על עצירת צמיחה. אודה לשתובתך המהירה אמא מודאגת
דיכאון יותר מטריד אותי. לט ראיתי עד היום עצירת ד גדילה מתרופה זו
שלום לפרופ' התאומים בני 2.4 לאחד מהתאומים אנמיה כלשהי - כיצד ממשיכים בבירור אנדוקרינולוג / המטולוג מי רלוונטי? RBC 4.1 HB 10.7 HCT 31 75.6 MCV MCH 25.9 MONO 9.8
רופא הילדים צריך לברר זאת- במקרים רבים הוא מגיע לפתרון
יש לי ילדה בת 11.5 שעדיין לא קיבלה מחזור אבל יש לה שיער בבית השחי שמציק לה במיוחד לקראת הקיץ רציתי לדעת מה עדיף לעשות שעווה או גילוח והאם זה יכול לפגוע בבלוטת הלימפה בבית השחי
זו בעיה קוסמטית ולא בריאותית. התיעכצי עם רופא עור
ערב טוב פרופ' צדיק, ראשית, מציינת לשבח את תגובותיך המהירות והמקצועיות. רציתי בבקשה לשאול: בתי בת שנה וחודש, מגיל חצי שנה הופיע אצלה שיער ערווה בשפתיים שבהתחלה היה פלומתי, אח"כ הפך בחלקו לשחור, הוגדר על ידי האנדוקרינולוג "שיער טרמינלי". נעשו בדיקות הורמונאליות הבאות שנמצאו תקינות: SHBG FREE ANDROGEN INDEX E2 TESTOSTERON TOTAL ANDROSTENEDIONE DHEA SULPHATE בדיקת OHP17 לא הוזמנה בטעות, אך בבדיקת סדק הילודים נמצא כי OHP17 תקין. כמו כן, נעשה אולסרסאונד אגן קטן רחם ושחלות שנמצאו מתאימות לגיל. בצילום של כף יד שמאל שנעשה כשהילדה הייתה בת 9 וחצי חודשים נרשם: קרפלי: 8 חודשים, פלנגי: 11 חודש. האנדוקרינולוג כתב בסיכום הביקור האחרון: שיעור טרמינלי על השפתיים, קליטוריס תקין, טלרך דו צדדי שנמוש כממופליזה. אמר שבשלב זה אין צורך בבדיקות נוספות, אלא יש לבוא לביקורת בעוד שלושה חודשים לבדיקת קצב גדילה ובדיקה רגילה. שאלתי היא האם ייתכן מצב שלמרות השיעור הטרמינלי ולפי הבדיקות שעד כה תקינות,הכל אכן בסדר ולילדה אין שום בעיה? האם השיעור יכול להיות להופיע סתם כך ולא לנשור ללא כל סיבה בריאותית? תודה רבה
אם "כל הבדיקות תקינות" , הגדילה עקבית, וגיל העצמות סביר קרוב לוודאי שאין בעיה. אם השער ממשיך לגדול והוא שחור - יש להשלים בדיקות וכמובן להיות במעקב
לבתי בת ה-8 נראה שמתחיל לצמוח ניצן שד, האם בגיל כזה ההתבגרות עשויה ללפגוע בגדילה? האם ייתכן שצריכת חלב סויה לעיתים קרובות גרמה לכך? ואם כן, האם הפסקת צריכתו תאט או תעצור את ההתבגרות המינית? כמו כן, אם זה הגורם ייתכן שאין זו התבגרות מינית עדיין? תודה!
הופעת התבגרות בגיל 8 היא בגבול הנורמה לבנות אין שום הוכחה שחלב סויה עושה זאת מה זה חלב סויה לעיתים קרובות? חצי כוס כל 5 דקות? ליטר ליום? כל מזון צרך להלקח בגבול הסביר. תכנני תזונה בעזרת דיאטנית פני לבדיקת אנדוקרינולות ואל תאבחני לבד
בני בן ה 13 גובהו 1.46 מ'. יחסית לחבריו נמוך וזה מלחיץ אותו.צילום שורש כף היד הראה גיל 12.5 שנים.בדיקות דם תקינות. במידה ונלך לאנדוקרינולוג האם יש משהו שיכול לעזור לו מלבד הורמוני גדילה שאותם לא ארצה לתת. יש משהו נוסף שיכול לעזור לו?
את הצילום לא ראה אנדוקרינולוג, על כן אינני בטוח שהתשובה נכונה "בדיקות דם תקינות" משפט שאיננו אומר דבר. תלוי מה בדקו ואם בדקו כל מה שחשוב לגדילה. רק אנדוקרינולוג יכול להחליט אם הכל תקין לאחר שבצע בדיקות נרחבות בלי לבדוק את הילד, לראאות את כל נתוני גדילתו במשקל ובגובה, ממש לא ניתן לתת לך תשובה.
אשמח לקרוא מה אתה חושב: אור השמש, כמו כל דבר בחיים, הוא דבר טוב ומועיל כאשר משתמשים בו במידה נאותה ולא בהפרזה וחשוב לשים קרם הגנה אם נמצאים זמן רב בשמש. לאור השמש סגולות מרפא, רגשיות ופיזיות. אור השמש משפעל את הויטמין D ובכך עוזר לבריאות השלד והעצמות. נמצא גם שאור השמש תורם למזג טוב, לשיפור במצב הרוח ובמדינות שהשמש לא מאירה להם פנים, אחוז הסובלים מדכאון גדול. אור השמש גם מגרה את הייצור של סרוטונין, מוליך עצבי במוח המווסת את מצב הרוח. רמות סרוטונין גבוהות כתוצאה מכך מביאות למצב רוח חיובי יותר רגוע וממוקד. אור השמש משפר את זרימת הדם ע"י הרחבת כלי הדם בעור. כמו כן, במצבים כרוניים בעור כגון אקנה, אקזמה, פסוריאזיס לאור השמש סגולות מבריאות, שהוכחו בשיפור המצב על ידי שיזוף בטוח. אור השמש מחזק את המערכת החיסונית. כאשר העור נחשף לאור השמש, הגוף מייצר יותר תאי דם לבנים אשר מסייעים במניעת זיהומים ומחלות אחרות הנובעות מחיידקים, עובש, ווירוסים. חשיפה יומית לאור השמש משפרת את ייצור המלטונין החשוב לגוף לשינה טובה ורגועה. היתרונות של השמש מלבד הויטמין D , שיפור מצב הרוח , תחושת אנרגיה ורעננות, "שיפור האיזון ההורמונלי" יכול להיות שחוסר חשיפה לשמש גורם לבעיות הורמונליות ? וזה גם משפיע על הגדילה ? תודה רבה
התפלספות מיותרת
מדוע אני מרגיש תחושה של מחנק כאבים עייפות וטשטוש בימים שאין לי שמש. לפעמים זה מגיע לכדי הקאות. השמש מרגיעה את כל התסמינים הללו. ולכן אולי בזכות זה ניתן למצוא את הפיתרון ? זה לא מיותר.. הלוואי ואמצא את הסיבה לבעייתי שנוצרת כאין שמש. זה משפיע על לימודים בגלל הרגשה של מותשות. אין לי בעיה בימים שאני נחשף. תודה.
שלום! בתי בת ה-6.5 שעירה מאוד בכל הגוף וכעת משהגיע הקיץ אין היא מוכנה וכן מתביישת ללבוש בגדים קצרים, האם יש דרך להסיר את השיער, מלבד שעווה (בכל זאת היא רק בת 6.5)לתשובתכם אודה, מירב.
התיעצי עם רופא עור
אני בן 16וחצי והגובה שלי 165. גיל העצמות שלי 15 ואני עדיין גובהה אבל לא חושב שהרבה . אבא שלי בגובהה 186 ס"מ ואמא 156 ס"מ. מה יכול להיות הגובה שלי? והאם יש סיכוי שאני יפסיק עכשיו לגבוה? האם גיל העצמות מבטיח? יש לי הרבה שערות ערווה ומגלח זקן ושפם ועכשיו קצת מתחיל לי שערות בבטן.
יש לי קצת זקן וקצת שפם.טוב אולי אין לי המון שערות הרבה יש לי איפה שצריך אבל אני יחסית חלק
#ערבה
אם את גיל העצמות קרא מומחה לגדילה ואם אין בעיה נוספת תיתכן תוספת של כ5 ס"מ זה חישוב סטטיסטי ויש לו טווח שגיאה
כשהייתי תינוק וילד קטן הייתה לי בעיית גדילה אבל רק שהייתי קטן..נולדתי במשקל 2 700 ..
לבעיות כלשהן ?
אינני מכיר, אך התייעץ עם גסטרואנטרולוג
בני מזיע באופן חריג. במהלך השינה ראשו וגבו לגמרי רטובים עד כדי שיש לייבש לו את הראש ולהחליף חולצה. מאמץ קטן וקצר גורם לו להזיע בכמויות עצומות ראשו רטוב ונוטף לגמרי. אינני יכולה לומר מתי החל להזיע באופן כזה חריג, אך בשלוש השינים האחרונות הוא מזיע כך. בהיותו פעוט נהג לשתות כמויות עצומות של מים, אך ברור לא הביא לגילוי בעיה רפואית. גם כיום הוא שותה הרבה,מיד כשמתחיל לאכול הוא צמא . יש לציין כי בני אלרגי לקזאין. מה ההסבר לתופעה? מה אפשר לעשות?
יש לפנות לבדיקת רופא. יש לבדוק תפקודי כליות ונתרן בדם. יש לבדוק הפרשת קטחול אמינים בשתן. ולפי הבדיקה הגופנית להחליט האם יש עוד בדיקות שיש לבצע
בקשת הבהרה לגבי הבדיקה השניה של הפרשה בשתן
או שגם בלי פעילות גופנית "בכלל" זה מופרש באותה רמה ? ועל מה מעיד נשירת שיערות מהגוף. מהרגליים בעיקר אבל גם ממקומות אחרים. המון. תודה.
גם בלי פעילות גופנית הפרשת טסטוסטרון יכולה להיות גבוהה כדי לבדוק נשירת שער, עליך לפנות לרופא שיבדוק אותך ויחליט מה לברר
שלום רב, אני בת 40 בהריון שבוע 16. ובשל הריון קודם שבו ילדתי את בני הבכור בשבוע 29 נאמר לי על ידי הרופאה שלי שקבלת פרוגסטרון באמצעות זריות מהשבוע 17-37 יכול להוריד את הסיכוים שלי ללידה מוקדמת נוספת. האם קלבת הפרוגסטרון יכולה לעלות את הסיכוי לסרטן השד? תודה
הודעה חשובה הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
אם התשובה אינה בתחומך,נא המלצתך למי עלי לפנות? תודה
האם שתיית מיצים טבעיים פוגעת בגדילה?- לחלוטין לא תזונה גרועה פוגעת בגדילה
מזה כמה חודשים מקבלת הידרוקרטיזון במינונים משתנים החן ימים שקיבלתי 60 - 300 ואפילו יותר כיום ירדתי ח30 אמורה לבצע בדיקת דם לבירור רמת קורטיזול בדם כמה זמ לפני הבדיקה עלי להפסיק לקחת את הכדורים וזה בשאלה לבדוק האם הבלוטה התאוששה?
דברי עם הרופא שנותן הוראה לבצוע הבדיקה אין לי שום מושג איזה סוג בדיקה הוא מתכנן בדיקת דם בודדת בבוקר, אינה אומרת דבר מבצעיים טסט ACTH באשפוז יום, הרופא שלך צריך לאמר איך הוא מתכוון לבדוק ולתת את הוראות הבדיקה
אני בן 16 וחצי מטר 69 אבא שלי 170 מידת הנעליים שלי 41 ושל אבא שלי 43 איך זה יכול להיות שבגובה אני כמעט כמוהו ואולי אפילו יעבור אותו אבל ברגליים הוא בהרבה יותר גדול מימני יכול להיות שזה בגלל שאני כל הזמן עם גרביים אפילו בשינה?
אין קשר בין הגובה למידת הנעליים יכול להיות שזה בגלל שאני כל הזמן עם גרביים אפילו בשינה? לא , אין לכך כל השפעה
טסטוסטרון , דבר שלא מתרחש אצל מי שלא פעיל גופנית. טסטוסטרון הוא גורם חשוב בתהליך הגביהה לא? ולכן פעילות גופנית כן תעזור לגבוהה ?
טסטוסטרון , דבר שלא מתרחש אצל מי שלא פעיל גופנית- לא נכון לחלוטין טסטוסטרון הוא גורם חשוב בתהליך הגביהה - נכון ולכן פעילות גופנית כן תעזור לגבוהה ? לא נכון
אני בן 17 בעקבות אוסטופורוזיס והצורך כחולה קרוהן בלקיחת בודסון לתקופות ארוכות , נאמר לי שכדאי לי לקבל טיפול בביפוספונאטים טיפול שבועי . מה שם התרופה ?והאם מקבלים בזריקה או בכדור כל יום או פעם בשבוע? תודה רבה.
פנה לפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם באתר זה
שלום רב האם רפסאל פוגע גם בצפיפות העצם כמו בודסון או שבכלל לא? האם אפשר לקחת רפסאל לתקופה ארוכה יחד עם לוסק? תודה
פנה לאתר של פרופ צופיה איש שלום אנדוקרינולוגיה כללית באתר דוקטורס
שלום רב , היתי רוצה לדעת האם על פי צילום כף היד ניתן לדעת בוודאות את הגובה המירבי של המצולם ואת פוטנציאל הניצול שלו . כי הבנתי שלכל בן אדם יש גובה מסויים שאליו יכול להגיע ויש אנשים שלא מגיעים לגובה זה מסיבות שונות . . אז היתי רוצה לדעת אם ניתן לאבחן לפי צילום אם בן אדם מסויים היה אמור להיות גבוה יותר. תודה רבה
צילום כף יד נותן את האחוז מהגובה הסופי שהנבדק\ת הגיעו אליו ביום הצילום. לכל תחזית כזו יש טווח שגיאה ממוצע של כ 5 סמ מעל ומתחת לתחזית. אין מידע נוסף פרט לכך נא לקרוא מאמרים בנושא באתר www.gdila.co.il
בהיותי בת 9.5 קיבלתי מחזור חודשי הייתי בן הגבוהות בכיתה לפני שהמחזור הופיע ולאחר מכן נעצרה הגדילה,בזמנו לא ידענו לקשר זאת אחד לשני(אם בכלל-אולי צרוף מיקרים..)אך כיום ביתי בת 9 ומתחילים לצוץ איזה שהם ניצני שדים,הפחד שלי הוא שהיא תקבל מחזור מוקדם ויותר מזה-הגדילה תעצר..האם יש לי סיבה לדאגה?האם אפשר או צריך לבדוק הדבר לפני שיהיה מאוחר והאם צריך לטפל לפני שזה מופיע או שצריך לחכות לסימנים... אני מאוד מאוד הייתי רוצה לעצור זאת לקבל עצה/תשובה ואינפורמציה בדחיפות האפשרית אני לא רוצה לחכות מהצד בפסיביות כפי שנהגו בדור שלפני.. אודה לך מאוד אם תענה ביתר תשומת לב לשאלותי בתודה רבה מראש שרית.
תחילת התבגרות בגיל 9 היא נורמלית לחלוטין יש לבצע צילום כף יד לגיל עצמות ולפנות לבדיקת אנדוקרינולוג בדרך כלל בבנות עם ההתבגרות המהירה ביותר ההתבגרות נמשכת יותר משנה עד קבלת מחזור
שלום רב, אחת לשנה אני עושה בדיקות דם מקיפות וכבר שנתים שערכי בלוטת התריס הם: TSH 7.02 T4-FREE 12.70 האם זה מצב רפואי שמצריך התחלת טיפול תרופתי? יש לציין כי אני מרגישה מצוין, ללא סימפטומים מיוחדים ואיני עולה במשקל, אלא אם כן מפריזה באכילה. תודה על תשובתך.
קרוב לוודאי שאת שייכת לאחר של מבוגרים ולא לאתר זה חשוב לדעת מדוע בודקים כל שנה את בלוטת התריס חשוב לדעת אם יש נוגדנים נגד הבלוטה
אני בן 16 . 172 ס"מ , 70 ק"ג. מידה 44.5-45 בנעליים. יש לי 3 שאלות בנוגע לגדילה: 1.יש לי ג'טינה מתחת לפטמות(כמו שיש למתגברים,זה נבדק וזה בסדר) מגיל 12,האם זה שזה לא נעלם עדיין וזה בגודל יחסית גדול-זה אומר שאני עוד אמור לגבוהה? 2.האם לכל נער יש שנת קפיצה-בה הוא גובהה הרבה -ביחס לשנים אחרות בהם הוא גדל בקצב מסוים? 3.האם נער בן 16 שלא מתגלח(אלא רק שפם וזה גם פעם בכמה שבועות) זה אומר שהורמון הטסטסורון/גדילה או משהו דומה לא 'מופץ' , אז עוד אמור לגדול ועוד לא החל את גדילתו המסיבית?
1) אין קשר לגביהה 2) "גודל הקפיצה" ומשך הזמן שונים מאחד לשני. תיתכן עליה בקצב של 2 סמ ולאורך זמן שונה ותיתכן עליה בקצב של 7 סמ 3)גילוח אינו סימן טוב להערכת גדילה. הסימן היחיד הוא צילום כף יד לגיל עצמות
הוספתי לך אתמול שאלה בהמשך השרשור ואני לא רואה אותה..
נראה לי שהבעיה שלך היא פסיכולוגית ולא גופנית וכדאי שתפנה אותה לאתר אחר
ביתי בת 10 ,מקבלת דקפפטיל בגלל התבגרות מינית מואצת.אתמול קבלה את הזריקה השלישית.לפי בדיקות הדם הזריקה פועלת, אבל שיעור בבושת התגבר ובבית שחי יצאו 3 שערות. האם זה תקין?האם יש בדיקות נוספות שצריך לבצע.אשמח אם תוכל לפרט.
שעור מיני שייך למערכת דשל יותרת הכיליה התבגרות מינית שייכת למערכת השחלות לדקאפפטיל השפעה רק על ההתבגרות ממש ולא על השעור
בתי החלה לפתח ניצני שדיים כ-3 חודשים לפני גיל 10, פחות או יותר כפי שהיה אצלי בילדות. כיום היא בת 10 ו-7 חודשים ועדיין לא קיבלה מחזור. (אני קיבלתי לקראת גיל 11 וגובהי 1.60) גובהה היום כ-142 ס"מ והיא אכן גבהה יפה בשנה האחרונה אך היא בין הנמוכים בכיתתה וא גובהת במהירות שהייתי מצפה בגיל זה. (ה'). כמה עוד ניתן לגבוהה לאחר תחילת התפתחות מינית, אני חוששת שתהיה נמוכה אף יותר ממני.
מה שאת מבקשת שאנחש לגבי הבת שלך בלי שיש לי נתונים על ההתבגרות שלה, על גיל העצמות שלה, על השתנות גרף הגובה שלה ועוד. כל "הנתונים" שאת נותנת אין בהם שום עזרה לחישוב סטטיסטיקה אינה עוזרת לגבי מקרה בודד כאשר אני מבצע הערכת גדילה אני בודק את הבת בצורה שאינה מביישת אותה ואוסף את כל הנתונים שאמרתי בהצלחה
שלום רב, ביתי בת 10 וחצי נמצאת במעקב אנדוקריני, ללא כל טיפול תרופתי בשלב זה. יש לה שיער בבית השחי. לפני מספר חודשים זה התחיל להפריע לה ומאז היא מגלחת. האם הסרת שיער בשעווה עשויה להזיק? ומה לגבי מכשירי אפילציה ביתית? תודה! גבי
הסרת שער בכל הדרכים המקובלות , אין לה כל השפעה בריאותית
תודה
ביתי בת 9.5 וגבוהה מאוד יחסית לגילה (לא יודעת מה הגובה המדוייק אבל היא גבוה בראש מכל בנות כיתתה) לפני שנתיים עשינו לה צילום כף היד שמראה שגיל העצמות שלה גדול בשנה ושמונה חודשים מגילה.ולא המשכנו בטיפול..... לאחרונה שמתי לב שיש לה הפרשות צהבהבות מהנרתיק(בתחתונים...). מעבר לכך אין לה עדיין ניצני שד ויש מעט שיעור.... האם זה אומר שהיא לקראת קבלת מחזור....?
אם לבת אין עדיין גדילת שדיים, אין התבגרות. מחזור מופיע בסוף התבגרות קחי את הבת לבדיקת רופא, אולי יש דלקת שצריך לטפל בה
א= עד כמה עישון משפיע על הגדילה ? ב= האם משחק כדורעף עוזר לגבוהה ? ג= האם ישיבה בחושך כמה שיותר (למשל בזמן צפייה בטלוויזיה) עדיפה מישיבה באור, בגלל איזה משהו שקשור לגביהה שמופרש בחושך? תודה :P
א עקרונית אינני עונה על שימוש ברעלים. לא חשוב הגובה של בן אדם מת או חולה סרטןמעישון ב. שום ספורט לא עוזר לגבוה ג. ממש שטויות, אין קשר
תודה על התשובות.
שלום רב בעקבות מעקב גדילה של בני התבקשנו לערות בדיקות לראות מצב הורמוניו מכיון הוא קבל קצת הורמון לזרוז התבגרותו והאם למשיך במינון הערך של ALK יצא 509 בעוד שהגבול העליון 390 הטסטורון יצא 11.6 ה-LH יצא 3.7 וה-SOMATOMEDIN C ?IGF-1? יצא 430 .מה הסיבה ךALKP כזה גבוה,האם מסוכןהGGT -17-ALT-14 ,AST?GOT? -22 ,בברכה ובתודה
בעת תקופה של גדילה מהירה נבנית עצם בצורה מואצת. אם הכל תקין והנער גדל מהר, הפוספטז הבסיסי הגבוה הוא ביטוי של גדילת עצם מואצת. אם אין גדילה מואצת ו הפוספטז הבסיסי גבוה יש לחשוד בחוסר ויטמין D
לי הייתה התבגרות מינית מוקדמת שעברה אלי בתורשה . קיבלתי דקפפטיל כל חודש עד גיל 10.5 ומאז זה ההתבגרות האטה (כמו שצריך). יש לציין שהמחזור שלי עדיין לא סדיר (קיבלתי בינואר פעם שנייה ואחרונה עד עכשיו) ואני כבר לא גובהת מהר, למען האמת אני די נמוכה יחסית (אולי זה תורשתי כי גם ההורים שלי לא גבוהים במיוחד: 1.64 ו-1.83). אני בת 14 ו-5 חודשים, שוקלת 60 ק"ג והגובה שלי 1.61 ו- 7 מ"מ. רציתי לדעת אם זה תקין שלא קיבלתי מחזור כבר הרבה זמן ושאני כבר לא גובהת מהר כ"כ (בשנתיים האחרונות צמחתי 1.7 ס"מ), והאם זה קשור לזה שהייתה לי התבגרות מינית מוקדמת?
בשנתיים הראשונות לאחר קבלת מחזור ראשון, שכיח שהמחזור לא סדיר בכל מיני צורות צמיחה איטית מבשרת את סוף הגדילה. צילום כף יד לגיל עצמות, יראה כמה גדילה נותרה