פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
פורום זה החל כפרויקט זמני (למשך חודש המודעות לסרטן המעי הגס) של אתר e-Med, אשר נועד לתת מענה לרופאים בנושא סרטן המעי הגס. כיום משמש האתר גם את הקהל הרחב בחסות סרגיקר - המרכז לרפואה כירורגית. .
848 הודעות
552 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

25/06/2011 | 11:14 | מאת: oram

שלום רב לאבי בן 91 סרטן בוושט ובקיבה.מפאת גילו ומצבו הבריאותי לא ניתן לנתחו ,או לתת לו טיפול כימי או הקרנות.שאלתי האם התרופות הביולוגיות כארביטוקס או וקטיביקס עשויות לעזור ולעצור קצת את המחלה? מי מהן עדיפה?בברכה ובתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הערך של התרופות הביולוגיות בסרטן ןשט-קיבה לא ברור ובפני עצמן אין להן ערך טיפולי .

שלום, אני בת 28, לפני כמעט שנה התחילו אצלי כאבי בטן עליונה בצד שמאל, ביצעתי בדיקות דם והכל היה תקין, לאחר מכן ביצעתי בדיקות צואה לשלילת חיידקים למיניהם, והתופעות רק המשיכו להחמיר, שלשולים לרוב מלווים בכאבי בטן ולפעמים עצירויות, וריר בצואה. לאחר כמה זמן ראיתי גם דם טרי בצואה ונשלחתי לפרוקטולוג שאישר טחורים. אני נמצאת במעקב אצל רופא גסטרו והוא שלח אותי לבצע קולונוסקופיה. לאחר ביצועה נאמר לי שהמעי שלי מפותל ושהצליחו לבצע רק 3/4 מהבדיקה- עד לקפל הכבד (או משהו בסגנון). כשחזרתי לרופא הוא אמר לי שלא נראה לו שכדאי להמשיך עם הבדיקות ושלדעתו זה מעי רגיז. לפני יומיים (יומיים לפני קבלת המחזור- הבנתי שזה נורמלי שהתסמינים מחריפים) באמת התחילו יותר כאבי בטן ושלשולים אפילו פעמיים ביום, ואני רואה שבניגוב יש לי ריר שהוא ממש כהה- כמעט שחור.. וזה נורא מדאיג אותי. האם אני צריכה להמשיך בבדיקות או שעשיתי מספיק? האם יש סיבה לדאגה? אין היסטוריה של סרטן המעי במשפחתי. אודה לתשובה מהירה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח שיש להשלים את הברור ואף לעשות צילום מעי דק לשילת מחלה בשם קרון.

האם כדאי לבצע קולונוסקופיה וירטואלית לפני הרגילה והלגיש את התוצאות כעזר למהלך הק. הרגילה שתבוצע אחה"צ? תודה

ובכן מבדיקה שהעליתי, לא ניתן לבצע את שתי הבדיקות באותו ום כיוון שזה עומס מוגבר על המעי (ניפוח). לאור זאת בחרתי לבצע את הוירטואלית כ- 10 ימים אחרי הרגילה, במטרה לבצע "חוות דעת שנייה". כמובן שעדיף היה לבצע זאת לפני מספר שנים ולא עה כאשר יש דם סמוי. אני פונה כאן למשרד הבריאות ולמערכת הרפואית בישראל, שבמקום לעשות פרסומת יקרה על בדיקות תקופתיות, תשלח את ההתראות הללו הבייתה באמצעות מייל - SMS, דואר למי שאין. כל המידע הרפואי הרלוונטי מצוי בידי המערכות ואם הטענה שבדיקה מוקדמת מועליה ומפרסמים לביצועה ברצינות, אז צריך לעשות את זה ביעילות!!

21/06/2011 | 22:02 | מאת: דנה

בעלי חלה לפני 13 שנה עבר כריתה יש לו סטומה, אחרי 9 שנים המחלה חזרה,עבר כריתה של חלק מהריאה הימנית, עבר כבר 3 שנים טיפולים כימים, "אוקסלי פלאין " ארביטוקס, אווסטין, הרופא אומרת שכרגע אין מה לעשות היות והמחלה פעילה, והוא קיבל את מירב הטיפולים. עכשיו היא אומרת שיש איזה בדיקה שלוקחים לארה"ב ביופסיה, ונקווה לטוב, איך נקראת הבדיקה? ומה זה אומר ? האם הטיפולים זה לא מארץ ? ואין אותם בארץ? ומה העלות הכספית? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בבדיקה נסיונית שעלותה 7000 דולרו אין הצדקה לשימושש בבדיקה זו אך היא מומלצת למטופלים כאשר אין יותר טיפולים ידועים .... ולמעשה הטיפולים העשויים להיות מומלצים הם טיפולים שמעולם לא נוסו בגידולי המעי הגס או שנוסו ונכשלו.... הייתי ממליץ לשלוח בדיקת MGMT להדסה ירושלים, בעלות של כ-2000 שח' שמא אפשר להישתמש בתכישר קרויTemodal או Dacarbazine.

13/07/2011 | 11:00 | מאת: סמדר

שלום דנה אשמח לייעץ לך בטיפול שהוא לא קונבנציונאלי גם בעלי עם סרטן מעי גרורתי אחרי ביולוגי ומחכים לראות מה יקרה תיצריקשר לאימייל שלי הפרטי ואכתוב לך smadari1@bezeqint.net בברכה

מה היא הדרך הטובה ביותר לביצוע ואיך ניתן להתגבר על כאבי הבטן הנוראים שכוללים נפיחות וגזים. האם ניתן לבצע הניתוח בדרך לפרוסקופית. מה תופעות הלוואי הקיימות ומה הסיבוכים האפשריים. בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי! האם הניתוח בוצע או שאמור להתבצע?

19/06/2011 | 16:33 | מאת: יובל

...שאלה נוספת, מה היעילות של הבדיקה הוירטואלית אם היא אינה מגלה פוליפים קטנים ? ומדוע אם כל האוכלוסייה בעולם מגיל 50 נדרשת להיבדק, לא המציאו בדיקה וירטואלית אפקטיבית ? הרי צידוק כלכלי נרחב קיים לכך ואם יומצא ללא ספק אחוזי הנבדקים יגדלו משמעותית. יובל

לקריאה נוספת והעמקה

יובל ההנחות שלך מבוססות למידע לא מדויק . בדיקת האוכלוסיה מעל גיל 50 היא דבר רצוי אך לא בר השגה בשל העלויות של הבדיקה הקולונוסופית והעדר מספיק מכשירים בעולם לבצע את הבדיקה. גם "הצידוק" הכלכלי לא קיים.

19/06/2011 | 16:17 | מאת: יובל

שלום לכם, בן 42 בריא, סבא וסבתא חלו בסרטן מעי הגס, הורים ואחים לא חלו בכך, אימי נפטרה מלימפומה יתר המשפחה קרבה ראשונה בריאים, האם עלי להיבדק או להמתין לגיל 50 ? יש סיכון בהמתנה ?

שלום אני בן 24 לפני 3 חודשים התחילו לי בחילות קשות ויציאות רכות עם ריח חזק ולפעמים גם שלשולים יש ירידה במשקל לקחתי פראמין בעצת הרופא והוא מיקל קצת אך אני מאד חושש מגידול ח"ו יש לציין שיש לי דם בקינוח לאחר הטלת הצואה אבל זה כבר כמה שנים ומלווה בכאבים בפי הטבעת, וכאבים בבטן אין לי ולא הקאות ב"ה וגם אין במשפחה שום סיפור של גידול בגיל צעיר ואיני מעוניין לעשות בדיקות פולשניות בגלל הטשטוש האם תסמינים כאלו מחייבים בדיקות פולשניות (האם אפשר לעשות בדיקת MRI במקומן) יש לציין שלפני כמה שנים היו לי ג"כ בחילות לתקופה של כשנתיים ולאט לאט עבר אבל עכשיו קצת שונה (יצוין כי עשיתי בדיקות דם,צואה,ושתן שלא העלו דבר) , (בעיקר שאלתי היא האם כל החולים לאחר שלושה חודשים של בחילות צריכים כבר להרגיש כאבים והאם הכאבים צריכים להיות על בסיס קבוע) - מודאג תודה רבה על תשובתכם

05/07/2011 | 18:49 | מאת: ברוך

תודה רבה לך על התייחסותך לשאלתי אך להבא אנא שים לב להגיב רק לאחר שהרופא מגיב משום שאם לא כן מופיע הסימן הכחול הזה שכאילו כבר ענו על השאלה והרופאים ממשיכים הלאה והשואל מפסיד בכך את תורו

16/06/2011 | 11:07 | מאת: ד

שלום, אבי בן 65, בריא בדרך כלל, אושפז אתמול בבית החולים בעקבות חסימת מעיים שלוותה בהקאות וסימנים של התייבשות. לאחר צילום CT גילו אצלו גידול במעי והכניסו אותו לניתוח. במהלך הניתוח הרופאים הסירו את הגידול וכן בלוטות סמוכות שנראו מעט נפוחות. הגידול חדר את דופן המעי ובעקבות החסימה הייתה שפיכה של צואה לחלל הבטן. הם ניקו לו את הבטן אך החליטו לעצור את הניתוח בשלב זה ולהשאיר אותו פתוח ל24 שעות ורק לאחר מכן לחזור לטיפול נמרץ. הרופאים אמרו שהסירו לו שליש מהמעי הגס ושבתום הניתוח הם יחברו לו סטומה. אולי עוד חצי שנה עד שנה יוכלו לחבר את המעי מחדש. כמו כן, הם אמרו שלא נצפו גרורות באיברים אחרים בבטן. יש לי מספר שאלות בנושא: - מה האפשרויות העומדות בפנינו בשלב זה? - מה הסיכוי שהגידול שהם הסירו הו סרטני? - אם מדובר בסרטן, האם כריתת המעי שנעשתה מספיקה או שיהיה צורך בטיפולים נוספים? ומהם סיכויי ההחלמה? - מה הסיכוי שבעתיד ניתן יהיה להסיר את הסטומה ולחבר לו את המעי מחדש? אשמח לקבל תשובות בהקדם. תודה, ד.

30/05/2011 | 18:34 | מאת: רות

נותחתי לפני כחודש לכריתת מעי גס ימני בלפרוסקופיה בשל פוליפ גדול. הפוליפ אובחן כקרצינומה אין סיטו ולא ניתן לי טיפול המשכי. מאז הניתוח אני מרגישה מאד חלשה ועדיין לא חזרתי לתפקוד נורמלי. שאלתי היא כמה זמן נמשכת ההתאוששות מניתוח כזה והאם זה סביר שאני עדיין מתעייפת מהר מאד.

התאוששות מניתוח היא שונה מאדם לאדם והייתי מצפה שכתום חודש אדם יחזור לעצמו. במידה והדבר חורג מתחום זה יש להיבדק על ידי הרופא המטפל שמא יש חוסר דם או הפרעה אחרת שמונעת את ההתאוששות המצופה.

22/05/2011 | 15:47 | מאת: רונית

שלום רב, נמצאה אדנוקרצינומה בפוליפ שטוח בקוטר של כ-3 ס"מ במעי של חולה בן 75 שנים. לא נמצאו תאים סרטניים בחלקו של הפוליפ הקרוב לדופן המעי (בערך בכרבע מהפוליפ). -האם קיימת המלצה גורפת לקטיעת חלק מהמעי ושל קשרי לימפה סמוכים, במקרה כזה? -האם יש לבצע בדיקות נוספות כדי להעריך את האפשרות של מעבר תאים סרטניים ללימפה או לדופן המעי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח כי לא נכרת כל הפוליפ ועל כן יש לבצע ניתוח מתאים. אם כן נכרת כל הפוליפ, יש לבצע ניתוח אם המרחק מגבול הכריתה פחות ממילימטר, אם יש חדירה לכלי דם, אם דרגת ההתמיינות היא דרגה 3.

22/05/2011 | 11:43 | מאת: שלומי

שלום רב, חמי בן 75 ואובחן לפני כשנתיים עם סרטן במעי הגס. הגידול הוסר בניתוח והוחל בטיפול כימי. היתה נסיגה בגידול, אך לפני כ-3 חודשים התגלה גידול בכבד, ובהתייעצות עם הרופא המנתח הוחלט שלא לנתח כי חמי לא יעמוד בניתוח. הוחל בטיפול פולפוקס+אבסטין אך הוא הגיב בצורה קשה עם המון תופעות לואי והטיפול הוחלף לו פעמיים. לצערי, תגובותיו לטיפול הכימי קשות ולכן נבדקה אפשרות של מתן ארביטוקס אך נמצא שהוא עמיד לטיפול. מה עוד ניתן לעשות? לאחרונה שמענו על טיפול קרינתי בשם סירטקס. אודה לך אם תוכל לומר לנו מהו טיפול זה ולמי הוא מתאים. תודה מראש שלומי

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול המוזכר איננו טיפול מקובל ועל כן אינו בל הבריאות. עלותו כ-80000 שח. לא ברור כלל מה מידת יעילותו, אך במקרה הטוב נוא מעכב את המחלה למספר חודשים, ודאי שאינו מרפא אותה.

01/06/2011 | 10:44 | מאת: שלומי

מה אתה מציע לעשות במקרה של חמי? הוא מגיב ממש רע לטיפולים הכימיים ועד עכשיו ראינו שלמרות הטיפול הכימי הגידול שלו גדל. אודה לתשובה מהירה שלומי

18/05/2011 | 17:14 | מאת: אלעד

שלום, אובחנתי כסובל מhnpcc. כמו כן, עברתי ניתוח להסרת מספר גידולים ממערכת העיכול. נודע לי שלבני יש סיכוי של 50% לרשת את התסמונת. מאיזה גיל ניתן לבצע אבחון עבורו? תודה, אלעד 

16/05/2011 | 20:19 | מאת: שרה

שלום רב אבי בן 91,בחודש אוקטובר התגלה אצלו סרטן בוושט ולפני כחודשים נמצאו גידולים ברירית הקיבה מסוג אנדוקרצינומה. בגלל גילו ומצבו הבריאותי הוחלט לא לנתחו. אנחנו מתלבטים האם להתחיל בטיפול כימותרפי מפאת גילו ובגלל מחלות נילוות כסוכרת ובעיות לבביות. מה דעתך על מתן רק כדורי אקסולדה -xeloda (בלי ציספלטין),או האם יש משהוא אחר-שיכול לעצור קצת את התקדמות המחלה ולא לפגוע באיכות חייו של אבי(גם אם הכדור לא כלול בסל הבריאות-אנו מוכנים להשתמש בן) בברכה והמון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מפאת הגיל חושבני כי לא הייתי נותן יותר מכדורי קסלודה.

11/05/2011 | 01:28 | מאת: אבי

לאישתי היו טחורים מזה זמן רב ,לאחר יציאות עם דם ,עברה בדיקת קולונוסקופיה והתגלה סרטן מעי הגס במרחק 7 סמ' מפי הטבעת .הוחלט שתעבור 30 הקרנות (רדיוטופיה)+טיפול כימו ,לפני הניתוח.היא עברה כבר 25 טיפולים ויש כאבים מאוד חזקים מפי הטבעת.השאלה היא האם הטיפול יכול לגרום לכאבים או זו תוצאה של החמרה בטחורים . האם ייתכן שזו תוצאה מהתפשטות המחלה על אף הטיפול? נאמר לנו שהניתוח התבצע רק לאחר בדיקות שיבוצעו חודש לאחר הפסקת הטיפול . האם כך מקובל?עלי לציין שלפני הטיפול בוצע פט סיטי ולא נתגלו גרורות. תודה מראש

13/05/2011 | 09:19 | מאת: אבי

מחכה לתשובה

11/05/2011 | 00:42 | מאת: אריאלה

יש לי סרטן גרורתי בחלל הבטן, בכבד, טחול, צפק, בלימפה ממארית בחזה.ב-CT בנוסף תמיד מציינים תהליכים מרובים ברחם והרופא שלי הסביר לי שקיימת נשירת תאי סרטן מחלל הבטן הנדבקים לרחם ולשחלות. האם הכוונה לתהליכים טרום סרטניים, או שזה כבר תהליך סרטני ועם הזמן יכול להיווצר גידול סרטני או גרורות. אני מקבלת פרוטוקול פולפירי וארביטוקס, וזה עוזר לי.אם כי הטיפולים האחרונים היו קשים מאוד, כתוצאה מהטיפולים קיבלתי גם מחלה קורונרית עם הסתיידות ב-2 כלי דם בלב, ובמהלך הטיפול הפרעות בקצב הלב, דפיקות לב מהירות, וכאבים בצד שמאל בליווי בעירה בראש. ביקשתי להפסיק את הטיפול וזכיתי לתוקפנות וכעס מצד הצוות הרפואי. הרופאה התורנית החליטה שאם אני לא מסיימת את הטיפול אני הולכת הביתה בלי דיפיוסר, האם זה קשור לטיפול או זה היה עונש וסתם גחמה פרטית שלה. כשהתלוננתי על הכאבים היא בדקה לי רק דופק ביד.לא בדקו לי לחץ דם ולא את הלב, ואני הרגשתי שאם אני ממשיכה בטיפול זה לא יסתיים בטוב, הרגשתי שהגוף שלי בסטרס. ולחץ הדם שלי שמדדתי בבית היה 80X60. אודה לך באם תוכל להסביר לי בנוגע לנשירת תאי סרטן ברחם, מה המשמעות של זה. והאם ההחלטה של הרופאה היתה כחלק מהטיפול ומה הקשר לזה ששלחו אותי הביתה ללא דפיוסר.האם נראה לך בסידר שהרופאה התורנית לא ערכה לי בדיקה גופנית ורק הסתפקה בבדיקת הדופק. בסך הכל נותרו רק 20 דקות עד לסיום הטיפול. בתודה מראש.

09/05/2011 | 12:16 | מאת: מרב

שלום רב, קודם כל, ברצוני להודות לכם על העזרה הגדולה שאתם נותנים. שאלתי: מדוע אצל מעשנים רמת אנטיגן קרצינואמבריוני גבוהה? בברכה, מרב

אינני בטוח שאנחנו יודעים מדוע רמת הסמן מעט יותר גבוהה מהנורמה במעשנים. אגב, הסמן מעט גבוה מהנורמה, אך לא בכל המעשנים.

08/05/2011 | 09:11 | מאת: שריתה

ברצוני שתעזרו לי בשאלה חשובה אבי בן 91 לפני 8 שנים עבר ניתוח כריתה מעי הגס בעקבות גידול סרטני לאחר שנה זה חזר ושוב ניתוח כרתו את המעי הגס = חלק מהכיבה היום הוא מאושפז בטיפול נמרץ ונאמר לנו שיש לא סרטן בכיבה השאלה היא מה ניתן לעשן אם בנאדם בן 91 ובאים יכול לחיות עם זה? ואם זה יכול לחזור ואיפה יכול לפגוע תודה מראש שריתה

לקריאה נוספת והעמקה

ריפוי מסרטן קיבה אפשרי אך תלוי אם ניתן להרחיקו בניתוח באופן שלם. אם לא ניתן לנתח, המחלה עלולה להתקדם אך לא ניתן לצפות מראש להיכן עלולות להגיע גרורות במהלך המחלה.

02/05/2011 | 23:25 | מאת: המשפחה המודאגת מאוד

שלום רב אחי בן 51 לפני כשנה וחצי לצערנו התגלה סרטן מעי הגס עבר ניתוח ללא סטומה והקרנות +טיפול כימו וכל הזמן עם כאבים וחסימת מעיים שלעיתים קדובות התאשפז בכדי לבצע ניקוי מעיים לפני כחודש עבר ct peg שגילו שוב גידול שרופא אחד טוען שזה תהליך דלקתי ולעומתו 2 רופאים טוענים שזה גידול ויש צורך לנתח היום אחי מאושפז ומחכים לביצוע ביובסיה ואם יהיה ניתן גם להסרת הגידול הבעיה העיקרית שאין החלטה בין הרופאים ובנתיים אחי סובל מכאבים עזים וחוסר תיאבון ומצבו הנפשי לא טוב מה עושים מחכה לתשובה יש לציין גם שיש בלוטות לימפה נגועות שאלתי אם המצב מצריך ניתוח מידי אודה לכם אם תעזרו לנו לדעת מה עושים אנו מיואשים במיוחד לראותו סובל וידנו קשורות שוב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הרי לא אוכל להחליט בדבר השאלה שהינכם שואלים בלא לראות את הנתונים. יש לסמוך על הרופא המטפל או לכל היותר נסו לקבל חוות דעת נוספת מרופא אשר יעבור על כל הנתונים.

08/05/2011 | 16:03 | מאת: המשפחה

תודה על התגובה בוצע ביובסיה נקווה לטוב

שלום ד"ר, עברתי לפני שבועיים ניתוח הסרת גידול ותשובת מעבדה מראה ש 17 בלוטות מתוך 23 שהוצאו נמצאו נגועות. הרופא המנתח הסביר שיש צורך בטיפול כימו. אציין כי לפני 4 שנים עברתי כימו בגלל סרטן שד שהיה סיוט לכל הדיעות. הרופא טוען שכאן זה סוג אחר. אשמח מאוד לשמוע מידע כללי על כימו לסוג זה של סרטן במעי והאם קיימות אולי חלופות אחרות לעניין. חשוב לי להמשיך בשיגרת חיי ומאוד מקווה לא להקריח שוב או להרגיש מותשת מהטיפולים. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אכן נדרש טיפול כמוטרפי מונע: מטרתו להקטין את הסיכון לחזרת המחלה, אשר הוא גבוה במקרה שלך בשל ריבוי הבלוטות אשר התגלו. הצרוף הטיפולי שינתן לא בהכרח גורם לנשירת שיער, ובמקרה הגרוע מכל, יש לקחת בחשבון סיכוי מניעת חזרת המחלה לעומת נשירת שיער זמנית.

07/05/2011 | 18:00 | מאת: רותי

שלום פרופ' ותודה, לפני 4 שנים טופלתי בתה"ש בכימו לסרטן השד וארצה להמשיך באותו בי"ח טיפולים נוכחיים נדרשים. לבקש הפנייה ממכבי אליך, אתה הרופא המטפל בתה"ש? אשמח לפרטים, תודה רבה.

26/04/2011 | 11:18 | מאת: חסוי

אחי בן 38 גילו אצלו סרטן במעי הגס טופל ונותח לפני שנה לאחר חצי שנה נמצא כי יש גרורות בכבד התחיל טיפול כימי+ ביולוגי אך לצערי הרב מצבו הדרדר מתלונן על כאבים והפסיק לאכול כאבים בפה הוא מאושפז בבית חולים כרגע ישנה בעיה בתפקודי הכליות אנחנו מיואשים אא ממכם תדריכו אותי אנו רוצים חוות דעת תעזרו לנו להחזיר אותו לשיגרת חיים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אני מצער לשמוע על המצב הקשה שנוצר. אף רופא לא יוכל לתת הצעה כלשהי מקצועית בלא לעבור על הפרטים המעבדתיים, ההדמייתיים ועל הפתולוגיה, ולפני שיובן האם הפגיעה הכליתית בגלל הגידול עצמו או בגלל טיפוים שהמטופל קיבל. מה אמר הרופא המטפל? האם התייעצתם עם רופא אשר עבר על הפרטים המלאים?

22/04/2011 | 10:14 | מאת: ליאת

שלום רב חמי סובל מגרורותם בבטן, הוגדר בשלב 4, רציתי לדעת האם טיפול משולב של כימו והיפרתרמיה יכול ליעל את המאבק בתאים הסרטניים? אשמח לדעתך בנושא-תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי נושא ההיפרטרמיה נעזב מזה זמן רב על ידי הרפואה מאחר והוכח שחסר כל יעילות. יש עדיין רופאים אשר משתמשים בשיטה זו מחוץ לבית החולים, באופן "פרטי" וטוענים כי השיטה יעילה, וזאת בניגוד להסכמה הכללית, שאין הדבר כך.

10/05/2011 | 16:33 | מאת: ליאת

קראתי על הנושא במאמרים בעולם ונראה שיש סיכויים אמנם לא מאוד גבוהים אבל סיכויים שאכן זה יכול לעזור כמובן שתלוי בסוג ובמהות הטיפול ועם שילוב של כימו זה אף יעיל יותר נראה שישנם מרכזים בעולם שמטפלים בשיטה

20/04/2011 | 05:49 | מאת: גדעון

לאחרונה חשתי בפצע עם חתך שלא מתרפא באיזור הרקטום,לפעמים הוא יוצר לי תחושה של גרד,וכשאני מגרד אותו הוא מדמם.היציאות עצמן ללא דימום.מה הפתרוןלריפוי הפצע הזה?ומה לדעתך הגורם לו?

יש לפנות לפרוקטולוג אשר יבדוק את הפצע, ובמקרה הצורך יקח ביופסיה ממנו.

17/04/2011 | 17:25 | מאת: גיתית סלע

שלום רב. לחמותי יש גידול סרטני של המעי הגס (8 ס"מ לערך). לאחר עליה במרקרים (CEA=8) הוחלט על ניתוח כריתה ולאחר מכן סטומה. המלצת האונקולוג המטפל היא כימו' בשילוב תרופות ביולוגיות. בעברה קיבלה אבסטין בקו הראשון והשני. אנו מעדיפים להימנע מניתוח אלא אם הוא מוצא אחרון. מהי התרשמותך? אכן מדובר במוצא אחרון? אלו תרופות ביולוגיות נוספות יש היום מלבד האבסטין אשר לא ממש סייע לה? האם ישנה אפשרות לנבא את הצלחתן (היחסית) מראש? גיתית סלע

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי: החולה קיבלה טיפול קו ראשון ושני. האם מדובר במחלה גרורתית עם גידול שטרם נכרת? אם כן, הטיפול המתאים הוא הטיפול שהומלץ על ידי האונקולוג המטפל. התרופה הביולוגית הנוספת הקיימת היא ארביטוקס או וקטיביקס. יש לודא ההגידול עסוי להתאים לטיפול זה על ידי בדיקת KRAS

תודה מראש על התשובה קרוב משפחה שעלה לארץ לפני מספר שנים אובחן סובל מסרטן סקואמוס של הושט T2 לפי אולטרהסאונד וללא בלוטות בפט סיטי. קיבל שתי חוות דעת, אחת לקבל שלושה טיפולים כימיים ואז ניתוח ואחרת לקבל קרינה וטיפול כימי ביחד (הטיפול הכימי אמור לחזק את הקרינה) ואחר כך ניתוח. מה דעת הפרופסור בפורום? תודה רבה מראש

מדובר בשתי גישות אפשריות לטיפול בגידול הזה. יתכן והייתי מעדיךטיפול קרינתי קודם.

10/04/2011 | 21:36 | מאת: דינה

שלום רב! בעלי בן 50 עבר לפני שבוע קולונוסקופיה ,הוציאו לו פוליפ(3 קטעים בגודל בין 0.3-0.8 ס''מ).בתשובה של הביופסיה כתוב"fragments of serrated adenoma". האם מדובר בגידול סרטני? בתודה. אנחנו מודאגים מאוד!

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה לא מעידה על גידול סרטני. יש להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג האם הכל הוצא או רק נעשתה ביופסיה. יש לדאוג להואת כל הפוליפ. יש להמשיך ולעקוב.

10/04/2011 | 09:04 | מאת: שוקי

אחר תקופה ממושכת של כאבים בבטן ימין תחתונה , יציאות לא סדירות (שלשוליות) ולאחר בדיקת קונולוסקופיה התחלתי טיפול של 2 כדורי בודיסון ביום. לדעת הרופאה ישנה דלקת במעי הדק (כנראה). כאשר אני לוקח את הטיפול הזה המצב מאוד משתפר ומיד לאחר סיום הטיפול כעבור שבוע שבועיים חוזרים כל התופעות שהצגתי בהתחלה. שאלתי היא האם ניתן להשתמש באופן קבוע בתרופה זו , מה ההשפעות הלא טובות שיכולות להיות משימוש לאורך זמן. מה עושים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח כי מדובר בתהליך דלקתי של המעי. אינני יודע מה מצב תהליך זה, מיקומו ופיזורו, ובשאלה ששאלת אנא פנה לרופא המטפל הגסטרואנטרולוג.

09/04/2011 | 18:37 | מאת: יעל

שלום לכולם, אנו שמחות להודיע על פתיחתו של פורום תמיכה לבעלי סטומה. כתובת הפורום: http://www.doctors.co.il/forum-4546 הפורום מיועד לשמש במה חופשית לבעלי סטומה בעבר, בהווה ולאלו העומדים לפני ניתוח סטומה וכמובן לבני משפחותיהם. מטרת הפורום היא ליצור מקום מפגש לאנשים אלו על מנת להיכנס, לדבר, לשתף, להתייעץ ולייעץ (מההתנסות האישית של כל אחד), כמו כן, לעדכונים, חדשות, טיפים, המלצות ולכתף תומכת. נבקש להבהיר שפורום זה אינו פורום מקצועי ואינו מאוייש ע"י רופא. נשמח לפגוש אתכם על גבי הפורום! הודיה ויעל, מנהלות פורום תמיכה לבעלי סטומה.

להלן ממצאי בדיקת ה-CT שלי מהחודש: קשרית היפודנסית בבלוטת תיאוריד ללא שיני (האם מדובר בגידול שפיר כמו ציסטה בתוך נוזלים?) פרנכימת הריאות שמורה. קשרית בקוטר 4 ס"מ ב-LUL (האם אפשר להתייחס לזה כגידול שפיר ולא גרורה ממקור סרטני)? הודגמו הסתיידויות בעורקים קורונרים המעידות על מחלה קורונרית - הרופא שלי לא הזכיר את הממצא וב-סיטי הקודם הוא לא הופיע - מה עלי לעשות האם מדובר בכלי דם של הלב- והאם כדאי שאפנה לקרדיולוג לבירור? אני מושתלת פורט. בלוטות לימפה אקסלריות מוגדלות (ממצא חדש), לדוגמא בלוטה באקסילה (אני מניחה היחסות היא כלפי בית שחי)הימנית בעלת ציר אורכו 2 ס"ם עם שער שומני - למה הכוונה, ציר שאורכו 2 ס"ם האם הכוונה לגרורה,גידול שפיר, ומה הכוונה לשער שומני.האם בלוטות לימפה מוגדלות יכולות לנבוע מטיפול כימי שאני מקבלת. מה הסיבה שיש לי כל הרבה בלוטות לימפה מוגדלות? והאם כל הקשריות המוזכרות מעידות על גרורות, או אולי ציסטות, גידולים שפירים. בלוטות לימפה בשרשרת הממארית (אני מניחה שהכוונה לאיזור חזה) קטנו מ-9 מ"מ ל-4 מ"מ.הכבד קטן לעומת בדיקה קודמת, הנגעים שהיו בתוכו קטנו וחלקם הסתיידו (למה מתכוונים הסתיידו, האם הכוונה התנוונו,צלקת-פצע), דרך אגב יש לי הרבה גרורות בכבד, הטחול שהיו בו גם גרורות קטן, אבל תהליכים היפודנסיים נותרו בתוכו - האם גם כאן הכוונה לגידולים שפיריים בנוזלים. הרחם מוגדל עם תהליכים מרובים בתוכו (מהבדיקות הגניקולוגיות לא אותר שום ממצא ממשמעותי היכול להצביע על סרטן, אבל גם לא הצליחו לשלול לחלוטין - הרחם שלי מלאה במיומות, נוזלים,וכו'). למה הכוונה לתהליכים מרובים - למה לא מפרטים את התהליכים? חלקם מסויידים, שקטנו מעט, למה הכוונה? מה זה אומר חלקם מסויידים? לולאת רקטום הסמוכה לרחם עדיין מעובה עם הסתיידויות באיזור מעובה (למה הכוונה הסתיידויות, בדצמבר התגלה אצלי סרטן רקטום גרורתי - בכבד, טחול ולימפה בחזה, כפי שנאמר לי על ידי הרופא שלי, הייתכן לפי התמונה הזאת נמצאות גרורות גם במקומות אחרים ויתכן שיש לי סרטן גם ממקור אחר?) ידוע לי ששילוב גרורות בטחול עם לימפה בחזה הוא חריג ויכול להצביע על סרטן נוסף, למרות שלדעתה של רדיולוגית זה לא נראה לה שזה המצב.הודגמו בלוטות לימפה אגניות (האם הכוונה לאגן) מסויידות? - למה הכוונה, האם הבלוטות האלה התנוונו,"מתו". הרחם המוגדל דוחק את הסיגמה הדיסטאלית מעט יותר בבדיקה הזאת -האם הכוונה לחלק וקטע מסויים במעי הגס. עם תחילת המחלה וגילוייה סבלתי מאוד מבטן נפוחה ובולטת - הכבד דחק את הקיבה (לולאות הקיבה) שגרם לי לאי אכילה וכאבי תופת. כיום הנפיחות ירדה, אך לאחורנה שמתי לב שהבטן שוב נפוחה יותר, לא באותה מימידים, אך היא חוזרת ומתנפחת לאט לאט. בלוטות לימפה רטרו-פריטונאליות (מה זה - היכן הן ממוקמות) קטנות יותר. הודגמו שברים חדשים באספקט הקדמי של צלעות 4-6 משמאל ו-4-5 מימין, תהליך סקלרוטי הימני של גוף חוליה T12 ללא שינוי. איך אפשר לקבוע בוודאות שאין מדובר בגרורות בעצמות, ואם מדובר בגרורות מה עלי לעשות. הרופא שלי אמר לי שזה יכול להיות כל דבר. וממה שקראתי על גרורות בעצמות זה מאוד מפחיד.האם זו יכולה להיות מיאלומה, תופעות לוואי מכימיה ועוד. והאם כדאי להמשיך בטיפול מבלי להתייחס לזה בכלל. לסיכום:תהליכים בכבד, בשרשרת הלימפה הממארית (חזה), ברטרופרינואום וברחם קטנו - ידוע לי שבאיברים אלה היו תהליכים סרטניים גרורתיים, למעט הרחם. איזה תהליכים יכולים להתרחש ברחם, האם כוונתה להליך סרטני או מסוג אחר. בבדיקות מרקרים ל-CEA אני עומדת כיום על 6000 (לעומת 25,000 ו-32,000 מחודש פברואר) CA19A עומד על 260 לעומת 2,300 ולצערי שכחו לעשות לי CA125 בדצמבר זה עמד על 230. אני מטופלת בפרוטוקול פולפירי + אורביטקס, ואני מגיבה יפה לטיפול.רק שהדברים החדשים שנוספו מטרידים אותי - כמו בית שחי, ועצמות שבורות בצלעות, קשרית בריאות, לימפות מוגדלות ורחם מוגדל. מה יכולה להיות הסיבה שבמצבי העבודה ללימפות מוגדלות וגם אולי ציסטות, ממה זה נובע. ולדוגמא אם קיימת ציסטה בבלוטת התריס, לאור מצבי היא יכולה להפוך לסרטנית, ואותו דבר לגבי טחול שמתרחשים שם תהליכים היפודנסיים, האם הזמן גם יכולים להפוך לסרטניים. הרופא שלי שם דגש על נקודות שמצביעות על הטבה במצב בלבד, ובמצבי מדובר על איכות חיים והארכת חיים בלבד. אני מפחדת שהמצב שלי פתאום ידרדר ויתגלו דברים נוספים. אני בסה"כ בת-53.ואני אדם מאוד ריאלי ואני מודעת לכך שאני בסרטן דרגה 4 ושזה סופני ותוחלת החיים היא בן 2-5 שנים, אבל לכל אדם יש את הביולוגיה שלו וזה מאוד אינדיבידואלי. לכן לעיתים יש לי הרגשה שהם לא כל כך אוהבים את הצורך שלי בלהבין את המחלה שלי לעומק ואת כל התהליכים שלה. יחד עם זאת אני מאוד אופטימית ומאמינה במדע הרפואה ואני יודעת שכל יום יכולה להתגלות תרופה חדשה, או מחקר שיובל לתרופה נגד הגרורות. אודה לך על תשובתך אם אפשר כי די מוטרדת מבלוטות בבית השחי, מצלעות שבורות, מקשרית בריאות, וממה שמתרחש ברחם שזה ממש לא ברור לי, כי נכון להיום אני יודעת שאין לי סרטן שם. כמו כן בקולנוסקופיה שעשיתי בינואר התגלה גידול ממאיר + פצע מכייב וחור, וכמו כן פוליפים. בתודה מראש, אריאלה

לקריאה נוספת והעמקה

אריאלה שלום אני יכול להבין מהמכתב המאד מפורט שלך ומהשאלות הרבות שבו את תחושתך. כפי שאת אומרת: לכל דיול יש את הקצב והביולוגיה שלו ולכן, לא את ולא אנחנו יכולים להתנבא. חושבני שהרופא המטפל שלך עושה כמיטב יכולתו לעזור ולעצור את מחלתך. עליך להבין כי הטיפול מטפל במחלה בכל מקום שהיא נמצאת, ו"הופעת" דברים חדשים לא בהכרח מצביעים על מחלה נוספת או אחרת. הרנטגנולוג חייב לפרט כל אשר הוא רואה, וזה מה שהוא עשה, אך גם הוא לא יודע אם כל בלוטה שבולטת יותר, בהכרח קשורה למחלה. הייתי ממשיך לסמוך על הרופא המטפל שלך ועל עזרתו.

07/04/2011 | 19:29 | מאת: ניב

אבי לוקח כיום קסלודה ואקסלופלטין..הוא נימצא בסוף הטיפול השלישי..הלכנו לבצע בדיקת cea באופן עצמאי-כלומר זה לא שהרופה דרש-הבדיקה הראתה על 6.1 וליפני התחלת הטיפולים(בערך שלושה חודשים)זה היה 1.5 האם תוצאות הבדיקה עלו עקב התרופות??? עדיין מדובר בעלייה קיצונית מאד-מה יכול להיות עוד יש לציין שהוא מאושפז כרגע עקב תופעות קשות של ירידה חדה במישקל,וגם תוצאות הבדיקות דם הרגילות לא היו תקינות-כמו חוסר חלבונים ועוד-האם יכול להיות שזה מושפע גם מזה תודה מראש..

ודאי שאינני יודע מה הסיבה לעליית הסמן. יחד עם זאת, אם הבנתי נכון, במקביל לעליה יש גם ירידה במשקל והחמרה במצב הכללי של המטופל, דבר העלול לרמוז על החמרה במחלה עצמה. אם זה הרושם שיתקבל גם לרופא המטפל, יתכן ונדרש לשנות את הטיפול.

06/04/2011 | 11:44 | מאת: גילי

לחמותי סרטן גרורתי של המעי והחלחולת. היא עברה ניתוח וקיבלה מספר מחזורים של קמפטו (CPT-11) בשילוב פלואורואוראציל (5FU). הפרוטוקול הזה כשל והיא עברה לפרוטוקול שני (אבסטין). לאחר שישה מחזורים, בדיקת CT/PET העלתה החמרה במצבה (התפשטות של הגרורות) וגם ישנה עלייה חדה בערכי CEA. האונקולוג המטפל אמר לנו שהסיכוי האחרון שלה הוא הפרוטוקול השלישי באמצעות תרופות ביולוגיות. הוא ממליץ על ארביטוקס או על וקטיביקס. האם יש הבדלים משמעותיים בין שתי התרופות הללו? האם ניתן לדעת מראש סיכוי הצלחה של תרופה אחת לעומת שנייה? איזו תרופה עדיפה יותר עבור פרוטוקול שלישי, היכן ששני הפרוטוקולים הקודמים כשלו?

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל הבדל בין שני התכשירים . יש אכן להעזר באחד מהם במסגרת הקו השלישי של הטיפול.

04/04/2011 | 16:31 | מאת: אהרון גבע HOT

שלום לחברי הפורום, הערב תושק ב-HOT3 וב-HOT VOD סדרה חדשה בשם "מזל סרטן" ("The Big C"). בנוסף להיותה דרמה קומית מצליחה וזוכת פרס "גלובוס הזהב", בכיכובה של שחקנית הקולנוע לורה ליני, הסדרה סומנה כפורצת דרך, עקב היותה הקומדיה הראשונה לעסוק במחלת הסרטן על המסך הקטן. רשת הכבלים האמריקאית המובילה "שואוטיים" מביאה לראשונה סדרה המגוללת את סיפורה של חולת סרטן בפן הומוריסטי, שזכתה לשבחי המבקרים ולאהדת הקהל. קטי ג''ימיסון (ליני) היא מורה מהפרברים בשנות הארבעים לחייה, שדווקא מחלת הסרטן הסופנית שאובחנה בגופה, עליה היא לא מגלה גם לקרובים אליה, גורמת לה למצוא תקווה והומור בשגרה האפרורית. אותה שגרה הפכה אותה לאישה מאופקת וסגפנית, שמפקחת על כל הסובבים אותה. קטי מחליטה שמרגע האבחון והלאה עליה לעשות שינויים דרסטיים, שהייתה צריכה לעשות מזמן, ומבטלת את הצורך שלה לרצות את סביבתה בשורה של בחירות אנוכיות, שיתאימו אך ורק לצרכים שלה. אחרי שהיא איבדה את עצמה, זה הזמן שלה למצוא מה עושה אותה, ורק אותה, מאושרת. הזמן שלה יקר מדי, וזה הזמן ללכת על הקצה, להתעמת עם כולם, לעשן, לשתות ולזלול, וכמו שבחרו יוצריה כסלוגן של הסדרה- לתפוס את החיים בביצים. לצדה של ליני מככבת שורה מכובדת של שחקני קולנוע- אוליבר פלאט ("2012", "פרוסט/ניקסון"), סינתיה ניקסון ("סקס והעיר הגדולה"), גבורי סידיבי ("פרשס"), ואפילו ליאם ניסן בהופעת אורח טלוויזיונית נדירה. אנו מקווים שתאהבו את הסדרה החדשה והחשובה, שמעלה את הנושא לדיון בצורה חדשנית שלא נעשתה עד כה בטלוויזיה.

31/03/2011 | 22:08 | מאת: רותי

לצערי ה"מניאק" חזר לבקר, הפעם במעי, לפני 4 שנים היה בשד. בקולונוסקופיה הגיע הרופא עד 70 ס"מ ונחסם ע"י הגוש. אני לפני ביצוע pet ct ורופא אחר הציע לעשות גם קולונוסקופיה וירטואלית ואחר אומר שזה כבר המון קרינה. מה דעתכם? שאלה נוספת האם ללכת על ניתוח פתיחת בטן שמאפשר מימוש כל המעי או לנסות להסתפק בלפרוסקופיה לגוש המקומי? תודה רבה

לאמא שלי היה בדיוק אותו סיפור- יש הרבה טכניקות וטיפולים שעכשיו אני יודע שיכולים לעזור, גם מעבר לטיפולים שיש בסל. כדאי לך מאוד לברר כי אני הולך עם תחושה קשה של החמצה. אני אשמח לספר לך מהנסיון שלי. gildamari2@hotmail.com

05/04/2011 | 22:03 | מאת: רותי

אני הולכת על רפואה פרטית, לשמחתי יש לי ביטוח פרטי ואני אלך לפרופ הטוב ביותר. שיהיה רק בריאות לכולם, אם תרצה לספר אשמח לשמוע. תודה רבה!!

31/03/2011 | 09:22 | מאת: זאב

אני בן 30. מחפש מומחה להסרת גידול סרטני במעי הגס (קרוב לחלחולת), נקבע שאין צורך בטיפולים מקדימים אבל יש צורך בניתוח כמה שיותר מהר. איך אפשר לבדוק איפה עדיף לעשות את זה (בהנחה שאני נגיש לכל מקום בארץ - העיקר שהניתוח יעשה בצורה הכי מיטבית)

31/03/2011 | 22:04 | מאת: אני

אני פגשתי באסותא את פרופ רבאו מיכה ועמיד סולד, שמעתי שהם מומחים בתחום. רק בריאות

01/05/2011 | 00:43 | מאת: רחל

מבחינתי המתח הטוב ביותר , גם מקצוען וגם אדם מדהים ומסור המנתח בשתי השיטות,לפרוסקופי ופתוח הוא דר יחיאל זיו

06/05/2011 | 22:05 | מאת: מרולה

לפי דעתי המנתח הכי טוב זה ד"ר חייקין מתל-השומר ובמיוחד בלפרוסקופיה. הוא עשה ניתוח לקרובה שלי לפני שנתיים בגלל גידול ברקטום. ניתוח היה בלפרוסקופיה וללא חתך בטני רק דרך הנרתיק והיא הלכה הביתה אחרי 3 ימים ועד עכשיו חיה מצוין. אז עשיתי בירור מקיף ויש לו נסיון לפרוסקופי בניתוחים כאלה הכי גדול בתל-השומר ואולי בארץ. עכשיו שמעתי שהוא גם עושה את זה דרך חור אחד בטבור.

מנסיון של קרובת משפחה, אל תתפשר רק גדעון גולדמן, מקצועי ביותר!!! בהצלחה

אחותי עברה אצלו ניתוח, בן אדם מדהים! ורופא מעולה - הומלץ לנו בחום ע"י הרב פירר, ואנחנו זבינו - אל תתפשר! לך לטוב ביותר אורנה

30/03/2011 | 10:12 | מאת: מירב

שלום לכם, לאחר ניתוח להסרת הגידול, התחלנו בטיפול כימי, מסתבר שלמטופל אין אינזים שיפרק את החומר, לכן הוחלט להפסיק את הטיפול. רציתי לשאול לגבי אופציה חלופית, היכן ניתן למצוא אינפורמציה על חלופות במקרה זה. נא לא להפנות אותי לרופא המטפל.

04/04/2011 | 11:09 | מאת: אדיר

לאחי היה גם כן סיבוכים אחרי ניתוח להסרת גידול. בזמנו פנינו לחברה פרטית שעזרה לנו למצוא אפשרויות טיפול יותר טובותוהמליצה לנו על הטיפולים החדשניים ביותר שיכולים לעזור. אם תרצי אתן לך את מספר הטלפון שלהם (אפשר להשיג אותי במייל AdirBenEzra@gmail.com).

06/04/2011 | 09:25 | מאת: פרופ' דן אדרקה

אני מניח כי מדובר בחוסר פעילות אנזים DPD . אם אכן כך, אין אופציה חלופית לטיפול כמוטרפי מונע באמצעות אוקסליפלטין יחד עם ו?5FU. אם לא אפשרי לתת את ה5FU מתן אוקסליפלטין לבדו לא ידוע כעוזר. במקרה זה לא הייתי מוסיף טיפול מונע כי יש בו יותר סיכון מאשר תועלת.

29/03/2011 | 19:28 | מאת: רחל

פרופ' אדרקה שלום רב , בקולונוסקופיה נמצא פוליפ בגודל4 מ"מ בגובה 17 ס"מ מפי הטבעת.הפוליפ נכרת. תוצאות הביופסיה:four fragments of inflammatory polyp מה המשמעות? תודה מראש.

06/04/2011 | 09:18 | מאת: פרופ' דן אדרקה

נראה כי מדובר בפוליפ שפיר .

29/03/2011 | 08:53 | מאת: מ, ה

מזה כשנה יש לי יציאת דם תוך כדי היציאה וגם בניגוב.לפעמים יוצא הרבה דם כאילו ממש מטפטף.לציין שזה לא כל פעם אלא זה קורה יומיים שלושה ואז נפסק לתקופה של מספר שבועות וחוזר חלילה.בבדיקה את פרוקטולוג נראו טחורים פנימיים ואובחן "פוליפ די גדול על בסיס רחב בגובה 13 ס"מ ".הופניתי לקולנוסקופיה לאיבחון ולכריתת הפוליפ.אני בן 34.לציין שאני לא סובל מכאבים ולא מירידת משקל,ובדיקת דם רגילה אחרונה מלפני חודש כל הערכים היו תקינים ובטווח הנורמה למעט כולסטרול שהיה גבוה.עד כמה אני צריך להיות מודאג?

06/04/2011 | 09:28 | מאת: פרופ' דן אדרקה

צריך אכן לכרות את הפולים ולבדוק אותו בבדיקה פתולוגית. אגב, דאגה אינה פתרון לבעיה כלשהי, אלא פעולות נכונות להסדיר את הבעיה.

27/03/2011 | 11:11 | מאת: אריה

אני כבר בו 50 הייתי אצל רופא המשפחה שלא המליץ על קולונוסקופיה כי לדבריו יש 1% שנפגעים כתוצאה מהבדיקה הרופא המליץ על בדיקת דם סמוי שטרם עשיתי אבל אני רואה כאן ש 95% מהמקרים שמוצאים דם סמוי זה לא מגידול סרטני - זאת אומרת שזה לא אומר כלום מה אתם ממליצים לי לעשות אריה

06/04/2011 | 09:33 | מאת: פרופ' דן אדרקה

הטיעון של הרופא שלך מאד מעניין: אין לעשות קולונוסקופיה כי 1% מהאנשים נפגעים. לאור זאת, אני מניח כי הוא גם לא נוסע ברכב כי 2% מהאנשים יהיו מעורבים בתאונת דרכים בימי חייהם בדרך זו או אחרת. לענין השאלה: היש סיבה שבגללה ביקשת את הקולונוסקופיה? היש תלונות כלשהן? סיפור משפחתי? סימנים כלשהם כמו דימום? אם לא, אני ממליץ על קולונוסקופיה פעם אחת סביב גיל 60.

10/04/2011 | 12:53 | מאת: אריה

תודה רבה אריה

21/03/2011 | 07:04 | מאת: תמי

לאימי יש ירידה חדה בהמוגלובין ונוזלים בבטן. לפני 8 שנים חלתה בסרטן המעי הגס. מה הסכנה של נוזלים בבטן, מהן דרכי הטיפול וכמה דחוף זה צריך להיות ?.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבדוק את סיבת הנוזלים בבטן. יש סיבות רבות להופעת נוזלים שכזו ולא ברור לי כי זה קשור דוקא לאותו גידול מלפני 8 שנים! נדרש ברור הסיבה!

21/03/2011 | 06:45 | מאת: תמי

מחפשת המלצה על אונקולוג מומחה לסרטן המעי הגס ברמב"ם/צפון.

הייתי מציע כי תפני למכון האונקולוגי בבית חולים רמב"ם ובלא ספק שתופני לטובי הרופאים בתחום.

21/03/2011 | 06:35 | מאת: תמי

אימי עברה לפני 8 שנים ניתוח להסרת גידול סרטני במעי הגס והחלימה. כיום אובחן עלי במרקרים וירידה בהמוגלובין. ב-CT רואים התעבות במעי הגס ונוזלים בבטן. קולו+גסטרוסקופיה תקין. האם יתכן סרטן במעי למרות שהקולון תקין, או מה יכולות להיות אבחנות נוספות ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

נדרש ברור לסיבת הנוזלים וכל השערה וניחוש לא מוצדקים.

19/03/2011 | 21:38 | מאת: סיון

שלום! לאבא שלנו סרטן מעי גס. בקו הראשון קיבל אירוניטקן אך זה לא עזר. בקו השני טופל ב-5FU + OXALIPLATIN עם תוספת אווסטין. סיטי פט מצא החמרה במצבו כולל התפשטות של הגרורות. מה הוא הטיפול המומלץ עבור הקו השלישי? האם יש תרופה (בסל) עבור הקו השלישי?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבדוק בדיקת KRAS להערכת התאמת הגידול לטיפול בארביטוקס. ארביטוקס או התרופה הדומה לו, הוקטיביקס, יכולים לשמש בקו טיפולי שלישי.

19/03/2011 | 11:31 | מאת: סיגל

האם יכול להיות שלאחר טיפול כימי אחד ואפילו לא מושלם(רק שבוע עם כדורים) החולה לא יכולה לאכול בקושי לשתות כל הזמן בחילות והקאות.. מאושפזת לעיתים לאינפוזיה מחשש שתתיבש.. זה רק מחזור ראשון בטיפולים ואינה עומדת בזה..בחילות הקאות רציתי לדעת אם כזה דבר אפשרי... מי שנתקל בתופעות כאילו אנא לענות בהודעה או להשאיר פרטים שאוכל להתקשר להתייעץ

הייתי מציע כי תפנו לרופא המטפל כדי לקבל את הנחייתו. יש אנשים שרגישים מאד לקסלודה ויתכן וידרש שינוי במינון.

23/03/2011 | 16:14 | מאת: סיגל

תודה על התשובה, אכן כנראה שהיא רגישה לתרופה רוצים לעשות לה בדיקת אינזים לראות אם היא לא יכולה לפרק את התרופה.. זה גרם לה לכאבים בקיבה ודלקת ברירית הקיבה עוד בחילות ושילשולים כבר שבועיים אחרי שהפסיקה את התרופה. יכול להיות דבר כזה? מתי יפסקו השילשולים והבחילות?

שלום רב. לפני פחות מחודש סבלתי מטחורים בתק' זמן של 3 חודחשים. עבר חזר ועכשיו עבר אך ככל הנאה נשאר פצע. הפצע לא עובר ולא מחלים ואני מטופלת עם משחה מאלחשת כזו להרגעה אז ללא שינוי. בשבוע האחרון אני מבינה בכרישי דם בסוף מתן צואה בעת הניגוב וכאמור ישנה עצירות כי אני רגילה בדר"כ לתת מתן צואה קרוב ל-5 פעמים ביום האופן רגיל לגופי. הדם הוא ללא ספק חי, בכמויות רבות הוא יוצא ובעת הניגוב שוב אזכיר את קרישי הדם שיוצאים מי הטבעת. דב זה מפחיד אותי והבנתי שזה עלול להתבטא בסמין לסרטן המעי הגס מאחר שהטחורים כבר עברו ואין כל סימן אחר. אנא עזור לי.

לקריאה נוספת והעמקה

חש לפנות לכירורג או פרוקטולוג לבדיקה ולהערכת הסיבה לתופעות שתוארו.

13/03/2011 | 09:53 | מאת: א

מזה כמה שנים אני סובלת מיציאות מרובות עד פרורים טופלתי בקל בטן- אני לא מפרקת לקטוז ולאחרונה יש החמרה עשיתי בדיקות דם והכל תקין אני מטופלת אצל נטורופטית ולמרות זאת אם אני חורגת ולו במקצת מהתפריט הבטן שלי זועקת הצילו - זה מלווה בגזים ומספר יציאות שהראשונה כאילו תקינה והשנייה רכה או פרורית מה לעשות ? אני פוחדת מבדיקת הקולונסקופיה כי הפחד שאשלשל מטריד אותי חוץ מזה אמרו לי שהבדיקה הוירטואלית לא מדויקת - האם זה נכון?

האם פנית לגסטרואנטרולוג להערכת סיבת התופעה? נראה לי טבעי שזה הצעד הנכון. מה דעתה של הנטורופטית?

08/03/2011 | 19:47 | מאת: אדומה ומודאגת

שלום, אני נמצאת באוכלוסיית הסיכון של סרטן המעי. אבי נפטר מהמחלה ואצלי יש פוליפים. כבר עברתי מספר לא מבוטל של קולונוסקופיה. תמיד היו פוליפים. בערך 2-3. לפני שנה עברתי כריתת חלק ניכר מהמעי הגס עקב פוליפ גדול מאוד. לפני 5 ימים עברתי קולונוסקופיה, לפי המלצת המנתח. הייתי משוכנעת שהפעם אצא בלי פוליפים אבל הוציאו לי 7 פוליפים, אחד דלקתי. נלקחה ביופסיה. הפעם אני חרדה מהתוצאות. האם יש החמרה במצבי? האם גם אם יתברר שמדובר בפוליפיים שפירים עלי לדאוג? תודה על תגובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

ודאי שיש להתמיד בבדיקות הקולונוסקופיה. האם עברת יעוץ גנטי? האם הוצע טיפול ניתוחי של המעי הגס? אלו שאלות שיש לברר עם הגסטרואנטרולוג המטפל.

24/03/2011 | 10:28 | מאת: אדומה ומודאגת

אכן עברתי ניתוח כריתה של חלק ניכר מהמעי הגס ב- 25.2.10 בו הוצא לי פוליפ מאוד גדול. הביופסיה היתה תקינה. זו הסיבה שעברתי את הקולונוסקופיה. מה זה ייעוץ גנטי? וממי עליי לבקש את זה? מודה מקרב לב על התשובה

08/03/2011 | 19:27 | מאת: יעקב

לפורום שלום, באוקטובר 2009 עברתי ניתוח לכריתת גידול במעי הגס. לאחר הניתוח הוחלט שאני נקי מתאים סרטניים ומאז אני במעקב רבעוני.בבדיקות האחרונות התקבלו ערכים גבוהים יותר, CA-19.9 עלה ממוצע של 15.1 ל-21.9 והערך CEA עלה מ-2.2 בממוצע ל-2.6. ידוע לי ששני הערכים נמצאים בתחום הנורמלי, האם יש לנקות בפעולה מסויימת או להמשיך במעקב הרבעוני כרגיל? עלי לציין שאני לא מעשן. בתודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

יש להמשיך במעקב הרבעוני כמקובל על הרופא המטפל בך. אין משמעות לערכי הסמנים כפי שמסרת אותם.

06/03/2011 | 18:49 | מאת: משה

אשתי עברה בהצלחה ניתוח משולב שבו נותח הגידול ברקטום וגם הגרורה הבודדת בכבד (2 ס"מ). כמו כן הוצאו 5 בלוטות נגועות (מתוך 11). ובשלב זה הופנתה לטיפול כימותרפי של חצי שנה עם אוקסלפלטין ו-5FU . שאלתי היא: האם לדעתך לא עדיף טיפול אגרסיבי יותר (ביולוגי) מאחר ומדובר במחלה בשלב 4 ? בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול ביולוגי הוכח כלא מונע חזרת מחלה לכן אין לו כל ערך במקרה הנדון. אשתך מקבלת את הטיפול הנכון!

03/03/2011 | 16:04 | מאת: מודאגת

לפני חודש וחצי ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה התגלה פוליפ ב- dentat line שגודלו 5.5 מ"מ. לפני יומיים נבדקתי על ידי פרוקטולוג שטען שקיימת פפילה מוגדלת ברקטום. הוא טען שהממצא גדל. האם פוליפ או פפילה זו אותה משמעות מבחינת הכוונה? והאם אילו ממצאים ממאירים. אם אכן הפפילה מוגדלת מאז ביצוע הקולונסקופיה יש חשש שזה ממאיר?

אינני יודע למה הכוונה בפפילה. התוכלי לברר עם הרופא המטפל למה כוונתו? מה היתה התשובה הפתולוגית?