פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
פורום זה החל כפרויקט זמני (למשך חודש המודעות לסרטן המעי הגס) של אתר e-Med, אשר נועד לתת מענה לרופאים בנושא סרטן המעי הגס. כיום משמש האתר גם את הקהל הרחב בחסות סרגיקר - המרכז לרפואה כירורגית. .
848 הודעות
552 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

05/12/2012 | 14:51 | מאת: מוטי

אני חולה קרוהן 13 שנה האם אני בסכנה של התפתחות לסרטן מעי הגס המחלה שלי היא במעי הגס תודה רבה הטיפול שלי הוא כבר שנה וחצי קנביס רפואי

לקריאה נוספת והעמקה

קיימת נטיה מסויימת מעט מעל השכיחות באוכלוסיה הכללית לפתח גידולי מעי גס אם יש מחלת קרוהן ברקע. יש להבין כי עדיין הרוב של חולי קרוהן לא מפתחים גידולי מעי גס.

01/12/2012 | 08:30 | מאת: מרגנית

שלום, אני בת 34 לפני כשנתיים גילו לי סרטן מעי הגס עם גרורה בכבד...עברתי ניתוח ענק וקיבלתי טיפוליים כימותרפיים בשם folgox, היום לאחר ביקורת של ct התגלה בלוטת לימפה במייצר, לאחר ביופסיה במקום שזה מהגידול הקודם. התחלתי טיפולים ביום ראשון האחרון ואני מקבלת : האירינוטקאן.אוויסטין וקסולודה.....אני מרכישה מאוד לא טוב בעיקר כאבי ראש חזקים שלא ממש נרגעים (נרגע קצת אם אדוויל)....האם יש משהו לעקל על כאבי הראש?, האם אני צריכה להרגיש כל כך לא טוב?, מיואשת בבקשה עזרה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע כמובן מה סיבת כאב הראש, אך ראשית יש לברר עם הרופא המטפל האם יש בין התרופות שאת מקבלת תרופה היכולה לגרום לכאב ראש. אם הכאב יתמיד יש מקום לביצוע סי.טי להערכת כאב הראש.

28/11/2012 | 05:53 | מאת: יוסף

לד"ר המכובד שלום רב, אמא שלי, בת 86, עברה לפני 4 חודשים ניתוח כריתת צקום cecum עקב גידול ממאיר שנתגלה בו. לפי המנתחים, הגידול הוסר כולו ותוצאות הביופסיה של הגידול הראו שבלוטת לימפה אחת מתוך 16 הייתה נגועה במחלה ולכן נקבע על ידי האונקולוג שלה שהגידול היה בדרגה 3. האונקולוג רשם לה -והיא לוקחת- כדורי XELODA למשך חצי שנה במינון של 2000 מ"ג ליום, כשהדבר נעשה במחזורים של 14 יום כל פעם ושבוע הפסקה. בבדיקות המרקים שלה לפני חודש וחצי ה-CEA הראה ערך של 1.3. בבדיקה שנעשתה לפני יומיים הערך של ה-CEA הראה 3.3. עליי לציין שבבדיקות וכן בקולונוסקופיה גילו אצל אימי גם דיברטיקוליטיס. לפני כשלושה שבועות אימי חלתה בשילשולים ובהקאות עקב וירוס שתקף אותה. רופא המשפחה רשם לה כדורים אנטיביוטיקה בשם CIPROFLOXACIN למשך 10 יום ונאסר עליה לקחת XELODA עד שהיא תבריא. ואכן היא חידשה את לקיחת כדורי הכימותרפיה כשבוע אחרי שהרגישה יותר טוב ללא שום תופעות לוואי מלבד חולשה קטנה.היא מתפקדת כגריל, ופעולות המעיים רגילות וסדיקות. שאלתי: האם העליה בערכי המרקר מראה את האפשרות שהמחלה חזרה או שייתכן שאחד הגורמים שציינתי גרם לעליה בערכים? האם ידועים מקרים שבהם עליה בערכי המרקרים לאו חייבת להצביע על חידוש המחלה? בתודה מראש ובאיחולי כל טוב

לקריאה נוספת והעמקה

נכבדי יש לשים לב כי ה"עליה" בסמן היא עדיין בתחום הנורמה. אי אפשר מנתון בודד ובתחום הנורמה, לקבוע כי יש חזרת המחלה. ידרש המשך מעקב באמצעות הסמן בעוד כחודש.

29/11/2012 | 05:03 | מאת: יוסף

וכל טוב לך על תשובתך המהירה!!

שלום רב. אמא שלי בת 75 עברה ניתוח כריתת מעי הגס שמאלי. בכולנוסקופיה לקחו ביופסיה וחיה חשד לחדירה של סרטן מעבר לפוליפ, אז המליצו אל ניתוח. השאלה האים יש צורך בטיפולים אל סמך תוצאות ביופסיה שהיתקבלו אחרי ניתוח ומפורתות למטה. חוץ מיזה בדיקות בנורמה. קטע מעי גס פתוח לכל אורכו מראש באורך 52 ס''מ ובקוטר עד 4 ס''מ, קצה אחד פתוח בקוטר 2 ס''מ, מרוחק מכל הקצוות (נמצא באמצע של התכשיר). בחתכים, בנוי מרקמה אפורה נוקשה גמישה, לא חוזר לדופן המעי. בצמוד לגידול נצמא אזור צבוע כדיו שחור בקוטר כ-1.5 ס''מ. כמו כן נמצאו עוד 4 פוליפים, הגדול בקוטר 0.3 ס''מ, הפוליפים מרוחקים מהגבולות. בבדיקת רקמת השומן נמצאו 6 קשרי לימפה, הגדול בקוטר 0.3 ס''מ. באותה צנצנת נמצאה טבעת בקוטר 1.5 ס''מ. 1- קצה ראשון 2-,2- קצה שני 2-, 3- גידול 2-, 4- פוליפים 4-, 5- קשרי למפה -9, 6- אזור עם דיו שחור 4-, 7- טבעת 2-. LEFT COLECTOMY: - ULCERATED, MODERATELY DIFFERENTIATED ADENOCARCIONOMA INFLITRATING THE SUBMOCOSA AND FOCALLY THE INNER MUSCULAR LAYER. - TUBULAR ADENOMA SHOWING LOW GRADE DYSPLASIA. - HYPERPLASTIC POLYPS - SURGICAL MARGINS, SURGICAL RINGS AND 6 PERICOLIC LYMPH NODES NEGATIVE FOR MALIGNANCY. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נדרש מעקב בלבד ולא טיפול אחר פעיל.

20/11/2012 | 17:56 | מאת: גיל

לפני כחדשיים הופיעו אצלי סימפטומים של סרטן המעי הגס: שינוי ביציאות, כאבי בטן קלים, ירידה פתאומית במשקל. קולונוסקופיה ב.מ.פ., עליה בCEA מ-3 ל- 6.19. בחודש האחרון נעלמו כל הסימפטומים, המשקל עולה אך ערך הסמן עלה ל- 6.28.קולונוסקופיה חוזרת ב.מ.פ. מה המלצת הרופא? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שאין גידול מעי גס. אפשר לעקוב אחר המרקר ואם ישאר סביב ה-6 כי אז קרוב לודאי שאין מחלה גידולית. אם המרקר ימשיך לעלות, יש מקום לברור נוסף.

14/11/2012 | 20:41 | מאת: שולה

בן משפחתי (בן 58) סובל מ Anal Canal, SQ CELL CARCINOMA עם גרורות בכבד ובריאות. טופל בהקרנות + וכימותרפיה - MMC, ציספלטין 5FU וקסלודה. שני קווי הטיפול הניתנים לסוג זה של סרטן. ב-CT האחרון הודגמה החמרה במחלה והטיפולים הכימותרפיים הופסקו. כעת הוא במצב פיזי ירוד למדי. הוצע לנו לבצע בדיקת TARGET NOW שאינה בסל התרופות, ואנחנו מתלבטים אם לבצע אותה, כי לא ברורה לנו היעילות שלה, במיוחד בשלב הזה של מחלתו, מבחינת הארכת תוחלת החיים/שיפור באיכות החיים. אודה לך על כל מידע בנוגע לבדיקה זו שתוכל לעזור לנו לקבל החלטה מושכלת בעניינה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה עליה אתם מתלבטים מהווה התלבטות גם אצל הרופאים: המידע המסופק על ידי הבדיקה הוא לרוב תאורטי במקרה של המחלה הנדונה ולא ידוע לנו על תרופות נוספות היכולות לעזור. אם הבדיקה תציע תרופה נוספת, קרוב לודאי שהתרופה לא נוסתה בעבר בסוג גידול זה, ויעילותה לא ידועה. יתר על כן: לא צפוי שהתרופה שתוצע ( אם תוצע), תביא לריפוי, אלא במקרה הטוב לעצירת המחלה למספר חודשים. צפוי שהתרופה איננה בסל התרופות ועלותה תחול על המטופלת, כאשר, שוב, לא ידוע אם תעזור, לכמה זמן תעזור וכד'. הבדיקה עצמה היא בדיקה נסיונית, ואיננה בסל התרופות כי לא הוכחה יעילותה .

29/11/2012 | 22:32 | מאת: שולה

14/11/2012 | 19:22 | מאת: ראובן

שלום רב דוקטור. אמי בת 84, נמצאה חולה בסרטן. להלן עיקרי הדברים מתוך סיכומי אבחנה: ללא מחלות רקע, ללא טיפולים, מאז יולי חולשה ואנמיה. ב- CT בטן נמצא ממצא במעי וכן ספק ממצא בכבד של כ- 6 ס"מ. סמני גידול כולל CA 199 U CEA גבוהים. בביופסיה מהמעי העולה POORLY DIF ADENO CARCINOMA. סביר להניח שמדובר בתהליך גידולי יותר מפושט ולכן בהחלט יתכן ותחל בטיפול כימי טרום ניתוחי בתלות בתוצאות ה- PET CT. אימי למשך כחודשיים, מאז התגלה הגידול ב- CT, לא היתה מעוניינת לעשות כל בדיקה וטיפול. בכל התקופה הזאת התחננתי בפניה שתעשה קולונסקופיה ותטפל בעצמה.היא עשתה את הבדיקה ואתה רוצה לטפל בעצמה ולעשות כל הנדרש לחזור לקו הבריאות. עתה, משאנחנו בפני טיפולים כימותרפיים, אני שומע דעות כי אולי הטיפול הכימותרפי אינו כדאי, יכול להוביל גם למותה ובשורה התחתונה, התועלת אינה מצדיקה את העלות עקב גילה. אני מאוד אוהב את אמי ורוצה רק את הטוב שלה ומוכן לעשות הכל ולעזור לה בתקופת הטיפולים. אני רק באמת מבקש לדעת שזהו הצעד הנכון. כאמור אימי ללא מחלות רקע, אך מאז המחלה היא חלשה ורזתה, גם לאחר שקיבלה מנות דם ורמת ההמוגלובין מעל 11. נא עזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

מטרת הטיפול הכמוטרפי הוא שיפור איכות החיים של החולה ולא "ריפוי". מתן טיפול יהיה מוצדק אם להערכת הרופא המטפל, יהיה שיפור בתופעות שגורמת המחלה, כגון בכאבים אם יש . הייתי משאיר את ההחלטה לרופא המטפל המכיר את החולה ובדק אותה, ויכול להעריך מה הרווח שהוא מעריך שיהיה למטופלת.

12/11/2012 | 20:35 | מאת: כהן מתי

לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני גדול במעי הגס (כ 4.5 - 5 ס"מ שתפס 60% מהיקף החלל).הגידול חרג מהריקמה השומנית אך לא יצר גרורות במקומות אחרים. להמשך הטיפול בוצעה בדיקת אנקוטייפ שהראתה כי יש סיכוי של כ - 15% להשנות המחלה כמו כן בוצעה בדיקת CEA שתוצאותיה היו 0.9 . האם בנתונים הללו יש טעם להתחיל בטיפול ב xeloda או להסתפק במעקב בלבד. תודה מראש על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

הנתונים שצרפת אינם מספיקים לענות לשאלתך: בדיקת האונקוטיפ איננה מקובלת עדיין כבדיקה שממליצה על צורך בטיפול או לא, אלא יש לה כנראה כושר ניבוי הישנות, אך לא של יכולת מניעת הישנות. יש גורמי סיכון מסוימים נוספים המחייבים טיפול והם - האם היתה חסימת מעי באבחנה, האם הגידולpoorly differentiated, האם היתה חדירת גידול לכלי דם או לימפה, האם היתה חדירה סביב עצבים, אם אחד מהנתונים מתאים למקרה שלך כי אז מוצדק לקבל טיפול מונע ואם לא, אז לא!

13/11/2012 | 22:30 | מאת: כהן מתי

תודה על תשובתך איבחון הבדיקה הפתולוגי מציין: well to moderately differentiated adnocarcinoma of cecum invades muscularispropria are pericolonic fat tissue. Surgical margins are free of the tumor. No evidence of lymphovascular tumoral invasion The rest colonic and small bowel mucosa are within normal limits. 30 lymph nodes are out of the tumor. The other anatomical structures of the specimen are out of the tumor. אם בנתונים אלו יש צורך בטיפול מונע או מספיק במעקב כאשר בדיקת האונקוטייפ צופה סיכוי של 15% להשנות המחלה

12/11/2012 | 13:01 | מאת: בלינדה

רופא שלי שלח אותי לעשות בדיקות: CA-19-9, CA-125 CEA אני מבינה שאלה סימנים האם יש סרטן. בייתי רוצה לדעת מה הם הערכים הנורמליים של הבדיקות, ומתי עלי לחשוש ?. עברתי ניתוח לכריתת אבסס במעי הגס לפני כחצי שנה. תודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

אין הצדקה לבצע בדיקת סמנים לאדם בריא אלא אם יש סיבה מספקת או חשד סביר, או אבחנה ידועה. ממה יש לחשוש: 1. לא כל גידול מפריש סמנים. כך שאם הסמנים תקינים, לא בהכרח ש....אין סרטן ( לכן לא נכון לבדוק זאת אצל בריא). 2. לכל מעבדה יש את הערכים הנורמליים שלה: ערכי ה-CEAהם עד 4 או 5 ערכי ה-Ca125 עד 30, וכן ערכי Ca19-9. כאמור, אם הם בתחום הנורמה , זה לא אומר שאין סרטן, לכן חוסר ההצדקה לסמוך על אמינות בדיקות אלה.

12/11/2012 | 12:42 | מאת: ג'קי

ממצאי הפתולוגיה של אימי לאחר שעברה ניתוח לכריתת המעי הגס העולה, היו אדנוקרצינומה T3N1 בשל גילה 85 לא הומלץ לה על כל טיפול , להוציא מעקב. רופא בכיר שאינה מטופלת אצלו המליץ לה לעשות פט-סיטי אבל רופא המעקב נתן לה הפניות לסיטי. מה ההבדל? האם פט סיטי יותר מדויק ופחות מקרין. האם הרופא נמנע בשביל לחסוך? והאם כדאי לעמוד על כך או לעשות פט סיטי באופן פרטי. אנא תשובתכם הדחופה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת ה-CT היא הבדיקה הבסיסית שיש לבצע. ה-PETרק משלים את ה-CT ואינו יכול לראות ממצאים קטנים שה-CT רואה. אחד הדברים היותר מעליבים אותי היא שחושדים בי שאני ממליץ על בדיקה כדי לחסוך למערכת, ואין סומכים עלי שאני מעונין בטובת החולה, שהיא גם טובתי. אותו הדבר ביחס לשיקול ה"כמות קרינה":

06/02/2013 | 14:02 | מאת: משה

קטונתי מלחלוק על תשובת הפרופסור הנכבד. יחד עם זאת יש בידי צילום סי טי (שבוצע באסותא רמת החייל ב-12.12.10) שאינו מזהה גרורה בודדת בכבד בגודל 1.7 ס"מ , וצילום פט סיטי שבוצע לאחר 9 ימים ובה רואים את הגרורה הנ"ל. איך ניתן לישב את הסתירה הנ"ל ,ואני מאמין באמת שהפרופסור מעונין בטובת החולה.

09/11/2012 | 16:40 | מאת: RONI

אני בן 63 לאחר ניתוח וויפל (ללא מחלות רקע או תרופות) בניתוח הוציאו את ראש הלבלב, כיס המרה, חלק: מהקיבה, מהתריסריון, מהמעי הדק ושתי בלוטות לימפה נכתב לאחר מכן שהשוליים נקיים. שאלותי הן: 1. באיזה שלב מחלת הסרטן בגופי. 2. נאמר לי שאצטרך כימותרפיה בעוד כשבועיים (אני עדיין עם תפרים)בתרופה שניתנת דרך הוריד ונקראת ג'מזר במשך 1/2 שנה בסדרות של טיפול בשבוע במשך 3 שבועות ושבוע הפסקה. א. האם אפשר לקחת גם את התרופה הנ"ל בכדורים ובמה זה תלוי באם לא? ב. הוצע לי להשתתף במחקר קליני לא נאמר לי איזה כדורים יתנו לי והאם זה עלולל להזיק לי בנוסף לכל הבלגן שיש לי 2. האם יש אוכל מסויים שאני צריך להמנע מאכילתו. היום אני מאוד רזה וחלש שוקל 56 לגובה של 1.70 מ'. 3. מבחינה נפשית אני מרגיש שפוף לא טוב בלי מצב רוח ומסתגר בתוך הקונכיה שלי האם יש אפשרות לקבל עזרה 4. האם לפני הטיפול הכימותרפי אני צריך לעשות פד סי טי על מנת לראות אם יש גרורות. 5. האם יוצאים מהמחלה הארורה הזאת

לקריאה נוספת והעמקה

1. צריך לעבור ביסודיות על התשובה הפתולוגית כדי לדעת את שלב המחלה. 2. הג'מזר ניתן תוך ורידית בלבד אך אפשר להשתמש בכדורים בשם קסלודה 3. אני תמיד ממליץ להשתתף במחקר קליני. 4. יש להימנע מאוכל שומני ואוכל שאינך אוהב. 5. לכל מכון פתולוגי יש יחידה לעזרה נפשית ועל כן מומלץ כי תשאל את הרופא המטפל ביחס לכך. 6. לא נדרש פעשות PET 7. יוצאים מהמחלה הארורה הזאת.

07/11/2012 | 22:19 | מאת: ליאת

שלום . אני בת 38 . במסגרת בדיקות דם שגרתיות שאני עושה אחת לשנתיים-שלוש, הרופא נתן לי הפעם גם בדיקות דם לסמנים . כל הסמנים יצאו תקינים , ז"א בתוך הטוחח התקין . רק סמן אחד יצא קצת גבוה מהטווח :39.5. כאשר הגבול העליון התקין הוא 37 . לפני כשלוש שנים כשביצעתי את הבדיקה הזאת הערך שיצא היה 15 . האם יש לי סרטן או דלקת כלשהי? לפעמים יש לי דקירות פתאומיות בצד שמאל, בערך באזור הצלעות. בדרך כלל הדקירות מופיעות תוךכדי התקופפות . האם זה קשור ? תודה ליאת

לא מוצדק לבצע בדיקת סמנים לאנשים בריאם כי מקבלים לפעמים תשובות כמו במקרה שלך והן יכולות לשגע אותך וגם את הרופא המטפל ששלח את הבידקה. אני יכול להניח שאין לך כל בעיה אונקולוגית, אך יש לפנות לרופא המטפל כדי לבדוק אותך ולהתמודד עם המצב שיצר.

אתם מוזמנים להשתתף במחקר מטעם עמותת צו מניעה שמטרתו לבדוק את המידע המוצג בפני חולי סרטן המעי הגס אודות אפשרויות הטיפול במחלה וכן את המודעות לחשיבות המניעה והאבחון המוקדם של בני המשפחה. כל המידע הינו חסוי ומשמש למטרות סטטיסטיות בלבד. להלן הקישור לסקר: http://web.scout.co.il/survey/index.php?web&db=TRI_Cancerstudy_Sep12_5083&lng=3

06/11/2012 | 23:41 | מאת: אחות מודאגת

גיסי עשה לפני כחודשיים ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי וכבר כשבועיים מרגיש כאבים בצד ימין של הבטן למעלה האם זה חריג?? האם יש צורך לדאוג? כי נאמר לנו שהגידול הוסר לגמריי!!

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע : יש לפנות לכירורג להערכת התלונות.

05/11/2012 | 22:10 | מאת: מיכאל ב.

שלום רב, אבי אובחן במחלת הסרטן במעי הגס לפני כשנה. לאחר מכן עבר כריתה חלקית של המעי ועבר טיפול כימותרפי של חצי שנה + כדורי קסילודה. כרגע הוא כחודש לאחר הטיפול הכימותרפי אך התופעות לוואי משום מה התחזקו, הוא לא חש בטוב רוב שעות היום ומרגיש נימול בגפיים כמו כן זה מלווה בכאבי לב בימים האחרונים. שאלתי היא איזה טיפול נלווה אפשר לקבל בתקופה לא קלה זו, כמו רפואה משלימה או צמחים למיניהם שיקלו ויעזרו בתהליך, והאם יש מכונים שאפשר לקבל בהם טיפול בתחום?מ תודה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש הרבה מאד מטפלים ברפואה משלימה אשר ישמחו לטפל באביך. אין האתר נוהג להמליץ על מטפל זה או אחר מסיבות מובנות.

אבי חולה סרטן מעי גס כשנתיים , הוא עבר כריתה של המעי , אחר"כ בניתוח שני כריטה של הרקטום בצידו השמאלי ,ואחרי שלושה חודשים בפט סיטי גילו שיש גרורות באגן , נכנס לניתוח שלישי ניקו את האזור ביצעו אולטרסאונד לכבד ואמרו שהכל תקין , בבדיקת MRI בדקו את הכבד ואמרו שיש קליטה זעירה של נוזל אך למעקב , בPTCT גילו כי ישנו פוליפ על הכבד עם קליטה של PDG וישנם ממצאים חדשים באגן גם עם קליטה של PDG לעומת CTקודם , בריאות נמצאו ממצאים חדשים אבל ללא קליטה של נוזל מה אתה מציע לעשות ? מה סיכויי ההחלמה המצב כזה ?

13/11/2012 | 21:38 | מאת: פרופ' דן אדרקה

אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל: עליו לעבור על הממצאים השונים, להגיע למסקנה האם קשורים עם המחלה הגידולית, ואם כן האם יש לטפל בהם בניתוח או באמצעות טיפולים אחרים.

31/10/2012 | 13:45 | מאת: ריקי

שלום רב, לדודי התגלה סרטן במעי הגס והוא החל הקרנות וכימוטרפיה. בתום טיפולים אלו ולאחר כחודש וחצי, הוא אמור לעבור ניתוח להסרת הגיול. שאלתי היא-באיזה שלב כדאי לקבל חוות דעת נוספת? האם כעת(במהלך הטיפול)? האם בתום ההקרנות והכימותרפיה ולפני הניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השלב החשוב להחלטה בדבר המשך הטיפול הוא לאחר קבלת התשובה הפתולוגית אחר הניתוח. על פי התוצאה, יוכל הרופא להמליץ על הטיפול המתאים לשלב המחלה.

שלום פרופ' אדרקה. לאמי (בת 59 מעפולה) התגלה גידול סרטני בראש הלבלב(1.7 סמ בערך) בצילום הCT שנעשה לה ברמבם לא היה סימן כי מעורבים כלי דם ולכן הוחלט לנתח אותה. במהלך הניתוח התגלה כי העורק הכבדי מעורב בגידול ואין אפשרות להמשיך בניתוח. היינו אצל 2 אונקולוגים בארץ : האונקלוג מאיכילוב המליץ לנו על טיפול הקרנתי בשילוב כימו וזה מכיוון במקרה של סרטן לבלב טיפול כימוטרפי לבד לא יספיק. האונקלוג מרמב"ם המליץ לנו רק על טיפול כימוטרפי וזה מכיוון שטיפול הקרנתי לטענו לא יטפל במוקדים נוספים(אם יהיו)וגם אמר שלא כל מנתח כרוגי יהי מוכן לנתח אותה שוב אחרי הקרנות . אנחנו בצומת דרכים וצריכים לקבל החלטה, אשמח אם תוכל לשפוך אור על הדברים. נ.ב . בביופסיה מהתהליך שנלקחה בניתוח נמצאה אדנוקרצינומה. יש לציין שהרמה בדם של סמני הסרטן CA 19-9 ו CEA היתה תקינה. שחכתי לציין שאימי לא סובלת מבעיות כלשהן והיא בריאה, גם עכשיו מעט כאבים מהניתוח חוץ מזה כלום.בזמן האחרון היא סובלת מירידה במשקל, וצהבת חסימתית(שטופלה ע"י ERCP וסטנד). בכל הצילומים שעשתה לא התגלו גרורות.

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ממליץ כי תפנו לד'ר טליה גולן אשר עובדת עמי ביחידה לגידולי דרכי העיכול בבית חולים שיבא, כי ניתן לנסות ( כנראה), טיפול חדשני -מחקרי, אשר להערכתנו בעל יעילות נוספת מעבר לטיפולים המקובלים. לקביעת פגישה אנא פקססו את בקשתכם עם מספר הטלפון שלכם ל- 03-5304958. בהצלחה !

29/10/2012 | 10:40 | מאת: ענת

לפרופ' אדרקה שלום רב, לפני כשנה אמא שלי עברה ניתוח עקב סרטן מעי הגס, וכריתת כבד ימני עקב גרורות. המרקרים לפני ואחרי הניתוח היו תקינים. אך הערכים של Alkaline phosphatase ו - GGT עלו לאחר הניתוח ונשארים קבועים פחות או יותר . ( AP=350, GGT 300 ). בבדיקת דם אחרונה עלה ערך ה CEA ל 6.5 ו CA19.9 ל 45 . יש לצייון ש CT היה תקין. האם ייתכן ומדובר במשהו מקרי, ותגובה למשהו שקורה בכבד ( כגון דליפת מרה) או שיש חשש להישנות המחלה? על מה מעידים הערכים של Alkaline phosphatase ו - GGT ?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע מה סיבת העליה בבדיקות הכבד. האם המטופל קיבל אוקסליפלטין היכול לגרום להפרעות בתפקודי הכבד? לגבי ה-CEA חשוב לדעת כמה היה לפני הניתוח, אחרי הניתוח ולהשוות להיום: אם הסמן הינו בעליה יש מקום לבדוק שוב כתום 3 חודשים מה-CT הקודם, ולעשות הדמיה חוזרת .

29/10/2012 | 08:56 | מאת: חיים

שלום. לאשתי היה סרטן מעי גס גרורתי והיא קיבלה סידרה של 8 טיפולים משולבים כימי ביולוגי. עם סיום סידרת הטיפולים נעשתה שוב לאחרונה בדיקת pet ct ועל פיה נעלמו קליטות פתלוגיות רבות בבטן אך עדיין יש קליטה פתלוגית באגן מימין יתכן בשחלה ובאגן משמאלסמוך לשחלה שמאלית. השאלה היא מה לדעתכם הטיפול המומלץ לממצאים בשני צידי האגן. תודה רבה . חיים

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר ולא ברור לי מה הם ה"ממצאים" האחרים באגן לא ניתן להמליץ על "טיפול". האם מדובר בממצאים שנראים בבדיקת ה-CT? האם גדלו? האם חדשים?

23/10/2012 | 12:53 | מאת: אורית

שלום, אני בת 37 בשנת- 2010 נתגלה אצלי גידול במעי הגס עברתי ניתוח ואני עם סטומה קבועה. שאלתי כזו יש לי ילד בן 4 שנים ואני יודעת שעד גיל 25 בערך אין לי שום דרך לבדוק אותו מבחינת מעקב כיום אני משתדלת לבדוק אחריו את הצואה שלו לראות אולי סימנים מוזרים ולא מוצאת כלום (תודה לאל) אבל לא שקטה מה אני עושה? והאם זה בסדר לעשות רק פעם בשנה קולונוסקופיה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מקום לחשוש מהתפתחות גידל אצל ילד כה קטן אם אצלך היתה בעיה שכזו בגיל 37. אני שומע הרבה חרדה בשאלתך והייתי מציע כי תעזרי בפסיכולוג גם כדי לא למרר את חייך וגם כדי לא להחדיר בילד פחדים וחרדות חסרי שחר בגיל כה רך. אני מניח כי יש מקום לבדיקה גנטית. קולונוסקופיה יש לבצע בשנה הראשונה, השלישית והשישית לאחר גילוי גידול מעי גס. בכל מקרה שבקולונוסקופיה מתגלה פוליפ יש מקום לבצע קולונוסקופיה שנה אחר כך. אין הגיון לבצע קולונוסקופיה לעיתים קרובות משנה.

23/10/2012 | 12:18 | מאת: רות

שלום רב וקצת דחוף ,, חמי שיחיה בן 82 עבר ניתוח במעי הגס להסרת גידול ברצוני לדעת באיזה שלב נמצא הגידול ואלו הם ההמצאים: "נמוש גידול בקולון העולה, איננו מערב זרוזה, לא נמושו בלוטות מוגדלות, ללא מיימת, ללא עדות לפיזור אומנטלי או צפקי האמור בקוטר של סגמנט 5 עם US. בכבד נמוש הממצא ממצא ציסטי קומפרטבילי עם זרימת דם בפריפריה.נראה ממצא דיסטי' לאחר בוצעה כריתה של הקולון ימני שאלתי היא: באיזה שלב נמצא הגידול הוא בערך 3 ס"מ והאם יצטר לעשות כימותרפיה אודה לכם מאוד ורפואה שלמה לכולם

לקריאה נוספת והעמקה

שלב בו נמצא גידול מעי גס נקבע על פי מספר הבלוטות לימפה המעורבות במחלה ( בלוטות הנבדקות באמצעות מיקרוסקופ לאחר ניתוח) וכן על פי ממצאי ההדמייה ( האם יש גרורות מרוחקות או לא). בנתונים שהוצגו אין פרטים היכולים על כן לסייע בקביעת שלב המחלה והאם המטופל יזדקק לטיפול נוסף אחר הניתוח.

20/10/2012 | 19:05 | מאת: בן החושש לאמו

שלום פרופ' אדרקה. לאמי (בת 59 מעפולה) התגלה גידול סרטני בראש הלבלב(1.7 סמ בערך) בצילום הCT שנעשה לה ברמבם לא היה סימן כי מעורבים כלי דם ולכן הוחלט לנתח אותה. במהלך הניתוח התגלה כי העורק הכבדי מעורב בגידול ואין אפשרות להמשיך בניתוח. היינו אצל 2 אונקולוגים בארץ : האונקלוג מאיכילוב המליץ לנו על טיפול הקרנתי בשילוב כימו וזה מכיוון במקרה של סרטן לבלב טיפול כימוטרפי לבד לא יספיק. האונקלוג מרמב"ם המליץ לנו רק על טיפול כימוטרפי וזה מכיוון שטיפול הקרנתי לטענו לא יטפל במוקדים נוספים(אם יהיו)וגם אמר שלא כל מנתח כרוגי יהי מוכן לנתח אותה שוב אחרי הקרנות . אנחנו בצומת דרכים וצריכים לקבל החלטה, אשמח אם תוכל לשפוך אור על הדברים. נ.ב . בביופסיה מהתהליך שנלקחה בניתוח נמצאה אדנוקרצינומה. יש לציין שהרמה בדם של סמני הסרטן CA 19-9 ו CEA היתה תקינה.

20/10/2012 | 19:10 | מאת: בן החושש לאמו

שחכתי לציין שאימי לא סובלת מבעיות כלשהן והיא בריאה, גם עכשיו מעט כאבים מהניתוח חוץ מזה כלום.בזמן האחרון היא סובלת מירידה במשקל, וצהבת חסימתית(שטופלה ע"י ERCP וסטנד). בכל הצילומים שעשתה לא התגלו גרורות.

אצל אדם יקר לי התגלה בפתאומיות הסרטן הזה, הוא כעת מאושפז לאחר דימום רב, ואיבוד הכרה. האם ניתן להעריך על סמך עובדת הדימום הרב את השלב בו הוא נמצא במחלה? להעריך את מצבו?

לא ניתן להעריך שלב מחלה על פי "כמות הדימום". מה שחשוב קודם שהמטופל יתאושש וניתן יהיה לבצע ברור ביחס למצב מחלתו והטיפול הנכון שנדרש.

שלום, לאבי התגלה לפני כחודשיים סרטן במעי הגס שלב T3N1. לאחר בדיקת PET-CT התגלה שאיןגרורות אולם יש נקודה בכבד שחשודה.נאמר לנו שאין שום בדיקה שיכולה לקבוע בוודאות אם זה גם סרטן או לא. אבי כבר התחיל את הטיפול בקרינה עם כימוטרפיה (יום אחד) אבל כעת הוצבה בפני אבי האפשרות לבחור האם לעשות טיפול מרוכז של 5 ימים וללכת לניתוח או להמשיך את הטיפול הרגיל של כחודש ימים עם כימוטרפיה, לעשות הפסקה ואז לעשות ניתוח. יש לי מספר שאלות: 1. מה החסרונות של שיטת הקרינה המרוכזת לטווח הקצר והארוך. 2. האם באמת אין שום בדיקה שיכולה לקבוע באופן וודאי מה יש לו בכבד? 3. האם זה נכון והגיוני שנותנים לאבי לבחור איזה סוג טיפול לעשות? זה מאוד דחוף כי הוא צריך לקבל החלטה ביום או מחר. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל לא מקובל לתת המלצה למטופל בלא לראות את ההדמייה, מיקום הגידול, איך נראה הממצא הכבדי, וכן בלא לדעת מי המטופל, גילו, מצבו הכללי, מחלות מהן סובל ותרופות שמקבל. לכן התשובה תהה כללית: 1. לא ברור אם יש הבדל בתוצאות קרינה קצרה לעומת ארוכה או בחסרונותיהן. שתי השיטות נחשבות ליעילות באותה מידה ו"חסרונותיהן" דומות. 2.כאשר יש ממצאים קטנים, אין בדיקה שיכולה לקבוע מה הממצא. 3. אינני יודע כיצד הוצג לאביך אופן הטיפול, על היתרונות והחסרונות שלו, כך שאינני בעמדה לשפוט מה עליו להחליט. אם הרופא המטפל החליט שנותן לו את הטיפול הארוך, אז שיעשה אותו ויגש לניתוח לאחר מכן. שיבצע שוב CT לפני ביצוע הניתוח להערכת נוספת של הממצא בכבד.

15/10/2012 | 11:43 | מאת: דולב

שלום, איבחנו אצל סבתא שלי סרטן באיזור הבטן (עוד לא ידוע מאיפה בדיוק הוא התחיל) הבנתי שמצאו משהו שנקרא גרורות בבטן רציתי לדעת מה זה אומר ומה סיכויי ההחלמה שלה תודה דולב

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לענות לשאלתך בלא שנדע מה מקור המחלה, מה מידת הפיזור הבטני, ובלא להעריך פיזור זה על פי בדיקת ה-סי.טי. כל אלה יכולים להעריך האם אפשר לבצע ניתוח מרפא או לא.

01/10/2012 | 18:45 | מאת: חסוי

שלום רב, לפני מספר שבועות אימית בת 75, אובחנה כחולה בסרטן המעי הגס. היא עברה ניתוח לכריתת הגידול. תוצאות הפתולוגיה לאחר הניתוח הצביעו על דרגה 3 (5 בלוטות מתוך 21 אובחנו כנגועות). בהתיעצות עם אונקולוגית באחד הבתי חולים הומלץ לטפל בכימו Oxaliplatin + Capecitabine. רציתי לדעת אם קיימים טיפולים אחרים. שמעתי למשל על תרופות בילוגיות (אווסטין?) ובכלל מה המלצתך / המלצתכם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול שאמך מקבלת הוא הטיפןל הנכון במצב הנתון. תרופות ביולוגיות לא הוכיחו יעילות במניעת הישנות סרטן.

28/09/2012 | 07:36 | מאת: אולגה

שלום אמא שלי קיבלה תוצאות מבדיקת CEA התוצאה 1.3 NG|ML האם התשובה תקינה . תודה מראש

התשובה תקינה אך כשלעצמה אינה אומרת כי יש למישהו סרטן או שאין לו. ה-CEA הוא חלבון שמופרש מגידולים שונים, אך לא כל גידול מפריש אותו. לכן, אם יהיו מטופלים שהגידול לא מפריש חומר זה, הבדיקה תהה "תקינה".

27/09/2012 | 19:28 | מאת: אילוי

שלום בן הזוג שלי משתמש ב דקסמטזון לבחילות אחרי טיפול סרטן המעי רציתי לדעת האם יש תרופות אחרות עם אותו אפקט כי הוא מרגיש שהתרופה לא מתאימה לו ויש לנו תור לרופא רק עוד שבועיים אולי אפשר להשיג משהו לפני זה בבית מרקחת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דקסמטזון מקל על בחילה. יש תרופות שונות נוספות כגון פרמין או Kytril או Emend. כל התרופות האלה זקוקות לרצפט לרכישתן.

23/09/2012 | 02:06 | מאת: הבת שלו

שלום, אבחנו את אבי (60) לפני כחודש וחצי עם סרטן הלבלב גרורתי (כבד ועמוד השדרה). הוא התחיל פרוטוקול של התרופה LY2495655 לפני שבועיים אבל בגלל שהתגלה סוג של זיהום בריאות שעדיין לא פענחו את פשרו הפסיקו לו את התרסיבה שקיבל בנוסף לגימזר. 1. הבנתי שהיתרון הגדול של המחקר הזה שהוא מממן את התרסיבה, אז אינו לוקח אותה האם יש עדיין משמעות להשתתפותו במחקר? 2. הבנתי שיש מחקר עם התרופה TL-118 - האם תוכל להרחיב או להמליץ? 3. בנוסף שמעתי על הסטונט כתרופה יעילה? אני פשוט מנסה למצוא את האפיק הנכון ביותר עבור אבי על מנת לוודא שהוא לא סתם סובל..

לקריאה נוספת והעמקה

את האפיק "הנכון" הייתי משאיר לשיקול דעתו של האונקולוג המטפל. סוטנט איננה ידועה כתרופה יעילה לסרטן הלבלב מהסוג שיש לאימך. TL118 הוא מחקר שמתבצע לפי מיטב ידיעתי בבית חולים איכילוב ואפשר לקבל שם פרטים על המחקר.

אלו תשובות הפתולוגיה שהגיעו עכשו לאמי בת ה-86. אודה לכם אם תעזרו לי להבין האם לאחר הניתוח הכל הוסר או שיש עדין חשש ממשהו. והאם מומלץ לה טיפול כלשהו. Lap rt colectmy קטע סופי של מעי דק באורך 5 ס"צ ובהיקף 3 ס"מ, ללא ממצא חריג. בהמשך קטע מעי גס כולל צקום באורך 13 ס"מ ובהיקף באזור הצקום 9 ס"מ , באזור הקצה בדיסטלי 5 ס"מ. כיב 4.5 ס"מ מהמסתם עליון צקלי, ו- 7.5 ס"מ מקצה דיסטלי נמצא גוש בצורת צלחת בקוטר 2.5 ס"מ מורם עד גובה 0.5 ס"מ. בחתך דרך הגוש רקמה לבנה נוקשה תופסת כל עובי הדופן. אין לראות קצה מקרוסקופי בתוך שומן. כ- 0.6 ס"מ ממסתם איליוצקלי בין גוש הנ"ל נמצא פוליפ בקןטר 0.6 ס"מ . אין לראות תוספתן באזור הצקום. צמוד למעי קטע שומן בממדים 3X9X19 ס"מ דרך השומן נמצא קשר לבן נוקשה עם גרגר צהוב בקוטר 3 ס"מ. Right colon, colectomy: -Moderately differentiated adenocarcinoma invading into the pericolic fat tissue. -Proximal, distal and radial resection margins are free of tumor. -Additional tubular adenoma present. -One (1) out of sixteen (16) lymph nodes is involved by tumor. T67000 M81403

לקריאה נוספת והעמקה

בהתאם למצבה הכללי של אימך על האונקולוג להחליט אם יש מקום להוסיף טיפול מונע למשך 6 חודשים או שאפשר להסתפק בניתוח בלבד.

02/10/2012 | 14:22 | מאת: ג

מה בעצם משמעות התשובה של הביופסיה בעברית של אנשים מן השורה: מה לא תקין (אם הבנתי נכון את תשובתך)?/ מהנשאר ? למה צריך אונקולוג (עד עכשו טופלה ע"י כירורג)? איזה טיפול מונע מומלץ לאנשים בגילה , אם היא בסדר יחסית? ובאיזה אופן מקבלים אותו?

20/09/2012 | 16:54 | מאת: חסוי

שלום רב, גילו לאמי גוש במעי הגס בקולון הימני כ- 6 ס"מ לפני כ3 חודשים, שלחו ביופסיות ולאחר שבוע אמרו שזה שלב 0 שזה נשמע דיי מוזר כי כי לפני שבוע היא נותחה והוצא הגוש וחלק מהמעי, אם זה שלב 0 אז בשביל מה ניתחו ולמה שלחו את הגוש לבדיקה בחול? אני בת 28 ולפני כשנתיים עשיתי קולונוסקופיה על מנת לשלול דלקות, הבדיקה יצאה תקינה. האם עליי לעבור שוב כעת את הבדיקה בגלל הגוש שגילו לאמי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש גידולים במעי שמתגלים בשלב מוקדם כמו אצל אימך והטיפו או הניתוח שנעשה הוא הטיפול הנכון. ביחס אליך, יש להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג שלך אם יש לחזור על הקולונוסקופיה - כי זה תלוי בסוג ומצב הדלקת שנמצאה אצלך. ככלל מומלץ לבצע קולונוסקופיה מגיל 40 אם לקרוב דרגה ראשונה ( במקרה זה אימך) חלתה בגידול מעי גס. המון בריאות

26/09/2012 | 21:12 | מאת: חסוי

אצלי לאחר בדיקת הקולונוסקופיה שללו דלקות ואמרו שזאת תסמונת מעי רגיש. תודה

17/09/2012 | 08:06 | מאת: תמרת

מה עובי דופן המעי הגס?מה עובי כל שכבה בדופן? חפשתי חומר בנושא זה ולא מצאתי אשמח מאוד לקבל את הנתונים הללו או שתפנו ותי לאתר מתאים

17/09/2012 | 08:06 | מאת: תמרת

מה עובי דופן המעי הגס?מה עובי כל שכבה בדופן? חפשתי חומר בנושא זה ולא מצאתי אשמח מאוד לקבל את הנתונים הללו או שתפנו ותי לאתר מתאים

עובי המעי הגס הוא מספר מילימטרים (5-7).

היא מעשנת כבר המון שנים אבל שמתי לב שלאנשים שמעשנים הרמה היא פחות מ5 והרמה אצלה היא 7.39 אני לא יודע עד כמה זה חמור אבל אני באמת מבקש תגובה מהירה שתפתור אותנו מלחצים רבים אם מישהו יוכל להסביר לי אפילו יותר מפורט בטלפון מספר 0542020935 אני יודה לכם מאוד תודה רבה לעוזרים..

לקריאה נוספת והעמקה

אצל מעשנים רמת ה-CEA יותר גבוהה מאשר אצל לא מעשנים. לכן, אף אחד לא יכול להסביר "מה משמעות הרמה הגבוהה של הסמן" אצל אמך. בכל מקרה יש לבדוק שנית את רמת הסמן, שמא מדובר בטעות מעבדה. ןאם הרמה תהה גבוהה בכל זאת-זה יכול להיות בגלל העישון וזה יכול להיות ביטוי לגידול סרטני . מה הסיבה שבכלל נשלחה הבדיקה? וכאשר אבן נזרקה לנהר .....היינו כאשר עושים בדיקה אחת מיותרת, עלולים לעשות עוד הרבה בדיקות מיותרות נוספות: יש לבצע בדיקות כלליות + קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, אולטרה סאונד בטן ( אולי גם CT), בדיקת ממוגרפיה, בדיקה גינקולוגית וכד. אני מקווה שהכל יהיה בסדר.

10/09/2012 | 19:24 | מאת: אירנה

שלום רב, אימי עם סרטן המעי הגס גרורתי - גרורות בכבד. בדיקת CEA שעשתה לפני כמ הימים מצביעה על רמה של 14.היא אחרי שני קורסים של כימו ואבסטין. מה ניתן עוד לעשות כדי להוריד את רמת הCEA?

לקריאה נוספת והעמקה

ה-CEAאינו המטרה בטיפול אלא הגידול עצמו. מתן טיפול כפי שהוחל עשוי להקטין את הגידול ובעקבות זאת ירד גם הסמן.

12/09/2012 | 10:32 | מאת: אירנה

שלום רב, אבקש לדעת לאיזה רמות אפשר להגיע בתוצאות של המרקרים ומתי זה מצביע על שלב סופני? תודה

היי שמי יעל והייתי רוצה לבדוק עבור אחי הוא בן 49 והתגלה אצלו גידול ממאיר במעי עשה ניתוח להסרת הגידול היום אחרי 10 ימים מהניתוח קיבל תוצאות של בדיקות דם אשמח לפענוח מאחר ואינני מצליחה להבין אבחנה:OBSERVATION-PATIENT UNDER OBSERVATION SIGMCTOMYOIDE ELEVATED ENZYME OF LIVER ANEMIA שאלותי הם: מה אומרת האבחנה? אודה לתשובתך

06/09/2012 | 12:21 | מאת: בהמשך לשאלה

לבעלי גילו סרטן במעי הגס הוסבר כי הוא ממאיר הוא עשה את הניתוח להוצאת הגידול ואלה הם התוצאות של הביופסיה "התקבל בפורמלין קטע מעי הגס באורך 14ס"מ ובקוטר 32 ס"מ קצה אחד פתוח,קצה השני סגור בתפר סיכות ברזל. בפתיחת המעי נמצא גוש גידולי פוליפואידי, הסוגר את כל חלל המעי לאורך 4.5 ס"מ. בחתכים דרכו הגידיול רקמה אפורה גמישה-נוקשה עם נמק במרכזו. הרקמה הגידולית מגיעה עד לשריר של דופן המעי. רירית המעי באזורים ללא גידול אפור עם קיפולים שמורים ללא ממצאים נוספים. באותה צנצנת בנפרד על המכשיר ברזל התקבלו 2 קטעי מעי בצורת טבעת:ראשון באורך0.9 ס"מ ובקוטר 2 ס"מ.השני באורך0.7 ס"מ ובקוטר1.5 ס"מ 1.קצוות 1הפתוח 2.הסגור 2גוש גידולי 3דופן מעי 4.בלוטת הלימפה 5.טבעות מעי 1.טבעת 1 2.טבעת 11 אבחנה:12-33001/1 CIGMOIDECTOMY:(SAMPLES 1-5 WALL DIFFERENTIATED ADENOCARCINOMA TUMOR INVADES MUSCULARIS PROPRIA. TWENTY SEVEN REACTIVE LYMPH NODE. T2NO. SURGICAL MARGIN FREE OF TUMOR. השאלות שלי הן 1) האם הניתוח עבר בהצלחה? האם הוצא כל הגוש? 2) האם ניראו פוליפים באיברים אחרים? 3האם הוא יצטרך טיפולים כימוטרפים? 4) ואם אפשר הסבר ברור של התוצאה אודה לך לתשובה ,יום טוב ובריאות לכל חולי עם ישראל אמן!

לקריאה נוספת והעמקה

פרופסור יקר אשמח אם תענה על שאלתי בפורום למרות שסימנתי לקבל את התשובה בדוא"ל אודה לך מאוד שיהיה יום טוב לכולם

הניתוח עצמו עבר בהצלחה. במקרים דומים עלינו להמשיך במעקב לפחות 5 שנים. לא הבנתי באלו אברים אמורים היו להראות פוליפים אחרים. על פניו נראה כי לא יזדקק לטיפול כמוטרפי אך יש לברר רמת הסמן לפני הניתוח, האם היתה חדירה לכלי דם, האם היתה חדירה סביב עצבים, האם היתה חסימת מעיים באבחנה וכד. כל אלה יקבעו סופית אם נדרש טיפול נוסף או לא.

29/08/2012 | 12:01 | מאת: דוד

שלום רב! זה כבר כמה חודשים שאני סובל מעייפות קבוע עשיתי בדיקות דם והבדיקה CA 19.9 קצת גבוע : ב-4.01.2012 היה ערך : 258 ב-9.01.2012 היה ערך : 132 ב-17.01.2012 היה ערך : 59 ב-16.04.2012 היה ערך : 53 ב-07.08.2012 היה ערך : 60 האם אתם יכולים לומר לי וליעץ לי אם יש בעיה? ואם אני צריך לטפל בעניין זה, ולאיזה תחום ורופא עלי לפנות . מכוון שמה שקראתי על הבדיקה זאות באינטרנט קצת מפחיד ! ולרופה משפחה וגסטרו שלי גם לא יודעים למה זה גבועה. בבירכת שנה טובה דוד

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת Ca 19-9 יכולה להיות גבוהה מעט מסיבות רבות: במקרה שלך, מאחר והבדיקה איננה בעליה, היא לא מבקת קרוב לודאי קיום של גידול. כאמור סיבות רבות לעליה ברמת הבדיקה כגון: 1. דלקת בדרכי המרה 2. אבנים בדרכי המרה 3. אבנים בדרכי השתן !!!!! 4. תת פעילות של בלוטת התריס !!! 5. שתיית תה ירוק.... ועוד....

29/08/2012 | 08:41 | מאת: mali

שלום, אתמול אבי קיבל תוצאות בדיקת מרקרים.בדיקת CEA הראתה ערכים של ng/ml 5213 . בדיקת ca19-9 הראתה ערכים של 3367 U/ML . בדיקה מיום 19.06.2012 הראתה ערכים נמוכים הרבה יותר: CEA- 393.4. CA19-9 - 452.2 . האם יכול להיות ערכים כה גבוהים?! הייתכן כי מדובר בטעות מעבדה? אודה לקלת תשובה.

כן! ערכים של CEA יכולים להגיע לעשרות אלפים ואילו של Ca 19-9 לערכים של מיליונים!

24/08/2012 | 12:16 | מאת: מוצרט

לפרופסור המכובד שלום רב, אימי ,בת 85, עברה ניתוח כריתת צקום cecum בעקבות גידול שנתגלה בו. את הניתוח היא עברה לפני שלושה שבועות בהצלחה וכרגע מתאוששת יפה. היא אוכלת, שותה וחזרה כמעט לפעילות רגילה מלבד חולשה שאחרי הניתוח. להלן תוצאות הביופסיה של הגידול: " קטע ימני של המעי באורך 15 ס"מ ובקוטר של 1.5 ס"מ, ובהמשכו קטע מעי גס באורך של 22 ס"מ ובקוטר של 4.5 ס"מ. הסרוזה מראה על איזור שקוע עם רקמה אפורה. בפתיחה, נמצא גידול בצורת צלחת באורך של 4.5 *3.5 ס"מ שנמצא במרחק של 1.5 ס"מ ממסתם איליאוצקאלי ,15 ס"מ מגבול כריתה דיסטלי. בחתכים, דרך הגידול,הוא חודר לשומן ומגיע גבול כריתה עמוק. יתר רירית המעי בצקתית. צמוד למעי תוספתן באורך 5 ס"מ ובקוטר 0.5 ס"מ- סרוזה חלקה. צמוד למעי שומן ובתוכו נמושו 16 קשרים בקוטר של עד 1.5 ס"מ. אבחנה: Colon :Right hemicolectomy Adenocarcinoma, 4,5 cm in greatest dimension, low grade, moderately differentiated, involving muscularis propria, penetrating into pericolic fat present focally at deep surgical margin. Proximal and distal surgical margins free of tumor. Appendix- Free of tumor. Lymph pericolic: One lymph node (1.5 cm in greatest dimension) out of 16 almost totally replaced by Metastatic Adenocarcinoma. No obvious extracapsular extension seen/ ועתה לשאלות: 1- מה פירוש הממצאים האלה ובאיזה שלב היה הגידול? האם ניתן לומר שברגע זה לאחר הוצאות כל הגידול- כדברי המתחי- אין לה יותר סרטן? 2- האם ישנה סכנה של התפשטות המחלה באיברים אחרים? בבדיקות דם שנעשו אחרי הניתוח המרקר CEA היה 4.5 לעומת 46.1 כמה ימים אחרי הניתוח. צילום CRT בטן עליונה ותחתונה מראה ששום איבר אחר לא נמצאו בו ממצאים פתולוגיים כלשהם. 3-האם נכונה הדעה שבגיל כזה אין לתת כימותרפיה? אם כן מה הסיבות לכך? 4-אמא מוזמנת לאונקולוג בשבוע הבא- כלומר:חודש אחרי הניתוח. האם לדעתך יהיה לו מה להציע לה במקרה כזה והאם ישנן בדיקות נוספות שלדעתך כדאי שתעבור? האם ישנה דרך לטהר את הדם שלה מכל הרעלים שהצטברו ?עליי להוסיף שמלבד לחץ דם שבו היא מטופלת היטב אין לה שום בעיות רפואיות אחרות. אני מודה לך מראש ומאחל לך כל טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

נכבדי מדובר בגידול מעי גס אשר קיים סיכון להישות מחלה בשל הסמן אשר היה גבוה טרם הניתוח ובשל הבלוטה המעורבת. בגיל זה אנו נוהגים לתת טיפול מונע עם כדורים בשל XELODA אשר מותאמים מבחינת המינון לחולה ( אני מוריד מעט במינון כדי לצמצם תופעות לואי). אינני יודע על אלו "רעלים" אתה מדבר שהצטברו: אין דבר יותר חכם מהגוף ל"ניקוי" רעלים. אם מישהו מציע לך "ניקוי רעלים" בדרך זו או אחרת, נראה לי שהוא לא בדיוק יודע מה הוא עושה ( למעט כסף). כאמור אם מצבה מאפשר, אינני רואה מניעה מלתת את הטיפול הנ"ל. שבוע טוב.

17/08/2012 | 08:20 | מאת: מוצרט

לד"ר שלום רב, אמא שלי, בת 85, עברה ניתוח של: Laparoscopic Right Hemicolectomy R1 להסרת כל הצקום שבו היה גידול סרטני.הניתוח עבר בהצלחה והיא מתאוששת בבית. הניתוח נערך לפני שבועיים ובעוד שבוע המנתח צפוי להוציא לה את התפרים ממתכת. שאלותיי: 1-לפני הניתוח עשו לה בדיקות דם. ההמוגלובין שלה היה 9 ווכן עשו לה בדיקת מרקרים ואלה התוצאות-כאמור- שלפני הניתוח: CA 125-12.2 U/ml CA 15.3=14 u/ ML CA 19-9= 15 U/Ml CEA=46.1 ng Ml שאלותיי: 1--על מה מצביעים התוצאות האלה שלפני הניתוח? 2--בבדיקת CT בטן עליונה ותחתונה שלפני הניתוח נמצא רק פגם מילוי בצקום ואילו שאר האיברים שנסרקו -ללא ממצא פתולוגי. כל גם לפי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שלפני הניתוח . בצילום חזה -הכל תקין. בשיחה עם המנתחים נאמר לי שבבדיקת המעי הגס בזמן הניתוח לא נמצאו סימנים מחשידים אחרים כלשהם וכי הגידול היה קטן, אך אין משמעות לגודל כמו לעומק הגידול. מה יכול לאשר או לשלול סופית קיומו או אי קיומו של גידול או התפשטות המחלה באיבר אחר? המנתחים שלחו את הגידול לביופסיה והתוצאות יישלחו בעוד כ-10 ימים. 3- על הידוע לך-האם חולה בגיל כזה תוכל לעמוד בטיפולים כימוטרפיים או הקרנות במידת הצורך? אני מודע לכל שמה שיקבע סופית אלה תוצאות הסיופסיה וכן פרוטוקול הטיפול.האם הטיפול עשוי לכלול מתן כדורים או תרופות תוך-ורידיות? 4- האם המוגלובין 11 אחרי הניתוח סביר? רופא המשפחה טען שהמטרה היא להגיע לערך של 12 לפחות אך זה הוא יוכל לעשות אם אמא תתחיל לאכול רגיל ותיקח כדורי ברזל. כרגע היא אוכלת אוכל לפי מרשם ורשות דיאטנית של בית החולים. 5- האם ערכי המרקר CEA יורדים בדרך כלל אחרי ניתוח כזה? אמא צפויה לעשות בדיקות דם נוספות כולל מרקרים בשבוע הבא. בדתוה מראש והאיחולי כל טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

לחלק הגדול של השאלות התשובה טמונה בדו"ח הפתולוגי שלאחר הניתוח. קיום רמה גבוהה שלCEA טרם הניתוח עלולה לרמוז על מחלה מיקרוסקופית מעבר לאזור הניתוח עצמו ולכן נראה כי תהה הצדקה לטיפול מונע לפחות עם כדורים, דבר אשר ודאי יקטין תופעות לואי אפשריות.

13/08/2012 | 00:41 | מאת: רעות

שלום, שמי רעות אני כותבת בשם אימי. היא בת 60 יש לה עבר של גידול סרטני במיתרי הקול, גידולים על העור מידי פעם (קרצנומות ועוד משהו) לאחרונה נתגלו שני גידולים בכבד שרופאה מומחית טענה שהם שפירים ובמהלך הבדיקה של הכבד ניצפה גם גידול בלבלב. למי כדאי לפנות ומה השלב הבא?. הרופאה שאיבחנה את הכבד אמרה אינה יכולה לסייע בשלב זה מפני שזה אינו תחום ההתמחות שלה. איזה רופא ? איזה בדיקות עלינו לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מה זה "גידול בלבלב": הדבר דורש ברור נוסף. יש גידולים שפירים, גידולים "חצי" שפירים וגידולים ממאירים בלבלב. אם מבחינת ההדמייה מדובר בגידול לבלב ממאיר ובכך תומכים גם הסמנים בדם, כי אז השאלה תהה האם מדובר בגידול נתיח ולפנות לאונקולוג או כירורג לקביעת נתונים אלה. אם לא ברור מה הממצא, כי אז גסטרואנטרולוג יכול לבצע בדיקת EUS לקבלת ביופסיה מהממצא.

12/08/2012 | 09:32 | מאת: בת דואגת

שלום, גילו לאבי (60) סרטן בלבלב גרורתי לגב לריאה ולכבד אני מחפשת לו רפואה משלימה לטיפולים, ולא סומכת על אף אחד.. האם יש מקום או צורת חיפוש מומלצת? במה להתמקד? בתיאבון? בהקלה על כאבים? אודה לכל עזרה, כל כך קשה..

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי את הבקשה: מצד אחד את לא סומכת על אף אחד ומצד שני כן תסמכי על המלצה של אדם שאינך מכירה שיענה לך באמצעות הפורום? בכל מקרה, יש הרבה מאד מטפלים מצוינים ברפואה משלימה: את יכולה להעזר ברפואה משלימה בתי החולים רבין (בלינסון), תל השומר ואיכילוב, או באונקולוג בכיר מבית חולים וולפסון המעניק טיפולים אלה באופן פרטי. העזרי גם בפורומים לרפואה משלימה אשר ישמחו לסייע לך ומעל לכל, לאביך. יחד עם זאת, מעל הכל התמקדי בטיפול נגד כאבים, ולא הייתי חוסך שום תרופה "קונונציונלית" ולו להקל על סבלו.

12/08/2012 | 20:14 | מאת: בת דואגת

יש מרכזים בבתי החולים? איך יוצרים עמם קשר? האם הרופא המטפל ממליץ? הוא יהיה מטופל בתה"ש האם אפשר להתחיל לפני הטיפול הכימותרפי? כי כרגע מחכים לתוצאות הביופסיה. אני התכוונתי ב"לא סומכת על אחד" מהבחינה של כל מי שמפרסם באינטרנט. וכמובן שלא נחסוך בשום טיפול קונבציונלי. זאת לא היתה כוונתי.

12/08/2012 | 09:03 | מאת: חיים

שלום. אשתי מטופלת בטיפול כימו + ארביטוקס לאחר שהמחלה חזרה בפיזור גרורתי ( מקור הסרטן :קולון). בעקבות הטיפול הופיעה בצקת באזור הירך המלווה בכאבים עזים. אשתי אושפזה למספר ימים וקיבלה אנטיביוטיקבה לווריד ולאחר מכן שוחררה להמשך קבלת אנטיביוטיקה בבית. האם יש טיפול מומלץ כלשהו לבצקת ?. תודה חיים

לקריאה נוספת והעמקה

האם מדובר ב"שושנה"? אם כן, טיפול אנטיביוטי הוא הטיפול. האם מדובר בקריש דם ברגל? אני מניח כי אבחנה זו נשללה, ולא, רצוי לשלול אותה בזריזות.

07/08/2012 | 23:14 | מאת: אבנר1

בבדיקת קולונוסקופיה נמצאו פוליפים ממאירים שהוסרו. ההמלצה הרפואית שקיבלתי היא ניתוח להסרת המעי הגס (subtotal) האם קיימים טיפולים חלופיים או דרך אמינה למעקב ואתרעה כך שלא אצטרך למהר ולעשות ניתוח שהוא כרגע ניתוח מניעתי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע פרטיםמלאים על גילך, מספר הפוליפים שנמצאו, פיזורם לאורך המעי וכד'. במקרים מסוימים, אכן כריתת המעי הגס הוא הדבר הנכון ביותר, אך עליך לקבל הסבר מפורט אלו גורמים אצלך מחייבים באמת את הניתוח המוצע, לעומת הסיכון העתידי להתפתחות גידול מחדש.

07/08/2012 | 18:23 | מאת: מיכל

שלום רב, לאמי בת ה-70 גידול בגוף הלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לא ניתן לנתח היינו אצל אונקולוג להלן הצעותיו לטיפול כימותרפי : גמזר+ציספלטין ,או גמזר+טרסבה ,או FOLFIRINOX מה חוות דעתך? איזה טיפול יותר יעיל להקטנה של הגידול ?האם יש לך הצעה אחרת לטיפול ? ומהן תופעות הלוואי ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן והטיפול ב-FOLFIRINOX יהיה היעיל ביותר, אך עלול להיות מלווה בהרבה תופעות לואי אצל מטופלת בגיל 70.

08/08/2012 | 08:44 | מאת: מיכל

שלום רב, בהמשך לשאלתי האם לפי נסיונך יש תוצאות יותר טובות בהקטנת גידולים אצל מטופלים בתשלובת ה-FOLFIRINOX לעומת הגמזר+טרסבה ? אנחנו נוטים יותר לבחור בגמזר+טרסבה כי יש פחות תופעות לוואי אנחנו מאוד מתלבטים ולא יודעים מה כדאי? תודה .

06/08/2012 | 12:07 | מאת: מיכל

לפרופסור דן שלום, האם את הניסוי BC-819 לסרטן הלבלב לא עושים גם בבי"ח תל השומר ? תודה .

לא, מחקר זה אינו מתבצע כיום בתל השומר, אלא למיטב ידיעתי - באיכילוב.

04/08/2012 | 12:01 | מאת: אבירן

שלום רב, קראתי בכל מיני מקומות שתרופות כימותרפיות לחולי סרטן (בפרט לסרטן המעי הגס) נחקרות במחקרים קליניים רק מול תרופות אחרות, ולא מול פלסבו. הטענה ששמעתי היא שזה לא מוסרי לתת לחולי סרטן פלסבו במקום טיפול שכבר הוכח. אני מבין את הטענה, אבל זה עורר אצלי את השאלה -כיצד יודעים שתרופות אלה עדיפות על לא לעשות שום דבר? אם חולה בסרטן המעי הגס מתלבט האם לקחת תרופה כימותרפית עם כל המשמעויות הכרוכות בכך (תופעות לוואי, עלות וכו') והוא רוצה לדעת בכמה זה יאריך את חייו בממוצע לעומת לא לקחת שום תרופה, איך הוא יכול לדעת זאת? ואם כל תרופה נבדקת מול תרופה קיימת, איך הוכחה לשימוש התרופה הראשונה, ובכמה היא האריכה את החיים בממוצע? תודה מראש על ההתייחסות לשאלותיי.

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל תרופה אינה נבדקת מול פלצבו, כך שחלק ממה ש"שמעת" אינו מדוייק בחלקו. ואולם, גם אם הבדיקה נעשית מול תרופה אחרת עדיין אין זה פסול: אם תרופה א' מאריכה חיי החולה ב-6 חודשים מול פלצבו, ותרופה ב' מאריכה חיים בחודשיים יותר מול תרופה א', אזי די ברור שהצפי שתרופה ב' תאריך חיים מול פלצבו ב-8 חודשים. מובן שמדובר בהארכה ממוצעת של החיים ולא בהארכה מובטחת לכל חולה.

04/08/2012 | 23:09 | מאת: אבירן

ברור שזה לא פסול. אשמח לקבל הפניות למחקרים שבהן הוכחה תרופה לסרטן כמאריכת חיים לעומת פלסבו. תודה

02/08/2012 | 08:49 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לאמא שלי בת ה-70 גידול בגוף בלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות של כלי דם לא ניתן לנתח הציעו טיפול כימותרפי להקטנת הגידול כדי שיהיה נתיח . היא עשתה אולטראסאונד אנדוסקופי והתשובות של הביופסיה הגיעו , יש לנו תור לאונקולוג . התשובה : מניקור בלבלב נראו קבוצות של תאים אפיטליאליים ממאירים M80103 CARCINOMA,NOS (EPITHELIAL TUMOR,MALIGNANT T59000 PANCREAS,) סמנים CA-19-9 - תוצאה 0.60 1 . מה התשובה בדיוק אומרת לגבי הסוג ואיזה שלב? 2 . איזה טיפול כימותרפי היית מציע כדי להקטין גידול כזה כדי שיהיה נתיח? ומה סיכויי ההצלחה להקטנת גידול כזה ? ומהן התופעות לוואי של טיפול כזה ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה
04/08/2012 | 09:16 | מאת: מיכל

שלום, בהמשך לשאלתי האם אמא שלי יכולה להתאים לניסוי שקראתי BC-819 ואיך אפשר להיכנס לניסוי כזה? תודה

לשם הערכת ההתאמה למחקר יש לפנות למרכז רפואי שבו מתנהל מחקר זה ( איכילוב).

התשובה מאשרת כי מדובר בגידול סרטני. אינני יכול להמליץ על טיפול להקטנת הגידול בלא לראות את ההדמייה ולהעריך אם בכלל אפשר לתת טיפול כזה. כפי שהסברתי, סיכוי להקטנה מעטים ביותר. תופעות הלוואי הן תלויות כפי שהסברתי במייל קודם ברגישות האדם לתרופות שניתנות.