פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
פורום זה החל כפרויקט זמני (למשך חודש המודעות לסרטן המעי הגס) של אתר e-Med, אשר נועד לתת מענה לרופאים בנושא סרטן המעי הגס. כיום משמש האתר גם את הקהל הרחב בחסות סרגיקר - המרכז לרפואה כירורגית. .
848 הודעות
552 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

20/06/2013 | 16:07 | מאת: רוני

לאחר ניתוח וויפל לפניכשמונה חודשים נמצא גידול בראש לבלב - אדנוקרצינומה עם שוליים נקיים, טופלתי בג'מזר 1640 חמישה חודשים מרקרים בהתחלה היה 29 ובעליה לאחר בג'מזר היה 137 ועלה עד ל-1180, מטופל כיום ה כבר ב-13 הקרנות וקסלודה 1000 מ"ג פעמיים ביום בבדיקת דם למרקרים היום 1370ממשיכים לעלות ובדיקת אנמיה 21 שאלתי היא למה המרקרים ממשיכים לעלות על אף ההקרנה במיטת הניתוח. האם יש מקום לדאגה ומה לגבי האנמיה. עוד אציין שיש ירידה במשקל שלא מהמחלה או מזה שאני לא יכול מצליח לאכול תודה מראש על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

אנו יכולים להניח כי הסמנים עולים בגלל שארית מחלה. האנמיה יכולה להיות קשורה עם גורמים רבים כולל הטיפול הכמוטרפי, הקרינה והניתוח עצמו. גם הירידה במשקל אינה מסיבה אחת בלבד והיא יכולה להיות גם מהטיפול הכימי, גם מהמחלה וגם מהשינויים במערכת העיכול שנגרמו על ידי הניתוח.

17/06/2013 | 22:26 | מאת: אנה שכטמן

אבא שלי ישראלי שמתגורר בארה"ב. לפני פחות מחודש נותח באופן דחוף להוצאת גידול מהמעי הגס לאחר בדיקת קלונוסקופיה. הופנה בגלל גילוי גרורות בכבד. הוא מתכוון דחוף להגיע לארץ להמשך טיפול. השאלה שלי, למה אפשר לקוות במידה והנתונים כדלקמן: אולטראסאונד כבד: There are multiple solid masses in the liver. The largest involves the right hepatic lobe measures 3.9x2.9x3.6 cm בדיקת CT: The liver demonstrates multiple lesions too numerous to count throughout left and right lobes of the liver. Gallblader demonstrates multiple gallstones ביופסיה: Left liver lobe biopsy Metastatic colorectal carcinoma Metastatic carcinoma is present in 5 of 12 pericolic lymph nodes A specimen is received fresh and consists of a wedge of pink-tan liver that measures 2.3x1.8x1.3cm. On sectioning there is a grey-white gritty mass that measures 1.3x1.0cm. Specimen is submitted in its entirety as A1 and A2. Portion of left colon The specimen is received fresh and consists of segment of colon that measures 35.6 cm in length and ranges from 2.9 to 8.7 cm in circumference. Located 3.0 cm from one surgical margin is a circumferential, pink-tan, ulcerated lesion that measures 4.7x3.7x1.3 c. This mass strongly extends through the muscle wall and into the surrounding fat. The lesion comes to within 7.1 cm of the vascular pedicle margin. On examination the remaining mucosa is grossly unremarkable. Examination of the pericolic mesentery shows sixteen probable lymph nodes. Representative sections are submitted as B1 surgical margin, surgical margin nearest tumor inked, B2-B4 sections of tumor, B5 vascular pedicle margin, B6 three probable lymph nodes in their entirety - one bisected, B7 four probable lymph nodes in their entirety, B8 - four possible lymph nodes in the entirety, B9 - four probably lymph nodes in their entirety, B10 - LArgest lymph node bisected. Microscopic comment: Sections confirm liver involved by a circumscribed and extensively necrotic tumor consisting of small malignant glands possessing oval nuclei, frequent small nucleoli and basophilic cytoplasm. The center of the lesions shows "dirty" necrosis. The tumor is strongly positive for CDX2 by the immunoperoxidase technique. The overall findings are consistent with a diagnosis of metastatic colorectal carcinoma. כמה זמן אפשר לחיות עם זה והאם יש היגיון בטיפולים? תודה רבה אנה

לקריאה נוספת והעמקה

אורך החיים של החולים עם גידול גרורתי של המעי הגס תלוי ביכולת האדם לעמוד בטיפולים, ברגישות הגידול לטיפול, במידת הפיזור הראשונית. יש לקוות שהמטופל יוכל לעמוד טוב בטיפולים, יש לקוות שהגידול יגיב לטיםול ויש לקוות שאולי אפשר לנתח את הממצאים בכבד. אין ספק כי טיפול מאריך את חיי החולים כיום באופן משמעותי.

15/06/2013 | 19:59 | מאת: שירלי

שלום רב, רציתי בבקשה לדעת באיזו בדיקה מבין PET CT ו-CT רגיל קיימת פחות קרינה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה איננה באיזו בדיקה יש פחות קרינה אלא איזו בדיקה מתאימה לחולה הנבדק. אם אנחנו רוצים לבדוק גודל ממצאים נבחר בבדיקת CT. אם אנחנו רואים ממצא כלשהו בבדיקתCT ולא ברור לנו אם הממצא סרטני או לא, אז נבחר בבדיקתPET CT. יש להבין גם כי בבדיקת CT אפשר לראות ממצאים קטנים מ-1 סמ' ואילו בבדיקתpET CT לא ניתן תמיד למצוא ממצאים כאלה.

15/06/2013 | 12:38 | מאת: שירו

שלום ני בת 26 עם מעי רגיז שכרגע הוא רגוע אני משתמשת בנרות גליצרין ופעמים משתמשת באצבע בגלל אנטרוצלה שיש לי. היום בבוקר שיחקתי עם האצבע בפי הטבעת ועל האצבע הייתה נקודת דם קטנטנה בגודל חצי מילימטר נלחצתי ניגבתי עם מגבון ואז הופיעה עוד נקודה קטנטנה האם יכול להיות שפצעתי את עצמי או שזה מעיד על קיומו של סרטן יש למיין שעברתי קולונוסקופיה לפני שנה עם מציאת פוליפ קטנטן טובולר אדנומה ונאמר לי לחזור כל הבדיקה עוד 3 שנים תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קיימת סבירות שפצעת את עצמך כמובן. אם בכל זאת את חוששת אנא פני למומחה פרוקטולוג לבדיקה מקומית.

ביום חמישי עשיתי קולו להסרת פוליפ שטוח 1 ס"מ באזור קפפ הכבד כיוון של יכלו להסירו הופנתי לניתוח. 1 . האם מדובר בניתוח רציני? 2 . מהו זמן ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

מה זה "רציני"? כל ניתוח הוא "רציני". מאידך, צריך לעשות אותו ובידים טובות ובאמצעות ניתוח לפרוסקופי ניתן לחזור הביתה תוך 48 שעות.

למרות שהפוליפ שפיר נבדק לפני שנה נבדק גם בחודש מאי עדיין הכירורג ממליץ להסיר את כל המעי העולה. מה ההגיון פה? מה גם שמיקום הפוליפ בכפף הכבד למה הוא לא ממליץ להסיר את המעי הרוחבי? אגב הפוליפ לא השתנה במשך שנה. אני בן 66 ומצב בריאותי מעולה.

15/06/2013 | 11:22 | מאת: חיים

האם יש מחקרים ומידע בנושא, מהאומרות הסטטיסטיקות ומהוטיפול ביולוגי?

לקריאה נוספת והעמקה

ביחס לסרטן מעי גס עם גרוורת לצפק. סטטיסטיקה אומרת דברים כלליים על אוכלוסיה של חולים דומים, אך אף פעם לא מסוגלת לנבא את אשר קורה לאדם הספציפי. יש מקרים שאפשר לרפא לחלוטין ויש מקרים שנשארת מחלה הדורשת טיפול ממושך. יש לפנות למומחה היכול להבדיל בין שני המצבים ולהתוות את הטיפול המתאים למצב עליו ההתיחסות בפניתך.

13/06/2013 | 17:19 | מאת: ציפורה

אני מטופלת אצלך במחלקה.אונקולוגיה בתל השומר.בפעם הראשונה שהגעתי הייתי בהלם..וישנה רופאה צעירה אצלך במחלקה..שאמרה לי מה יש לי..במקום לעודד..אני אמרתי לה את תראי אני יעבור את זה בע"ה..התשובה שלה היתה הלוואי..אני לא חושבת שככה פונים לחולה..שדאלתי אם אפשר לעבור לרופאה אחרת, במקום לתת תקווה ועידוד..אני לא חושבת שככה מתייחסים לחולה. צריך שיהיה ייחסי אנוש.

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על הערתך. אנא צייני את תעודת הזהות שלך כדי שאוכל לבדוק את הענין. בברכה

26/06/2013 | 14:05 | מאת: ריקה

פרופסור אדרקה הנכבד, רציתי לספר לי על דבר מה שמטריד אותי בהגיעי למעקב אצלכם בתל השומר, שפותחים תיק לחולה חדש עושים זאת קבל עם ועדה ואת כל השאלות שואלים מול כל המחכים בתור. מדוע לא ניתן לעשות זאת בחדר פנימי? בפרטיות? דבר שני , הפקידות, תפקידן להיות קורקטיות ואמפטיות, אני נתקלת לעתים רבות בגסות רוח של ממש בקוצר רוח תמידי. מדוע אדם המגיע מוטרד ממצבו צריך להתקל בגישה זו? שמעתי מרבים המחכים בתור כי זה מאד מפריע להם. אני סומכת עלייך כי תעשה ככל שתוכל לשיפור המצב.

26/06/2013 | 15:02 | מאת: ציפורה

אני מצדיקה אותך, אני רצה אחרי טיפול כימי כבר שבועיים בערך, עד שמזגים את האחות..והפקידות עושות טובה שהם עונות לך, ועוד בגסות רוח... צריך לשנות את היחס לחולים בדחיפות..

התפרצת לדלת פתוחה והענין כבר בטיפול.

13/06/2013 | 01:22 | מאת: לי

שלום רב, אלה תוצאות ביופסיה של 2 דגימות: FRAGMENTS FROM TUBULOVILLOUS SESSILE ADENOMA LOW GRADE DYSPLASIA. SUPERFICILAL FRAGMENTS OF VILLOUS ADENOMA WITH HIGH GRADE DYSPLASIA. CARCINOMA CANNOT BE RULED OUT. מדובר בגבר המתקרב לגיל 90. ברקע בעיות לב וסוכרת. בוצעה קולונוסקופיה עקב חוסר דם. אנו בהתלבטות לגבי ניתוח, האם אפשר לצפות את קצב התקדמות "הפולשים"? בתודה מראש לי

לקריאה נוספת והעמקה

המטופל המבוגר ביותר שהפניתי לניתוח עם גידול מעי גס היה בן 92 וחי אחר כך עד גיל 99, בלא מחלה. אם מצבו של המטופל מאפשר ניתוח, אז יש לעשותו. הניתוח יכול להיות לפרוסקופי, אם אפשר, דבר שיהיה הרבה יותר קל למטופל.

14/06/2013 | 19:15 | מאת: לי

תודה רבה

15/06/2013 | 15:36 | מאת: לי

שלום, מה צפוי אם הקרדיולוג לא ייתן אישור להרדמה מלאה? ישנה אפשרות להרדמה חלקית? האם ניתן לשער/לצפות את התקדמות התהליך במצב של אי התערבות כירורגית? בתודה לי

11/06/2013 | 17:16 | מאת: משה

בדיקת-דם-CA-19-9 תוצאה-10.37,מה זה אומר

הערכים הנורמליים של מרקר זה הם בין 0-35. הדבר אומר רק שהמרקר בתחום הנורמה.

11/06/2013 | 11:07 | מאת: נחמה

שלום רב יש לי אחות בת 53 הסובלת מסכיזופרניה ואפילפסיה ופיגור שכלי ומטופלת כרונית בתרופות. בשל בעיותיה והעובדה שאנו יתומות, היא גרה איתי כל חייה. אני בת 40 נ+2. לפני כחודשיים סבלה מעצירות וכאבי בטן ובביה"ח בוצע בה ניתוח חירום כתוצאה מנפיחות גדולה בבטן. בניתוח מציל החיים שבוצע, נכרת גידול מהמעי הגס שגרם לחסימה וכתוצאה מכך יש לה כרגע סטומה. ביופסיה שחזרה כעבור חודש גילתה שהגידול סרטני ובשלב 4. איני יכולה לקחת אותה הביתה ולטפל בה כתוצאה מהסיטואציה המורכבת והיא כרגע עדיין בביה"ח כשהעו"ס של המחלקה מנסה למצוא לה מקום. כרגע על אף השלב המתקדם של מחלתה עדיין לא ראה אותה אונקולוג להמשך בירור מכיוון שהיא עדיין מאושפזת במחלקה הכירורגית כי אין לה מקום להשתחרר אליו. אני חוששת שכל יום שמחלתה לא מטופלת מוריד יום מחייה. בסיטואציה המורכבת שנוצרה, מה עליי לעשות? האם אוכל לפנות למחלקה האונקולוגית בביה"ח ולבקש שיראה אותה אונקולוג? למרות השאלה יוצאת הדופן, אודה לך על תשומת הלב, הכוונה וסיוע

לקריאה נוספת והעמקה

יש מקום לבקש יעוץ אונקולוגי למחלקה הכירורגית בה מאושפזת אחותך. הוא יוכל להעריך טוה יותר את הצורך בטיפול והדחיפות לכך.

תודה רבה על ההתייחסות. מאחר וסיכוי האירינטקאן אינם גבוהים, ומאידך ישנם תופעות לואי קשות, רציתי לדעת לפי הסטטיסטיקה, מהי תקופת ההישרדות במצב כזה של גרורה בודדת בכבד ללא טיפול כלל, ומהי תקופת ההישרדות עם טיפול כזה במידה והוא מצליח. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן להעריך זאת: כל גידול יש לו קצב גדילה משלו.

08/06/2013 | 10:16 | מאת: אלגרו

לד"ר שלום רב, אמא שלי, בת 87, אובחנה כסובלת מסרטן כבד משני, כשהמקור שלו המעי הגס.לפני 10 חודשים עברה ניתוח להסרת צקום והגידול היה בדרגה 3 עקב בלוטת לימפה אחת מתוך 16 שהייתה נגועה בסרטן. היא לקחה כדורי XELODA במשל 6 חודשים, אך התברר, לאחר צילום PET-CT שישנם שני נגעים בכבד בסגמנטים 7-8 ואחד יותר בולט בסגמנט 3. הוחלט לתת לה טיפול כימו-ביולוגי לפי הפרוטוקול הבא -לאחר שנעשתה בדיקת KRAS AVASTIN+FOLFOX למשך יומיים כל שבועיים. אציין שמלבד בעית עצירות שנפתרה בינתיים ועליה זמנית בלחץ הדם- לא היו לה ואין לה תופעות לוואי ותיפקודי הלב-לאחר בדיקת אקו-לב- תקינים. שאלותיי: 1- האם זה נכון שקצב התקדמות המחלה בקרב אנשים יותר מבוגרים יותר איטית או שאין שום קשר לגיל? בבדיקות דם לפני חודש וחצי היה הסמן CEA 55 ובשיחה עם כירורגא גם אונקולוג הוא טען שאפילו ערכים של 200 אינם מסוכנים. 2- האם הטיפול הכימו- ביולוגי עשוי להאט את קצב התקדמות המחלה? 3- האם הקטנת הגידול- עד כמה שיהיה ניתן- יכול להאריך את תוחלת החיים שלה? 4- כיצד יודעים אם הכימותרפיה יעילה או לא וכיצד ניתן להעריך את המצב שלה בכבד? כמה מחזורי טיפולים כאלה צריכים לעשות על מנת להעריך את המצב שלה? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור כלל כי באנשים מבוגרים יותר המחלה יותר איטית. טיפול יכול אכן לעצור ולו זמנית את המחלה דבר שאכן יש בו כדי להאריך את תוחלת החיים. אפשר להעריך תגובה על ידי בדיקת סי.טי וכן מעקב אחר הסמנים. אפשר לבצע בדיקת הערכה אחר 4 טיפולים לפחות.

07/06/2013 | 18:28 | מאת: מיכל

שלום רב, לאמי יש סרטן בלבלב עם מעורבות כלי דם לפני הטיפולים היו לה כאבי גב שלאחר ארבע/חמש טיפולים של פוליפורינוקס הכאבים עברו ולא היה לה צורך לקחת יותר כדורים גם הטיפולים בהתחלה היו קשים בחילות,עייפות,כאבי בטן וגב,שלשולים ועצירות ולאחר כמה טיפולים לא היה לה בקושי תופעות לוואי רק עייפות עד היום שהיא אחרי טיפול מס' 17 הגידול כבר הצטמצמם והיא לפני ניתוח התופעות לוואי פתאום חוזרות שוב שבוע וחצי אחרי הטיפול יש לה שלשולים,בחילות,עצירות וכאבי גב . מה זה אומר לדעתך? האם יכול להיות שהגידול חוזר לגדול? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

קיימת אפשרות שהגידול חוזר לגדול אחר תקופה מסויימת, אך זאת ניתן יהיה לראות רק בבדיקת ההדמיה שתעשה.

12/06/2013 | 09:25 | מאת: מיכל

שלום שוב, האם ידוע לך שטיפול כימותרפי פוליפורינוקס יכול להפסיק לעבוד בסופו של דבר על הגידול והוא יכול לחזור לגדול? ואם כן מה קצב הגדילה שלו בחזרה? הסי טי האחרון היה במרץ עבר 3 חודשים האם הגידול יכול לגדול בזמן כזה בחזרה ? תודה .

06/06/2013 | 14:32 | מאת: מיטל

בעלי חולה סרטן לבלב (לאחר ניתוח וויפל) טופל בג'מזר לאחר 5 סדרות שהופסקו בעקבות עליית במרקרים , מקבל עכשיו הקרנות וטיפול כימו בכדורים קסלודה . הוא לוקח את קסלודה שלא בהתאם למינון (500 מ"ג כפול 2 פעמיים ביום) הוא לוקח 1 בבוקר 1 בערב ולפעמים לא לוקח בערב בכלל, ממשיך בכל יום בקבלת הקרנות. האם יש טעם בקבלת הקרנוה אם הוא לא לוקח את הכדורים בהתאם למינון. מה המשמעות לכך

לקריאה נוספת והעמקה

הכדורים אמורים להגביר את יעילות הקרינה. היה רצוי שיקח את הכדורים.

02/06/2013 | 19:43 | מאת: ליאת

הרבה שנים אני עושה בדיקת דם סמוי בצואה ותמיד התוצאה שלילית. הבדיקה האחרונה היתה במאי 12. עכשיו קיבלתי תוצאה של בדיקה אחרונה והתוצאה היא חיובי 1/6 כך כתוב. מה זה אומר ? עוד לא הלכתי לרופפא המשפחה, אבל אולי מישהו יכול להגיד לי בינתיים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל בדיקה שבה נמצא דם סמוי בצואה אומרת כי מדובר בגידול במעי הגס. נהפוך הוא, ב-95% הסיבה לדם הסמוי היא אחרת. יחד עם זאת, כאשר חש בדיקת דם סמוי חיובית, מומלץ לבצע קולונוסקופיה.

הגרורה אינה נתיחה משום שגודלה הוא 6X4.5 ס"מ, וממוקמת בסמוך לכלי דם מרכזיים. כמו כן נשללה הסרת האונה כולה, משום שמדובר באונה הימנית, שבכבד זה הינה כ-80% מגודל הכבד. השאלה היא, האם לאחר שכל התרופות האחרות לא הועילו, יש לאירינוטקאן סיכוי משמעותי שמצדיק את תופעות הלואי שלה, או שסיכויי ההצלחה אינם גדולים.

סיכוי התגובה לאירנוטקאן אינם גבוהים והתגובה לו אם תהה היא למספר חודשים. יחד עם זאת, בחלק מהמטופלים ניתן לראות תגובה יפה לתרופה, ולא הייתי פוסל טיפול בה כלל.

בעלי לאחר ניתוח וויפל לפני כ-10 חודשים נמצא סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה. התחיל טיפול כימותרפי בג'מזר בבדיקת מרקרים בתחילת הטיפול היה 17 - CA-19-9 ' לאחר 5 סדרות המרקר הגיע ל-135 . לטענת האונקולוג הג'מזר לא עוזר לכן יש להפסיק את הטיפול לחכות חודש ולהתחיל טיפול אחר. היום בדיקת המרקר הראה עליה ל-1170 על מה זה מעיד , עלי לציין שהוא מועמד בקרוב להקרנות וטיפול כימי שעדיין לא ידוע איזה.יש מקום לדאגה ואיך ממשיכים מכאן כמו כן מה דעך צל על טיפול בהיפותרמיה סרטן לבלב - ואוקראין והיכן ניתן לקבל טיפול זה?

לקריאה נוספת והעמקה

העליה בסמן מצביעה על התקדמות המחלה. אני מניח כי האונקולוג המטפל שוקל טיפול עם תכשירים אחרים כגון אירינוטקאן, או אוקסליפלטין או טקסול. היפרתרמיה - לא הוכחה בעבר כיעילה בטיפול בסרטן באדם אלא במבחנה בלבד. דעתי ביחס לאוקראין היא כדעתי ביחס להיפרטרמיה, ואת שניהם אפשר להשיג בגרמניה וגם בתל אביב.

לפני שנתיים הוסר חלק מהמעי הגס כיוון שהתגלה פוליפ גדול בכפף הכבד. הפוליפ היה בעל תאים טרום סרטניים אך לא חדר את דופן המעי ולכן לא קיבלתי כל טיפול כימותרפי. גם בדיקת הסמנים בדם היתה שלילית. שנה לאחר הניתוח עשיתי בדיקת קולונוסקופיה והכל היה תקין. הומלץ לי לחזור על הקולונוסקופיה רק בעוד שלוש שנים. האם ההמלצה סבירה או שכדאי לחזור על הבדיקה כל שנה?

לקריאה נוספת והעמקה

ההמלצה אכן סבירה: אם שנה אחר הסרת פוליפ אין שום פוליפ חדש ההמלצה לחזור על הקולונוסקופיה אחר 3 שנים.

01/06/2013 | 23:37 | מאת: רבקה

תודה רבה! התשובה שלך והפורום הזה בכלל חשובים מאד.

השאלה אינה תיאורטית אלא מעשית מאד לדעת 3 מנתחי כבד גדולים הגרורה אינה נתיחה. בנוגע לטיפול הכימי, חלוקים הרופאים בדעותיהם, האם לנסות לתת את התרופה שציינת, או להרים ידים

בהנחה שהגרורה אכן לא נתיחה ( מי חשב כך מהמנתחים?), כי אז יש סבירות לטיפול באירינוטקאן. לא הבנתי מדוע "מרימים ידיים".

28/05/2013 | 23:42 | מאת: דנה

שלום רב, מהו משך הזמן שמחכים מרגע סיום טיפולי ההקרנות והכימותרפיה לציבוע ניתוח להסרת הגידול?

על איזה גידול מדובר? אם מדובר בגידול רקטום ההמתנה היא כחודש וחצי.

29/05/2013 | 20:30 | מאת: דנה

זהו גידול ברקטום, בבי"ח אמרו שההנחיות הן לחכות 8-10 שבועות כשההעדפה היא לכיון 10 שבועות. לפני כן, האונקולוג והכירורג אמרו 6 שבועות. בגלל זה רציתי לבדוק

28/05/2013 | 21:34 | מאת: בני

רציתי לדעת בנוגע לחולה שעבר ניתוח רקטום, לאחר מכן נמצאת גרורה גדולה בודדת בכבד (שאינה נתיחה). נכון לעכשיו הגוף אינו מגיב כלל לתרופות דלהלן: קסלודה, לאוקסליפלטין, UF5, וקטיביקס. המרקרים ממשיכים לטפס, והגרורה ממשיכה לגדול. האם ישנם פרוטוקולים של ממש נוספים, או שמרימים ידים?

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שאינני יכול לענות על השאלה ה"תאורתית" שהיצגת, כי לא ברור לי האם אכן הגרורה לא נתיחה. האם המטופל קיבל באירינוטקאן? מה אומר הרופא המטפל?

26/05/2013 | 17:09 | מאת: roberta

תוצאת בדיקת ca19.9 בתאריך 16.5.13 10.3p בדיקה קודמת מתאריך27.10.11 הייתה 2.2p מה המשמעות?

תחום הנורמה של המרקר הוא בין 0-35. כל עוד המרקר בתחום הנורמה לא ניתן ליחס לו "משמעות" כלשהי.

30/05/2013 | 08:04 | מאת: roberta

תודה רבה על התשובה המהירה, עזרת לי מאד

25/05/2013 | 14:00 | מאת: אלר"ה

מאובחן כחולה סרטן לבלב אדנוקרצינומה, לאחר 5 סדרות של טיפול כימותרפי בג'מזר ועם עליה בבדיקות דם במרקרים מ-17 בתחילת טיפול ו-136 בתום הסידרה החמישית , הטיפול האחרון היה ב-10-4-13 ועד היום מרגיש כאבי בטן מציקים ביותר חולשה נוראית חוסר תאבון וירידה במשקל . מה ההבדל בין בדיקת C.T, PET CT, MRI ?? כמו כן מה רצוי על מנת לבדוק שאין גרורות ואין הישנות מחלה עלי לציין שאני מופנה לביצוע הקרנות + טיפול בקסלודה ולא יודע איך אני אחזיק מעמד

25/05/2013 | 14:05 | מאת: ארל"ה

שכחתי לציין שאי לאחר ניתוח וויפל

בדיקת MRI מבוססת על גלים מגנטיים, בדיקת PET CT על חומר המכיל סוכר מסומן הנקלט על ידי חלק מהגידולים, בדיקת CT זו בדיקה המבוססת על גלים היכולים לתת תמונה של איברים פנימיים. לבדיקת הישנות מחלה או בדיקת גרורות במחלה כשלך אני מעדיף תמיד בדיקתCT.

24/05/2013 | 07:22 | מאת: RONIY

יש לי סרטן לבלב מסוג אדנוקרצינומה עברתי 5 סדרות של ג'מזר, כרגע אני לפני טיפול בהקרנות כ-35 + קסלודה בכדורים 2 בבוקר ו-2 בערב סה"כ 1000 מ"ג, שאלתי היא מה היעילות של הטיפול בסרטן מסוג זה, מה תפקידה של הקסולודה , מה ההבדל בין טיפול ביולוגי וכימוטרפי באיזה מצב זה ניתן. הטיפול האחרון שקיבלתי בג'מזר היה בתחילת אפריל 2013 עד היום לא התאוששתי מרגיש חלש מאוד בלי תיאבון וממשיך לרדת במשקל. מה אפשר לעשות ????? האם מומלץ לבצע בשלב זה PET C.T, או MRI בשלב הזה

23/05/2013 | 14:12 | מאת: טרזן

בעלי חצי שנה לאחר ניתוח להסרת גידול בלבלב, סיים כימותרפיה ג'מזר, לפני 3 שבועות טיפול אחרון. לאחרונה מתלוננן על כאבי ראש חזקים כמעט כל יום, מתלונן על כאבי גב חזקים מאמצע הגב עד לצוואר נוטל כל הזמן משככי כאבים, כמו כן מתלונן על כאבים בכפות הרגליים ובברכיים כמו כן הוא מקיא לפחות פעם אחת ביום. האם זה יכול להיות סימן שהמחלה חוזרת .... או שיכול להיות שזה תגובה לכימותרפיה

לקריאה נוספת והעמקה

כל דבר אפשרי אך להערכת התלונות יש לפנות לרופא המטפל למען יפנה לבדיקות היכולות לתת מענה לסיבת התופעות שהוזכרו

15/05/2013 | 09:31 | מאת: a.y

חולה בסרטן לבלב מסוג אדנוקרצינומה, לאחר ניתוח וויפל עם שוליים נקיים כך בפתןלוגיה, לאחר 5 סדרות של ג'מזר, מרקרים בעליה , ממשיך עם הקרנות וכדורי קסלודה 2X2 ביום סה"כ 1000 מ"ג שאלתי מה המשמעות של המשך הקרנות וקסלודה, כמו כן סי.טי האחרון מ-3/13 הראה החמרה קלה במיטת ניתוח והמרקרים קפצו מאז מ-35 ל-136 האם זה אומר שלמחלה יש גרורות. עוד אציין שאני סובל מאז הניתוח מכאבי בטן באזור הפנימי של הניתוח (בחלק העליון של הבטן) שהולכים ומחריפים (גם בשינה אני מתעורר מכאבים), נאמר לי שאצרך לחיות עם זה ומיותר לציין שאיכות החיים שלי ירודה מאוד, האם זה קשור למחלה או למשהוא אחר אני מתחנן ליעוץ ופתרון בנושא . האם צריך לעשות P.C.T או MRI על מנת מה המצב

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבין שזו שאלהת המשך לשאלה שנשאלי כבר: עצם עליית המרקרים אינו מצביע על גרורות, אך כפי שציינת יש ממצאים במיטת הניתוח ודי בהם כדי להעלות את המרקרים. טיפול קרינתי אכן יכול לעזור במקרים אלה ואם לא אחת האפשרויות היא לבקש ביצועceliac block . התלונות קרוב לודאי שקשורות לממצאים במיטת הניתוח. בדיקת ההדמיה המתאימה היא הבדיקה שציינת שנעשתה, היינו ה-CT.

שלום, אני בן 31. אין במשפחתי היסטוריה של מחלות מעי. בחודשים האחרונים יש לי כאבי בטן, בעיקר באזור של צד ימין תחתון (מתחת לגובה הטבור). הכאב הוא כאב חלש, לא מפריע לתפקוד בשום צורה. אני פשוט מרגיש מעין "התכווצות" חלשה כזו. זה התחיל לפני כמה חודשים, ואני חושב שבזמן האחרון התדירות של הכאב הזה מעט גבוהה יותר. בחודש האחרון הרגשתי לפעמים את אותו כאב גם בצד שמאל (גם מעל לטבור וגם מתחת לטבור), וגם לפעמים במרכז הבטן מעט מעל הטבור ושם זה היה יותר כמו דקירה חלשה. אבל לרוב הכאב הזה הוא בצד ימין תחתון. אני חושב שהצואה בחודש האחרון מעט רכה יותר. אין שלשול, אין עצירות, אין דימום, אני הולך לשירותים באותה תדירות שהייתי הולך תמיד ואין תחושה של חוסר התרוקנות. אבל המרקם שלה מעט רך יותר. מבחינה בריאותית ההרגשה תקינה לחלוטין. אין בחילות, אין הקאות, אין חום וכו'. הופנתי לבדיקות הבאות במהלך החודש האחרון: אלוטרסאונד בטן עליונה + תחתונה: תקין בדיקת דם: תקינה בדיקת שתן: תקינה צואה Parasitesאova micr : אין טפילים צואה Concent.for ova : אין טפילים Stool culture : שלילי לאנטרופתוגנים כרגע כאמור סיימתי את את הבדיקות אליהן רופא המשפחה הפנה אותי ואני מחכה לתור לרופא גסטרו שיהיה בעוד חודש, ורציתי לדעת האם עקב כל הבדיקות התקינות, יש חשש ממשי לסרטן בבטן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה שהבדיקות תקינות "אינו מעלה את הסיכון לסרטן " יש להשלים את הבדיקות כדי לודא שאכן הכל תקין.

18/05/2013 | 12:22 | מאת: קורא

שלום דוקטור לי יש ממש סימפטומים דומים, אבל לפני מספר שנים הומיאו פוליפ. האם בתשובה שלך ניתן להבין שגם אם הבדיקות שצויינו תקינות בעצם צריך לבצע המשך ברור בעצם קולנסקופיה כבדיקה שתשלול סרטן מעי? כמו כן מה לגבי מעי דק? מה ניתן לעשות לא פולשני לפני החדרת צינורות לגוף?

08/05/2013 | 15:40 | מאת: SUNNY

שלום פרופסור רציתי לדעת בבקשה, קולונסקופיה ובה גילוי הגדיול בסיגמא של המעי ניתוח מיידי לפני שנתיים,הוצאה של הגידול , 4 בלוטות נגועות כימותרפיה חצי שנה , סיום 5.3.12. בדיקות דם כל 3 חודשים תקינות לפני שנה סיטי תקין. לפני שבוע פט סיטי תקין כל הגוף. מהו המשך המעקב? כל שנה סיטי? בדיקות דם? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ בידקת סי.טי כל חצי שנה בשלוש השנים הראשונות וקולונוסקופיה בשנב הראשונה והרביעית אחר הניתוח. בנוסף בדיקת אונקולוג כל 3-6 חודשים יחד עם בדיקת מרקרים.

08/05/2013 | 09:47 | מאת: מיכל

שלום שוב, מה דעתך על היפרתרמיה לסרטן לבלב ? ועל אוקראין האם שמעת על זה והאם יש תוצאות טובות ? תודה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שני הדברים עוזרים במידה דומה. אינני חושב שהיה הבדל בין אלה שקיבלו היפרטרמיה או אוקראין. הייתי משתמש בזול מבין השניים!

08/05/2013 | 00:05 | מאת: ש

שלום, בת 48, מזה שנה סובלת מכאב לא ברור או מוסבר ע"י הרופאים. הכאב מורגש בצד ימין מלפנים , בדיוק מתחת לצלעות וכמו כן מקרין מאותו מקום בדיוק בגב. כבר היו כ2 מקרים בהם הרגשתי כאב יותר אקוטי שחלף. רופאת משפחה שלחה לגסטרולוג שלא מצא כל בעיה ושלח לבדיקת קולונסקופיה רק משום שלא מצא שום דבר אחר. רופאת המשפחה טוענת שאין טעם לעשות את הבדיקה מאחר ועוד לא הגעתי לגיל 50. איני מעוניינת לערוך בדיקה פולשנית שכזו. אולם הכאב ממשיך ומציק. האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות לאיתור הבעיה, או לפנות לרופאים בתחומי התמחויות אחרים. הבדיקות שכבר עשיתי וכולן יצאו תקינות: אולטרא סאונד בטן עליונה ותחתונה, אולטרא סאונד ובדיקה כללית אצל רופא נשים, בדיקת דם שיגרתיות. תודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

איני יודע לאפיין את הכאב שלך. הייתי מציע לפנות לפרופ' יחזקאל סידי מתל השומר לבדוק ולשמוע את התלונות, כדי להעריך אלו בדיקות יש לבצע לאיתור סיבת הכאב.

07/05/2013 | 21:58 | מאת: יצחק ל.

אושפזתי באפריל 2013 לצורך ניתוח גידול ממאיר במעי הגס. המנתח היה ד"ר רון שפירא מתל השומר. בשל גילי המבוגר ומצב בריאות כללי מורכב, הניתוח אמור היה להיות קשה. הניתוח עבר בהצלחה ללא כל סיבוכים, ואני חייב זאת בעיקר לו ולצוות כולו. אני אסיר תודה לד"ר רון שפירא המצוין, שניתח אותי וליווה אותי החל בשלבי הקבלה וכלה בשחרור מביה"ח.

07/05/2013 | 12:51 | מאת: מיכל

שלום רב, האם יש לך מושג איך אני יכולה ליצור קשר עם בית חולים ג'ון הופקינס בארצות הברית לקבל חוות דעת נוספת בקשר לניתוח להוצאת גידול של סרטן לבלב עם מעורבות של כלי דם ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע איך יוצרים קשר וגם לא ברור לי לה דוקא ג'ון הופקינס. האם מישהו מהרופאים המליץ לכם על מנתח כלשהו שם?

06/05/2013 | 20:31 | מאת: דלית

מה המשמעות של עליה במרקרים מ-28 ל-ל140 אצל חולה סרטן לבלב מסוג אדנוקרצינומה (לאחר ניתוח וויפל). מה זה בכלל מרקרים ???????????? עזרה להדיוט כמוני

לקריאה נוספת והעמקה

מרקר זהו חלבון המופרש ביתר על ידי תאי סרטן. לכל אחד מאיתנו יש רמה מסויימת של החלבון המופרשת מתאים בריאים, אך חלק מתאי הסרטן מפרישים אותו ביתר ובכך רומזים על הימצאותם בגוף.

06/05/2013 | 20:24 | מאת: ארל'ה

לאחר סדרה 5 מתוך 6 (סיימתי 15 טיפולים מתוך 18בג'מזר)בדיקות דם מרקרים CA 19-9 התחילו ב-16.8 וכעת 136 , הרופאה אמר שאין צורך להמשיך בסדרה ה-6 היות והג'מזר לא עוזר ויכול רק להזיק. בטיפולים אגרסביים יותר אפשר לחכות עוד חודש לאחר ביצוע סיטי, שאלתי לגבי הקרנות הוא לא יודע אם צריך, לעומת זאת רופא אחר ממליץ על המשך הסדרה ה-6 וגם הקרנות 5 שבועות, יצאתי מבולבל מה עלי לעשות. לא ברור לי האם המחלה פעילה ומה אומרים המרקרים הגבוהים ומה לגבי הקרנות אודה על התשובה הדחופה, מרגיש חסר אונים

לקריאה נוספת והעמקה

אם גידול הלבלב מקומי וגם גורם לסבל, כגון כאבים, יש הצדקה לטיפול קרינתי נוסף. אם תנאים אלה לא מתקיימים, יש מקום לשנות את הטיפול הכמוטרפי כפי שהומלץ.

06/05/2013 | 19:56 | מאת: בני

ברשת מסתובב שם של תרופה חדשה בשם lipoplatin, אשמח לדעת מה ידוע עליה, והאם יש לה באמת הצלחות?

אינני יודע יותר על התרופה מעבר למה ש"מסתובב" ברשת. אם היה לה משמעות בגידולי המעי הגס או דרכי העיכול, הייתי יודע יותר.

06/05/2013 | 11:00 | מאת: מיכל

לפרופסור דן שלום, לאמא שלי בת ה-70 יש גידול בלבלב היה בגודל 3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לאחר 15 טיפולים כימותרפיים משולבים והזרקת קפסולה ללבלב במחקר יש תוצאות טובות הגידול הצטמצם ביותר מ-12% אבל לא יצא מהכלי הדם . כרגע אנחנו בפני החלטה האם לעשות ניתוח הכירורג אומר שאפשר אבל לא מבטיחים לנו כלום או להמשיך בטיפולים אחרים כי הגוף שלה כבר עייף מהטיפול המשולב בבדיקת דם הטסיות נמוכות . הטיפול האחר יהיה הקרנות וטיפול כימי יותר קל גמזר או כדורים כימיים. מה דעתך האם כדאי לעשות ניתוח? ואם נחליט שלא האם הטיפול שהציעה לנו להמשך לא יצמצם את הגידול אז מה יכול להיות בהמשך הגידול יכול להישאר כמו שהוא או שהוא יכול לגדול בחזרה? האם לדעתך יש טיפול אחר שאפשר לעשות כדי לצמצמם את הגידול שייצא מהכלי דם ואז יהיה יותר קל לנתח ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח אפשר לבצע אם הגידול אינו מערב כלי דם. לכן אני מניח כי לא הומלץ על ניתוח למרות ההקטנה בגידול. חושבני שאמא מקבלת את הטיפול הטוב ביותר האפשרי ויש לשמוע את המלצת הרופאה המטפלת בה, כי יש לה נסיון גדול בטיפול במחלת אימך, ומעודכנת במחקים הניסיוניים החדשניים ביותר.

04/05/2013 | 18:51 | מאת: ארל'ה

לאחר ניתוח וויפל שהתגלה בו סרטן בראש לבלב מסוג אדנו קרצינומה , לאחר הניתוח נכתב שהוצא הגוש עם שוליים נקיים, מקבל כעת מזה 1/2 שנה כימותרפיה בג'מזר (18 טיפולים - 6 סדרות) כטיפול מונע, האם אצטרך לקבל גם הקרנות כמה ולמה או שאפשר לדלג על ההקרנות אם בכל זאת אצטרך לקבל הקרנות האם אפשר לעשות הפסקה של חודש וחצי חודשיים בין הטיפול הכימותרפי לבין ההקרנות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש שתי גישות בעולם: גישה אירופאית אשר מסתפקת בטיפול כמוטרפי כפי שאתה מקבל, והגישה האמריקאית אשר מוסיפה טיפול קרינתי, אף שאין מספיק הוכחות שהדבר נדרש. במרכז הרפואי בו אני עובד מקובל רק הטיפול הכמוטרפי שלאחר הניתוח. החלמה מלאה!

02/05/2013 | 07:32 | מאת: טל

שלום ד"ר אמא שלי בת 73 עברה צילום CT בטן בצילום נצפא חשד לתהליך חוסם בסיגמא עם גרורות ל2אונות הכבד 950 CEA לאור פיזור משני הוחלט על ביצוע אנדוסקופיה תחתןנה הכנסת סטנט לאיזור המוצר עברה קולונוסקופיה נצפה נגע סירקולרי נוקשה ומכוייב שלא נתן לעבר דרכו במרחק 20 ס"מ מפי הטבעת הוכנס סטנט לאחר הפעולה בטן לא תפוחה מעבירה יציאות חופשי יש אפשרות לקבל קצת מדע מה ניתן לעשות תודה רבה טל

לקריאה נוספת והעמקה

לא ממש אפשר לתת לך המלצות בלא בדיקה של בדיקות ההדמייה, התרשמות ממצבו הכללי, והערכת מידת החסימה במעי. אני מניח כי הרופא המטפל שמכיר את המטופלת יכול לתת לך הסבר על אפשרויות הטיפול.

28/04/2013 | 01:51 | מאת: אלכס

שלום, אני בחור בריא בד''כ (בן 25) עם היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס.(אמא-בגיל 55) סובל מהשמנת יתר, פיסורה וכאב חלש מידי פעם בצד ימין התחתון של הבטן.(מעשן) עשיתי אולטראסאונד בטן עליונה ונמצא תקין. שאלתי היא- בעקבות הסיכון המוגבר שקיים אצלי לסרטן המעי הגס- מתי כדאי לי להתחיל להבדק? האם עכשיו זה גיל מתאים או שאני צעיר מידי? ואם כן, באיזה גיל כדאי להתחיל לבצע בדיקות שגרתיות לגילוי מוקדם? לתשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל מומלץ לאנשים עם סיפור משפחתי של הורה אחד עם סרטן מעי גס להתחיל לבצע קולונוסקופיה מגיל 40. ברור כי אם יש תופעות מסוג דמם, או שינוי בהרגלי יציאה וכד יש לבצע את הקולונוסקופיה.

28/04/2013 | 21:10 | מאת: אלכס

תודה על התשובה, דר'! ושאלת המשך: אם מורגשת הקלה משמעותית בעקבות שימוש בנפידיפין (כאמור, פיסורה)הקלה- כלומר הפסקת הדימומים והכאב,ובהפסקת הטיפול- חזרתם. עדיין יש צורך לבצע קולונוסקופיה? כלומר, זו לא בדיקה נעימה כ''כ, אך אם מומלץ, אז מומלץ.. תודה.

מה אפשר לעשות על מנת להקל על הבצקות שיש לבעלי ברגליים ומזה שבועיים בצקות גם בזרועות לכיוון המרפק, הוא לא יכול להזיז את הידיים, ולא יכול לישון בלילה וביום הידיים כואבות לן מאוד. אציין שהוא מקבל טיפול כימותרפי בג'מזר עקב סרטן בראש לבלב. בשבוע האחרון בקושי הולך סוחב רגל. נמצא בהפסקה של שבועיים ולא מרגיש הקלה כמו כן נשארה לן סדרה אחרונה של טיפולים שיתחיל בשבוע הבא. (אני חייבת לציין שהוא לקח לעצמו עוד שבוע נוסף של הפסקה מהטיפול לא הרגיש טוה היה חלש מאוד ולא יכל להגיע לבי"ח ) איך אפשר להקל (האם דיקור סיני עוזר או מקל) בושא של בצקת. המרקרים CA-19,9 בתחילת הטיפול בדצמבר 2012 היה 17 לפני כחודש 45 ועכשיו 65 האם יש סיבה לדאגה. שאלה נוספת נאמר לי כשעשו את הניתוח שהשוליים נקיים, אני מקבל טיפול מונע, האם אני אצטרך הקרנות כמה ולמה??????

לקריאה נוספת והעמקה

בצקות בידים וברגליים יכולות להיות בעקבות ג'מזר. יחד עם זאת לאור התגברות הבצקות יש לברר בעזרת הרופא המטפל( או דרך חדר מיון) האם אין חסימה ורידית כלשהי המסבירה את הבצקות.

25/04/2013 | 09:20 | מאת: לילך

לאבא שלי גילו סרטן המעי לפני שנה. מאז עבר שני ניתוחים כימו והקרנות לפני ועכשיו סיים את הטיפול כימו האחרון שהיה כחצי שנה. מתי יש לערוך שוב CT כדי לראות שאין לא גרורות וכד' שהסרטן לא חזר. הסרטן שהסירו לו היה בגודל 10 CM אבל לא נמצאו גרורות במקום אחר - כך נאמר לנו בזמנו. מאז לא עשה שוב CT. מתי יש לבצע שוב? והאם יש צורך לבקש PET CT? כי זה לא בוצע לא אף פעם. תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת CT מומלצת כעבור שנה, שנתים ושלוש אחר הניתוח. לא נדרשת בדיקת הדמייה אחרת למטרת מעקב. ברור שידרש לבדוק גם סמנים.

25/04/2013 | 08:30 | מאת: דניאלה

שלום, מצ"ב תוצאות בדיקות דם של בעלי ואשמח עם תוכלו בבקשה להגיד לי האם הערכים תקינים. הבדיקה נעשתה לאחר שבבדיקת קולונוסקופיה נתגלה פוליפ "חשוד" עפ"י הרופא. חשוב לציין שהוא מעשן. ca-19-9 ערך 6.83 u/ml cea ערך 2.12 ng/ml תודה רבה, דניאלה

שתי הבדיקות בתחום הנורמה.למה בדקו לו את הסמנים? אם אין מחלה סרטנית ברקע, בדיקת הסמנים איננה מוצדקת, כי אין בה להביא לגילוי מוקדם.

24/04/2013 | 02:43 | מאת: טלי

שלום אמי עברה היום קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. הבדיקות תקינות, נשלחנו לבדיקה עקב ירידה חדה בהמוגבלין מ13 ל 11.2 בשלושה חודשים. בנוסף לפני הבדיקות היא ביצעה בדיקת דם לסמנים לממאירות כפי שציינתי בכותרת.ה c 9 19 תקין אולם הcea נמצא גבוה 8.3 . חשוב לציין שהיא מעשנת כבדה. אני מודאגת מכיוון שהיא סוכרתית וחוששת שאולי זה מהווה אינדיקציה. לסרטן הלבלב או. סוג אחר של מחלה סרטנית שיכולה להסביר את הירידה בהמוגבלין . אשמח מאוד לתשובה. תודה

ודאי שרמת סמן גבוהה במעשן כבד לא בהכרח מצביעה על קיום גידול בגופו של המעשן. ואולם, מהרגע שהועלה הספק, יש לברר אותו בעזרת הרופא המטפל.

23/04/2013 | 09:24 | מאת: אלי

שלום, אני בחור בן 31, בריא, בלי היסטוריה משפחתית של מחלה כלשהי. לפני כחצי שנה התחיל לי כאב חלש ועמום בבטן, בצד ימין תחתון (מתחת לגובה הטבור). הכאב הופיע פעם ביומיים-שלושה, ולאחר מכן החל להופיע בתדירות גבוהה יותר. מדובר בכאב עמום שמורגש כמעין "התכווצות" חלשה. בחודש האחרון הכאב מופיע לעיתים קרובות, ולעיתים נראה שהכאב מעט "עובר מקום": הרבה פעמים הוא באמת בצד ימין תחתון, אבל לעיתים אני מרגיש אותו יותר לכיוון "הצד" (אפילו לפעמים עם נטיה קטנה לכיוון הגב), לפעמים מעט יותר גבוה (צד ימין אבל בגובה הטבור פחות או יותר), ומעט פעמים גם הרגשתי את הכאב בצד שמאל תחתון. כל הכאבים האלה די חלשים ולא מפריעים לחיי היום יום, אבל כן מורגשים. בנוסף, בחודש האחרון, השתנתה צורת היציאות והן מעט "רכות" יותר (לא שלשול). אין לי בחילות ואין הקאות, והתאבון לא השתנה. כשהלכתי לרופא המשפחה הוא הפנה אותי לאולטראסאונד בטן (אני מחכה לבדיקה בעוד כשבועיים), אבל לפי מה שקראתי אולטראסאונד בטן לא נותן תמונה של המעי. האם כדאי לבקש בדיקות נוספות? מה הסיכוי שמדובר במשהו חמור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מציע התייעצות עם גסטרואנטרולוג כדי להעריך את התלונות וכדי לבדוק אותך ולהנחות אותך. אינני בטוח שמישהו יכול לומר לך אם מדובר בבעיה רצינית או לא, בלא ברור כנדרש.

20/04/2013 | 07:36 | מאת: רוני

אני נמצא בטיפול כימותרפי מזה 5 חודשים (סיימתי 5 סדרות) מרגיש חולשה נוראית כמו כן בצקות ברגליים ובזרועות הידיים בחלק החיצוני והפנימי של הזרוע כאבים בלתי נסבלים שלא יכול לישון. (יש לי כאילו גולה שעולה ויורדת בזרועות) כרגע אני נמצא בהפסקה של שבוע (12 יום לאחר הטיפול בג'מזר) האם הגיוני שתהיה עדין בצקת ומה אני יכול לעשות מרגיש כאבים וחסר אונים תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבות לבצקות רבות. במקרה שלך יתכן, אך לא בטוח, כי הבצקת נגרמת מקבלת ג'מזר, ואם כך, יש להמתין לעיתים עד חודש ימים עד העלמות הבצקת. גם אם יש חלבון נמוך בדם תתכן בצקת, ובמקרה זה היא לא תהה קשורה כלל לטיפול, כנראה.

17/04/2013 | 09:41 | מאת: יפית

שלום רב בהמשך לשאלת י הקודמת ברצוני לציין שיש לי גם כאבי גב ויציאה אחת מיד בבקר והיא דלילה מאד . דבר שלא היה קודם. הפריטין שלי מתחת לנורמה. מהם הסימנים אם יש צסטה בלבלב ? האם הם אותם הסימנים כמו בסרטן הלבלב או שונים? תודה מראש על כל התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

לציסטה בלבלב אין בהכרח "סימנים": זה תלוי בסיבתה.1 בכל מקרה אם הועלה החשד שיש בעיה בלבלב יש לברר אותה עד הסוף עם בדיקת הדמיה כגון סי.טי.

13/04/2013 | 20:29 | מאת: יפית

שלום רב בת 68. בבדיקת אולטראסאונד לבלב. הודגם מוקד היפואקוגני כ - 0.8 סמ בראש הלבלב. הודגם וירסונג ברוחב 0.4 סמ. המלצה לבצע CT. מה משמעות הממצאים והאם הם מצביעים על תהליך סרטני ? תודה

מהאמור - לא ניתן לקבוע אם מדובר בגידול סרטני. אכן בדיקת CT נחוצה כדי לתת תשובה יותר מדויקת.

13/04/2013 | 18:58 | מאת: ..

בתוצאות של הבדיקה רשום שזה הגידול שנמצא.. חיפשתי קצת באינטרנט אבל לא כלכך הבנתי או מצאתי מידע אפשר קצת הסבר על הגידול הנ"ל ?

לקריאה נוספת והעמקה

גידול צריקולרי אומר גידול המרפד את חלל חלל ב360 מעלות. הדבר לא מצביע על כך שהגידול הוא יותר אלים או לא.

10/04/2013 | 15:23 | מאת: אביבה

כידוע סרטן הלבלב הוא מאד אלים, האם זה נכון שככל שהמרקרים נמוכים יותר לפני ניתוח יש סיכוי רב יותר לשרוד ולהבריא

לקריאה נוספת והעמקה

יש האומרים כך,ויש אשר לא אומרים כך. לא הייתי סומך רק על המרקרים.

08/04/2013 | 18:32 | מאת: דולי

בן 62 לאחר ניתוח וויפל ,נמצא חולה בסרטן אדנוקרצינומה מטופל כימותרפי בג'מזר, (מתוך 18 טיפולים עשיתי 14.) ביצע סיטי :C.T. אברי האגן עם חומר ניגוד, C.T. בטן ללא חומר ניגוד ו-C.T. בטן עם חומר ניגוד: הבדיקה כללה סריקה של הלבלב בשלבים העורקי הפרנכימטי הלבלבי והפרוטלי. כליות :תקינות בגודל ובמיקום . מספר מוקדים היפודנסים קטנים בשתי הכליות קטנים מכדי אופיון בנוסף מודגמת אבן קטנה לא חוסמת בגביע התחתון של הכליה השמאלית בקוטר של עד כ-3 מ"מ ללא הידרונפרוזיס דו"צ לסיכום: מצב לאחר ניתוח וויפל, ללא עדות להישנות מקומית, ממצאים במיטת ניתוח ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. החמרה קלה בהסננה ברטרופריטונאום בהשוואה לבדיקה קודמת. נראים מקטעים של עיבוי דופן בסיגמה אשר לא נצפו בבדיקה קודמת ,לקורולציה קלינית.נכון להיום המוגלובין 9.6 , אנמיה 17.8 והמרקרים CA19-9 עולים כל הזמן התחיל עם 16.8 והיום 64.8 , עייף חלש, סובל מכאבי בטן מאז הניתוח במיוחד בחלק העליון של הבטן, כמו כן סובל מעצירות. איך ממשיכים מכאן ולאן. (לא מסכים לקבל כל עזרה של פסכוליגית או איזה שהם כדורים נגד חרדה). תודה מראש, אבקש התייחסוך היות ונראה לי שהוא נשבר

לקריאה נוספת והעמקה

להערכתי יש לטפל בסבל של המטופל כגון כאבי הבטן, העצירות, מצב רוחו הירוד וכד'. רצוי שישוחח עם הרופא האונקולוג שלו כדי לעודדו. הכאבים המתמידים מעייפים נפשית ומורידים כל רצון להמשיך כך. נראה כי זקוק להקלת סבל כסמל לתקווה בשיפור מצבו.