פורום אבחון וטיפול במחלות מין
מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין

שלום ד"ר , אני בן26 ולפני שבוע הכרתי בחור באינטרנט. אחרי שהתכתבנו נפגשנו וקיימנו יחסי מין. אין לי כמעט נסיון עם גברים והבחור שהייתי איתו נראה לי אחראי מאוד. הוא ניסה לשכנע אותי שהוא יחדור אליי. במהלך היחסי מין הוא שפשף את קצה האיבר מין שלו בפי הטבעת שלי ולחצי דקה ניסה להחדיר את קצה הפין לתוך פי הטבעת שלי (לא הייתה חדירה אבל הייה מגע עם ההתחלה של הרקטום שלי). הוא לא שם קונדום וגם לא גמר. רציתי לשאול האם ממקרה כזה יכולה להיות הידבקות במחלת מין? אפילו אם הסיכוי נמוך אני מעונין ללכת להיבדק, איפה ניתן לעשות את זה ותך כמה זמן מומלץ לגשת? (הבנתי שצריך לחכות איזה חודשיים כדי שהבדיקה תהיה אפקטיבית..) לגבי מה שרשמתי רציתי לחדד משהו- הבחור שהייתי איתו אמנם לא חדר אליי ולא היה שום אקט אבל מה שכן הוא ניסה כאילו "להכין" אותי לקראת חדירה וניסה לדחוף את קצה האיבר מין שלו לרקטום שלי.. הוא ניסה להכנס (בלי קונדום) להתחלה של פי הטבעת (הדפנות הראשונות מבפנים) ויצא אחרי כמה שניות. מקווה שיצאתי ברור. תודה רבה דוקטור!
אם החא לא גמר בתוך הרקטום הסיכוי ל HIV קרוב ל 0. הדבקה שתתכן היא הרפס או קונדילומה. את שתיהן רואים בעין אלה פצעים או יבלות. הרפס מופי אחרי 14-21 יום וקונדילומה יבלות אחרי מספר חודשים
שלום לפני חודש ושבועים בערך, קימתי יחסי מין עם נערת ליווי השתמשתי בקונדום, בסוף היא שמה לי קרים נוזל על האיבר המיני שלי ועשתה לי ביד ללא קונדום!. יש לציין שהיא נגעה גם כן באיבר המין שלה לפני שנגעה לי באיבר המין שלי. אחרי שבועים וחצי ביצעתי בדיקת דם (ספירת דם ובדיקת HIV) ובצעתי את כל הבדקות של מחלות מין דרך קופת חולים, הכל יצא תקין חוץ שבספירת דם ההומגלבין היא אצלי גבוהה אמר לי הרופא זה בגלל שאתה מעשן!. בכל מקרה HIV היא תקין וכל הבדיקות שבצעתי שקשורות למחלות מין היוא תקינים!. השאלה שלי האם יתכן שנדבקתי בHIV והבדיקה אחרי שבועים וחצי לא רליוונטים וצריך לחקות 7 שבועות. והאם הבדיקה שבצעתי דרך קופת חולים היא COMBO מה שכן שזכור לי שהיא כתוב ליד הבדיקה HIV 1,2 AB's !? האם זאת בדיקת COMBO ? והאם צריך לבצע בדיקה עוד פעם אחרי 7 שבועות!? גם כן לפני יומים כלומר אחרי שעבר 55 ימים מפעם אחרונה שקימתי יחסי מין הקיתי והיא לי חום!? האם זה סימן לא טוב!? מקדים תודות
כיון שהמידע ברשת לא ברור באופן חד משמעי, כמה זמן אחרי קיום יחסי מין לא מוגנים כדאי לבצע בדיקות למחלות מין, כדי לדעת שהתשובות הן חד משמעיות? הזמנים שאני נתקלתי בהם נעים בין 7 שבועות ל- 3, 4 חודשים. אז מה הזמן?
יש שני סוגי אוריאופלסמה, פרבום ואורלקום. יש הבדל בין השניים? לי נמצא אוריאופסלמה אוראליקום(אני חושבת שכך רושמים) ונאמר לי שלא צריך לזה אנטיביוטיקה. שזו תוצאת לוואי של בדיקת מחלות מין, הבדיקה שעשיתי. לשני הסוגים לא צריך טיפול אנטיביוטי?
היי דוקטור, אני בן 16.5 ורציתי לשאול אותך שאלה שמדאיגה אותי זמן רב- לפני שלושה חודשים החדרתי לעצמי לחור בהצלחה את מוט מנקה האסלה (אשלח תמונה אם לא מובן מה החדרתי). לא ניקיתי אותו לפני שהחדרתי. הוא היה אצלי בחור מוחדר כדקה. האם קיים סיכון/חשש להידבקות בנגיף האיידס בסיטואציה הזו? תודה רבה על התשובה!
היי דוקטור, קיים חדש להדבקות? לא הבנתי..
לבעלי הופיעו לפני כמה זמן נקודות אדומות כהות על שק האשכים אחרי שהוא חזר מהמילואים. זה נראה כמו דם שנקרש בצבע שלו. ועבר מעצמו אחרי כמה ימים ואז לא חזר. יכול להיות שמדובר במחלקת מין? תודה
שלום רב פרופסור, אחרי שאני ובן זוגי מזה 4 חודשים נבדקנו בדיקת דם לצורך שלילה של HIV, אתמול לראשונה החלטנו להוריד את הקונדום. הייתה חדירה אנאלית יחסית קצרה בת 2 דקות לערך. היום מהבוקר, אני חש צריבות בקצה הפין. צריבות וכאבים אלו הולכים ובאים במשך היום ונמשכים מספר שניות ולאחר מכן חולפים. גם בעת מתן שתן יש תחושת עקצוץ לא נעימה ובמיוחד לאחר השתן. רציתי לשאול מה זה יכול להיות? האם יש סיבה ומקום לדאגה אם שנינוי צאנו שליליים בבדיקת ה HIV? לתשובה אשמח!! תודה רבה.
צריך לזכור שחדירה אנאלית היא באזור מלא חיידקים. ולכן לאחר החדיקה חייבים טוב טוב לנקות את הפין כי אחרת אפשר פשוט לחטוף דלקת בדרכי השתן. אם זה נמשךמ כדאי לבצע תרבית שתן.
ערב טוב, אני סובל מהרפס באיבר המין כבר 4 שנים, אני מטופל בטיפול מונע כבר מעל שנתיים בגלל התפרצויות מרובות. רציתי לדעת אם זה אופייני להרגיש מין תחושה לא נעימה בעור לפני התפרצות ולאו דווקא באזור הנגוע, אני כרגע בהתפרצות והפעם זה הופיע לי בכתף תחושה כזו שלא נעים לגעת בעור, כאילו רגישות בלתי מוסברת (חושב שזה משהו עצבי) בדרכ מופיעה יום או יומיים לפני התפרצות וזה נעלם אחרי כמה ימים כשההתפרצות עוברת בפעמים הקודמות זה קורה בדר"כ בירך או בישבן. זה משהו הגיוני? כי אף פעם לא נתקלתי בזה בפורומים ונראה שרק לי זה קורה. תודה רבה.
שלום ד"ר , אני בן26 ולפני כמה ימים הכרתי בחור באינטרנט. אחרי שהתכתבנו נפגשנו וקיימנו יחסי מין. אין לי כמעט נסיון עם גברים והבחור שהייתי איתו נראה לי אחראי מאוד. הוא ניסה לשכנע אותי שהוא יחדור אליי. במהלך היחסי מין הוא שפשף את קצה האיבר מין שלו בפי הטבעת שלי ולחצי דקה ניסה להחדיר את קצה הפין לתוך פי הטבעת שלי (לא הייתה חדירה אבל הייה מגע עם ההתחלה של הרקטום שלי). הוא לא שם קונדום וגם לא גמר. רציתי לשאול האם ממקרה כזה יכולה להיות הידבקות במחלת מין? אפילו אם הסיכוי נמוך אני מעונין ללכת להיבדק, איפה ניתן לעשות את זה ותך כמה זמן מומלץ לגשת? (הבנתי שצריך לחכות איזה חודשיים כדי שהבדיקה תהיה אפקטיבית..) מקווה שתעזור לי להרגע, תודה ד"ר!
שלום ד"ר, לגבי מה שרשמתי רציתי לחדד משהו- הבחור שהייתי איתו אמנם לא חדר אליי ולא היה שום אקט אבל מה שכן הוא ניסה כאילו "להכין" אותי לקראת חדירה וניסה לדחוף את קצה האיבר מין שלו לרקטום שלי.. הוא ניסה להכנס (בלי קונדום) להתחלה של פי הטבעת (הדפנות הראשונות מבפנים) ויצא אחרי כמה שניות. מקווה שיצאתי ברור. תודה רבה דוקטור!
לבני בן ה-20 יצא בבדיקת u.ureal/parvum-pcr תוצאה חיובית. לאחר קבלת דוקסילין הבדיקה יצאה שלילית. לאחר כחודש חודשיים למרות קיום יחסי מין מוגנים התחיל שוב להופיע לו הפרשה לבנה עם השתן ואי נוחות-טיפטוף וכו'. בבדיקה יצא שלילי. קיבל שוב דוקסילין למרות תוצאת הבדיקה. עדיין הרגשה של טפטוף ולעיתים אף מטפטף ולא מרגיש בנוח,מציק במהלך היום. האם ייתכן שהבדיקה לא תמיד מראה את החיידק בשתן והוא נמצא רק בהפרשה הלבנה? האם הרגשת הטפטוף קשורה לחיידק או שייתכן ומדובר בבעיה אורולוגית אחרת? ושאלה נוספת יצא לו הרפס בשפתיים- האם אנחנו בבית יכולים להידבק ממנו בהרפס גם כאשר הפצע נעלם ולא קיים חיצונית?? תודה.
שלום אני נמצא עם בת זוגתי כ8 שנים, לאחרונה אובחן אצלה הרפס באיבר המין היא מעולם לא שכבה עם מישהו חוץ ממני ואני שכבתי לפניה עם 2 שונות אך מעולם ב100% לא שכבתי בלי קונדום, כיצד יכול להיות שהיא הדבקה בזה או אני אם כך? תודה
הרפס שיכולה להיות הדבקה שני זני וירוס שקרו אפילו לפני מספר שנים. הנגיף יכול להתעורר מידי פעם ולהתפרץ. זה לא מחשיד על בגידה!
שאלתי אם אני מתנשקת עם מישהו ויש לו דם בפה כתוצאה מטיפול שיניים או דימום זה מדבק?האם חיכוכים של איברים מדבק?והאם זרע שנכנס לי לעיניים כתוצאה מאוננות הדדית מדבק?
רק אם המגע הוא אם נושא הפטיטיס B או איידס יש מקום לההיבדק ואלי לטפל במגע של נוזל זרע בעין
שלום, אני בת 23 והתחלתי לצאת עם בחור חדש. לפני כשבוע וחצי הייתי אצלו ועשינו אחד לשני מין אוראלי. לפני 3 ימים הוא גילה סימנים מוזרים, הלך לרופא ואמרו לו שיש לו קונדילומה. מה הסיכוי שנדבקתי ממנו ? מה אני אמורה לעשות עכשיו? זה נורא נורא מלחיץ. הבנתי שזה יכול לגרום לסרטן.
שלום, בבדיקת שתן שעשיתי נמצא לי אוראופלסמה חיובי, טופלתי באמצעות zeto ארבעה כדורים ביום חד פעמים. רופאת נשים אמרת לי שבן זוגי חייב להתחיל גם את אותו טיפול. יכול להיות שהאוראופלסמה אכן מדבקת? יש לציין שהוא לא חווה שום סימפטומים. נתקלתי בכמה רופאים האומרים שזה מדבק וכאלה שאמרו שלא. עוד שאלה, האם הוא מדבק במין אוראלי? כלומר אם לו יש את החיידק הזה הוא יכול לעבור אליי כאשר אני מבצעת בו מין אוראלי? וכך להפך, כאשר הוא מבצע בי מין אוראלי? זו הייתי שאלתי ואמרת שאין צורך לטפל אם אין תלונות. השאלה היא האם התכוונת לתלונות שהוא חווה? יש לציין שאני חוויתי תלונות כמו דלקות בשתן חוזרות גרד וצריבה. אך אני לא יודעת אם זה בגלל חיידק האוראופלסמה אבל בכל זאת קיבלתי טיפול שיהייה. יכול להיות שהדבקתי את בן זוגי למרות שאין לו סימפטומים? הוא לא יכול להדביק אותי חזרה אחרי שטופלתי והוא לא טופל? או שזה דבר נורמלי לחלוטין שחי בתוך האיבר הנשי. כי יש אומרים כך. האם אתה יכול לענות לי על נושא המין האוראלי ששאלתי בשאלה למעלה? אנחנו רוצים לקיים יחסים ללא קונדום בלי שום דאגות על הראש. תודה מראש
היי, אני סובלת מהחיידק אורפלאסמה וטופלתי פעמיים עם אנטיביוטיקה דוקסלין רק שהפעם האנטיביוטיקה לא עזרה ואני סובלת מגרד נוראי השאלה שלי אם אין צורך בטיפול אנטיביוטי אז על איזה טיפול אתה ממליץ? כי זה לא עוזב אותי כבר כמה חודשים טובים,תודה אשמח להיענות מצידך...
שלום! ערכתי בדיקות למחלות מין לאחר הפסקת קשר זוגי כ-4 שנים.לא היו שום תופעות. היום רופאת המשפחה אמרה שיש לי את החיידק בדרכי השתן ושהוא עבר במגע מינית , ציינה שאם אין לי הפרשות או מתן שתן לעתים תכופות. אפשר לא לקחת טיפול, אלה אם אני מתכוונת מתי שהוא לחזור לפעילות מינית, קיבלתי מרשם לקארין 500 לקחתי כדור אחד לאחר ארוחה, לאחר מיכן נבהלתי מהכתוב בדף התרופה,עברה שעה וחצי מאז מר לי בפה ובשפתיים, מה מעשות להפסיק לקחת? זה ניחשב מחלת מין???? אני אובדת עצות ופוחדת אשמח לדבר ולישאול עוד שאלות!!
שלום , לפני כמה חודשים שכבתי בפעם הראשונה שלי ,עם חברה שלי, אני לא הראשון שלה , היה לה מישהו לפני והם שכבו ורק עם קונדום. יום לאחר ששכבנוהיה לי שורף כשאני עושה פיפי וגדל לי מין משהו לבן כזה מתחת לחור של הפין , ממש מחובר לחור ושהוא מגורה הוא בצבע אדום. זה קרה לי לאחר יום! אחרי כמה ימים עבר לי השורף בפיפי אבל עדין נשאר לי הדבר הזה מתחת לחור . נכנסתי ללחץ לא ידעתי מה לעשות , אחרי חודש ומשהו הלכתי לרופא עור ומין הוא הביא לי משחה והוא אמר שזה דלקת , המשחה לא עזרה לי אז הלכתי שוב לרופא הזה והוא קבע לי תור לאורולוג לעוד חודש ומשהו , בנתיים מאז המקרה עברו כמה חודשים ולא נעלם לי הדבר הזה עדין וזה לפעמים גם כואב כשאני מזיז את הפין ואיזור הכיפה שלי רגיש מאז שזה קרה ויש לי גם נקודות קטנות כאלה על הכיפה , אבל זה תמיד היה לי מאז שהייתי מתחיל לאונן. אני לא יודע כבר מה לעשות אני ממש ממש בלחץ
לפני כשבוע וחצי שכבתי עם מישהי לא חברה או משהו ללא קונדום במקלחת אנאלי וגם סקס רגיל וגמרתי לה בפה ולפני כמה ימים התחיל לגרד לי בתחילה הזין אחר כך גם לכאוב כאשר אני משתין ולאחר מיכן לפני כיום כלומר עכשיו גם לצאת הפרשות לבנות על התחתון אני נורא מודאג ואני מפחד שנדבקתי ממנה במשהו אשמח לדעת מה זה אומר ולמי אני צריך לפנות כי אני לא מבין בעניין זה ..
לא עונים מתי להתקשר ? ובשבוע הבא יש לי צו ראשון רצוי לדחות אותו ?
שלום, אתמול קיימתי מין אנאלי, כאשר אני הצד הנחדר. לאורך כל הסקס נעשה שימוש בקונדום. לאחר קיום הסקס, וכמעט עד עכשיו יש לי תחושה של גזים. החשש שלי הוא שזרע נפלט לתוכי, אם כי וידאתי עם הפרטנר (שזו לא פעם ראשונה שאנו נפגשים) שאכן היה עם קונדום (שמא לא שמתי לב, אולי הוריד אותו באמצע האקט) והוא אישר לי שהיה עם קונדום לאורך כל הסקס. אני נוטה להאמין לו מכיון שנפגשנו המון פעמים ואף פעם לא ביצענו יחסי מין ללא קונדום. שאלתי היא- מכיוון שאני חושש מ-HIV ומחלות מין, האם יש מקום לקבל את הזריקה נגד HIV (שאם איני טועה ניתן לקבלה עד כ-48 מקיום המגע)? האם כדאי לבצע בדיקת HIV ומחלות מין? תודה מראש לתשובתכם!
גזים לאחר מין אנאלי לא מבשרים על מחלת מין. זה תוצאה של הפעולה הפיסית. ללא שום קשר כדאי לעשות בדיקה למחלות מין.
אכן כן מדבק או אכן כן לא???כי בהתחלה אמרת שלא??
שלום, 1. מה הטיפול המקובל לעגבת ברמה שניונית? 2. אם לאחר הטיפול עשיתי בדיקה ויצאתי שלילי.האם אני יכול לקיים יחסים ללא קונדום עם פרטנר קבוע שאינו נשא? תודה רבה
לפני שדעתי שיש לי עגבת, קיימתי יחסים אוראליים עם כמה וכמה אנשים. מה הסיכוי להידבק מאדם במצבי? (הבנתי שזה סיכוי של כ 30%)
אוקיי תודה,לא משנה כמה דם היה לו בפה ??והזרע שנכנס לי לעין זה כמות של אוננות הדדית והאם מחיכוכים של איברים נדבקים???
אכן כן שנדבקים או שלא???לחוצה!!!!
בהמשך לשאלתי לליכן פלנוס בערייה. נבדקתי אצל מספר רב של רופאים המתמחים במין ומחלות העריה. לא נמצא שום ממצא כבר 8-10 חודשים. האיזור (איזור הדגדגן) לא אדום ולא נפוח, אין החמרה, רק כואב במגע. אם אכן היה מדובר בליכן פלנוס לא הייתי צריכה לראות תסמינים ונגעים אופייניים של המחלה?
היי נושא הקנדידה כבר מעסיק אותי קרוב לשנה וחצי . לפני כשנה וחצי הייתי בתאילנד שם קיבלתי מין אוראלי מאשה שפגשתי במסיבה (רוב הסיכוי שהיא זונה) כיומים לאחר כך הופיע לי על איבר המין ממש בקצה הפין נפיחות קלה ואודם קל , חשוב לציין שתסמינים אלו לא התרפאו עד היום ( כבר שנה וחצי ) , לאחר שלושה חודשים בצעתי בדיקות (זיבה כלמידיה עגבת איידס ) כולם יצאו שלילי . כחודש לאחר המקרה שמתי לב למשהו שמתריד אותי גרעפסים במהלך כל היום כמעט בעיקר לאחר אכילה אבל גם בבוקר ולפני השינה ממש כל היום תחושה לא נעימה בכלל , ואז קראתי קצת באינטרנט על הקנדידה ואחת מתופעות הלוואי שלה הם גזים ואודם בקצה הפין. שאלותיי ובקשותיי הן כאלו : האם תופעות הלוואי שקיימות אצלי הן תופעות לוואי ששייכות לקנדידה ? האם תוכל לכוון אותי מה להגיד לרופא משפחה ? אילו בדיקות לבצע ?. נ.ב לפני שבוע סיימתי טיפול של חצי שנה ברוקוטאן , האם יש קשר בין הדברים ?
שלום, בבדיקת שתן שעשיתי נמצא לי אוראופלסמה חיובי, טופלתי באמצעות zeto ארבעה כדורים ביום חד פעמים. רופאת נשים אמרת לי שבן זוגי חייב להתחיל גם את אותו טיפול. יכול להיות שהאוראופלסמה אכן מדבקת? יש לציין שהוא לא חווה שום סימפטומים. נתקלתי בכמה רופאים האומרים שזה מדבק וכאלה שאמרו שלא. עוד שאלה, האם הוא מדבק במין אוראלי? כלומר אם לו יש את החיידק הזה הוא יכול לעבור אליי כאשר אני מבצעת בו מין אוראלי? וכך להפך, כאשר הוא מבצע בי מין אוראלי?
אוריאפלסמה נמצא בחלק גדול מאנשים שפעילים מינית. זו לא מחלת מין. אם אין תלונות לא הייתי מטפל כלל.
אם אין תלונות מבן הזוג?
הלכתי למאסג' אירוטי. במאסג' היה מגע ושפשוף בין אברי המין ללא חדירה וללא קונדום. האם יש סיכוי להידבקות במחלת מין ממגע שכזה? אם כן, באיזה מחלות? האם אני צריך ללכת להיבדק?
בשמונה חודשים האחרונים יש לי כאב במגע בדגדגן. הלכתי למספר רב של רופאים אשר בדקו ולא מצאו דבר. יש לי ליכן פלנוס בפה מזה שנתיים. השאלה היא: האם ייתכן מצב בו מדובר בליכן פלנוס בפות ובמשך תקופה של 8 חודשים אני רק מרגישה כאב ללא שום סימן כרגע לנגע שמאפיין את המחלה? כלומר, האם ייתכן שמדובר בכאב שמקדים את המחלה במשך 8 חודשים? תודה. ( אני מודעת לכך שייתכן ולא תוכל לתת לי תשובה וודאית אבל אשמח ותענה לשאלתי ככל שמתאפשר מהידע והניסיון שלך)
שלום, אני בת 17. נמשכת לנשים ורוצה לקיים יחסי מין עם אישה. מאוד מטריד אותי העניין של מחלות מין. איך אפשר לזהות מחלה אצל אישה, איך למנוע הידבקות. האם מקובל לבקש מאישה אישור מגניקולוג לפני שמתחילים לקיים יחסים? תודה רבה.
ההבדלים לא גדולים מאוד. אם מדובר בפרטנרית שפעילה מינית כדאי לבקש בדיקת שתן לכלמידיה וזיבה ובדיקות דם לסיפיליס הרפס 2 ו HIV
שלום, לפני כחודשיים אובחנתי חיובי לכלמידיה וזיבה. קיבלתי זריקת רוספין ו-4 כדורי זטו. לצערי התסמינים לא עברו ולפני כשבועיים וחצי פניתי שוב לטיפול וקיבלתי שוב רוספין ן-4 כדורי אזניל. לצערי הרב עדיין יש שאריות של הפרשה מהפין, ומידי פעם כאבים באשכים. אני מבין שהחיידקים האלה עלולים לגלות חסינות לטיפול, והשאלה היא מה עושים במקרה כזה? האם מינון מוגדל? האם סוג אחר של אנטיביוטיקה? אני ממש אובד עצות וחושש מאוד. זה המקום לציין שלא קיימתי כלל יחסים במשך כל התקופה כך שזה לא עניין של הדבקות חוזרת. בתודה מראש.
שלום, הייתי במגע לא מוגן עם מישהי שלה הרפס סוג 2 (לא בידיעתי) ולא היו לה נגעים בזמן המגע. לאחר כשלושה שבועות הופיעו לי שני פצעונים מאוד קטנים / נקודות אדומות על איבר המין, בערך באמצע הדרך בין בסיס הפין לעטרה. הנגעים לא גירדו, לא כאבו ולא הפכו למוגלתיים או שלפוחיות. לאחר כ 3 או 4 ימים הפצעים נעלמו וכשנגעתי שם הרגשתי חיספוס קטנטן של הגלדה. 1. האם התיאור של הנגעים מתאים בהכרח להרפס סוג 2? זה יכול בעיקרון להיות עוד דברים? 2. אני ניגש מחר לעשות בדיקת דם מסוג Herpes Simplex V-Ab . האם הבדיקה מדוייקת? תוך כמה זמן אקבל תשובות של הבדיקה? תודה מראש.
מאוחר יותר הבנתי שזה היה מוקדם מכדי להבדק. מקריאה באתרים בנושא הבנתי שנכון לבצע בדיקה לאחר 6 שבועות ובמידה שיצא שלילי אז להבדק פעם נוספת לאחר 16 שבועות. האם בדיקה לאחר 6 שבועות נותנת אינדיקציה מספיק טובה או שצריך שוב לאחר 16 שבועות כדי לדעת בוודאות?
שלום, עשיתי ביד למישהי עם הרפס גניטלי. לא ראיתי נגעים. מעבר לכך לא היה מגע מיני. האם יש סיכון להדבקה בצורה זו? כמה זמן עד שאוכל לבצע בדיקה? תודה.
שלום, כבר תקופה ארוכה שאחת לכמה חודשים מופיע לי נגע תת עורי באזור המפשעה, צורתו אליפטית, קוטרו כ-2 ס"מ, נראה כשלפוחית אדומה, כואב רק במגע, העור באזור הנגע חלקלק יותר. בדרך כלל עובר לאחר כשבוע. כבר ביקרתי פעם אחת אצל רופא עור על נגע שהופיע באזור בלוטת הלימפה במפשעה והוא טען שזה משהו דלקתי והביא לי אנטיביוטיקה. יש סיכוי שזה קשור למחלת מין כלשהי? תודה.
אני מפנה אליכם את שאלתי כצעד נואש לאחר תקופה ארוכה של חוסר וודאות. אני ובן זוגי מזה כשלוש שנים נמצאנו נשאים של וירוס הפפילומה עם נגעים של קונדילומות כל אחד באזור אחר בסמוך לאיבר המין. את הנגעים שלי הסרתי לפני כשנה וחצי ומאז הם לא חזרו. בן זוגי לעומת זאת מאוד חושש מהסרת הנגעים בלייזר והטיפול שלו הסתכם עד כה בצריבות חוזרות ונשנות של חנקן נוזלי ללא הועיל, הנגעים עדיין קיימים. הבעיה העיקרית היא שמרגע שגילינו ששנינו נשאים (לאחר שהוא הדביק אותי בוודאות) אנחנו נמנעים לחלוטין מקיום יחסי מין תקופה ארוכה מחשש שמא נעורר את הנגיף בהנחה שזה מתישהו אמור כבר לחלוף. יחד עם זאת לי יש את התחושה שזה לא הולך לעבור בקרוב ואני כבר ממש מיואשת. השאלה היא (מאחר ויש תשובות שונות בנוגע לעניין הנ"ל) מה בעניין סוגיית קיום יחסי מין וקיומם של נגעים נראים לעין כאשר אנחנו בני זוג קבועים ? והשאלה השנייה היא האם אין מנוס ובסופו של דבר עליו לעשות לייזר ע"מ להיפטר מהנגעים באופן מוחלט. בתודה מראש
1. ניתן לקחחם יחס ין לא מוגנים כבני זוג. אתם עדיין חא יודעים איזה זן יש לכם. הכי טוב עבורכם זה להתחסן. טיפול בלייזר הוא קוסמטי בלבד. לא מרפא את המחלה
שלום יש לי מספר שאלות:1.אם אוננתי לגבר והוא פלט את הזרע על העיניים שלי וחלק קטן על החזה האם זה מדבק באיידס ?2.אם מישהו נישק אותי והיה לו דם טרי על השפתיים לא כמות גדולה זה מסוכן?3.ואם שתיתי מכוס של מישהו שיבר טיפול שיניים לכאורה לא יודעת איזה טיפול וחלילה עש דימום זה מדבק באיידס ?!צ
אוקיי תודה,לא משנה כמה דם היה לו בפה ??והזרע שנכנס לי לעין זה כמות של אוננות הדדית והאם מחיכוכים של איברים נדבקים???
היה לי מין פלולה כזאת בלמעלה של הפות ממש למעלה. והנחתי שזה שערה הפוכה וזה לא עבר לי כבר איזה שנה וחצי. ועכשיו אני מתחילה להרגיש עוד שתי בליטות ליד. פי הטבעת יכול להיות זה יבלות או משהו?
רציתי לדעת האם החדרת אצבעות לא נקיות לנרתיק ,הכוונה שהבן זוג לא שטף אותן עם סבון, יכולה לגרום למחלות מין או שהסיכוי היחידי זה זיהום כמו פטריה?
ד"ר שלום רב,מזה כ 10 חודשים אני סובל מחיידקי המיקופלסמה, זה החל במיקופלסמה הומיניס ביחד עם אוריאופלסמה,לאחר שגילו את הזנים הללו טופלתי בדוקסילין (200 mg)ליום למשך שבוע, לאחר הטיפול הופניתי לבדיקת תרבית ל-PCR בבדיקה נמצא כי הטיפול הועיל לשני הסוגים הללו אך הופיע -מיקופלסמה גניטליום, מאז קיבלתי סדרת טיפולים הכוללים- פעמיים שימוש בדוקסילין 200 mg למשך שבועיים,שלושה פעמים טיפול באזיתרומיצין 1 gr למשך יומיים,ציפרודקס 500 mg פעמיים ביום למשך שלושה חודשים, ובתוך כל זה לא הזכרתי שבתחילה הייתי סובל מצריבות בשתן,פריחה,ודלקות עיניים...(בוצעו כל הבדיקות האפשריות לגבי מחלות מין בנוסף לבדיקות שגרתיות) כיום אני עדיין סובל מדי פעם מצריבות בשתן, אני על סף ייאוש בכל הקשור לנושא ולדרכי טיפול בו.. אני אשמח ואודה לך מאוד אם תוכל לתת לי חוות דעת מפורטת, והאם יש תרופה כלשהי במינון מסויים שעשוייה להועיל במקרה כזה?!.. בתודה מראש, אלירן.
שלום ד"ר. אני בת 22 איבחנו אצלי כלמידיה ואאורופלזמה וקיבלתי טיפול 4 כדורים של אזניל (250 מ"ג) ודוקסילין 100, אך אני לא זוכרת מה הרופאה אמרה לי לגבי המינון של הדוקסילין והיא לא זמינה. על האריזה הרוקח רשם כדור אחד פעמיים ביום למשך 14 ימים, ובקופסא היו רק 14 כדורים לכן הפניתי את תשומת ליבו על כך שחסרים כדורים והוא אמר שככל הנראה הרופאה התכוונה שביום הראשון 2 כדורים ואחר כך כדור אחד סהכ 14 ימים. באינטרנט רשום שהטיפול הוא פעמיים ביום למשך שבוע. מה לעשות ד"ר? מה המינון המקובל? תודה רבה.
שלום רב, יש לי חשש שאורח שלי השתמש במברשת השינייים שלי. אני צחצחתי אחריו כ- רבע שעה לאחר שהוא השתמש. האם יש בכך סכנת הדבקות למשל HIV (לא שאני יודע שיש לו חלילה) בתודה יהודה
התחלתי לקחת גלולות בזמן השירות הצבאי והרופא נתן לי "אמילי" כמעט כמו לכולן ואני תוהה אם כדאי להחליף אותן בגלולות אחרות ואם זה משנה... קראתי גם מאמר שטוען שגלולות מאבדות מהאפקטיביות שלהן מעל משקל מסויים... זה נכון?
כבר תקופה מסויימת שאני מבחינה בהפרשות צהובות בהירות שנראות כמו ליחה, אין להן ריח אבל הן סמיכות מכל הפרשה נורמאלית... אני ממש אשמח לקבל איבחון על זה.
זה קרה לפני שחזרתי להיות פעילה מינית.
שלום רב פרופסור נכבד קיימתי יחסי מין לא מוגנים כאשר חדרתי אנאלית לגבר עד שגמרתי בתוכו. עלה בי חשש שנידבקתי במחלות כלשהן כולל אידס וביצעתי בדיקת קומבו לאחר 5 שבועות בדיוק והתוצאה שלילית. כמו כן ביצעתי היום, 6 וחצי שבועות לאחר המין הלא מוגן, בדיקת שתן שלגביה אין לי תוצאות STD PANEL PCR URINE . בדיקות נוספות ביצעתי לאחר 5 שבועות ולהלן מטה התשובות. האם אני יכול להיות רגוע ? האם יש בדיקות נוספות שחסרות לי שכדאי לעשות ? מתי אוכל לחזור ולקיים יחסי מין בטוחים ? האם בדיקת השתן שביצעתי היום מכסה את כל המחלות מין ? HBS Antigen Negative ANTI HBSNONIMMUNE 1.00 MIU/ML HCV ABS negative TPHA TREPONEMA PALL.ABS - negative
אם אתה מקיים יחסים הומוסקסואליים כדאי שתיבדק ל כלמידיה וזיבה בשתן להתחסן כנגד הפטיטיס B וקונדילומה HPV
שלום רב. בת 38 יש לי הפרשה שחוזרת ונשנית ואני לא מצליחה להיפטר. ללא גרד וכאב וללא ריח. כשהכל התחיל לקחתי ללא מירשם קלוטרי ואף אגיסטן (נרות) (ופעמיים לא סיימתי טיפול ואולי בגלל זה חזר) אחר כך פניתי לרופא נשים וקיבלתי נרות אגיסטן וחזקים יותר ולאחר מכן ככשוב חזר...2 פלוקנול בהפרש של 3 ימים. בשלב מסויים רופאת משפחה מצאה אורופלסמה ונתנה לי רוקסי לשבוע. משטח וגינאלי אצל רופא הראה תשובה שלילית אך עשיתי עצמאית רק מההפרשה למטה כשהופיעה(לא החדרתי עמוק) ויצא לי - cand.albicans פוזיטיב ו- gbs פוזיטיב ואז קיבלתי מרופא נשים 3 נרות גינו דקטרין ופלוקנול 4 ימים רצוף. במידה וגם זה לא יעזור... מה עושים ??? ההפרשה מפריעה לי מאוד ומתסכלת בכל מה שקשור לקיום יחסים וקשר...!
אני סובלת מזה 7 חודשים מסחרחורות דיזינס בעקבות חולשה במערכת ווסטיבולרית של אוזן שמאל, יש לי בנוסף כבר שנה שלמה דלקות בשתן חוזרות הרופא החליט לתת לי לאחר המון טיפולים של אנטיביוטיקות את האנטיביוטיקה זינט 500 מג טבליות. האם מכוון שהאנטיביוטיקה הזו נורא חזקה זה יפגע לי יותר במערכת הווסטיבולרית? אני פוחדת כי רשום סחרחורות ומקווה שזה לא יגביר אצלי את התחושה
יש לי נקודות קטנות על הפין ובחיבור שבין העטרה לפין הן נראות כמו יבלות קטנות. לא קיימתי יחסים מעולם. זה תסמין למשהו?
יש לי גירוד קל מזה כשבועיים בחלק שבין החיבור של הרגל למפשעה בצד ימין , אין לי פצעים אדומים הנראים לעין או אדמומיות כלשהי אבל אני מתאר לעצמי שאלו כנראה פצעים קטנים שלא רואים שגורמים לזה ...הגירוד לא כזה מפריעה לי בחיי היום יום .. תוקף אותי בערך פעם פעמיים ביום , זה תסמין של מחלת מין כלשהי ? שאלה נוספת , כאב ביצים זהו תסמין של אילו מחלות מין ? והאם רואים באולטראסאונד את מחלת המין ? יש לי כאב ביצים קל (ביצה ימנית במקרה שלי) שתוקף אותי כבר שלישית ב 3 חודשים האחרונים (כל פעם כאב קל של כיומיים). עברתי אולטראסאונד אשכים ומצאו לי וריקוצלה בדרגה קלה . כפי ששאלתי אילו מחלות מין יכולות להעיד על כאב ביצים והאם אמורים לזהות אותן באולטראסאונד אשכים ?
1. אם אולטרסאונד תקין אין לך מחלת מין. סביר להניח שיש לך פטרייה במפשעה שהיא לא מחלת מין. משחת אגיסטן תעזור
שלום רב. אני גבר בן 26 לאחר בדיקות נמצא כי לחברתי יש קלמידיה והרופאה המטפלת בה ביקשה שאלך להיבדק מכיוון שאנחנו מקיימים יחסים לא מוגנים. הרופאה שלי שלחה אותי לבדיקות דם ושתן ואמרה שאת התוצאות אקח לרופא מין ועור. אני קצת בלחץ לגביי העניין אני והחברה חצי שנה יחד והיא הייתה הראשונה שלי ואיתי זו הייתה הפעם הראשונה שלה בלי אמצעי הגנה. אשמח אם תשפוך לי קצת אור חיובי לגביי הנושא הרשת מוצפת במידע ואני מעדיף להימנע מהסקת מסקנות על סמך נתונים לא מקצועיים. תודה ויום טוב.
נשים יכולות לשאת כלמידיה בלי להרגיש כלל הרבה מאוד זמן. בדרך כלל זה ממגע מיני לא מוגן. טוב שאיחנתם את ה. גם היא וגם אתה צריכים טיפול
שלום רב.נאמר לי שוירוס ההרפס עובר דרך נוזלי הגוף,ויתכן שגם אם לא הייתי פעילה מינית תקופה ארוכה,נדבקתי כנראה מזמן, וזה היה רדום,,ועכשיו התפרץ.האם הגיוני שכך?כי אתה כתבת לי,שאם לא הייתי פעילה מינית יתכן וזה כתוצאה מהדבקה עצמית.איך בעצם דרך האצבע זה מדבק?בכל מקרה,טופלתי עכשיו במשך כמה ימים במינון של כדור אחד של אציקלו-וי 200,וביומיים האחרונים חלה החרפה.לא ברור לי למה,כשאני בטיפול.הרופא אמר לי לעלות מינון ל 3 כדורים ביום למשך יומיים אחכ לרדת במינון וככה עלפי שיקול דעתי להחליט אם להפסיק,להמשיך,לעלות או להוריד מינון. האם זה הגיוני שכך??בכל אופן זה מבלבל איך לפעול.דבר נוסף ,משחת העזרקאין שקיבלתי,עשתה לי צריבה מוגברת,הפסקתי לקחת אותה,אבל מרגישה צורך למרוח משהו על האיזור,שמרגיש ככ לא נינוח וכואב.מה ניתן למרוח?אולי משהו טבעי רק לשם ההקלה.במילא הבנתי שהמשחה לא מרפאה. המלצת לי לעשות בדיקות נוגדנים להרפס 2.מה זה אומר בדיוק הרפס 2?והאם רופא משפחה יכול לתת לי בדיקה שכזו? האם מדובר בבדיקת דם פשוטה? תודה רבה מראש.
1. ההתםרצות נמשכת שבוע ימיםץ הטיפול הוא \אציקלוויר 400 3 ליום. רופא משפחה יכול לתת לך הפנייה לבדיקת הדם.
שלום, נדבקתי בכלמידיה וזה התחיל אם כאבים במפרקים במספר מקומות, פניתי למיון וקיבלתי זריקה של רוצפין 1 גרם 4 קדורים של של אזלין חד פעמי וארקוקסיה, יום למחרת אחרי שפניתי לרופא משפחה הנתן לי גם דוקסלין ל10 ימים, התחלתי לקחת אבל אחרי בדקתי הבנתי שטיפול באזלין מספיק בהחלט, האם אני אכן צודק ואין צורך בהמשך טיפול בדוקסלין. מאוד מודה על העזרה. סטף.
עשיתי בדיקות דם ושתן, ובכלמידיה יצא חיובי.
רציתי לשאול - לפני כחודש וחצי אובחן אצלי מנדבושקס. טיפלתי. אבל גיליתי לפני יומיים שהם חזרו הפעם באזור הבטן. א. בעבר השתמשתי בפריודרם - האם לחזור ולהשתמש שוב באותו חומר ? ב. האם גילוח השיערות מחסל אותם ?
פרופ שלום רב , בעבר הייתי מקיים יחסי מין עם בחורות פעמיים שלוש בשבוע והפין היה בזיקפה של 100% בזמן האחרון קשה לי לעמיד אותו לא שולט בוא שאני מתבאס ואנימחוזר הביתה אני נוגע בוא ואז מתחיל לאונן .... זה כבר קורה לי כמה חודשים בהתחלה חשבתי שאני לא נמשך לבחורה למרות שהיא נראת טוב אבל לא רק היא גם הבחורות השניות האם יש תרופה למצב הזה או האם יש טיפול ? שהפין יחזור לעמוד כמו פעם !!!! אודה לעזרתך בנושא , נושא זה ממש חשוב אשמח לקבל תשובה במייל : [email protected] תודה , ב