פטרייה על עור הפנים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/07/2011 | 16:40 | מאת: שיילי

אני בתחילת הריון בשבוע 6. לפני כחודש וחצי יצאה לי פטרייה בפנים בסנטר מצד שמאל.רופאת המשפחה נתנה לי למרוח משחה- COMAGIS 15 GM (N?) CREAM CF במשך 5 ימים פעם ביום. בעלון המצורף למשחה כתוב שאין להשתמש במשחה בשלבים הראשונים להריון כי יש בזה סטרואידים. אני מבולבלת שאלתי היא האם אפשר להשתמש במשחה בכל זאת? והאם כל עוד אני לא מטפלת בפטרייה עלול להיגרם נזק לעובר?

לקריאה נוספת והעמקה
12/07/2011 | 13:45 | מאת: אוריין לניאדו

שלום משחה זו מכילה שני חומרים הראשון Bifonazole שהיא תרופה אנטיפטרייתית שאין מידע לגבי השימוש בה בזמן הריון ,בעלת ספיגה קטנה מאוד, ולא הראתה נזק לעובר. והתרופה השנייה fluocinonide שהיא סטירואטד יש מחקרים שבוצעו בחיות שהראו נזק לעובר אך אין מחקרים בנשים לכן שימוש בתרופה נשקל רק כשהתועלת עולה על הנזק. מומלץ לשוב לרופא לשקול טיפול חלופי בברכה

13/07/2011 | 15:46 | מאת: שיילי

תודה על תשובתך. קיבלתי בבית מרקחת קרם אגיסטן לטיפול בפטרייה שיצאה לי על עור הפנים. פעמיים ביום במשך שבוע ימים האם משחה זו מותרת בהריון שבוע שישי ?והאם המינון אפשרי? תודה על תשובתך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי