סלקוקס
דיון מתוך פורום ייעוץ תרופתי
האם סלקוקס יכולה להחליף תרופות ממשפחת האטופן? במקרה שלי מדובר בטריגר פינגר והרופא המליץ לי על תרופה אנטי דלקתית כמו אטופן או כל וולטרן אחר אשר מזיקים לי למערכת העיקול (סובלת מאולקוס) למרות שנטלתי בעבר בשילוב עם לוסק.
אפרת שלום, סלקוקס מכילה את החומר הפעיל סלוקוסיב השייך למשפחת תרופות אליה שייכת אתופן אם כי מדובר בתרופה שאמורה לגרום פחות נזק לרירית הקיבה היות והיא יותר סלקטיבית למתווכים הדלקתים ופחות מונעת את היווצרות החומר שמופרש ואמור להגן על הקיבה. כדי שאוכל לענות על החלק השני של שאלתך אני זקוק לדעת האם את סובלת עכשיו מאולוקס (האם בתריסריון או בקיבה) או שמדובר בבעייה שנפתרה או בכיב פעיל עכשיו לתשובה יש חשיבות באופן הטיפול שייבחר... בברכה, איל
אני סובלת מכיב בתריסריון, אמנם לא סובלת כאבים ברוב הזמן, בעבר טופלתי 8 שבועות ב"לוסק" ולמדתי מה לאכול על מנת שלא יכאב לי. לפני כחודש נטלתי "בטרן" ביחד עם "גסטרו" כטיפול נגד כאבי גב ובכל זאת הרגשתי גירוי וכאב בינוני.