פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20609 הודעות
16901 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

02/02/2012 | 17:57 | מאת: lulu

הומלץ לי לאכול יוגורט קפיר אך מאחר ואני רגישה ללקטוז הבנתי שניתן לגדל את הקפיר בנוזלים אחרים. הבעיה העיקרית שאין שלא הצלחתי למצוא כאלו בישראל.היכן ניתן למצוא זרעי קפיר בישראל? מודה על העזרה

05/02/2012 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

לולו שלום להלן אתר בו מעבירים אחד לשני את זרעי הקפיר http://pitriya.blogspot.com/ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אשמח אם תוכלי לומר לי מאיפה במידה והשגת, או כל פתרון אחר שהצלחת למצוא. תודה, אולה

01/02/2012 | 21:37 | מאת: רן

לפני כ 4 חודשים שיניתי את התפריט כך שהיום התפריט מתבסס בעיקר על קטניות וירקות, מעט דגנים, ביצים ומדי פעם בשר/ עוף את היום אני פותח בשיק שמורכב מעלי תרד ובננה בבדיקות דם ערכי הברזל 224 (תקין בין 60-160) האם השינוי בתזונה יכול לגרום לתוצאה הגבוהה? מה לשנות בתזונה כדי להוריד את רמות הברזל?

02/02/2012 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום לא נתת את כל האינפורמציה. מה לגבי ההמוגלובין שלך, הפריטין שלך האם אתה מעשן ? האם אתה לוקח תוספים כדי לענות לך פשוט חסרה אינפורמציה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 16:37 | מאת: דניאל קנופוב

מאיפה אנשים טבעונים מקבלים מספיק חלבונים, ברזל, ויטמין B12?

02/02/2012 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום אנשים טבעונים מקבלים ברזל חלבונים בשילוב הנכון בין קטניות ,דגנים מלאים, אגוזים ,זרעים, וירקות לגבי B12 עלולים להיווצר חסרים כי מקורו רק מהחי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 14:44 | מאת: עמי

שלום, האם מותר לתת תוסף אומגה3/שמן-דגים לתינוק בן 4 חודשים שניזון רק מפורמולה? אם כן, באיזה מינון? ולאילו חברות יש מוצרים כאלו? תודה

02/02/2012 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

עמי שלום חשוב לתת אומגה 3 לתינוק שניזון מפורמולה .למשל לחברת סופהרב יש פורמולה לתינוקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/02/2012 | 12:54 | מאת: אימא_של_טולי

שם יש אומגה3 וגם אומגה 6

31/01/2012 | 22:49 | מאת: לי

שלום רב, ידוע שתפוח עץ זה דבר בריא. שאלתי- האם זה משנה איזה סוג? על מה אתן ממליצות? בתודה, לי

02/02/2012 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום כל התפוחים מומלצים עדיף לאכל את התפוחים בעונתם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2012 | 19:27 | מאת: שירלי

שלום רב. רציתי לדעת: האם הנטורופתיה/תזונה טבעית מטפלת גם במחלת הסכיזופרניה וכיצד? בתודה מראש, שירלי.

02/02/2012 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום אכן כן התזונה הטבעית תומכת בטיפול בסכיזופרניה בתזונה, בתוספי תזונה, וצמחי מרפא המלצתי החמה לך לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית טבעית שתעזור לך בנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2012 | 18:59 | מאת: עדנה

שלום רב, קראתי על ערכם התזונתי הרב של מיצים ירוקים והתעוררו אצלי מס' שאלות: 1. מהם הצירוף הבריא האופטימלי ביותר להכנת מיץ ירוק? 2. מתי מומלץ לשתות את המיץ הירוק , האם על קיבה ריקה או במהלך היום ביו הארוחות? 3. כמה כוסות מיץ ירוק מומלץ לשתות? 4. האם מיץ ירוק עלול להזיק בצורה כלשהי? תודה מראש

01/02/2012 | 13:45 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום ישנם הרבה מאוד צרופיים כמו למשל סלרי, פטרוזליה או רק נבט חיטה או אפילו עלים אחרים. 2. מומלץ לשתות מיץ ירוק על קיבה ריקה. 3. ניתן לשתות פעמים ביום. 4. מיץ ירוק אורגני יעשה רק טוב . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 16:52 | מאת: עדנה

טובה , תודה רבה ! איך מכינים מיץ ירוק מעשב חיטה? האם מוסיפים מים? במה זה מועיל מבחינת הערך התזונתי? שוב תודה מראש

31/01/2012 | 15:16 | מאת: ורד

שלום רב, בגיל הנעורים התפתחה אצלי הפרעת אכילה. היום אני בת 34, אמא לשני ילדים וההפרעה נשלטת. אך כידוע הפרעה זו אף פעם לא נעלמת ותופסת חלק ניכר בתהליך החשיבה בכל הקשור לאכילה ומראה. עם השנים ניסיתי לנתב את הבעיה לכיוון הבריאותי, בתקווה שאכילה בריאה לא תגרום לי להשמין. אני צמחונית, אינני אוכלת כמעט בכלל, מאפים, לחמים מקמח לבן, או בכלל (לאחרונה התחלתי לאכול יותר לחם מחיטה מלאה) וכן כמעט אינני אוכלת דברי מתיקה כגון שוקולדים. עיקר התפריט שלי מורכב מירקות, גבינות ודגנים. כאמור לאחרונה השתנה במעט התפריט שלי והתחלתי ("להפריז") ולאכול דברים שלא הייתי רגילה לאכול: בבקרים אני אוכלת דגנים מלאים-ברנפלקס (מחיטה מלאה ושבולת שועל) ביחד עם מעדן חלב בטעם תות (גביע רגיל) חשוב לי להדגיש כי אני אוכלת כמות גדולה של דגנים- קערה גדולה מלאה בצהריים לעיתים אני אוכלת אטריות ביצים, אך לא תמיד. בערב כמעט באופן קבוע- פעמיים בשבוע- פיצה מחיטה מלאה וגבינה צהובה 9% . ולעיתים פעם נוספת ספגטי מחיטה מלאה עם רוטב עגבניות בין לבין אני אוכלת פתית ופריכיות למיניהם. יש לציין שעד כהן שקלתי 51 והגובה שלי הוא 1.68 ברצוני לדעת האם בשל המזונות החדשים שאני אוכלת, יש סיכוי שאשמין בתק' הקרובה?

01/02/2012 | 09:01 | מאת: עדי מילר

ורד שלום ציינת "כידוע הפרעה זו אף פעם לא נעלמת" כמטפלת בהפרעות אכילה אני חייבת לציין שאיני מסכימה עם הנחה זו ! טיפול תזונתי ורגשי במקביל, אצל מומחים בתחום- וזאת לצורך מיגור הסימפטומים (גיוון האוכל, הגעה למשקל תקין, עיסוק במשקל, גוף ומראה וכד') ועבודה על התשתית הרגשית הנמצאת תחת אותם סימפטומים (חשיפתה ועיבודה) עוזרת לטפל בבעיה ואף למגרה בכול גיל ובכול שלב. על כן, אני ממליצה לך בחום למצוא את הכוחות וכמובן את הזמן כדי להתחיל בתהליך שכזה... לגבי התפריט, אני מניחה שלא קל לחיות ולהחזיק מעמד לאורך זמן לצד החוקים הנוקשים שגזרת על עצמך סביב האוכל ולכן אני שמחה לשמוע שלאחרונה התחלת לגוון ולהוסיף מזונות חדשים שעד כה נמנעת מהם. באופן כללי כאשר הצריכה התזונתית עולה המשקל עולה בהתאם, זאת במידה שההוצאה האנרגטית לא משתנה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

31/01/2012 | 14:03 | מאת: דפנה

שלום רב, מה באלכוהול טוב נגד אלצהיימר. האם זה האלכוהול, האם זה הענבים בצורתם זו, האם זה שניהם ביחד. האם יש שתיה/מזון ללא אלכוהול, שווה ערך ביעולות שלו לשתית אלכוהול. תודה, דפנה

01/02/2012 | 13:42 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום אלכוהול ממש לא טוב לחולי אלצהיימר . הוא מדכא ופוגע בנוירונים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2012 | 21:43 | מאת: שירה

שלום. לארוחת הבוקר אני נוהגת לאכול 2 כפיות זרעי שומשום + כפית צימוק ים שחורים + כפית שמן שומשום אורגני. בנוסף אני אוכלת דיסת שיבולת שועל [או פתיתי כוסמין אם יש] +2 כפות צ'יה+2 כפות פשתן [אני לא טוחנת את הפשתן אלא לועסת לאט וטוב] + כפית סירופ מייפל טהור.לאחר הארוחה אני לוקחת קפסולה של אומגה 3 [טריו גארד] וכך גם לאחר ארוחת הערב. אני מבקשת לדעת האם זה -יותר מידי מבחינת עומס לגוף של אומגה 3 . האם זה יכול להזיק. אני בעיקר אוהבת את הארוחה ומרגישה טוב עם זה. אודה לתשובתכם. שירה

31/01/2012 | 12:35 | מאת: אביטל זלצר

שירה שלום הדעות לגבי מינון יתר של אומגה 3 תלוקות. תמיד עדיף לקבלה מהמזון אלא אם ישנה בעיה קלינית המצריכה כמות גדולה יותר וכאן נכנסים התוספים. את הצ'יה את אוכלת ללא טחינה ולכן אינך מקבלת את מלא ערכיה התזונתיים. הארוחה שציינת כאן הינה בריאה, מזינה ועשירה ברכיבים נפלאים. ישנם עוד מקורות נפלאים במזון בהם נמצאת אומגה 3. דגים כמו סלמון, פורל, סרדין והרינג ,אגוזי מלך, הנה טבלה המציינת כמות אומגה 3 ממקור צמחיכף שמן פשתן – 8 גרם כף שמן קנולה – 1.6 גרם כף שמן סויה – 0.9 גרם כף זרעי פשתן טחונים – 1.9 גרם רבע כוס אגוזי מלך – 2.6 גרם כוס פולי סויה מבושלים – 1 גרם הכמות המומלצת ליום היא 4-5 גרם. עוד דבר חשוב הוא להפחית צריכת מזונות עשירים באומגה 6 מאחר והם "מתחרים" עם אומגה 3 על אתרי הספיגה בגוף. בתיאבון ובהצלחה אביטל

30/01/2012 | 18:11 | מאת: ערן

האם שמעת על משקה בשם מונבי שמיוצר בברזיל ולמי המשקה נועד?(חולים בריאים?)

31/01/2012 | 12:20 | מאת: אביטל זלצר

ערן שלום משקה המונבי ממה שקראתי בין דפי האינטרנט הינו משקה בבעלות חברה אמריקאית שנוסדה ב2005 , הוא מופץ בשיטת השיווק הרשתי ומושתת על צמח ה"אסאי". על סגולות הצמח תוכל לקרוא כאן http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%99 אנני יודעת מה מכילה הפורמולה ולכן לא יכולה לומר יותר ממה שכתוב כאן. בברכה ובהצלחה אביטל

27/01/2012 | 14:14 | מאת: אירית

שלום ברצוני לשאול מה עדיף ומה מכיל יותר אומגה 3 .. גרעיני ציה או גרעיני פישתן? ואם אני יתחיל לצרוך את גרעיני הציה או הפשתן, האם אני צריכה לוותר על השמן דגים? ועוד שאלה? אני כבר מבולבלת לגבי כל הפירסומים שהשמן דגים מכיל כספית ואסור לקחת , אבא שלי צורך את הכמוסות אומגה 3 של סולגר . מה דעתכם על כל הפירסום והאזארות האם להפסיק?

28/01/2012 | 03:56 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום גם גרעיני ציה וגם זרעי פשתן מכילים אומגה 3 בצורת חומצה לינולנית ההופכת חלקית בגוף לאומגה 3 מסוג EPA.לכן כדאי להמשיך לקיחת אומגה 3 מדגים שבה כבר החומצה קיימת. אל תהיי מבולבלת לגבי הפרסומים רובם הם תרכגילי שיווק על מנת להגביר את השיווק של מוצרי אומגה 3 מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2012 | 13:00 | מאת: צוות סולגאר

אירית שלום, אומגה 3 מכילה חומצות שומן החיונית לגוף למגוון שימושים ובעיקרם: o שמירה על בריאות הלב וכלי הדם. o הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים. o טיפול במצבי דלקת ומניעת התהוותם. o טיפול בדיכאון, בשינויים במצב הרוח ובחרדה. o הקלה בתסמונת קדם-וסתית וכאבי מחזור. o שמירה על בריאות העור ומניעת בעיות עור. o טיפול בהפרעות קשב והיפראקטיביות. אומגה 3 קיים בשתי מקורות עיקריים: מן החי (שמן דגים) ומן הצומח (שמן צ'יה , פשתה ) באופן טבעי מקור מן החי מספק חומצת שומן רב-בלתי- רוויה אשר הגוף מקבל ומכיר בצורה הטבעית EPA I DHA כאומגה 3 . וכאשר אנו צורכים חומצת שומן חיונית מן הצומח הגוף צריך להמיר את חמוצת השומן הצמחית ולהפוך לצורת EPA I DHA על מנת להגיע לצורה שהגוף מכיר ויספוג בצורה טובה. שמן ציה ושמן פשתה מכיל כמעט כמות זהה של אומגה 3 . שמן פשתה מכיל מינון של 50 מ"ג יותר. אני ממליצה לשלב את השימוש ולצרוך שמן דגים יחד עם פשתה/ צ'יה. על מנת לקבל את הערכים הטובים של שתי בהמקורות. לגבי האזהרות על כספית ומתכות כבדות הנמצאות בשמן דגים. אנו בסולגאר מאז ומתמיד חושבים על הצרכנים שלנו ודואגים בראש ובראשונה לבריאותם! 1. בחברת סולגאר מתבצעות בדיקות קפדניות בבחירת מוצרי הגלם מאזורים שרמת הזיהום בהם נמוכה מאוד על מנת להבטיח את איכות המוצר ( כמו חופי צ'ילה אקוודור) 2. בהפקת מוצרים אלה אנו משתמשים בדגים קטנים כגון אנשובי וסרדינים; הודות למשך חייהם הקצר, דגים אלה אינם צוברים מזהמים מסוכנים. 3. בנוסף מתבצעות בדיקות אנליטיות רבות על מנת להבטיח מוצר מוגמר השומר על ניקיון וטוהר, פוטנטיות, מינונים מדויקים וכן הלאה. 4. אחרי כל זה מוצרי שמן הדגים של חברת סולגאר עומדים תחת סטנדרטים של איכות בלתי מתפשרת. לכל אצווה מתלווה אישור אנליטי תחת בקרת CRN (Council for Responsible Nutrition) למוצרי שמן דגים שכוללים זיהומים סביבתיים כמו תרכובות PCBs, דיאוקסין ומתכות כבדות. ולכן אתם יכולים להרגיש סמוכים ובטוחים ביעילות והבטיחות של תוספי שמן דגים ולצורך אותם ללא חשש ולהנות מאכיותיו הרבות של אומגה 3. בברכת בריאות שלמה גיל יצחק נטורופתית מחלקת הדרכה סולגאר-סופהרב טלפון :1800-350-333

26/01/2012 | 16:44 | מאת: חגית

עדי שלום ושוב תודתי על תשובתך הקודמת. רציתי לדעת כיוון שאין לי ניסיון בקניית בשר: קניתי בשר שטחנו לי במקום בסופר של רשת מוכרת (מיסטר-זול). מדובר בכתף מבשר מיושן שהאיש שטחן אמר לי שזה במקור מארגנטינה. בכוונה ביקשתי כתף כי הבנתי שזה נתח עם פחות שומן. העניין הוא שלפני כמה זמן שמעתי שאדם שקנה בישראל בשר מארגנטינה חטף את מחלת הפרה המשוגעת. האם זה מקובל לקנות להכנת קציצות בשר כתף מיושן מארגנטינה או זה משהו חריג שדורש בירור? ושוב אני מדגישה - נקנה ברשת מוכרת. תודה רבה.

01/02/2012 | 08:51 | מאת: עדי מילר

שלום חגית במידה והבשר נקנה כפי שציינת ברשת מוכרת איני חושבת שיש מקום לדאגה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/01/2012 | 13:23 | מאת: הילית

כלאמר קוסקוס זה חיטה?? או?

26/01/2012 | 08:39 | מאת: עדי מילר

כפי שציינתי קוסקוס עשוי מסולת אשר נוצרת מטחינת גרעין החיטה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/01/2012 | 13:18 | מאת: יפית

שלום רב, כשאני רואה את הרכיבים של מיני לחמים ללא גלוטן אני לא יודעת מה עדיף, ללא גלוטן שהחומרים הם לא מהבריאים, כגון קמח סויה, ועמילנים ועוד תוספות כדי לשפר את הטעם. האם לא יותר בריא קמח מלא ללא תוספות מיותרות. תודה, יפית

26/01/2012 | 08:14 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום. כל הכבוד לך על קריאת השורות הקטנות,זוהי אכן צרכנות נבונה ובריאה יותר. לחם מחיטה מלאה הוא נפלא אם אינך רגישה לגלוטן. יש גם לחם שאור (מחמצת) שהוא בריא גם כן. לחמים איכותיים ללא חומרי טעם, צבע וריח, ניתן לרכוש במאפיות מובחרות. לבריאות ובהצלחה, אביטל

25/01/2012 | 11:10 | מאת: רותם

רציתי קצת פרטים לגבי הטבליות חומץ תפוחים. האם הוא גורם להרזיה ואם כן כיצד?

26/01/2012 | 08:28 | מאת: אביטל זלצר

רותם שלום הדעות על חומץ תפוחים והרזייה שנויות במחלוקת. מה שאני יכולה לספר לך על בוודאות חומץ תפוחים הוא מיץ תפוחים מותסס, מכיל סידן אשלגן וברזל, מזרז את קצב פירוק השומנים בגוף, עוזר במצבי אלרגיה מרקע עיכולי, גזים ועצירות, חיוני ובריא לעור. מאזן את חומציות של מע' העיכול . יש לשתות כף של חומץ תפוחים טבעי בכוס או חצי כוס מים על בטן ריקה בבוקר. אין צורך ליטול טבליות בברכה אביטל

25/01/2012 | 08:49 | מאת: גלי

האם יכול לגרום לנפיחות וגזים?.

25/01/2012 | 11:58 | מאת: עדי מילר

שלום גלי בעקרון שוקולד לא מכיל מרכיבים שידועים כגורמים לגזים ונפיחות אבל כמובן שזה אינדיבידואלי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

24/01/2012 | 15:14 | מאת: יפית

שלום רב, לפעמים יוצא לי לאפות דג סלומון בתנור ולאכול אותו יומיים אחרי האפיה, כמובן כשהוא שמור במקרר. האם הוא מאבד מערכו התזונתי. תודה, יפית

24/01/2012 | 19:33 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום. מאחר והדג כבר מבושל,הוא אינו ממשיך לאבד מערכיו התזונתיים. רק שימי לב שלא מתקלקל. בברכה אביטל

24/01/2012 | 13:29 | מאת: ינקלה

שתי שאלות לי האם עגבניות שרי מכילות את הערכים התזונתיים של עגבניות רגילות? האם לאכול עגבניות שרי בצבעים שונים, זה מענה לצורך לאכול ירקות בצבעים שונים? המון תודות

24/01/2012 | 19:36 | מאת: אביטל זלצר

ינקל'ה שלום לעגבניות שרי אדומות ערכים תזונתיים כמו בעגבניה. מאחר ועגבניות השרי הצבעוניות הינן פרי פיתוח של הנדסה גנטית,אנני בטוחה שיש בהן ערכים תזונתיים לפי צבעים ולדעתי הן יותר קרובות לאכילת העגבניה האדומה. בברכה ובתיאבון אביטל

24/01/2012 | 13:17 | מאת: נירה

האם בטונה מקופסה יש אומגה 3? ומה עם זרעי צייה? האם צריך לטחון את הצייה? מודה מאד נירה

25/01/2012 | 08:50 | מאת: אביטל זלצר

נירה שלום כמות אומגה 3 בטונה משומרת הינה זניחה ביותר (אם בכלל) זרעי הצ'יה מהווים מקור נפלא לאומגה 3. כדי לקבל בערך כפית אומגה 3 מזרעי הצ'יה יש לאכול כ-3 כפות זרעי צ'יה טחונים ליום. כמות כזו מספקת 12 גר' סיבים תזונתיים ו-4 גר' חלבון, בערך. חשוב ביותר לטחון סמוך למועד האכילה מאחר ומתחמצנים. אני ממליצה לטחון במכונה לטחינת תבלינים. לבריאות אביטל

25/01/2012 | 14:46 | מאת: נירה

תודה מקרב לב על התשובה

24/01/2012 | 10:34 | מאת: לי

בישלתי תבשיל כרוב עם קימל ולאחר מכן גיליתי שתאריך שימוש אחרון על הקימל עבר מזמן. ביותר משנתיים!!! האם אפשר לאכול את התבשיל? שמעתי שישנם תבלינים שהופכים להיות רעילים עם הזמן. מה עם קימל? האם זה בטוח לאכול הפעם? (השאריות כבר בפח...) תודה מראש..

25/01/2012 | 08:45 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום לא מומלץ לאכול מוצרים שפג תוקפם. הכיני חדש ותהני מבלי לחשוש אם מזיק או לא בברכה, אביטל

23/01/2012 | 10:40 | מאת: שרית

היי רציתי לדעת אם אני אוכלת תפוז שלם ולא שותה זה יכול לפגוע בשיניים?

24/01/2012 | 08:52 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכלי לבריאות, אין שום סיבה לפגיעה בשיניים. בברכה, אביטל

23/01/2012 | 00:50 | מאת: מיה

שלום קראתי שפולי קקאו ואבקת קקאו עוזרים להעלאת הסרוטונין והייתי שמחה לרכוש אם זה באמת אחד היתרונות שלהם. 1. האם כדאי את הקלויים או הלא קלויים? 2.מה המינון המומלץ? 3. האם ללא קלויים יש טעם של שוקולד? תודה רבה

23/01/2012 | 08:08 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום ניתן לקנות פולי קקאו נאים, כלומר Raw, שעוברים תהליך תסיסה טבעית במשך יומיים, בעלי תקן אורגני מה- USDA. אכן הקקאו הוא המזון העשיר ביותר בחומרים נוגדי-ח�מצון. כשקולים את הקקאו, קרוב לוודאי שמרבית ערכיו התזונתיים נפגעים. הקקאו הנא עשיר בברזל, סידן ומגנזיום, נחשב כ"Super food" ומסב תחושת אושר עילאי, הודות לכימיקלים שהוא מכיל. מרבית האנשים אינם רגילים לטעמו של הקקאו הנא, כיוון שהם מרים מאוד, אך ריסוקם במכתש ועלי ו/או במעבד מזון וערבובם עם מרכיבים נוספים יכול להפיק מעדנים. "מומלץ שלא לבשלם או לאפותם כדי לשמור על ערכיהם התזונתיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 08:21 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום ובכן, הקקאו עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום (שמאזן את רמות הסוכר ומצבי רוח). מעניק המון אנרגיה, מעולה ללב ולמוח, מאזן הורמונאלית, גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר וקקאו מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין (כימיקל האהבה). עדיף לצרוך פולי קקאו לא קלויים שלא עברו חימום או עיבוד. עד כמות של כף ביממה. טעמם של פולי הקקאו הוא מריר. בברכה והצלחה אביטל

23/01/2012 | 20:48 | מאת: מיה

אני מתארת לעצמי שאם טעמם יהיה מר אני לא אוכל לאכול אותם. פחות חשוב לי הויטמינים כמו ההשפעה על מצב רוחי (לפני הוסת) לכן האם בכל זאת אפשר קלויים או אבקת קקאו אורגנית למטרה זו? תודה רבה.

31/12/2012 | 10:46 | מאת: יהונתן

שלום רב. גם אני מעוניין להוזיף פולי קקאו נאים לתזונה היומית שלי, אבל הבנתי שכ-50% מהם הוא שומן. זאת אומרת שפולי הקקאו מאוד משמינים. נאם הכמות המומלצת של כפית ליום לוקחת זאת בחשבון? אני מתאמן כמעט מדי יום 4 אימוני כוח ו2 אימונים חצי-אירוביים (אומנות לחימה). לשמור על אחוז שומן בגוף חשוב לי. האם יש לך עצות לשמירה על אחוז שומן נמוך בגוף תוך כדי צריכה יומיומית של פולי הקקאו? תודה רבה רבה!:-) יהונתן

30/06/2013 | 13:03 | מאת: סיון

טובה ואביטל שלום, האם זה נכון שאכילה של פולי הקקאו מסיעת בהרזיה ע"י דיכוי התאבון וכמיהה למתוקים? במקרה שכן, האם ישנה המלצה כיצד ומתי לצרוך הפולים, כמו למשל- אכילת חופן בבוקר על קיבה ריקה. והאם יש להימנע ממזונות מסוימים בקירבה (כמו חלב, קפה וכו')? בברכה ותודה מראש, סיון

22/01/2012 | 17:07 | מאת: שרית

שמתי פלפל על זה עם קוטג זה בסדר קוטג עם זה? נשאר לי קצת ירוק על הלבן של זה חתכתי חצי מזה עטפתי בשקית נצמדת ושמתי בקופסת פלסטיק זה בסדר? אגב למה מבשלים את זה בדרך כלל? תודה...

23/01/2012 | 08:02 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום קולרבי ניתן לאכל חיי. ניתן לאכל מבושל ניתן לאכל עם כל דבר כולל קוטד בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 10:43 | מאת: שרית

22/01/2012 | 16:29 | מאת: שרית

היי לא הצלחתי לקלף את זה כמו שצריך אז איך שהוא חתכתי את זה ותאמת היה לזה טעם מזעזע של אדמה ... ז"א מה שהיה מבפנים אני לא צריכה לשטוף כי זה לא קשור לקליפה לא יודעת מה לעשות ...

23/01/2012 | 08:00 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום לא מבינה את שאלתך. סלק הוא בריא מאוד חשוב מאוד כמנקה כבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 10:42 | מאת: שרית

ניסיתי לחתוך את הסלק איכשהוא והטעם שלו היה נורא ואיום וקצת היה קשה לאכול את זה (אבל לא כמו גזר) אולי הייתי צריכה להוסיף לזה משהו?

22/01/2012 | 14:01 | מאת: חגית

שלום רב, בת 44 מבנה גוף רזה. עד כה נהגתי לאכול בשבוע רק שתי ארוחות של בשר/עוף ודגים בסופי שבוע. כשבמהלך השבוע אני אוכלת כשתי ביצים וקופסת טונה וכמובן ירקות טחינה וגבינות. בחודש האחרון בשל אילוצים טכניים אני אפילו את הבשר והדגים בסוף השבוע לא אוכלת. כך יצא לי שרק לפני שבוע אכלתי כ6 קציצות בשר טחון (בגודל פינג-פונג) וכשבוע לפני כן כנ"ל. כל יתר התפריט השבועי לא השתנה (ביצים, טונה וירקות). ברצוני לגעת: 1. האם עלי לפנות בדחיפות לקבלת תוסף B12 או שאם עד סוף השבוע הקרוב שוב אוכל בשר ודגים אין צורך. 2. באופן כללי אם כמעט שאיני אוכלת בשר ודגים (בשל אילוצים טכניים בלבד) יש איזה תחליפים צמחיים שאפשר להמליץ או אפילו דגים מסויימים. תודה רבה.

22/01/2012 | 17:28 | מאת: עדי מילר

שלום חגית ויטמין B12 נמצא במאכלים שמקורם מן החי: בשר , מוצרי חלב, ביצים ודגים. כמו כן, מאכלים שונים לעיתים מועשרים בוויטמין B12, כגון: דגני בוקר, חטיפי אנרגיה, לחם, מוצרי סויה וטופו ועוד. חוסר של ויטמין B12 מתפתח בדרך-כלל במשך שנים,לאור העובדה שהכבד מסוגל לאחסן אספקה של ויטמין B12 לתקופה של מספר שנים, לכן הימנעות מבשר במשך חודש אינה צריכה להוביל לחוסר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

23/01/2012 | 18:16 | מאת: חגית

22/01/2012 | 12:20 | מאת: הילית

האם קוסקוס זה מזון טוב? מה יש בו ?? פחממה? או ?. תודה

22/01/2012 | 19:58 | מאת: עדי מילר

שלום הילית קוסקוס עשוי מגרגרי סולת העוברים התפחה ע"י מים באמצעות אידוי. מומלץ לצרוך קוסקוס מלא העשוי מסולת מחיטה מלאה המכיל כמות מרשימה של סיבים תזונתיים , ויטמינים מקבוצת B ועוד ויטמינים ומינרלים אחרים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/01/2012 | 18:12 | מאת: ערן

שלום רב, אני כבר ''מוכר'' בפורום זה בנושא אומגה 3 ואני מצטער אם אני חוזר על עצמי קצת אבל אני מקווה שאני לא מפריע אני בן 27 שוקל 70 קילו ואני רוצה לדעת מה המינון של אומגה 3 לאדם בגילי בשביל שיפור מצב הרוח. אני כרגע על 600 מג' אבל מרגיש שקשה לי לישון וגם עצבנות (שכנראה נובעת מחוסר שינה) העניין הוא שאני לא יודע כמה לקחת כי מוכרים את זה או ב300 מג' לכמוסה או ל600 מג' ואני לא יודע כמה אני צריך לקחת והאם מה שאני מרגיש הוא תיקני? והאם זה יעבור? קראתי איפה שהוא שאדם מבוגר צריך 500 מג' וילד 300 מג'. האם זה נכון? האם 300 מג' יכול להספיק לי.

22/01/2012 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

עירן שלום כיוון שאתה בדיכאון אתה צריך כמות גדולה יותר של אומגה 3 .בסביבות 1000 מ"ג ביום .בנוסף הייתי ממליצה לך מאוד לעשות בדיקות דם לויטמיני B כמו B12 חומצה פולית. שחסר בהם גורם למצב רוח רע .וכן ויטמין D שחסר שלו משפיע מאוד על המצב רוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2012 | 10:36 | מאת: רונית

לפי זכרוני, מקליפת התפוז מייצרים אתר רפואי , ועוד מוצרים רפואיים

22/01/2012 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום בקליפת התפוז יש חומר הנקרא פקטין שהוא חשוב ביותר כנגד סרטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2012 | 22:04 | מאת: מיה

שלום אני אוכלת בעיקר ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. רוב תזונתי במשך השבוע היא טבעית. שאלתי היא האם זה נורא לאכול עוגה שנאפית עם אבקת אפיה אחת לשבוע? החומרים בעוגה הם: קמח שיפון, שיבולת שועל, פירות, אגוזים וטחינה מלאה. כלומר החומר היחיד הלא טבעי הוא אבקת אפיה בכמות של שקית אחת לשבוע ששאר השבוע אני לא אוכלת כימיקלים. תודה רבה

20/01/2012 | 04:51 | מאת: טובה בר-שאן

איה שלום הרכיבים של העודה מצוינים תאכלי לתיאבון גם אם יש קצת אבקת אפיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2012 | 11:58 | מאת: שרית

היי ניסיתי לחתוך גזר קצת לחתיכות גדולות וזה ממש קשה לאכול את זה ... אם מגרדים את זה זה לא מאבד מהוטמינים?

20/01/2012 | 04:49 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום רסקי את הגזר ותוסיפי שמן זיית הספיגה של הויטמינים (בתא קרוטן )תהיה הטובה ביותר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 17:08 | מאת: גליה

מאיזה גיל מותר לתת נבט חיטה? ואם זה נשמר במקרר, תאריך התפוגה (10.10.2011) תקף? תודה :)

20/01/2012 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

גליה שלום ממליצה לתת נבט חיטה לאחר גיל שנה נשמר מצויין במקרר . תאריך תפוגה הוא אותו תאריך שרשום על השקית אם תאריך התפוגה הוא כמו שרשמת אז יש לזרוק את נבט החיטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 15:24 | מאת: יוני

שלום לכולם. לאחרונה הפסקתי, לפחות באופן זמני, לאכול בשר בקר ועוף. אני מנסה להשלים את צריכת החלבון שלי בעזרת טופו. לאחרונה שמעתי שגם צריכה מוגברת של טופו היא לא בריאה ויכולה לגרום לבעיות. רציתי לשאול מהי הכמות הסבירה של טופו, או תחליפי בשר אחרים, שניתן לצרוך ביום? יוני

20/01/2012 | 04:45 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום טופו הוא מאוד מאוד בריא אנו רואים בארצות שזו התזונה שלהם ששכיחות מחלות כמו סרטןנמוכות מאוד. אתה יכול לאכל כל יום בין מנה לשתי מנות טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 08:19 | מאת: שרית

היי אני יודעת שזה לא לכאן אבל אני לא יודעת איפה אפשר לשאול את זה איך אני חותכת סלק עם הקליפה? וגם קולורבי אני לא יודעת מה אפשר לאכול מזה זה עם "מקלות" שמתי את הסלק וקולורבי במקרר (לא במקפיא) אם אני רוצה לחתוך חצי מזה אפשר להחזיר למקרר?

18/01/2012 | 10:02 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. יש המקלפים סלק וקולורבי ויש שלא. אם את יכולה לאכול עם קליפה, את מרוויחה יותר סיבים תזונתיים. לגבי אופן החיתוך, כל צורה אפשרית:לגרד בסלט, לחתוך לקוביות, רצועות, או פלחים. זה ממש לא משנה. בתיאבון אביטל

19/01/2012 | 11:59 | מאת: שרית

את כל החלקים שלו?

האם זה מסוכן לקחת ויטמין E על בסיס קבוע ללא אישור מרופא?

18/01/2012 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום איני יודעת ממה אתה סובל ולמה אתה לוקח את הויטמין ?אבל אני לא ממליצה לקחת ויטמין E על בסיס קבוע .לוקחים את הויטמין כאשר יש צורך באמת ואת השאר משלימים בתזונה . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

17/01/2012 | 13:36 | מאת: אלי

איך נוטלים אותו יומית באופן אוטימלי (פשוט והכי זול) כדי להנות מסגולותיו? בבקשה : לא הפניה למאמרים....

17/01/2012 | 19:02 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום. מומלץ ביותר להוסיפו למזון כתבלין, יש לערבב אותו עם מעט שמן זית ופלפל שחור כל מנת "להפעיל" את תכונותיו.נפלא ברמה יום יומית. כטיפול ממוקד וספציפי,ניתן כמובן ליטול גם כתוסף תזונה, יש המון מוצרי מדף היום בחנויות, כמובן שכתוסף המינון הטיפולי הוא גבוה בעשרות אם לא במאות אחוזים מהצריכה כתבלין. בברכה, אביטל

16/01/2012 | 15:30 | מאת: אסנת

שלום, אני בת 30. סובלת מבעיות במטבוליזם. לאחרונה ירדתי הרבה במשקל (17 קילו) ומאז תחילת הדיאטה איני מצליחה להפעיל את הקיבה ללא כדורים משלשלים. ניסיתי ביופייבר וכל מיני סיבים אחרים. לאחרונה, כנראה משום שהגוף התרגל למשלשלים, אני צריכה מינון גבוה יותר של משלשלים. מה ניתן לעשות בנושא? תודה

22/01/2012 | 20:16 | מאת: עדי מילר

שלום אוסנת ראשית חשוב לי לציין ששימוש במשלשלים לאורך זמן עשוי לגרום לשלשול דמי, חוסר איזון באלקטרוליטים והתייבשות. וכמובן שלאחר שימוש ממושך יכול להיווצר מצב שבו אי אפשר לצאת באופן טבעי, תהיה עצירות ממושכת, כאבי בטן עזים, בחילה ואפילו הקאות. על כן אני ממליצה להתחיל בתהליך גמילה המלווה בתזונה עשירה בסיבים תזונתיים, נוזלים וכמובן ע"י תפריט מאוזן שמכיל את כול אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים). עצירות במהלך תהליך הרזיה מאותת לנו פעמים רבות שהגוף לא מקבל מספיק אוכל ולכן הוא מאט קצב עבודתו. ממליצה לך להיעזר בדיאטנית קלינית.... בהצלחה עדי מילר דיאטנית קלינית

16/01/2012 | 10:32 | מאת: גלית

שלום האם אבקת חרובים גורמת לשילשול? אני נוהגת לשתות עם חלב אורז איזה מזון ידוע שעוצר מלבד אורז לבן ובננות תודה לתשובה גלית

16/01/2012 | 11:18 | מאת: אביטל זלצר

גלית שלום ההפך הוא הנכון, אבקת חרובים היא בעלת אפקט חזק לעצירת שילשול. הנה כמה עצות: בזמן שלשול מומלץ להרבות בשתיית מים במשך היום, ניתן להחזיר לגוף את המינרלים על ידי אכילת מרק ירקות, גזר מבושל. מומלץ לאכול מזון יבש וקל לעיכול כמו צנימים וקרקרים. תה קינמון. לקינמון יש השפעה אנטי בקטריאלית עוצמתית מאוד והוא מסייע מאוד לעצירת השלשול. שתיית חליטות מקמומיל, נענע, פרחי שומר, כוסברה, רימון, צבר מצוי וקורנית גם כן אפקטיביות ויעילות במיוחד לעצירת שלשולים והרגעת מערכת העיכול.. אכילת בננות, רסק תפוחים, סברס. שתיית מיץ רימונים או שימוש בקליפת הרימון יעילה ביותר בזמן שלשולים. לרימון יש השפעה מיטיבה על מערכת העיכול, בזכות רמות הפקטין הגבוהות שבו הוא מסייע לעצור שלשולים. בברכה ובהצלחה אביטל

15/01/2012 | 12:24 | מאת: משה

האם בלחם ללא גלוטן יש שמרים??

16/01/2012 | 07:40 | מאת: עדי מילר

שלום משה אין קשר בין גלוטן לשמרים ולכן אין הכרח שבלחם ללא גלוטן גם לא יהיה שמרים. אין לי מידע לגבי לחם מסוג זה אך בהחלט יכול להיות שקיים לחם כזה בשווקים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/01/2012 | 12:23 | מאת: משה

האם בלחם ללא גלוטן יש שמרים?

15/01/2012 | 16:47 | מאת: אביטל זלצר

משה שלום אין קשר בין גלוטן לשמרים. הגלוטן נמצא בגרעין החיטה ואת השמרים מוסיפים ללחם לצורך התפחה. בברכה אביטל

14/01/2012 | 09:04 | מאת: שרית

היי אני מדברת על שעה 7 או 8 בבוקר? שמעתי פעם שדברים חומציים לא טובים בבוקר ובערב?

14/01/2012 | 09:14 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום נפלא אם זה עושה לך טוב בצל הואבעל תכונות תרפויטיות נפלאות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2012 | 17:49 | מאת: גיא

אני אישית לא מטגן-אבל אחותי מתעקשת להמשיך לטגן למרות הסברי.אז שאלתי היא איזה סוג שמן גורם לפחות נזקים במקרה זה:קנולה או זית או אחר,האם עדיף דווקא מזוכך לטיגון או לא?

14/01/2012 | 09:13 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום אכן אתה צודק הטיגון שורף את השמן וגורם לנזקים רבים מאוד לגוף. ניתן במקום טיגון לאדות למשל לשים קודם את הבצל למשל על המחבת וכאשר הוא מגיר נוזלים להוסיף את השמן ולכסות .הטעם נשאר אותו טעם אך ההבדל הוא משמעותי. ממש קשה לי להמליץ על שמן לטיגון,אך אם אין ברירה עדיף להשתמש בשמן זית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2012 | 12:56 | מאת: גיא

על זה לא קיבלתי תשובה עדיין!. (יודע שבסלט עדיף כבישה קרה)

12/01/2012 | 19:41 | מאת: אנדראה

שלום ,אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן הארוחות העיקריות שלי כוללות פחמימות(אורז,פסטה,לחם הכל מחיטה מלאה ) חלבון(לרוב מוצרי טבעול במקום הבשר ,בשר או ביצים ) וירקות כמובן. אני מתעניינת זמן רב בצמחונות אבל יש כל כך הרבה גישות ודעות מנגודות שאני מפחדת שלא אקבל מספיק ויטמימינים ו/או אעלה במשקל. הבנתי שבחלבון מן הצומח אין את כל מה שצריך ולכן אני מוכנה להתפשר על דגים ,האם יש בדגים כל מה שצריך כמו בבשר וכמה פעמים בשבוע מומלץ לשלב אותם. מה לגבי חלב? האם ניתן להחליף אותם בתחליפי סויה ,חלב ,יוגורטים שלא מיוצרים מחלב פרה ? ושאלה אחרונה קטניות מההוה תחליף למנת הפחמימות אבל גם של החלבון?זאת אומרת אם אני לא אוכלת בשר ובמקומם קטניות אז לוותר על הפחמימות? תודה רבה

13/01/2012 | 05:05 | מאת: טובה בר-שאן

אנדריאה שלום 1. קטנית _דגן נותנת חלבון מלא . למשל מגדרה (אורז עם עדשים) המחליף מנת בשר. 2. לפי מה שאת מתארת אין לך כמעט חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 .הנמצאים בדגים ,באגוזי מלך בזרעי פשתן שאותם איני רואה בתפריט שלך. דגים הם מאוד מאוד חשובים להכנסת חומצות שומן הכרחיות אילה שהגוף לא יכול בלעדיהן 3. נפלא להחליף דברי חלב בסויה. היום יודעים שמוצרי חלב לא בריאים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

13/01/2012 | 13:43 | מאת: אנדראה

בהחלט עזרת לי ,אם כף אין בעיה לשלב קטניות עם פחמימות (אורז,פסטה וכו) אני בהחלט אשלב חומצות שומן בתפריט ואעבור למוצרי סויה במקום מוצרי חלב תודה על העזרה

17/01/2012 | 15:27 | מאת: הברמן ציפי

הי אדריאנה, חשוב לציין שמוצרי סויה הם טובים אך לא אלה המעובדים. כלומר בהחלט עדיף לאכול קטניות על פני מוצרים מעובדים כמו טבעול. חשוב מאוד הגיוון של הדגנים - שיבולת שועל, כוסמין, דוחן וכו' כמו כן הגיוון של הקטניות - אזוקי, שעועית שחורה, אדומה וכו'. אין ספק שצמחונות היא בריאה אך היא דורשת, כפי ששמת לב, תשומת לב גדולה יותר כדי לא להגיע לחוסרים. ציפי הברמן מטפלת ברפואה סינית מטפלת בתזונה מקרוביוטית.

12/01/2012 | 18:46 | מאת: שרית

וגם האם אפשר לאכול את זה בבוקר? עם מה מומלץ לאכול סלק? אשמח לתגובה

13/01/2012 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום סלק מצויין גם חיי וגם מבושל .ניתן לגרד אותו בסלט חיי זה מאוד טעים. ניתן לאכל גם סלק עם גזר. ניתן להכין גם מיץ גזר עם סלק שהוא מאוד בריא ומנקה כבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2012 | 18:31 | מאת: שרית

היי סליחה על הבורות אבל איפה שמים קולורבי וסלרי בפריזה או רגיל? קולורבי אפשר לשים בסלט של הבוקר בלי לבשל את זה? איך אני יודעת איך לחתוך את זה? תודה על כל העזרה

13/01/2012 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום קולרבי וסלרי מאחסנים במקרר. רת הקולרבי ניתן לאכל כך בחיתוך לפרוסות וניתן לחתוך אותו לחתיכות או לרסק במגרדת בסלט. נסי ותראי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2012 | 09:03 | מאת: שרית

12/01/2012 | 15:20 | מאת: מזל

שלום רב, האם שילוב של חומוס עם פריכיות אורז מלא גם יוליד חלבון מלא מן הצומח? האם חשובה כמות החומס או הדגן בכדי להרכיב את החלבון הזה?

13/01/2012 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

מזל שלום אכן שילוב של דגן וקטנית נותן חלבון מלא המכיל את כל חומצות אמינו ההכרחיות . אדם ממוצע צריך 0.8 חלבון על קג' גוף . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/01/2012 | 23:17 | מאת: אלי

שלום, בני בן ה 8 מאד אוהב קורנפלקס בבוקר. שאלתי היא האם לתת לו חלב רגיל, דל או חלב סויה או אולי חלב אורז? קראתי מאמרים שונים באינטרנט ויש דעות לכאן ולכאן. אלי

12/01/2012 | 08:51 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אנו יודעים היום את ההשפעות הרעות של חלב הגורם למחלות רבות למשל מוצאים את הקשר בין חלב לסוכרת סוג אחד בילדים אין ספק שעדיף חלב סויה, שקדים, אורז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2012 | 16:42 | מאת: המלקה המדעית - מועצת החלב

טובה שלום. הדיעה שאת מציגה כאן כנגד החלב היא דעתך האישית. היא אינה מייצגת את דעת משרד הבריאות, האיגוד הישראלי לרפואת ילדים (שמצורף נייר העמדה שלו)וארגוני הבריאות ברחבי העולם - כולם מעודדים מאוד צריכת חלב ומוצריו, ובמיוחד עבור ילדים ונוער, הזקוקים לו לצורך בניית הגוף וחיזוק העצמות. http://bit.ly/vLprJo

13/01/2012 | 08:24 | מאת: מירי

הבעיה היא לא חלב פרה או חלב סויה. הבעיה היא "דגני הבוקר" (איזה שם מטעה!!) העשירים בסוכר, מלח וויטמינים סינטטיים. קורנפלקס זה לא מזון שראוי לתת לילדים! לתירס יש ערך גליקמי גבוה, הגורם לתחושת רעב, השמנה וסוכרת! בחלק מה"דגנים" והחטיפים יש גם קפאין ושומנים מוקשים (מרגרינה) כתבה מקיפה בנושא דגני הבוקר מופיעה בקישור הבא: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3005751,00.html שם תוכל לבחור מוצר פחות מזיק. כתבה מאוזנת ואובייקטיבית בנושא החלב תמצא בקישור הבא: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81

11/01/2012 | 19:04 | מאת: דני

האם לפי התזונה הטבעית צמחונות עדיפה באופן כללי על שילוב גם מוצרים מן החי בתזונה, או שיש גישות שונות לנושא.

12/01/2012 | 08:49 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום אין ספק שיש גישות רבות בנושא אולם צימחונות עדיפה בכך שבמוצרים מהחי כמו בשר גבינות ישנם חומרים רבים הגורמים לדלקת מחקרים מראים שאנשים שעברו לצמחונות חולים פחות במחלות לב וכלי דם וכן מחלות דלקתיות . המלצתי היא להיות צמחוני יש צמחוניים המשלבים דגים בתזונתם וזה מאוד בריא בגלל חשיבות של חומצת שומן אומגה 3 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/01/2012 | 17:04 | מאת: חנה

שלום, יש לי בעיה ממש רצינית: אני כבר בערך חצי שנה כבר אוכלת 90% רק קורנפלקסים עם חלב( כריות, צ'יריוס, קוקומן, עוגי, קורנפלקס וכדו'). אני לא יכולה להיגמל ! זה ממש קשה לי , מה אתם מציעים לי לעשות ??? כמו כן, מאחר לי המחזור כבר בחודשיים וגם כשאני מקבלת אז זה אולי ליומיים...האם יש קש בין התזונה שאני צורכת למחזור?? והאם התזונה יכולה להשפיע לרעה על הבאת ילדים??/עקרות ??? אנא עזרו לי להיגמל מאכילת קורנפלקסים !!!

11/01/2012 | 22:04 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום כפי שאת מתארת את המצב, הייתי ממליצה לך להעזר בבעל מקצוע על מנת לקבל הדרכה, ליווי ותמיכה ויפה שעה אחת קודם... אם 90% מתזונתך הוא אכן קורנפלקס, אזי את צורכת כמויות אדירות של סוכר ופחממות מהסוג הפחות מומלץ, גורם שיכול להשפיע לרעה על הרבה מערכות בגוף, לרבות ההורמונאלית ובכלל. בברכה ובהצלחה אביטל

11/01/2012 | 14:55 | מאת: מיי

האם זה בסדר לאכול קוואקר לא מבושל בתוך יוגורט?

11/01/2012 | 21:57 | מאת: אביטל זלצר

מיי שלום בהחלט כן. בברכה, אביטל