פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אהרון דרעי - נטורפת מוסמך, הרבליסט קליני. לימודים במכללת רידמן בינהם, צמחי מרפא, אירידיולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה בסיסי וכן קורסים מגוונים בנושאי...
שלום לכם הייתי מעוניין לדעת האם כוסמת מכילה גלוטן? כמוכן האם לחולי צליאק מותר לאכול אותה? תודה מראש על העזרה. dudi
שלום דודי כוסמת אינה דגן, היא צמח ממשפחת הברכיים. ככל הידוע לי היא אינה מכילה גלוטן. כדאי שתברר גם אצל אגודת חולי הצליאק בישראל, בודאי יש בידיהם את המידע המעודכן ביותר בנושא. בהצלחה.
האם חילבה ועלי זית טובים לחולי סוכרת?
שלום פנינה במחקרים מסויימים על בעלי חיים ניכר שיפור במצב הסוכר בדם בעקבות אכילת חילבה ועלי זית. בבני אדם עם סוכרת אין הוכחה חד משמעית לשיפור משמעותי במצב בעקבות אכילת מוצרים אלה. ככל הידוע נכון להיום אין נזק בלנסות אותם, שווה לנסות, אולי זה יעזור קצת. הגורמים שעוזרים באופן הטוב ביותר לאיזון של סוכרת הם תזונה מתאימה, ופעילות גופנית. בהצלחה.
אני כותבת כאן את התפריט שלי,ואשמח אם תגידו לי מה דעתכם... בוקר-קפה+יוגורט 0% של יופלה. עשר-לחמניה דלת קלוריות,לחם שיפון,עם גבינה צהובה\טונה\גבינה לבנה וכ'ו+ירקות. צהריים-שניצל תירס+סלט(ולפעמים כולל מנת פחמימות). ערב-חביתה+סלט. אני עושה ספורט(ספינינג)3 פעמים בשבוע. האם תוך כדי שילוב פעילות הגופנית והאכילה הנכונה,אוכל להרזות? אם כן,כמה בחודש?
דליה, התפריט שלך דל מידי וחסר בו בשר!!! חביתה כל יום ממש לא בריא. את צריכה ללכת לאיש מקצוע שילמד אותך לבנות לעצמך תפריט. עדי
שלום דליה התפריט שלך על פניו נראה דל קלוריות, אך יש צורך לעשות ניתוח יותר מדוייק שלו, לברר מהן כמויות השמן והשומן שנכללים בסלטים, במטוגנים למיניהם וכד', מה קורה עם שתיה וחטיפים בין הארוחות , עד כמה את באמת מחזיקה את התפריט הזה באופן יומיומי ועוד. כדאי שתפני לדיאטנית כדי לברר את הנקודות הללו. בהצלחה.
אני לא מומחית אבל את אוכלת בסדר גמור. אם את רוצה לעשות דיאטה, אז באל תאכלי בערב.
אני קמה בבוקר ומיד נפתח לי התיאבון- בא לי משהו מתוק וטעים אז אני אוכלת יוגורט עם פירות ודגנים (מנה יפה מאוד). הבעיה היא שכבר שעה אח"כ אני שוב רעבה, ואוכלת שוב... וחוצמזה- כל הקונסטרוקציה זו מאוד משמינה!! אני מנסה להרזות ולא יכולה לוותר על ארוחת בוקר זו. מה עצתכם?
קארין, בהחלט אל תוותרי על ארוחת הבוקר הזו, אם את אכן לא יכולה בלי זה. הרבה פעמים אנחנו מבלבלים בין רעב וצמא ולכן אם את רעבה, דבר ראשון תשתי מיים. אם לא עוזר, תאכלי ירקות. עדי
שלום קארין עצתי לך היא לעשות מאמץ בכל זאת ולוותר על ארוחת הבוקר הזו. אכילת כמות גדולה של סוכרים פשוטים (בדגנים, ביוגורט ובפירות) על הבוקר גורמת לעליה חדה ברמת הגלוקוז בדם, ובעקבות זאת גם לצניחת סוכר כשעה שעתיים אחר כך, מה שמתבטא ברעב עז. על מנת למנוע את התופעה אני ממליצה לך לעבור לאכול ארוחת בוקר לא מתוקה, למשל חביתה עם פרוסת לחם ומלפפון או עגבניה, או טוסט משתי פרוסות לחם מלא עם פרוסת גבינה צהובה ועגבניה. סביר להניח שארוחה כזו תשביע אותך לזמן ארוך יותר. בתיאבון.
למה הכוונה בסוכר פשוט? האם הכוונה לאינדקס גליקמי גבוה? האם ליוגורט יש אינדקס גליקמי גבוה?
תמיד ידעתי שחלב לא טוב לבריאות עד שנתקלתי בכתבה המצורפת (בעברית) שממנה עולים דברים אחרים. זה נשמע הגיוני, אבל האם מנהלי הפורום או כל מישהו אחר יכול להביע את דעתו על כך? http://www.tevalife.com/article.asp?id=1092
אורית, חלב הוא המקור לחלבון וסידן. אנחנו קניבלים ולכן קשה לנו יותר לקבל את הרכיבים האלה מן הצומח. לגבי החלבון בתפריט המערבי ממש לא בעיה לקבל אותו כי מקבלים אותו מבשר, ביצים דגים, קטניות וכו'. חלבון בגוף מורכב מ22- חומצות אמינו, כאשר הגוף עצמו מייצר 13 ולכן את ה9- האחרות הוא חייב לקבל מבחוץ. לגבי הסידן, פה הבעיה: אמנם האדם הקדמון צרך 1690 מ"ג ליום, כאשר ההמלצה היום אומרת עד 1500 מ"ג, אבל האדם הקדמון עשה דברים שהאדם המודרני לא בדיוק עושה. את יכולה לקבל סידן מ: סרדינים (אוכלים את העצם) טחינה, ירקות ירוקים, קטניות (סויה). את בכל מקרה חייבת לקבל תוספי סידן אם אינך צורכת מוצרי חלב. נכון שיש לאנשים אי סבילות ללקטוז, אבל!!! הדרך מכאן ועד סרטן וכאלה מאוד מאוד ארוכה!!!! עדי
עדי, אני אמנם לא מבינה בדברים האלה, אבל נדמה לי שהתשובה שלך ממש לא מתאימה לשאלה.
שלום אורית ה"ידיעה " שחלב אינו טוב לבריאות מגיעה מתחום הרפואה האלטרנטיבית. ברפואה המערבית מעולם לא סברו כך. מחקרים רציניים מגלים שאחוזי האלרגיות והרגישויות לחלב אצל ילדים מגיעים ל 8 אחוזים עד גיל שנתיים, ויורדים ל2 אחוזים בלבד לאחר גיל שנתיים. על זה כל הרעש. מוצרי חלב ראויים בהחלט להיות חלק מהתפריט אצל כל מי שלא מצאו אצלו באופן מוכח וברור אלרגיה או רגישות לחלב. כיום מקובל שכל ילד עם נזלת או עם דלקת אזניים מקבל הוראה ממרפאים אלטרנטיביים להפסיק לצרוך מוצרי חלב, אך לחלוטין לא ברור מחקרית שבאמת יש קשר בין הדברים. בהצלחה.
אורית שלום, רק כדי לאזן את התמונה, אני מציע לך לקרוא את ספרו של ד"ר אריה אבני - רופא פנימי ומרפא אלטרנטיבי. הוא מצטט שפע של מחקרים ומסביר בצורה הגיונית ופשוטה על נזקי החלב. הדברים לא מקובלים על הדיאטניות הקליניות הקונבנציונליות ועל היצרנים של מוצרי החלב לכן חשוב שתקראי ותחליטי בעצמך. מוצרי החלב מזיקים מהסיבות הבאות: יש בהם שאריות תרופות, הורמונים וחומרי הדברה שנתנו לפרות דרך העור ובמזון.  אלרגיות (נשימה, עור, עיכול) - החלב מוביל ברשימת מוצרי המזון האלרגנים  יש בחלב שומן רווי וכולסטרול - קשר ישיר לתמותה ממחלות לב  רבים סובלים אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז)  החלב גורם לחוסר ברזל עקב דימומים במערכת העיכול בעיקר אצל תינוקות - לכן גם משרד הבריאות לא ממליץ לתת חלב פרה לתינוקות מתחת לגיל שנה! החלב גורם לסוכרת נעורים - ההסבר בספרו של ד"ר אבני במחקרים נמצא שהחלב גורם ל סרטן השחלות, אוסטיאופורוזיס (בגלל עודף זרחן) , קטרקט  כאבי בטן אצל תינוקות (קוליק) סימוכין: www.nomilk.com האתר הזה מכיל עשרות מאמרים ומחקרים בנושא. כדאי שכל אחד יבדוק! בנוסף, בגבינה צהובה בטעם הולנדי של אחת היצרניות הגדולות יש חומר כימי E252. אני מציע לקרוא בספרו של דר' סדובסקי על הסיכונים הבריאותיים של תוסף זה. בהצלחה צביקה קורן
ברצוני לשמוע פרטים על דיטת חרמון, האם יש נזקים לדיאטה זו, וכיצד ניתן "למצוא אותה"?
לילה, הדיאטה הזו היא מאוד מאוד לא בריאה. עדי
מה את יכולה להגיד לי על "שומרי משקל", האם כדי להצטרף? האם זה שווה את הכסף?(60 ש"ח לפגישה). מה דעתך?והאם זה בריא???
איך אפשר להפסיק לחשוב ולעסוק תמיד סביב האוכל??? אפילו שאני בדיאטה, התכנון והתעסקות באוכל היא מוגזמת. שלא נדבר על זה שאני בהתקפי אכילה, אז כל היום זה בראש שלי. ברגע שאני אלמד להתעסק פחות באוכל, אולי אני אצליח לרזות. אם מישהו מכיר נוסחה או דרך שתוביל אותי להצלחה, מוזמן לכתוב.
היי, תמצאי לך תחביבים ואולי זה יעזור. עדי
שלום סימה אם את מתעסקת וחושבת כל הזמן בנושא של המזון והדיאטה, כפי הנראה את רעבה. ואם את רעבה, אז כפי הנראה הדיאטה שאת עושה חמורה מידי עבורך, גורמת לך להתקפי זלילה, רגשי אשמה, דיאטה חריפה, התקפי זלילה וחוזר חלילה. כדאי שתדעי: זהו מתכון בטוח להשמנה. אם את באמת רוצה לרזות את צריכה להפסיק לעשות דיאטה ולחזור קודם כל לאכילה "נורמלית" בלי דיאטה. כדאי שתפני גם לייעוץ מקצועי, לבניית דיאטה שתתאים לך באמת. עוד דבר שכדאי לך לשנות הוא הציפיות הלא-ריאליות לירידה במשקל. ירידה טובה וארוכה במשקל מושגת רק כשאת לא באמת רעבה, ויכולה לשמור על תפריט מאוזן לאורך זמן. בשיטה הזו יורדים לאט, אך לפחות יורדים, וגם שומרים על ההישג. בהצלחה.
מאחורי ולמען האמת גם בחיי בהווה אני מקדישה את רוב זמני לנושא התזונה, הכושר וכמובן לדיאטות... ניסיתי כבר אין ספור דיאטות, שבסופו של דבר הובילו אותי למסקנה שרק אורח חיים תקין, בריא ולא קיצוני (לשני הכיוונים) יעזור לי לשמור על המשקל. אך כעת ברצוני לרדת עוד כ 6 ק"ג, בכדי להיות שלמה עם עצמי. נתון זה, (6 ק"ג) ראלי , לאחר בדיקת אחוזי שומן בגוף בחדר כושר. גובהי 172 ס"מ ומשקלי כעת הינו: 69. לאחרונה הגיע לידיי הספר אודות דיאטה לפי סוגי דם. הייתי רוצה לדעת את דעת המומחים לדיאטה זו. (סוג הדם שלי הינו: ab), אני צימחונית כבר 18 שנה (כולל אי אכילת דגים). האם ישנן "קבלות" לדיאטה הנ"ל? ! מחכה לתגובות.
עמית, לדיאטה הזו אין שום ביסוס מדעי והיא עלולה לגרום לך להמון המון חסרים תזונתיים. עדי (מניסיון(
שלום עמית על פי נתוני הגובה והמשקל שלך את נמצאת כיום כבר במשקל תקין, לתשומת לבך. לגבי הדיאטה על פי סוג דם, את מוזמנת לקרוא את דעתי ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד. בהצלחה.
האם חומצת לימון (חומר שנמצא בהמון מזונות בסיסיים) מזיקה לבריאות? האם זיהו חומר סינטטי? והאם כדאי להמעיט באכילתו?
שלום לילי חומצת לימון נמצאת בלימון באופן טבעי. גם אם היא מיוצרת באופן תעשייתי עדיין היא אותו סוג של חומר, כך שזה לא ממש משנה אם היא טבעית או סינטטית. מדובר בחומר לא מזיק שתורם טעם חמוץ למוצרי מזון. בדרך כלל הכמות המוספת היא קטנה. חומצת לימון אינה נחשבת בכל מקרה לחומר מזיק. בתיאבון.
שלום נירה, ברצוני לדעת מהו ההבדל בין לחם מלא רגיל ללחם מלא דל קלוריות? האם מוסיפים ללחם הקל חומרים מלאכותיים כדי להופכו לכזה?
יונה, קודם כל הלחם הדל קלוריות בדרך כלל גם עשיר בסיבים. דבר שני, הפרוסות שלו יותר דקות. עדי
שלם יונה כדי להפוך לחם רגיל ללחם קל מוסיפים לו חומר טבעי ביותר: אויר. מנפחים אותו באויר כך שכל פרוסה היא קלה יותר מאשר בלחם רגיל. כך כמות הקלוריות בפרוסת לחם קל היא פחותה מאשר בלחם רגיל. בתיאבון.
כדי שיהיה לי אנרגיה ושאני יריגש טוב או לא יודעת מה מה כדי לי? מיטל בת 16 וקצת. לבית ספר.
היי, את יכולה לשים גבינה, פסטרמה, וכו'. עדיף למרוח מוצרי מזון מזינים ולא שוקולד למריחה למשל. את יכולה גם לקחת ירקות ופירות לבית ספר. עדי
שלום מיטל בלחמניה את יכולה לשים כל אחד מהמזונות הבאים: פסטרמה, טונה, חומוס, אבוקדו, טחינה, גבינות מסוגים שונים, חמאת בוטנים, ביצה קשה או חביתה, סרדינים. לכל אלה כדאי להוסיף ירקות בתוך הכריך, כמו פרוסות עגבניה או מלפפון, עלה חסה, נבטים, מלפפון חמוץ וכד'. בתיאבון.
שלום לך נירה רציתי לשאול אם אני אוכלת ארוחות לא מסודרות ומשמינה מיום ליום .וזה גורם לי לעצירות האם אפשרי להשתמש בחוקנים מדי יום. כלומר מה שאני אוכלת אני אשתמש אחרי האוכל בחוקן אז אם אני אשתמש בחוקנים במשך זמן ארוך האם אוכל לרדת במשקל? כמובן עם דיאטה מדי פעם?השאלה אם מה שאוכלים יורד בפעולת מעיים האם זה יגרום לירידה במשקל?תודה
אסתר, כעקרון כן צריך לאכול ארוחות מסודרות, לשתות המון מיים, להוסיף המון ירקות לארוחה (לא מטוגנים) ולעסוק סדיר בספורט. חוקנים על בסיס קבוע (אני לא מדברת על מצב של לפני ניתוח למשל) לא רק שלא יפתרו לך את הבעיה, אלא עלולים להחמיר אותה ו/או למסך בעייה אחרת שקיימת (כלומר, אם יש בעיה אחרת שגורמת לעצירות, החוקנים עלולים להסתיר אותה). הכי טוב זה ללמוד לחיות אורח חיים בריא. עדי (מניסיון חיים!(
שלום אסתר המזון שאת אוכלת נספג בחלק העליון של המעי, ששום חוקן לא מגיע אליו. זה אומר שלא משנה כמה חוקנים תעשי, אם תאכלי יותר מידי תשמיני בלי קשר לחוקן. בעיקרון חוקנים אינם פתרון להרזיה, ואינם פתרון לעצירות. הם מפריעים לתנועתיות של המעי, יוצרים התרגלות של המעיים לעזרה מבחוץ, יכולים לגרום לגירוי של רירית המעי, דלקות וזיהומים. בהחלט לא מומלץ. בהצלחה.
בעקבות בעיית פוריות שיש לי , אובחן אצלי אינסולין גבוה - 35 כאשר הטווח הוא בין 5 - 25. אני בת 27. יש לציין שבעקבות הטיפולים עליתי במשקל בערך 20 קילו במשך 3.5 שנים כאשר אני נלחמת בהם יום יום. הבנתי שעקב אינסולין גבוה קשה לרדת במשקל. יש לך הצעות מה כדאי לי לאכול עקב בעיה זו? אני משתדלת להקפיד על צירופים של פחממות וחלבונים לחוד אך הבנתי שלבעיית אינסולין כדאי לשלב,מה דעתך? הגלוקוז שלי תקין - 90. האם הנתונים האלה מצביעים על סכרת? כדרך אגב הרופא לפריון נתן לי לקחת גלוקופג' בזמן הטיפול , מה תפקיד הגלוקופג' והאם הוא יסייע לי לרדת במשקל?
שלום שיר המצב שאת נמצאת בו נקרא היפראינסולינמיה: רמת אינסולין גבוהה בדם. זהו מצב שעם השנים בדרך כלל מוביל לסוכרת, במיוחד אם יש עוד השמנה. מחקרים לאחרונה מראים קשר בין הפחתה בכמות האינסולין בדם (ע"י לקיחת תרופות כמו גלוקופאז', או על ידי ירידה במשקל), לבין הצלחה גוברת בטיפולי פריון. על פי מחקרים אלה בהחלט כדאי לך בשלב זה לקחת את התרופה, וגם לנסות לרדת במשקל ככל האפשר. הדיאטה צריכה להתאים לך ולמצבך, ובדרך כלל מומלץ על דיאטה שמכילה ארוחות קטנות לעתים קרובות, ושיכילו גם פחמימות וגם חלבון, אך בכמויות קטנות. כדאי שתפני לדיאטנית דרך קופת החולים שלך, או באופן פרטי, להרכבת תפריט שיתאים לך, ויעזור לך להפחית משקל. בהצלחה.
שלוםלך נירה... אני חייבת עזרה...יש לי אירוע משפחתי בעוד כחודש בדיוק... והייתירוצה שתייעצי לי איזה דיאטת כאסח אוכל לעשות כדי להרזות בסביבות ה8 עד 10 ק"ג בחודש הקרוב... אשמח לקבל תשובה ממך... תודה!!!!!!!!!
שלום מירי מצטערת, אנילא נותנת דיאטות כסאח. בהצלחה.
האם יש משהו שמכיר את מוצרי הרברלייף שמבטיחים הורדה של 3 עד 5 ק"ג לחודש ואחרי כחמישה חודשים המשקל מתיצב .זה בתנאי ששומרים על הרגלי תזונה נכונים לפי הנחיית החברה? דרך אגב מחיר הערכה שמסייעת להורדה במשקל הוא כ-4000 ש"ח
משה, שום מוצר לא יעשה את העבודה במקומך ולדעתי חבל על הכסף. עדי (מניסיון)
למשה שלום, יכולה להציע לך תכשיר ממתן תאבון ותחושת רעב, על בסיס שמנים אתריים עשוי מצמחי מדבר יהודה. טבעי לחלוטין וללא תופעות לוואי. איתו אוכלים פחות. לא מדובר על 5 ק"ג בשבוע, אך ירידה מתונה ובטוחה יותר שגם אפשר לשמור עליה. אוכל להעביר לך עוד פרטים במייל. וכמובן לא במחיר אסטרונומי כזה. בהצלחה! דליה 055-914983
כל המוצרים עורבה פרח.מתוך ניסיון אני אומרת שזה אך ורק שינוי בתזונה והרגלי אכילה נכונים ולא אבקות ולא הבטחות סרק כי הרי כל הנושא זה עינין של שינוי ושינוי נעשה אך ורק בעזרת מספר תחומים:אכילה נכונה הליכה רגלית ושינוי שנשה בקבוצות תמיכה או על ידי שיחות
שלום, אני בת 28 ומטופלת בקלקסן עקב קרישת יתר בזמן ההריון שאלתי היא: מאילו סוגי מזון עלי להימנע, היות והם מכילים ויטמין K המעודד קרישה, וזאת על מנת להקל על ההריון. תודה מראש, אתי
שלום אתי כדאי שתבררי שוב עם הרופא שלך את הנושא. ככל הידוע לי כשלוקחים תרופות נוגדות קרישה אין צורך להמנע ממזונות שמכילים את ויטמין K. מה שחשוב הוא לא לשנות באופן פתאומי את כמות המזונות הללו בתפריט, כלומר לא לאכול פתאום המון חסה אם את לא אוכלת אותה בדרך כלל. אם את אוכלת בדרך כלל המון חסה, ההמלצה היא גם לא להפסיק פתאום לאכול אותה, למרות שהיא מכילה ויטמין K. ויטמין K נמצא בכל העלים הירוקים, בכבד, איברים פנימיים אחרים, וחלב. ללא ויטמין K במזון בכלל שרשרת הקרישה לא תוכל להתרחש, וזה אומר דימומים פנימיים וחיצוניים קשים. בדרך כלל ההמלצה היא לשים לב לצריכה ממוצעת של מזונות אלו, בלי שינויים פתאומיים בכמות, לא כלפי מעלה ולא כלפי מטה. בהצלחה ושיהיה במזל טוב.
http://images.maariv.co.il/cache/ART413739.html מה דעתך על הכתבה בקישור למעלה על הסינדרום X ואיך אפשר להתמודד עם הכמיהה למתוק?
שלום בת 28 הקישור שעשית מביא אותי לדף הכניסה לאתר של מעריב. כתבי את השם המלא של הכתבה ותאריך הפרסום שלה ואנסה לחפש אותה ולחוות את דעתי.
אותי דוקא הביא הקישור ישר לכתבה. בכל אופן היא נקראת "מתוק אבל כואב" ופורסמה ביום ד 8 בינואר, במוסף "סגנון".
שלום רב כל פעם שאני אוכלת שמן דגים, גרעיני פשתן טחונים, אגוזי מלך, גרעיני דלעת- לאחר 1-3 ימים יוצאים לי פצעים שומניים תת-עוריים בפנים. אני בטוחה בקולרציה הזו- כי עקבתי אחריה כבר שנה. אילו סיבות יכולות להיות לכך? למשל, האם יתכן ואיני מעכלת שומן מהסוג הזה? האם לשומן מהסוג הזה יש אנזים מיוחד? שמן זית, ושאר שמנים צמחיים, אבוקדו, חמאה וכו', לא גורמים לי לזה. נטע
שלום נטע כמובן יש אנזימים שאחראיים על שינוי בחומצות השומן אומגה 3 וג.ל.א. אותן ציינת . בלתי אפשרי לדעת מהי הסיבה לתופעות שציינת. בכל מקרה, אם שומנים אלה גורמים לך לתופעות לא טובות, כדאי שתפחיתי את הכמות שאת אוכלת ביום. בהצלחה.
אני מלמדת על תזונה והייתי מעוניינת שתפנו אותי למידע באינטרנט בעברית על סוגי דיאטות שקיימות בשוק כמו דיאטת כרוב , מלון, וכו..
טליה, יש מאמר בראש העמוד, תתחילי איתו. עדי
שלום טליה בצעי חיפוש בנושא דיאטות, תקבלי מידע בלתי נדלה בנושא. את מוזמנת לקרוא גם סקירה קצרה על כמה דיאטות נפוצות ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד בדף זה. בהצלחה.
שלום, האם נכון שסוכרזית מונע ספגת B12 תודה אטל
שלום אתי כבר נתקלתי לא מזמן בשאלה כזו. ככל הידוע לי אין קשר בין שני הגורמים הללו. אם ידוע לך מקור המידע הזה, אנא רשמי לי מהיכן שמעת על כך, או היכן קראת על כך. אם מדובר במידע מבוסס אשמח לשמוע עליו.
נירה שלום, אני בחורה בת 23 הסובלת מעודף משקל מילדותי, ניסיתי המון דיאטות במשך חיי, אך ללא הועיל.לאחרונה אני מטופלת אצל דיאטנית קלינית וירדתי כ- 5 ק"ג, אך הדיאטנית רואה שיש לי קשיים בהפחתת המשקל וכי אני מתוסכלת מכך מאוד והדרך עוד ארוכה. (עלי להשיל כ- 40 ק"ג בערך), על כן היא המליצה לי לבצע ניתוח הצרת הקיבה ע"י גומי שקושרים בשק הקיבה.עפ"י חישוב גובה ביחס משקל, אני עומדת בקריטריונים של ביצוע הניתוח. אני בלחץ מההצעה, כי בכל זאת מדובר בניתוח ורציתי לשאול האם את ממליצה על כך ומה אחוז ההצלחה של ניתוח זה, האם זה כדאי ובכלל מה יש לך לומר על השיטה. תודה רבה
היי פלו, למרות שלא עברתי את הניתוח גם אני שמנה מילדות (יותר נכון מנערות) ולדעתי יותר נכון שתשוחחי על טיפול רפואי גה ובעיקר עם הרופא שלך ולא רק עם הדיאטנית, למרות שכוונתה טובה. רצוי שתבדקי את רמת פעילות בלוטת התריס ובכלל תעשי בדיקת דם לראות מה המצב. כעקרון ניתוח הוא רק אמצעי עזר להרזייה, ואם לא עושים את הסוויץ' בראש, אז אין סיכוי. במהלך הניתוח מחדירים סיב אופטי (קוראים לו לפרוסקופייה) טבעת סביב הקיבה. כמה ימים לאחר הניתוח התזונה היא בעיקר נוזלית, אחר כך עוברים למוצקים מעוכים ("גרבר"), כלומר: כל מה שאוכלים חייב לעבור עיבוד במעבד מזון לפני שהוא נכנס לפה. בכל מקרה חייבים לאכול במנות קטנות וללעוס היטב!!! בכל מקרה: ב"תפוז" יש שני פורומים שעוסקים בנושא. עדי (ששומרת על משקלה ולא הייתה צריכה ניתוח(
שלום flow ניתוח להצרת קיבה הוא פתרון קיצוני לבעיה של השמנה. לדעתי רצוי להגיע לפתרון הקיצוני הזה כשבאמת אין ברירה אחרת. במקרה שלך נדמה לי שדווקא יש ברירה: את עושה דיאטה, ואת יורדת במשקל, גם אם בקצב איטי. כדאי שתדעי: גם אחרי הניתוח יש צורך לשמור על דיאטה, ואם לא שומרים אפשר לעלות בחזרה לאותו מצב גם יחד עם הניתוח. אני מציעה לך להכנס לפורום קיצור קיבה בתפוז. תוכלי להתייעץ שם עם אנשים שעברו את הניתוח. יש כאלה שמאד מאושרים וחושבים שזהו צעד נבון. מצד שני יש כאלה שסובלים מתופעות לואי קשות, בעיות רפואיות וקשיי הסתגלות גם לאחר חודשים ושנים אחרי הניתוח. שווה לשמוע גם את הצד שלהם. בכל מקרה, ניתוח הוא צעד שמחייב מחשבה רבה לפני, כדאי שתחפשי חומר ותתייעצי עם אנשים רבים ככל האפשר שעברו את הניתוח, לפני שתחליטי אם זה מתאים לך או לא. בהצלחה.
שלום אני בן 17 ובכול יום מתאמן בצורה סדירה 3-2 פעמים ביום לאחר ביהס 20 דקות של אופני כושר בערב ריצה של 5 ק"מ ואימון כוח בלילה לסירוגין אני נהנה מהאימונים אבל תזונתי אינה נכונה ופעמים רבות אני נשאר ללא כוח או שאני מקיא את האוכל באמצע האימון הייתי רוצה לדעת מה עליי לאכול לפני ואחרי כל אימון(את סוגי האוכל - ופירוטם) ובאיזה הפרשי זמן מהאימונים מקווה לתשובה מהירה תודה ניר
שלום ניר מאחר ואתה , לפי דיווחך, מתאמן בצורה אינטנסיבית, ואתה עדיין בתקופת הגדילה, אני מציעה לך לפנות באופן אישי לדיאטנית , על מנת שתוכלו ביחד לבחון את התפריט המקובל עליך, לראות מה וכמה כדאי לשנות בו, על מנת לעזור לך באימונים מצד אחד, ולא להפריע לגדילה שלך מצד שני. דרך הפורום אין אפשרות לעשות זאת. על מנת לא להקיא חשוב לקחת פסק זמן של לפחות שעה וחצי בין סיומה של ארוחה, לבין פעילות גופנית. ארוחה שהיא לפני פעילות (כאמור, לפחות שעה וחצי לפני), רצוי שתהיה מורכבת בעיקר מפחמימות וחלבון, ותכיל יחסית מעט שומן (שמעכב את העיכול). דוגמאות לארוחות טובות לפני אימון: צלחת אורז עם בשר וסלט ירקות. צלחת פסטה ברוטב בולונז, סלט ירקות ומרק ירקות. תפוחי אדמה אפויים (לא צ'יפס), עם עוף או קציצות וסלט. בהצלחה.
לאחר שהיו לי מספר התקפים ובוצעו בדידקות מסויימות אשר אולטרה סאונד מאשר שכיס המרה מכווץ ואבנים מרובות בתוכו הציע וכמעט בלי פשרות, הרופא על כריתת כיס מרה. שאלתי היא נט אם כדאי לעבור את הניתוח הנ"ל או שישנן דרכים אחרות לטיפול באבני כיס מרה ושהן יעילות. הניתוח נקבע לשבוע הבא ואני מאוד מתלבטת מלבצע אותו. אשמח לכל פיסת אינפורמציה מניסיון אישי בנדון וכמובן גם מקצועי. תודה
היי, אם הרופא אמר, אז כדאי לעשות כמצוותו. היום כבר לא "פותחים בטן" לכיס מרה. עדי
שלום עזה האם לכרות או לא לכרות את כיס המרה זוהי שאלה רפואית טהורה, וכדאי שתבקשי חוות דעת שניה מרופא שמבין בנושא. מבחינה תזונתית לאחר כריתת כיס המרה יש תקופה שבה עלייך לדאוג למזון דל שומן יחסית. לאחר ההחלמה המלאה אפשר בהדרגה להעלות את כמות השומן במזון, ויש אנשים רבים שחוזרים לאכילה רגילה לחלוטין גם לאחר כריתת כיס המרה. בהצלחה ובריאות שלמה.
1) מאז שאני בג'ז, כל פעם בשבוע שעה. נהייתי נורא גמישה, וכל השבוע הזה שאני לא עושה תרגילי גמישות עד שאני הולכת לג'ז פעם בשבוע ושעה ולפעמיים בכלל לא, עד שנהייתי גמישה התחלתי לעשות כל יום עכשיו אני מריגשה שזה הולך להיות אובססי ואני ורצה להפסיק אבל כל פעם שאני לא עושה אני מרגישה מי שום מה את הרגליים שלי נידבקות אחת לשניה8-* נכון מוזר=0)))). בקיצור אני כל יום קמה בבוקר ועושה מתיחות פותחת את הרגליים מתרגלת כדי שלא פיתעום אני כבר לא יהיה גמישה, מותחת רגליים לכל כיוון ממש כדי להיות אפילוע וד יותר גמישה. השאלה שלי עם בזמןש עושים תרגגלי גמישות מורידים קלוריות? או שזה סתם בראש שלי? כאילוא ין סיכוי שאני משמינה עם אני לא עושה תרגילי גמישות נכון? כמו שפגעטים ועוד....? השאלה השניה- בקשר למטסיקים ללא סוכר- יש כל מיני סוגים של מאסט ובחיספות ובריבועים וכו' עכשיו אני יודעת שזה לא ברי לשיינים ולהכל, אבל עיזבי את זה עכשיו אני רוצה לשאול בכל דבר כזה אפילו שזה לאל סוכר יש 60 קלוריות בערך לחבילה ואני פעם הייתי אוכלת איזה 20 חפיסות אני יודעת שזה הרבה זה יוצא לי משהו כמו 300 קלוריות או יותר אחרי כל המסטיקים, כמובן שעכשיו אני ניגמלת ואני אוכלת רק שתי חפיסות שאת חייבת להודועת שזה כלום אחרי ה-20 שהייתי אוכלת ואני עודאוכלת שתי חבילות מהאורביט הדקים שיש בכל חפיסה רק 5 עכשיו רציתי לישאול מה באמת עם אוכלים (ועכשיו אני ממש מגזימה) 30 חפישות מסטיקים ביום הריבועים האלו נגיד תותי פרטי של מאסט או פירות או מנטה או משהו כזה באמת אפשר להשמין כי גם בזה יש קלוריות? תודה לילך..
שלום לילך 1. תרגילי גמישות אינם משמינים, אך בדרך כלל גם אינם צורכים אנרגיה, ולכן אינם תורמים להרזיה. 2. כמות הקלוריות היומית שלך צריכה להתאים לצרכייך על מנת שלא תשמיני. הכמות היומית הזו כוללת גם מסטיקים וסוכריות ללא סוכר, על פי ערכם הקלורי והכמות שאת צורכת ביום. בהצלחה.
האם מישהו מכיר רופא קונבנציונלי המטפל גם בקנדידה, על מנת שאוכל לקבל כדורים אנטי-פטרייתיים, בנוסף לדיאטה? אשמח לכל הכוונה.
מכירה מרפאה (לא רופא קובנציונלי) המתמחה בבדיקות וטיפולים בקנדידה. קוראים לה "רפואה שלמה" בחיפה, חפשי בספר הטלפונים ודברי עם דניאלה. הם מומחים בעניין. דליה
נודע לי כי לחם קל מכיל חומרים כימיים ולכן ערכו התזונתי אינו עדיף על לחם אחיד. העיבוד שעובר לחם קל מוריד מערכו התזונתי גם אם מדובר בלחם קל שעשוי מחיטה מלאה. האומנם? האם עדיף לחם אחיד על לחם קל מחיטה מלאה?
היי, לא ידוע לי ואני צרכנית של לחם קל. עדי
שלום נעמה לא כתבת מאין המידע שלך שאוב, ועל מה הוא מבוסס. לא ידוע לי על "חומרים כימיים" שנמצאים בלחם קל וששונים מהותית מחומרים שנמצאים בלחם רגיל. ככל הידוע לי לחם קל הוא אוורירי יותר, פרוסה אחת שוקלת פחות, ולעתים קרובות גם מכילה יותר סיבים תזונתיים, שני גורמים שהם יתרון גדול עבור מי שמנסה לרדת במשקל. אפשר בהחלט לאכול גם לחם אחיד ולרדת במשקל, אך עם לחם קל אפשר לאכול כמות גדולה פי 2 , דבר שלעתים קרובות הוא שיקול חשוב אצל מי שחשוב לו לחוש שובע. בתיאבון.
מאז הדיאטה, אני פחות שמחה, כי כשאני אוכלת מה שבא, אני פשוט מאושרת, אבל לאחר מכן כשהג'ינס לו עולה, אני בקריזה על עצמי. מה לעשות??????????. האם זה קורה רק לי?
היי עצובה, את מתייחסת אל התהליך כאל עונש ולכן זה קורה. תבשלי דברים טעימים. עדי
לרזות זו לא נוסחת פלאים אלא תהליך ושינוי .חשוב מאד לדעת!!!שכל שינוי נעשה בהדרגה אין ספק שיש קושי התחלתי אבל ברגע שאת מחליטה את לא תתעצבי כי נכון כשרגילים לאכל ללא מעצורים כייף יותר ! אבל מה לעשות כשזה בא לידי ביטוי.?
לרזות זו לא נוסחת פלאים אלא תהליך ושינוי .חשוב מאד לדעת!!!שכל שינוי נעשה בהדרגה אין ספק שיש קושי התחלתי אבל ברגע שאת מחליטה את לא תתעצבי כי נכון כשרגילים לאכל ללא מעצורים כייף יותר ! אבל מה לעשות כשזה בא לידי ביטוי.?עצובה בדיאטה כתב/ה: > > מאז הדיאטה, אני פחות שמחה, כי כשאני אוכלת מה שבא, > אני פשוט מאושרת, אבל לאחר מכן כשהג'ינס לו עולה, אני בקריזה על > עצמי. > > מה לעשות??????????. האם זה קורה רק לי?
בגמר התהליך שתגיעי למשקל היעד שלך תאמיני לי שתהיי מאושרת ו"תצחקי כל ההדרך לבנק"
שלום עצובה בדיאטה כמו שכתבת, לכל רווח יש גם מחיר בצידו, ככה זה בחיים: אם את רוצה להכנס לג'ינס את משלמת בכך שאת לא יכולה לאכול מה שאת רוצה בכל זמן שאת רוצה. אם את רוצה לאכול כל דבר, המחיר הוא שאת לא נכנסת לג'ינס. ככה זה, גם בתחומים אחרים בחיים. לכל בחירה שאנחנו עושים יש מחיר. יש דברים שאת יכולה לעשות כדי לשפר את מצבך: 1. למצוא מזונות שהם דלי קלוריות ועדיין טעימים לך ויכולים לעזור לך כשבא לך משהו טעים. יש חטיפי גבינה שונים, מעדני דיאט או שלגוני דיאט, שתיה דיאטטית וכד'. גם פרי או ירק שאת אוהבת יכולים לפעמים להיות תשובה טובה לחשק לנשנוש. 2. למצוא סיבות אחרות להיות שמחה בגללן: חברים, תחביבים, תחום לימוד שמעניין אותך , התנדבות שנותנת לך תחושה טובה וכד'. 3. לעשות פעילות גופנית. הפעילות, אם היא ברמה מספקת, תאפשר לך גם להכנס לג'ינס וגם לאכול יותר מכפי שאת אוכלת כיום! בנוסף פעילות גופנית עושה מצב-רוח טוב ותחושה נפלאה (ביחוד כשהיא מסתיימת). בהצלחה.
שלום לך נירה אני רוצה להודות לך על שיעצת לי לקחת סיבי פסיליום זה עזר לי מאוד בצורה מדהימה מדובר על עצירות וטחורים עד עכשיו השתמשתי בחוקנים שיש לציין שהם מאוד עזרו לי אבל הסיבי פסיליום זה פשוט נהדר ותבורכי על עצותייך השאלה שלי היא אם אפשר להשתמש בסיבים האלה מדי יום כמו דייסבית או שזה רק להסדרת פעולת המעיים? רב תודות לך
שלום אסתר שמחתי לעזור. את יכולה לקחת את סיבי הפסיליום כל יום, הם לא גורמים להתמכרות, הם רק תכשיר של סיבים כמו שיש במזון, רק בצורה מרוכזת. אל תשכחי לשתות הרבה! בהצלחה.
דרגות איכות שקיימות בשוק. וההבדל ביניהם.(?)תודה.
שלום נינה אין לי ידע ממש נרחב בנושא. אני יכולה לומר לך את המעט שאני יודעת: שמן זית כתית טהור מכבישה ראשונה קרה נחשב לשמן הטוב והאיכותי ביותר, וזהו השמן הראשון שסוחטים מהזיתים. אחר כך מעבירים אותם חימום וסוחטים שוב, זה כבר שמן פחות איכותי, מחממים שוב וסוחטים שוב וכך הלאה. שמן זית הוא בריא ורצוי (בכמות קטנה כי הוא עדיין שמן ועדיין מכיל הרבה קלוריות) גם אם אינו מהשורה הראשונה. הסיבה החשובה לקניית השמן האיכותי והיקר ביותר היא העדפה קולינרית, מסיבות של טעם ואיכות. בתיאבון.
שלום! אני מחפשת מתוכנים דיאטים שגם יש להם טעם! ניסיתי הרבה מתכונים מאוד לא טעימים... כל סוג אוכל מתקבל בברכה! בתודה, טל
טל, מה שקובע את הטעם הוא התיבול ולא השומן באוכל. 1. תלמדי להשתמש בעשבי תיבול. 2. אפשר להחליף את השמנת ביוגורט או בכוס חלב. 3. אם את מוכרחה להשתמש בשמן, אז תמדדי עם כף ואז תשימי בסיר/סלט. עדי
יש שפע מתכונים, גם בספרות וגם ברשת. הנה דוגמה אחת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=307
שלום טל על טעם וריח אין להתווכח. מי שרגיל למתכונים שיש בהם הרבה שומן או סוכר, צריך להתרגל לטעמים חדשים כשעוברים למזון דל שומן או דיאטטי. כדאי להשתמש בתבלינים מסוגים שונים על מנת להעשיר את טעם המזון דל השומן. כדאי גם לנסות מאכלים חדשים ומזונות אחרים, ולא ללכת על אותם מזונות שאת רגילה אליהם, רק בהפחתת השומן, כי אז הרבה יותר קשה להתרגל. בתיאבון.
רציתי לדעת האם למיץ רימונים יש סגולות ריפוי מיוחדות ובכלל, מהו ערכו התזונתי של הפרי? שאלה נוספת, האם יוגורט וגיל (לבן) הם אותו דבר? מבחינת החיידקים הידידותיים והעיכול.
שלום רונית לא ידוע לי על סגולות רפואיות של מיץ רימונים- נסי לשאול בפורום נטורופתיה. בעיקרון חצי כוס מיץ פרי (שאינו מרוכז, מיץ רגיל) נחשבת למנת פרי ומכילה בממוצע כ 60 קלוריות. יוגורט ולבן שניהם מוצרים שנוצרים על ידי חיידקים, אך סוגי החיידקים הם שונים, לכן טעם המוצרים הוא אחר ומרקמם שונה. חיידקים ידידותיים חיים קיימים רק ביוגורטים מסוג ביו. כל יתר המוצרים עוברים פסטור שבו מתים כל החיידקים, ואחר כך לא מוסיפים להם חיידקים חדשים, אז אין בהם את היתרונות שיש ביוגורט ביו. בתיאבון.
שלום רב, יש לי מספר שאלות: האם ניתן להוסיף לפירות ולירקות אגוזים ושקדים טחונים דק האם רצוי להוסיף טחינה משומשום מלא או רגילה לפירות באיזה גיל מותר לתת הכל תתינוק ? תודה
שלום מיטש אני לא ממליצה לטחון בבית אגוזים ושקדים ולתת לתינוק, מאחר והטחינה אינה מושלמת, ופירורים גדולים וקשים של אגוזים עלולים להישאף בטעות לריאות ולגרום לחנק. בדומה לטחינה משומשום (אפשר לתת טחינה מלאה וגם טחינה רגילה) יש בחנויות טבע גם ממרחים של בוטנים, אגוזים וגרעינים מסוגים שונים. אם הממרח הוא חלק ללא גושים אפשר בהחלט לתת אותו לתינוק, רצוי לדלל ולערבב אותו עם מים או עם פירות או ירקות טחונים. כדאי להתחיל בלא יותר מכפית אחת , ולעלות ללא יותר מ2 כפיות. שומשום ואגוזים שונים נמנים על המזונות שלעתים גורמים לאלרגיה אצל תינוקות, לכן חשוב להציע רק מזון חדש אחד במשך כמה ימים ולבדוק שאין תגובה אלרגית כלשהי (כאבי בטן, פריחה בעור וכד'). על פי הנחיות משרד הבריאות נכון להיום מגיל שנה תינוק יכול לאכול כל מזון שאוכלים בני המשפחה. עד גיל שנה יש מספר מגבלות: מוצרי חלב חוץ מחלב לשתיה וחלמון ביצה מבושל לחלוטין- אפשר להתחיל מגיל 10 חודשים. חלב לשתיה , חלבון ביצה (הלבן) מבושל , דגים מכל הסוגים ללא עצמות ודבש- מגיל שנה בלבד. מלבד אלה אין הגבלה על מזונות אחרים. את מרקם המזון צריך להתאים לשלב ההתפתחותי של התינוק, ועדיף להרגיל אותו כמה שיותר מהר לאכילת מרקמים שאינם רק נוזליים או דייסתיים. בהצלחה.
אנא הסתכלי בציטוט הבא מאתר על אינדקס גליקימי " The first thing that one needs to keep in mind is that there is a difference between a low carbohydrate diet and a diet that doesn't have many carbohydrates in it. A low carbohydrate diet is a diet that includes plenty of carbohydrates but they all have a low glycemic index [see glycemic index]. To understand how a low carbohydrate diet works one needs to understand the action of insulin. Essentially the body uses insulin [a hormone secreted by the pancreas] to control the blood sugar levels when you eat the wrong carbohydrates, meaning those which behave much like sugar [click here for more info]. When Insulin is secreted it attempts to counteract the affects of the rising blood sugar levels, how it does this is unique. Insulin converts the excess sugars into fat and it all goes into storage. So this is the first thing that one needs to know " A lot of types of carbohydrates on their own can make you fat" This means that even being on a low fat diet you can still be putting on weight simply by the carbohydrates that you eat. Just ask a farmer what he feeds his cattle to fatten them...it certainly isn't fat, its carbohydrates like corn and potato. The second very important thing that insulin does is allow the body to absorbed the fat from your food. So to absorb dietary fat you have to have insulin present. Without insulin your body cannot absorb a single morsel of fat, and what causes the body to produce insulin? Carbohydrates. So the second thing is, "fat can only be absorbed when insulin is present..." The other amazing thing about excess insulin (from eating bad carbohydrates), is it flows around in the blood and begins to effect the chemicals in your brain. Your brain actually has insulin receptors, that when receiving the excess insulin, start releasing chemicals that make you want to eat more [see hypoglycemia]. So people eating the wrong types of carbohydrates on average eat 30% more food than they need. Hence some of the reasons behind sugar cravings and binge eating. That is why your weight has always been intrinsically linked to the carbohydrates that you eat but it has never been properly understood until now. Only until recently has information about low carbohydrate and the glycemic index started to filter out into the general population. There are many resources and we have also reviewed books on the subject. " ע"פ זה אם נאכל שומנים -- ללא תלות בכמות ומכאן ללא תלות בקלוריות, וללא פחיממות השומנים לא יוכלו להאגר בגוף איך את מסבירה זאת ??? זה אומר שאכן עקרונית קלוריות לא משחקות תפקיד בעליה במישקל וכ"ו אנא אם אפשר הסבר מפורט שיסיר את הבילבול הגדול הקיים כאן ? תודה
שלום דנה תסלחי לי שאבדתי סבלנות אחרי פסקה אחת, כי המעבר לאנגלית בלבל את השורות ולכן זה די מעצבן לקריאה. בכל מקרה, המסקנה שלך (ואולי גם של המאמר , כאמור התייאשתי אחרי פסקה אחת) אינה נכונה: כמובן שכמות האנרגיה שנאכלת במהלך היום היא הקובעת אם נשמין, נרזה או נשמור על משקלנו. לא כל כך משנה אם האנרגיה הזו, שנמדדת בקלוריות, מגיעה מפחמימות, שומנים או חלבונים. מטרת האינדקס הגליקמי היא להצביע על מזונות המכילים פחמימות בכמות גדולה, שמהירות הספיגה של הפחמימות בהם היא איטית יותר. אצל אנשים בעלי נטיה להיפוגליקמיה יש חשיבות לאכילת מזונות שבהם הפחמימות מתפרקות ונספגות לאט יחסית. אצל אותם אנשים בהחלט ייתכן שאכילת מזונות אלה תעזור לתחושת שובע לאורך זמן, ותמנע מהם להתנפל על מזונות עתירי סוכר. אחד מהגורמים שתורמים להתעכלות וספיגה איטית של פחמימות הוא שומן. כשמזון מתוק הוא גם עשיר בשומן (למשל שוקולד), הסוכר נספג לאט יותר, והאדם חש שבע ליותר זמן. האם זה אומר שכדאי לאכול שוקולד כדי לרזות? לא חושבת שזו מסקנה נבונה. עדיין כמות הקלוריות גבוהה, וכל אחת ואחת מהן נספגת בסופו של דבר, מהר או לאט. בתיאבון.
שלום. דיאטת כסח (בין אם כתוצאה מאנוקסיה או או לא) = אומרים שזה דבר משמין מה עושים לאחר תקופה ארוכה של דיאטת כסח וידידה במישקל וכעת רוצים לחזור לאכול רגיל. האם צריך לפחד מכפי שכל הזמן נאמר שדיאטת כסח זה משמין זה שעכשיו אשמין אפילו מעבר למה שהייתי קודם או שאוכל לישמור על מישקל תקין ולא שמן ?
לא תשמיני בחזרה אם תעלי את כמויות האוכל בהדרגה, ולא בבת אחת! אין לך מה לדאוג.
חיה ואיילה, רצוי להגידל את כמויות המזון בלווי איש מקצוע. עדי
שלום חיה בדיאטת כסאח, ביחוד כשהיא לאורך זמן, מתרחשת ירידה בקצב חילוף החומרים . הסיבה לכך היא שהגוף מפרק גם רקמת שריר כשהוא צריך אנרגיה והיא לא מגיעה בכמות מספקת מהמזון. השריר הוא מה שצורך הכי הרבה אנרגיה, וכשחלק מהשריר מתפרק, הגוף צריך פחות אנרגיה באופן טבעי. אז בסיום הדיאטה את כבר צריכה הרבה פחות קלוריות. אם תחזרי לאכול כפי שהיית רגילה לפני הדיאטה, היום זה כבר יותר מידי עבורך, ותעלי במשקל מהר מאד. יחד עם זאת, כפי שלא ירדת את המשקל שירדת ביומיים, כך גם העליה במשקל לא מתרחשת באופן מיידי, אלא לוקחת זמן. אם יש לך הרבה משמעת עצמית, תוכלי בתשומת לב טובה להפסיק את העליה במשקל בעודה באיבה, ולקצץ את כמויות האוכל שלך כך שלא תמשיכי לעלות במשקל. הוספת פעילות גופנית לפחות לחצי שעה לפחות פעם ביומיים תוכל לעזור לך להעלות את מסת השריר, להגביר את קצב חילוף החומרים בגוף, וכך יתאפשר לך לאכול יותר מבלי להשמין מהר מידי. בהצלחה.
אני בדיאטה כבר חודש, ירדתי 4 ק"ג. אני אוכל מכל הסוגים (ירקות פרות בשר חלבונים) ובכל זאת אין לי מחזור כבר הרבה זמן. איך אוכל לגרום לכך שיחזור לי המחזור, בלי להפסיק את הדיאטה? (האם זה קשור לכך שאני לא אוכלת סוכר?)
היי נערה, גשי מהר לרופא המשפחה!!! עדי
שלום נערה בדיאטה המחזור מגיע רק אצל נערות או נשים שרקמת השומן בגופן עולה על אחוז מסויים מגופן (14 אחוז מהגוף לפחות צריך להיות רקמת שומן, וזו כמות שומן קטנה. אצל רוב הנשים , גם הרזות, רקמת השומן מהווה לפחות 17 -24 אחוז ממשקל הגוף). כשרקמת השומן מעטה מידי להורמוני המין הנשיים אין מספיק תמיכה בגוף, שמגיעה מרקמת השומן. לכן המחזור מפסיק להופיע. כפי הנראה אין לך בשום מקרה עודף שומן, ולכן אין כל צורך שתהיי בדיאטה. והדרך לקבל בחזרה את המחזור (בהנחה שאת לא בהריון): לחזור לאכול ולעלות במשקל בחזרה!! מומלץ שתתייעצי גם עם רופא נשים בנושא זה. בהצלחה.
היי אני מחפשת עזרה דחווווווף במתכון ללחם ללא שמרים שמעתי על אבקת סודה לשתיה כתחליף אבל איך בדיוק? אנא עזרו לי...
אם שמך שמרית - למה שלא תשתמשי בשמרים?
דבר ראשון - למה ללא שמרים ? דבר שני - זה לא בדיוק תחליף טוב סודה לשתייה משמשת להתפחה בעיקר בעוגות וזה לא מתפיח טוב כמו שמרים תמיד אפשר לנסות אבל סביר להניח שמה שייצא יהיה לא ממש אוורירי
הי אביטל גיליתי שיש לי קנדידה(פטריית השמרים) זוהי פטרייה שנמצאת במערכת העיכול ומתפתחת עם הימצאות שמרים לכן אני מנסה למצוא תחליף, ולומר את האמת... זה קצת קשה אז למי שיש רעיון, או בעיה דומה שמצא לה פתרון בנושא התזונה ללא שמרים פשוט יציל אותי תודה
שלום שמרית בספרים צמחוניים (כמו חגיגה צמחונית של פיליס גלזר למשל) יש מתכונים ללחמים מקמח מלא המותפחים באמצעות סודה לשתיה. העיקרון דומה לזה של אבקת אפיה בעוגה, פשוט מוסיפים 1 כפית או שתיים למתכון, שהוא בדרך כלל קמח עם מים, ולפעמים עם יוגורט, ומלח. לא נורא מסובך. ללחם משובח יותר אפשר להוסיף גם מעט שמן, ותבלינים שונים. יש גם לחמי שאור שמותפחים באופן מסורתי ללא שמרים, חפשי מתכונים בספרים טבעוניים. נראה לי בכל מקרה שעדיף לקחת מתכון שמראש משתמש בחומרי התפחה שאינם שמרים, ולא לקחת מתכון עם שמרים ולהמיר את השמרים במשהו אחר. אחרי שתלמדי את הכמויות והיחסים תוכלי להמיר חומרים ולשחק איתם. בהצלחה ובתיאבון.
שלום אני בת 29 ולאור ההמלצות הרבות התחלתי לקחת מולטי ויטמין לפני חצי שנה של נוטרילייף. הם מכילים ויטמינים A=4000 יחב"ל B1=2.1 מ"ג B2=2.4 מ"ג B3=27מ"ג B5=9מ"ג B6=3מ"ג B12=100מק"ג חומצה פולית 0.4 מ"ג C=90 מ"ג D3=400 יחבל E=100 יחבל אבץ= 15 מ"ג ועוד מינרלים... הרביתי לאחרונה לקרוא על ויטמינים וגיליתי שאת ויטמין A מומלץ לצרוך 2000 יחב"ל ואת D מומלץ לצרוך 200 יחב"ל, האם המינונים שבמולטי ויטמין מוגברים ועלולים לגרום לי לעודף, ולכל הבעיות שמתלוות לכך? מבקשת תשובתך המהירה כי אני מאוד מודאגת בענין.
רצוי להגיע לאיזון תזונתי כך שלא יהיו עודפים ולא יהיו חוסרים בגוף. מציעה כי תעייני באתר המסביר השיטה המבוססת על עיקרון זה. www.wellness.talk.to
שלם גלית לאור ההמלצות הרבות? של מי? למה המליצו לך לקחת מולטיויטמין? לא כתבת שום דבר על הרקע הבריאותי שלך, לכן קשה לי להתייחס לסוגיה הזו. אני בעיקרון דווקא נגד לקיחת ויטמינים בתור ביטוח בריאות. מי שאוכל בצורה נכונה לא באמת צריך תוספים, אלא אם כן יש לו בעיה בריאותית כלשהי, מגבלה תזונתית או חסר מוכח של גורם תזונתי כלשהו. כאשה צעירה יחסית , אם אין לך חסר מוכח או בעיה בריאותית שבשלה את לוקחת את הכדור, לדעתי אין כל צורך שתקחי אותו. הגורם היחידי שלאשה בגיל הפריון מומלץ לקחת הוא חומצה פולית בכמות של 0.4 מ"ג או 400 מיקרוגרם. ויטמין A הוא אחד הגורמים המיותרים בתוספים, שאנחנו מקבלים בשפע ממוצרי מזון בסיסיים. גם ויטמין D בדרך כלל נמצא בשפע בגילאים הבוגרים, כי הוא נוצר בעור בחשיפה (אפילו קצרה) לשמש. מינרלים רבים כמו ברזל, אבץ וכד' חבל לקבל אם הם לא חסרים, כי עודף שלהם מזיק. זו דעתי, מה תחליטי לעשות זה כבר החלטה שלך. בהצלחה.
אני אנורקטית כבר 13.5 שנים בתקופה האחרונה אני מנסה לאכול יותר מסודר(אני לא נמצאת אצל דיאטנית כי אני לא מסוגלת לעמוד בתפריט) הבעיה כשאני אוכלת אני מרגישה שאני חייבת להמשיך לאכול עוד ועוד ועוד כאלו לבטן שלי אין גבולות מה לעשות? אני מנסה לאכול הרבה ירקות ולשתות הרבה מים
אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי
שלום האנורקסית אני שמחה לשמוע שאת בטיפול. נראה לי שהטיפול שלך הוא גם המקום הנכון להעלות את השאלה ששאלת כאן. הבעיה אינה תזונתית כפי הנראה, כלומר לא משנה מה תאכלי, התחושה שאת מתארת תישאר. לכן אני מציעה לך לדון בשאלה הזו בטיפול שלך. בהצלחה.
אני בת 15 עוד מעט,שוקלת 83 וגובהי הוא 1.71. כמה עליי להרזות?
מורו'ש, קשה מאוד לדעת והרבה פעמים גם לא אומרים. עדי
60
שלום מורוש על פי הנתונים שנתת את יכולה לרדת כ 9 ק"ג, למשקל של 74 ק"ג. אז תהיי בטווח המשקל התקין לגובהך. לפני שאת פורצת בדיאטת כסאח כדאי שתדעי: דיאטות כסאח הן דבר משמין מאד. בסופו של דבר תמיד עולים בחזרה את מה שיורדים, ועם ריבית. לכן, אם את רוצה ברצינות להוריד את המשקל העודף, גשי לדיאטנית, או חפשי לך מסגרת תומכת אחרת, וקחי בחשבון ירידה של חצי קילו לשבוע. אמנם זה נראה כמו הרבה זמן, אך תכנית דיאטה מתונה ומאוזנת תאפשר לך להמשיך בה בלי להשבר לאורך זמן, וכך באמת תגיעי למטרה! בדרך יהיה לך גם מספיק זמן לאמץ את הדיאטה האפשרית הזאת כהרגל לחיים, ואז גדל הסיכוי שלא תעלי בחזרה. בהצלחה.
שלום שמי נירית אני בת 17 הגובה שלי הוא מטר 60 ואני שוקלת 73 אמרו לי הרופאים שאני בעודף משקל רציני. התייעצתי עם דיאטנית , היא נתנה לי תפריט ואין זה עזר איני יודעת מה לעשות בנוסף הינני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ( שזה גורם רציני להשמנה ...) אני מרגישה כל כך שמנה ואני לא מצליחה להרזות אני מנסה את כל השיטות ושום דבר לא עוזר אני ממש ניכנסתי לדיכאון על שוםכךאני לא יוצאת לא מבלה ולא נהנת מהחיים אני מרגישה שמנה דובה ולא יודעת איך לפתור את הבעיה אני כבר חסרת אוניםן אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי !!! בתודה מראש נירית
לנירית, מציעה כי תלמדי על פיתרון מתאים באתר www.wellness.talk.to
היי נירית, קודם כל חשוב ביותר לאזן את הבלוטה. כלומר: להגיע למינון המתאים של האלטרוקסין (אותו הורמון סינתתי שאת אמורה לקחת כתחליף להורמון הטבעי(. דבר שני, אם התחלת אצל הדיאטנית לפני שבוע, אז תתאזרי בסבלנות, תלכי לפי התפריטים שהיא נתנה לך עוד שבועיים (מחקרים מראים שכל דבר שחוזרים עליו 20 פעם הופך להרגל) ובנוסף לזה תוסיפי פעילות גופנית. לקראת הפגישה הבאה פשוט תרשמי לך כל יום בצורה המדוייקת ביותר שאת יכולה, את מה שאת אוכלת ותבדקו יחד את התפריט. עדי (שגם היא סובלת מתת פעילות של הבלוטה( דרך אגב: יש קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס לבין דיכאון.
שלום נירית הנתונים שרשמת מראים שיש לך עודף משקל, הוא בהחלט לא "רציני" ולא נוראי כמו שאת גורמת לו להשמע, בסך הכל מדובר על 8 קילו עודף. זהו עודף משקל שאינו מהווה סכנה בריאותית משמעותית, וגם מבחינה אסטטית את בהחלט לא נחשבת לשמנה עד כדי כך . מאחר ויש לך בעיה בבלוטת התריס, כדאי שתדעי שתת פעילות של הבלוטה מעודדת השמנה וגם מקשה על הרזיה. לכן קודם כל ודאי שאת מקבלת מינון מתאים של אלטרוקסין, תרופה שמוסיפה לגוף את ההורמון החסר עקב תת פעילות הבלוטה. בררי זאת אצל רופא המשפחה, או אצל רופא אנדוקרינולוג. שנית, צר לי לאכזב אותך, אך ממצב רוח רע ויללות לא יורדים במשקל. כתבת שהיית אצל דיאטנית "אבל זה לא הלך". מה בדיוק לא הלך? אם ההנחיות או התפריט שקיבלת היו לך קשים מידי, הדבר הנכון לעשות הוא לחזור לאותה דיאטנית ולהגיד לה זאת, ויחד איתה לנתח מה קשה, למה קשה, ולמצוא פתרונות. להרים ידיים ולעזוב הכל לא מקדם אותך . אם את חשה שמסגרת של אחד על אחד לא מתאימה לך ומלחיצה אותך, חפשי מסגרת של קבוצה, למשל שומרי משקל או כל קבוצה אחרת באזור מגורייך. אולי תמיכה קבוצתית תקל עלייך. בכל מקרה, ירידה במשקל אינה משימה קלה .היא מצריכה אותנו להתגבר לעתים קרובות על היצר לאכול, לתרגל משמעת עצמית- כל אלה לא פשוטים ולא קלים לבצוע. לכן, כשאת מחליטה שחשוב לך לרדת במשקל, כדאי שתתכונני לתקופה לא קלה, וגם תתאזרי בהרבה סבלנות, כי הירידה גם לא קורית מהר. ירידה של עודף משקל כמו שלך אמורה לקחת לפחות 3 חודשים או אפילו יותר. בהצלחה.
שלום, מהו התה הנ"ל והאם הוא יכול לגרום לסיבוכים כלשהם תודה
היי מנשה, מדובר בתה שמשווק "להרזיה". המוצר ממכר וגורם לתלות של המעיים ולעיתים גם לשינויים בדופן המעיים. עדי
עדי שלום מה ז"א ממכר ??? כמו ניקוטין וקופאין ???? או בצורה אחרת ? וסליחה על הבורות, מה ז"א שינוי בדופן המעיים ??? תודה ושבת שלום.
תצומי
זו הדרך הכי לא בריאה אני התחלתי ככה לפני 13 שנה והפכתי אנורקטית וזה ממש לא כיף לא לצום ממש ממש לא
שלום לך! מומלץ מאוד מניסיון אישי שילוב מנצח פעילות גופנית ודיאטה בטח שמעת את זה אין ספור פעמים אבל אשמח אם עזרתי במשהו בהצלחה גדולה
היי שמנה, טיפים לאורח חיים בריא: 1. לרשום כל מה שאוכלים. 2. ספורט!!! 3. להעדיף מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו שעשירים בהם. 4. להוסיף ירקות לאוכל (לא מטוגנים). 5. לשתות המון מיים. 6. ירידה איטית היא ירידה בריאה. 7. חשוב שהתהליך יהיה מלווה באיש מקצוע. עדי
שלום שמנה לא נותר לי אלא להצטרף למה שכתבו גילי ועדי. אין פתרונות קסם. שומן הוא מצבור אנרגיה, צריך לבזבז אותו מצד אחד (יותר פעילות ), ולא להוסיף עליו מצד שני (לאכול פחות). איך לעשות את זה? מה השיטה שמתאימה לך? למה את נשברת כל פעם? איך הגעת למצב הזה בכלל? את כל הנקודות החיוניות הללו צריך לברר בפגישה אישית עם דיאטנית, אפשר אצלי או דרך קופת חולים. בהצלחה.
יכולה להציע לך תכשיר - תרסיס להתזה לפה, קליל וטעים שמוריד את התאבון. פשוט עוזר לסתום את הפה!! וזה טבעי לגמרי, וללא תופעות לוואי. זה יכול לתת פוש לדיאטה, להוריד בהדרגה ולהתמיד. בהצלחה! דליה 055-914983
שלום לך נירה הייתי מעוניינת לדעת אם הדיאטה שאני עושה לעצמי הוא טוב, מאחר ויש לי עודף משקל אני צריכ להוריד 30 קילו בערך אני לא נישקלת זה מרתיע אותי אבל לפי הבגדים אני מודעת לירידה וזה יותר נוח לי .בבקר לפני שאני יוצאת לעבודתי אני אוכלת סלט גדול שכלול בו כל אבות המזון ,לתוך הסלט אני שמה יוגורט וסובין שבולת שועל וכמובן שמן זית כ3 כפות.כן 3 כפות זה גורם לי לפעולת מעיים טובה ו3 פרוסות לחם מלא אני שלבעה לכל היום לעבודה אני לוקחת פרות כמו תפוח וקלמנטינות,אני חוזרת הביתה ואוכלת לבן עם גבינה והרבה שתיית מים. מאחר שאני סובלת מטחורים כמעט חודש הרופא שלי הציע לע לבלוע נוסף על ה-3 כפות שמן עוד כף שמן בוקר צהרים וערב אני מרגישה שעם תפריט כזה גם ירדתי במשקל וגם פעולת המעיים טובה מאוד מה דעתך נירה?אני אומנם לא אוכלת פחממות כמו בשר או עוף או קיטניות מפני שכמו שכתבתי אני בדיאטה כזאת בגלל הטחורים וחוץ מזה שאני מרגישה מצוין אני רק מתפללת שאני אמשיך כך עד שארד קילוגרמים משמעותיים שוב מה דעתך נירה? תודה תודה
כמה זמן את כבר עושה את הדיאטה הזו?
כמה ק"ג ירדת כבר?
היי, ראשית תיקון טעות: בשר, עוף וקטניות הם חלבונים ולא פחמימות. לדעתי את צריכה לבדוק את רמת הברזל, החומצה הפולית וויטמין B12 בגופך. חשוב שגם תוסיפי גבינות אם מצבך מאפשר זאת. חשוב גם להוסיף ספורט. כמו כן רצוי שדיאטה תהיה מלווה על ידי איש מקצוע, כדי למנוע חסרים תזונתיים. עדי
שלום אסתר אין בידי את הנתונים על מצב בריאותך הכללי ותמונת הדם שלך, וגם לא את גובהך ומשקלך. אם את מעוניינת בייעוץ אישי והתאמת התפריט לצרכייך באופן טוב יותר, את מוזמנת ליצור קשר איתי או עם דיאטנית אחרת. דרך הפורום אני יכולה רק להעיר את מה שיש לי על מה שכתבת: 1. כמות שמן הזית שאת אוכלת ביום (5 כפות, ובודאי עוד דרך תבשילים שונים) היא מוגזמת בעליל. שמן זית אינו תורם ליציאה רכה, הוא נספג בחלק העליון של המעי ובכלל לא מגיע למעי הגס. בכל כף שמן יש 135 קלוריות, הקטנת כמות השמן תעזור לך לרדת במשקל. 2. אכילת עוף או בשר מידי פעם, ביחוד כשהם מלווים בירקות טריים או מבושלים, לא תפריע למצב היציאות או הטחורים. העוף והבשר מכילים ברזל, מגנזיום, אבץ ומינרלים וויטמינים נוספים שחשוב לקבל מידי פעם. 3. בדרך כלל קל יותר לרדת בדיאטה שמורכבת מהרבה ארוחות קטנות, יחסית לאותה כמות מזון כשהיא מרוכזת בשתי ארוחות גדולות. 4. את עושה טוב כשאת אוכלת הרבה ירקות, שותה הרבה מים, ומכלילה סובין שבולת שועל בתפריט. נסי להחליף את הסובין בסובין חיטה (לא יותר מכף), או בסיבי פסיליום (קונים בבית מרקחת, כמות של כפית גדושה אחת ). הם יעילים יותר בהקלת היציאה. חשוב לקחת אותם עם שתי כוסות מים באותה ארוחה. 5. במידה ומצבך הרפואי מאפשר, אני ממליצה לך להוסיף פעילות גופנית באופן יומיומי, זה יעזור לך לרדת במשקל, להרגיש טוב, וגם יקל על היציאה. בהצלחה.
שלום לך.................................. אני בגיל 16 ואנחנו יוצאים עוד כמה זמן לטיול שנתי... עוד איזה שלוש שבועות ואני בדיאטה. אני לא אוכלת לחמים ולא לחמניות ולא פיתות כי אני לא אוהבת (בלי שום קשר לדיאטה) וכנ"ל על קרקרים. אבל אני נורא אוהבת פירכיות למרותש אני יודעת שזה קליל כזה תמיד אהבתי את זה והייתי בשוק שאמרו לי שזה לכאלו שעושים דיאטה אז טוב שאני אוהבת את זה. נישאר לי להוריד רק 8 קילו[-: והכל הולך ממש לאט וטוב! רציתי לדעת מה לקחת איתי לטיול כדי שיהיה לי כוח למסלולים שאני יהיה שמחה ויעשה אותי חזקה ולא עייפה. מה את ממליצה הכל חוץ משטיות ממתקים חטיפים וכו'.........
היי אפרת, הפריכיות יישברו לך בטיול ולכן עדיף הפעם לחמניות וכאלה. אפשר גם תירס מכופסאות שימורים, אבל לדעתי זה מאוד כבד. בכל מקרה: בטיולים יותר קל לרזות, כי יש מסגרת. עדי
שלום אפרת שיהיה בהצלחה בדיאטה, אני מקוה שאת יודעת מה את עושה, כי לא כתבת מה גובהך ומשקלך. כתבת מה את לא אוכלת, לא כתבת מה את כן אוכלת.אז גם קצת קשה לי להתייחס . טיול שנתי בדרך כלל לוקח יום או יומיים, אז גם אם תאכלי מה שאת רוצה ומה שיש, אחר כך תוכלי לחזור הביתה ולהמשיך מהמקום שהפסקת בו. בדרך כלל בטיול אוכלים הרבה שטויות, אך מצד שני גם מוציאים הרבה אנרגיה, ובדרך כלל זה מתקזז. את יכולה לקחת איתך לטיול ירקות, פירות, שימורים של תירס, אפונה, שעועית לבנה, פריכיות אורז או קרקרים או פתית, ושתיה שהיא מים או דיאט. כחטיף את יכולה לקחת בייגלה, שהם דלי שומן ובכך יתרונם על פני ביסלי, במבה , פיצוחים ושוקולדים למיניהם. בהצלחה ותהני בטיול.
אפונה-זה משמין ני אוכלת בערך מה שכתבת הטיול 3 ימים. אני בכל זאת מעדיפה לא לאכול את הבייגלה ואת ה-שטויות כי עדיין לא אכלתי הרבה זמן... אני 1.60 ושוקלת 64
לכל אלו שרוצים להרזות או לשמור על המשקל הנוכחי שלהם בלי רעב ,בלי לוותר על ויטמינים חשובים ובלי להעלות אחרי הדיאטה את מה שהורדתם - זאת הדיאטה בשבילכם. לכל אחד ואחת שרציני לגבי הורדה במשקל נקדיש יחס אישי ובפגישה מסודרת נתאים לו תכנית הרזיה ותכנית שמירה על המשקל בשביל לשמור על המשקל הרצוי . *חשוב!* זאת לא דיאטת קסם ! אתם לא תורידו 30 קילו בחודש אחד אבל גם לא תעלו אותם בחזרה אחר כך. המוצרים טבעיים לחלוטין (מה שמבטיח שהשימוש בהם לא ממכר ולא מזיק) ומאושרים ע"י משרד הבריאות בישראל וכמו כן במשרדי בריאות בעוד 71 מדינות בהן אני פועלים. לפרטים נוספים (לרציניים בלבד) : 877443-064
שלום רב! אני לומד עד שעות לילה מאוחרות ורציתי לדעת איזו תזונה תוכל לעזור לי להרגיש ערני ולהיתגבר על העייפות. תודה רבה!
היי עידו, תוסיף פעילות גופנית!!! עדי
שלום עידון ל. אם אתה רוצה ללמוד מבלי להרדם ולהמשיך להיות עירני, אתה צריך לאכול בעיקר חלבון בארוחה, ולהפחית את כמות הפחמימות. לדוגמא: חזה עוף עם סלט ירקות (בלי לחם, אורז, תפוח אדמה, צ'יפס וכד') או סלט מטונה, ביצה קשה וקצת מיונז עם סלט ירקות או גבינה לבנה בלי לחם, עם ירקות. הפחמימות, שאתה לא אמור לאכול, אמנם משביעות ויוצרות הרגשה טובה, אך תוך שעה שעתיים הן יוצרות תחושת נמנום ורצון לישון. כמובן שארוחות כפי שציינתי למעלה אינן מומלצות כאורח חיים, רק בזמן שחשוב לך להשאר עירני לאורך זמן. בהצלחה.
מה פירוש המושג אורז מלא? ואילו מזונות מכילים עמילן? תודה מראש
הי, אורז מלא, הוא אורז עם הקליפה ואז יש בו את הויטמינים והמינרלים והסיבים. מזונות עמילניים: תפ"א, תירס. עדי
וגם פסטה רגילה פסטה מחיטה מלאה מכילה פחות עמילן לבני סיידא יש ספר שנקרא "אורז ואיטריות" ובו הוא מתאר שיטה להוצאת חלק מהעמילן מהאורז - משרים את האורז למשך חצי שעה במים + מיץ לימון + מלח, ומייבשים כשעה לפני שמתחילים לבשלו העמילן זה מה שגורם לאורז ולפסטה להיות דביקים
שלום T האורז הרגיל שאתה מכיר נקרא אורז לבן, והוא רק הגרעין העמילני של גרגר האורז. במקור האורז הוא גרגר שמכיל שכבות שונות של קליפות. כשמקלפים רק חלק מהקליפות ולא את כולן הגרגר עדיין מכיל סיבים תזונתיים וחלבון , והוא נקרא אורז מלא או אורז חום, כי צבעו יותר חום אפרפר. גם הטעם שונה, וזמן הבישול ארוך יותר. ניתן השיג אורז מלא בחנויות הטבע וברוב רשתות השיווק. יש סוגים שונים של אורז מלא , למשל אורז מלא קצר, ארוך, בסמטי, פרסי ועוד. עמילן הוא הצורה הנפוצה ביותר של פחמימה מורכבת, הוא נמצא בקמח, לחם, אורז, תפוחי אדמה, תירס, וכל המוצרים המוכנים מהם. בתיאבון.
חבר'ה אני צריך עזרה אני בן 18 הגובה שלי זה 1.75 ואני שוקל 50 קילו רציתי לדעת אם קיימים כדורים שיכולים לגרום לי להשמין ואם כן אז בבקשה ממכם תמליצו לי על כדורים אני חייב להשמין!!!!!
שלום רוצה להשמין אם יש לך קצת זמן, אתה תעלה במשקל במהלך השנתיים שלוש הקרובות, כי העצמות והשרירים שלך ימשיכו להתפתח ולהתעבות. בינתיים- אתה מוזמן לקרוא את ההנחיות להשמנה בריאה ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד. בהצלחה.
מדוע כמעט כל סוגי המזון הקיימים (למעט ירקות) גורמים לי לריח גוף מצחין (לא זיעה) ואיך ניתן להיפטר מבעיה זו לתמיד? כשאני אוכלת רק ירקות ריח הגוף נעלם כליל בתוך ימים. אנא עיזרו לי!!!
שלום ש לא ברור לי על איזה ריח את מדברת, אילו מזונות גורמים לו- האם הכוונה למזונות גורמי ריח כמו שום, בצל, חילבה , עמבה וכד', או גם מזונות שבדרך כלל לא גורמים לריח גוף שונה? אם העניין מציק לך אני מציעה שתגשי לרופא משפחה, שינסה יחד איתך לבדוק על מה בדיוק מדובר. בהצלחה.
שלום חן אנא הקישי על חיפוש וחפשי (בנפרד) אשלגן ו מגנזיום. בהצלחה.