אומגה 3 ?
דיון מתוך פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער
קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)
שלום רב אדם בריא מומלץ לו לאכול לפחות 3 מנות דג בשבוע על לאזן את יחס חומצות השומן של אומגה 3 מול 6 חשוב להדגיש שמדובר על סלמון מעושן , מקרל סרדינים בעיקר בגלל ריכוז הואמגה 3 שמצויה בהם אכן אני ממליץ לקחת תוספי תזונה על בסיס אומגה 3 לא רק בגלל המתכות הכבדות אלה פשוט בגלל שצריך לאכול חצי קילו סלמון על מנת לקבל אומגה 3 כמו בשתי כמוסות ונכו גם לריכוז המתכות הכבדות יש משמעות נשים בהריון צריכות לאכול לפחות שלוש מנות דג בשבוע אך לאור המתכות הכבדות רצוי לנשים בהריון לצרוך אומגה 3 מכמוסה שעברה תהליך ניקוי והוצאה של מתכות כבדות בהצלחה
האם בכל התמ"לים היום בשוק יש אומגה 3?
תגובה ל-SITEMAP שלח את כתובת המייל שלך ל: [email protected] ואעביר לך תשובות והמלצות