מתוקים והקשר לעור
דיון מתוך פורום מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות
שלום לכם, אומרים כי סוכר ומתוקים לא טובים לעור ומזקינים אותו. האם זה נכון? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
אור בוקר טוב נכון מאד, מה שנקרא ריאקציית בראונינג. הסוכר מתחבר לחלבוני הגוף (לסיבי הקולגן) ולתופעה קוראים גליקוליזציה או "ריאקציית בראונינג". תופעה זו יכולה גם לגרום לאחיזה צולבת של הקולגן שתוצאתה איבוד גמישות העור , קמטוטים וקמטים ויכולים להופיע שינויי צבע כמו כתמי גיל (עקב עומס עבודה גדול מידי על המלנוציטים התאים שמייצרים פיגמנט בעור). לבריאות מיכל לזרוביץ