דגנים מלאים
דיון מתוך פורום מיקרונידלינג - טיפול וטשטוש צלקות
מיכל שלום רב ראיתי שאת ממליצה להשתמש בין השאר בדגנים מלאים לבעיות עור. אשמח אם תסבירי למה. שרונה
שרונה שלום רב דווקא חשוב לגוון באכילת דגנים ולא "להינעל" רק על סוג אחד כי מבחינה תזונתית הם שונים. בגלל שהדגנים המלאים מתפרקים לאט יותר הם מעלים לאט יותר את רמת הסוכר בדם ובשל כך הם מומלצים גם לבעיות עור. הדגן בעל האינדקס הגליקמי הנמוך היותר הוא הגריסי פנינה. מה שכן חשוב לזכור כי דגנים מלאים מכילים חומצה פיטית אשר נוטה לספוח מינרלים ואז יש בעיה בספיגה שלהם (של המינרלים כמובן!!). השריה של הדגנים, הנבטה שלהם או בישול בחום גבוה מנטרל את החומצה הפיטית. מעבר לכך, בדגן השעורה יש מרכיבים תזונתיים רבים יותר מאשר בגריסי פנינה (מכיל יותר סיבים, סידן, ברזל וחלבון). קלייה של גריסי פנינה ושעורה יכולה להחמיר מצבי עצירות. השעורה מתאימה יותר בתוך תבשילים כגון חמין או בקמח, גריסי פנינה מתאימים לסלטים, מרקים, חמין והם דורשים זמן בישול רב. לגבי אורז, יש סוגים שונים. ד"ר מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית ומומחית בטיפולים טבעיים http://www.ginko-natural.com