צמיחת שיר מתחת לעור

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

23/06/2006 | 10:14 | מאת: כרמית

לאחר שימוש ראשון במכשיר להסרת שיער מהרגליים, השיער צומח לי מתחת לעור, השערות כבר ארוכות ועדיין לא יוצאות החוצה, כרגע הרגליים מלאות שיערות ארוכות מתחת לעור שלא ניתן להסירן בשום צורה. מה ניתן לעשות בכדי להסירן? ואיך ניתן למנוע זאת מלקרות שוב??

24/06/2006 | 14:05 | מאת: מיכל לזרוביץ

כרמית שבת שלום ניתן לעזור גם בטיפול טבעי נטורופתי . כדי למנוע בעתיד: באופן עקרוני צמיחת שיער אחורה או פנימה זהו מצב שיכול להיגרם כתוצאה מגילוח באיזור. גילוח צמוד מידי לעור או כנגד כיוון צמיחת השיער יכול לגרום לכך וללכוד את הזיפים מתחת לעור, גם חספוס השיערה במקום שנחתכה יכול לגרום לתופעה. במצב זה, קצה שיערה חדשה איננה מזדקרת מבעד לזקיק אלא נשארת מתחת לפני שטח העור וכתוצאה עלולה לגרום לדלקת סביב הזקיק (פוליקוליטיס). מצב זה מתבטא בנפיחות אדומה. גילוח עלול להחמיר את התופעה עד כדי גרימת צלקת. ההמלצה היא לשטוף את האיזור במים חמימים ובנוסף, פעמיים עד שלוש בשבוע לנקות את האיזור כולל שיפשוף קל להסרת התאים המתים (על ידי תכשיר/קרם העושה פילינג מכאני) ושיחרור השיערה התקועה. כמובן שמומלץ לא להתגלח כנגד כיון צמיחת השיער אלא עם כיוון הצמיחה, להשתמש בסכין חדה, ולא צמוד מידי לעור. מומלץ להיעזר בפורמולה ארומתית או משחה מתאימה על בסיס צמחי מרפא. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

25/06/2006 | 19:12 | מאת: ד"ר אריה י. ליפשיץ

שלום כרמית, המצב שאת מתארת קרוי בשפה הרפואית פסוידו-פוליקוליטיס. הגורם: תלישת השיער כך שמוט השערה נקרע בתוך הזקיק. מבחינת ההצלחה האסתטית זו התוצאה הרצוייה כוון שכך מוענק לעור מראה ומגע חלק לגמרי. הבעייה הנה שאם לשיער יש נטייה להסתלסל, הוא מסתלסל בתוך הזקיק כוון שקצהו אינו קשור לדפנות הזקיק. לאחר מכן פורץ מוט השערה המסולסלת את הזקיק וגורם לתגובה דלקתית בדרמיס שסביב הזקיק. אין לי הצעות טיפול טובות לפסוידופוליקוליטיס מלבד שליפת השערות אחת אחת (נסי להעזר בקוסמטיקאית). באשר למניעת חזרת התופעה - לצערי קיימת רק דרך אחת: הסרת השיער באחת הטכניקות שמסירות שיער לצמיתות (אלקטרוליזה ["מחט חשמלית"] או בעזרת אנרגיית אור) בברכת בריאות, ד"ר אריה י. ליפשיץ מומחה למחלות עור ומין

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים