פורום הריון ולידה
מנהלי פורום הריון ולידה


אני בהריון שבוע שישי אחרי IVF (החזרה 7.01). החל משבוע לאחר ההחזרה מופיע לי דימום כל כמה ימים (כמה טיפות כל פעם). בטה גדל יפה:20.1-350, 22.1-827, 24.1-2950. בשבת אחרונה עקב דימום הייתי במיון ושם הובחן הריון תוך רחמי -שני שקי הריון. אבל לא נצפו שקי חלמון וקטבים עובריים. היום בלילה שוב חזר הדימים. בנוסף לכך יש לי כאבים בגב התחתון כמו בווסת. אני לחוצה מאוד. האם הריון כזה עוד יכול לשרוד? האם כדאי להמשיך לעקוב אחרי בטה? מהיא ההתנהגות הנכונה במקרה שלי? בתודה מראש על התשובה נטה
ההריון יכול לשרוד. לא צריך מעקב בטא אלא רק אולטרסאונד עוד שבוע. בינתיים התנהגי רגיל. התיעצי גם עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום, אני נמצאת בשבוע 24 וכבר משבוע שעבר אני מרגישה ורידים נפוחים ובולטים שמקשים עליי תזוזה בידיים וברגליים. רציתי לשאול האם זה הגיוני בשלב זה של ההריון והאם זה עובר לאחר הלידה? תודה.
זו תופעה שכיחה, ממלץ להבדק אצל כירורג כלי דם, ולשאול בעצתו לעכשיו ולגבי העתיד. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
האם בדיקות דם יכולות לגלות הריון חוץ רחמי או הפלה של הריון חוץ רחמי?
לא לגלות, אבל כן לעורר את החשד. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אני בהריון רביעי עם טרומבוציטפניה והחשש שלי לגבי הלידה ,בלידה השניה ילדתי ללא אפידורל מאחר שהטרומ' היו נמוכים פחות מ100 האם ידוע על אפשרויות לידה עם משככי כאבים אחרים או אפשרויות אחרות?תודה
יש תרופות דרך הווריד, ויש שיטות של גרוי חשמלי ושיטות של רפואה סינית ועוד... בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
ד"ר שלום רציתי לדעת עם מותר להשתמש באמלה בתקופת הריון אני כרגע בשליש השני. תודה.
לאיזה מטרה? בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אלחוש לפני הורדת שיער בשיטת IPL
למטרת מיחוש האיזור הרגיש אצל האישה כדי להסיר את השיער מהאזור ללא כאב , האם מותר להשתמש באמלה 5% באזור הזה בזמן הריון חודש תשיעי??????
שלום רב! אני בת 31, בהריון שני, בשבוע 29+5, מתוך כל ההריון חצי הייתי בבית עקב בחילות, הקעות, סחרחורוחת, אבנים בכיס המרה... היום יצאתי לעבודה וחזרתי אחרי רבע שעה, פשות מקבלת חושך בעיניים, על סף התאלפות, וחולשה, לא מסוגלת לתפקד. מה זה המצב הזה? האם זה בסדר וככה ימשך עד סוף הריון? מה ניתן לעשות? בתודה מראש!!! (על כל הפעמים ששאלתי וקבלתי תשובות מספקות...)
אכן נשמע בעייתי, אך אין לי יכולת לענות בלי להכירך. פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
בס"ד שלום ד"ר יפת! רציתי לשאול אם יש בעיה להשתמש בטיפות אף "אלנז" בהריון. אני בשבוע 32, עם אף סתום כרונית. אשמח לתשובתך. תודה וכל טוב. עדי.
מעת לעת כן, שימוש קבוע הוא בעייתי. התיעצי עם המכון הטרטולוגי בפקס 026241328 בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
האם מותר להשתמש בטיפות אף (כמובן שלא יותר מפעם ביום במשך יומיים בלבד), אני מצוננת מאוד לאחרונה , מחכה לתשובתכם תודה וסופ"ש נעים ליאת
שלום השבוע עברתי צילום חזה (חשש לדלקת ריאות) אני ממש מודאגת!!! לשמחתי אין לי דלקת ריאות אבל יש לי חום גבוה 39.5 ושיעול נוראי אני לא אוכלת דבר ורק שותה על מנת לא להתייבש האם זה מסוכן הצילום? מה לגבי האוכל שאיני אוכלת ולגבי החום הגבוה אין לי ברירה ואני לוקחת אקמול להורדת החום תודה לי
הצילום לא מזיק, ביחוד אם הגנת על הבטן. בהחלט החום והצום לא תקינים. התיעצי עם רופאך בהקדם. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
היי יש לי שאלה אולי היא קצת מטופשת אבל היתי רוצה לדעת בזמן שאני בהריון אני יכולה לצבועה שיער ? לעשות פסים ?
אינני יודע מה רכיבי הצבע ומה מידת ספיגתם בעור לתוך גופך. כך שלא אוכל לענות לך לגבי בטיחות הצביעה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
בוקר טוב! אני עשיתי שקיפות עורפית בשבוע 12 ונאמר לי שיש לי בן (80%), בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 16 אצל אותו רופא הוא אמר לי בן. אתמול היתי אצל הרופא שלי בשבוע 21 בבדיקה שיגרתית והוא אומר שלפי דעתו זאת בת. אני קצת מבולבלת, לא יודעת כבר מי צודק ומי לא. והאם יכולות להיות טעויות כאלה? או שאולי יש איזושהי בעיה? מודאגת מאוד. תודה.
כל האפשרויות שהעלית נכונות. פני בהקדם לרופאך להתיעצות. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
הי אני בשבוע 35 וביצעתי בדיקות האם תוכל לומר מה הערכים האלה אומריםWBC 11.70 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)* NEUTROPHILS 8.80 K/UL ( 1.70- 5.70) (.........)* NEUTROPHILS % 75.10 % ( 46.00- 68.00) (.........)* LYMPHOCYTES 2.20 K/UL ( 1.10- 3.50
סלחי לי אינני מצליח לקרוא, הכל מעורבב שם. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שוב שלום ד"ר ותודה על המענה המהיר! שאלה קטנה נוספת לי אליך- במידה והכאבים חלפו לאחר יום, האם עדיין יש צורך בבדיקת רופא או שזה סימן בסדר? יש לי תור בכל מקרה יום חמישי ולכן אני מתלבטת אם זה מצדיק פנייה דחופה לרופא או יכול להמתין. ובכלל, האם כאבים חולפים הם סימן טוב או שבכל מקרה בכל כאב, גם אם חלף, יש לפנות לבדיקה? שיהיה לך יום מקסים!!
אינני יכול דרך האינטרנט, בלי להכירך, לתת הנחיה ברמת פרוט כזו. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום ד"ר. אני בשבוע 14, ומאתמול יש לי מידי פעם דקירות במקום הבא: 2 ס"מ לערך מתחת לטבור, 2 ס"מ שמאלה. מקווה שהסברתי נכון את מיקום הדקירות.הן באות והולכות אחת לכמה דקות כמו דקירה של שניה וחולפות. האם קשור להריון- לרחם? האם לפי השבוע, מיקום העובר וגובה הרחם ניתן להסיק שמדובר בשריר או משהו כללי בבטן? ושאלה כללית נוספת: האם בכל מקרה של כאב בטן יש לראות רופא או רק במקרים של כאבים בבטן התחתונה? תודה תודה!!
תלונתך מצדיקה התיעצות עם רופאך, לא ניתן דרך האינטרנט להעריך את משמעות כאביך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אני בת 40 בהריון שני בשבוע 6, לאחר שהראשון הסתיים בהפלה בשבוע 8 (לא היה דופק עוברי). בהריון הנוכחי אין דימומים, האם יש איסור ליחסי מין בשל חשש להתכווצות הרחם? תודה.
בהריון תקין אין איסור על יחסי מין רגילים. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אשתי בתחילת שבוע 7 של ההריון. התוצאות שהתקבלו אתמול בבדיקת דם הן: FSH - 13.5 FT 4 - 20.3 שניהם גבוהים מהנורמה ואנו מודאגים. כיום היא לוקחת 500 מ"ל אלטרוקסין בשבוע. האנדוקרינולוגית המליצה להגדיל ל-600 בשבוע. מה דעתך? האם החלטה זו נשמעת סבירה או שהיית נותן הנחיה אחרת? תודה.
FSH לא שייך לעניין. שלח תוצאות TSH, FT4 וגם FT3. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
התכוונתי שה-TSH עומד על 13.5 FT 4 - 20.3 FT 3 לא ידוע. האם ההעלאה מ-500 ל-600 מ"ג אלטרוקסין בשבוע נראית לך מספקת? הנושא חשוב לנו מאד. תודה.
הנני בשבוע 30 להריוני, מזה כמה שבועות אני חשה בצמאון חריג במשך כל היום והלילה. אני חשה צמאון מיד לאחר שאני שותה (בעיקר מים). עשיתי העמסת סוכר בשבוע 24 והתוצאה היתה 130. ממה יכול לנבוע הצמאון והאם יש מקום לבדיקה נוספת? תודה
אם את שותה ואוכלת מספיק, יש לוודא שלא הופיעה סוכרת הריונית. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
ילדתי לפני שבוע.הדימומים בעקבות הלידה רבים,אך כרגע במגמת החלשןת משמעותית. מה שמדאיג אותי אותי הוא,שאתמול ושלשום, היו לי 2 גושים אדומים כהים,גדולים,בערך בגודל וצורה של כבד עוף... מה לעשות??זה נורמלי בשלב זה שאחרי הלידה,או שמצריך ביקור אצל רופא?
כן, ממלץ שתגשי לבדיקה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
מה תומן בחובו צירוץ שתי הדברים? אני מאוד דואגת אני בשבוע 7 ומטופלת באלדומין איך הלח"ד ישפיע על מהלך ההריון לידה מוקדמת אישפוז וכו?
כדי לענות למקרה הפרטי שלך נדרש מידע מפורט על מצבך הרפואי. לא ניתן לעשות זאת דרך הפורום. פני לרופאך, שמכיר אותך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום אני בשבוע ה23 חולת אפילפסיה ולפני כחודש התחלתי לסבול באופן כרוני ממגרנות. אני לא מסוגלת לעבוד עבודתי דורשת 6 שעות מול מחשב ואחרי שעתיים עבודה יש לי מגרנה ואני נאלצת לקחת כדורים למגרנה. הנוירולוג שלי אמר שאני צריכה לצאת לשמירת הריון וכתב לרופא שיש לי מגרנות בכל יום בזמן העבודה הרופא הנשים המטפל בהריון בסיכון אמר שאינו יכול לתת לי שמירת הריון ללא המלצה מפורשת מהנוירולוג כי הוא רופא שמתעסק בגניקולוגיה בלבד, ואילו הנוירולוג טוען שאינו מוסמך לכתוב מכתב המלצה שכן איננו רופא נשים הוא אף פעם לא כתב מכתב המלצה בנושא זה שכן זה מובן מאילו שהרופא הנשים הוא זה שצריך למלא את הטפסים הדרושים ולחתום. מה אתה מציע שעלי לעשות בגלל פרוצדורה של שני רופאים אני נופלת בן שנ י הכסאות תודה מראש
עליך לפנות לרופא תעסוקתי, שאמור לגשר בין מצבך הרפואי לביה בסביבת עבודתך. בכל מקרה, את מתארת התנהלות תמוהה של הגינקולוג שלך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום רב אני בשבוע 23 לפני שנקלטתי להריון כחודש לפני היה לי סוכר גבולי בבדיקה שגרתית יש לנו במשפחה סכרת מצד אימי וסבתי בשבוע ה12 עשיתי את הבדיקה של 50 יצא קצת גבוה , לאחר מכן עשיתי של ה100 יצא גבולית ולכן הוחלט על מעקב אני נמצאת בהריון בסיכון עקב אפילפסיה אבל לפני כשבוע יצא לי שוב בבדיקה שגרתית סוכר גבוה האם זה נקרא סכרת הריון האם זה מסוכן ומחייב על שמירת הריון כשיש סכרת גבוה בזמן הריון תודה מראש
מהנתונים שמסרת איני יכול לקבוע אם יש לך סוכרת או לא, אבל ברור שאת זקוקה למעקב הריון קפדני. פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום, שמי מיה ואני 8 חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי. שאלותיי הן: 1. במידה ואקלט להריון כעת האם הלידה תתבצע בניתוח קיסרי באופן אוטומטי? 2. והאם הריון בפרק זמן קצר מקודמו אינו בבחינת סיכון עבורי? אשמח לקבל תשובה בהקדם , תודה
נהיול הלידה הבאה מושפע מכל מהלך ההריון והלידה הקודמת. שום דבר לא אוטמטי. ממלץ להמתין שנה מהלידה ועד להריון הבא. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום אני בשבוע 38+2...ורציתי לדעת איך אפשר להבדיל בין תחילתו של ירידת מים לבין הפרשה מוגברת???
אינך יכולה להבדיל. עליך להבדק, וגם אז קשה לעיתים להחליט. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
דר' יפת שלום רב! אני בשבוע 35.5 ולעיתים קרובות מתעוררת בלילה כשאני שוכבת על הגב. השאלה אם זה יכול להזיק לעובר? כאשר אני שוכבת זמן רב מדי על הצד אני מקבלת כאבים באגן. אז אם אני ערה אני פשוט מחליפה צד, אבל מתוך שינה אני גם מתהפכת על הגב. בתודה מראש ויום מקסים.
בעיקרון ממלץ לא לישון על הגב בהריון מתקדם, אך אינני יכול, ולא ניתן לדעתי, לדעת אם נגרם נזק או לא. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
הי ד"ר יובל יפת? שמעתי אודיתך המון המלצות, ואנחנו שוקלים ברצינות לעשות את בדיקת השקיפות העורפית איתך. יש לי כמה שאלות: אתה עובדת עם קופת חולים לאומית? במידה ולא מה עלות הבדיקה באופן פרטי? מתי אנחנו אמורים לעשות שקיפות עורפית? תאריך ווסת אחרון 20.11.2007 סליחה על כמות השאלות אני חדשה בתחום וצריכה הכוונה. יום מקסים, שרית
סלחי לי, אך אינני מנהל את המרפאה דרך הפורום. התקשרי אלי ואשמח לענות לך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
בהריון תאומים שבוע 30 1.בבדיקת צוואר רחם יש התקצרות של 50% כרגע עומד על 24 מ"מ אין שינוי בלחץ פונדלי הטכנאי שביצע את הבדיקה טוען שאין ממה להבהל האם זה מעיד על לידה מוקדמת? 2. כאבי גב תחתון בצד ימין שמגיעים עד הטוסיק כאבים שמפריעים לתפקד מה ניתן לעשות?
עליך להבדק בהקדם. את ההריון צריך לנהל רופאך, לא הטכנאי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום חלך כבר ענית לי אבל עכשיו אני יכתוב קצת יותר מפורט :) : פירוט :טיפול שורש,סתימות,כתרים.עם אפשרי זה לעשות אצל רופא שיניים ?
עדיף לבצע רק טיפולים דחופים, להגן על הבטן בצילומים, ורק צילומי שן לא פנורמה. להשתמש רק בתרופות מותרות בהריון. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום רב אני בשבוע 28 וסוג דם שלי הוא A- בשבוע 24 עברתי בדיקת מי שפיר וקיבלתי זריקת אנטי D בבדיקת דם שביצעתי עכשיו ישנם נוגדנים והתשובה יצאה חיובית האם אני אמורה לקבל חיסון שוב פעם על אף שהתשובה חיובית? אודה לך לתשובתך
קרוב לוודאי שאת צריכה לקבל זריקה חוזרת. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום לרופאים, אני כבר כשמונה חודשים מנסה להיכנס להריון ולא מצליחה, המחזור אצלי לא סדיר (בשלושת החודשים האחרונים היה 42 יום ובחודש שאחרי 33 ואחרי 28 יום) לכן אני לא יודעת מתי הביוץ אצלי, שמעתי שטיפולים ובדיקות ניתן לעשות רק אחרי שנה של ניסיון, האם זה נכון, ואיזה בדיקות צריך לעזות? תודה רבה
שאלתך שייכת לתחום פריון. לא לפורום הנוכחי. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
שלום אני בשבוע 14 להריון.מזה כחודש וחצי אני סובלת מקושי בבליעה.טיפלתי פעמיים באנטיביוטיקה(פעם אחת לשולשה ימים ופעם אחת לשבעה ימים)וזאת בעקבות אבחנה של הרופא אאג על דלקת גרון. אך למרות כל זאת אני עדיין סובלת מקושי רב בבליעה ומגודש שלא יוצא החוצה בגרון.הייתי לפני יומיים שוב אצל אאג והוא אמר שכבר אין דלקת ולקח לי משטח גרון.שאלתי היא האם יש איזהו קשר בין הסימפטומים האלו להריון או שפשוט יתכן והדלקת שוב חזרה אודה לך על תשובתך עדי
לא, תלונותיך אנן חלק מתסמיני הריון בדרך כלל. התיעצי גם עם הגינקולוגי שלך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר
עם יש סכנה בזמן הריון ללכת לרופא שיניים ? ומה אפשר לעשות ומה לא ?
לא ניתן לפרט כאן את כל האסור והמותר. אם יש לך צורך בפעולה ספציפית, אנא פרטי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום, ברצוני לדעת מה משמעות דליפת מי שפיר ומה אפשר לעשות, עלי לציין שזה הריון עם תאומים.תודה
תלוי בנסיבות ובגיל ההריון. מה שבטוח, שבמצב זה צריך להתאשפז בביתחולים. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אני בן 33, בריא ופעיל. במשך שנים אכלתי הכל והרגשתי טוב. בשנתיים האחרונות אני מבלה המון בשירותים... לא כל הזמן זה ממש יציאות נוזליות אבל זה כמה פעמים ביום והיציאות רכות מאוד. יש כמה מאכלים שהבנתי שכדאי שאמנע מהם (חצילים, כרוב, פלפל) אך התופעה עדיין ממשיכה. מה לעשות? לאן לפנות?
אתה ממש, אבל ממש לא בפורום המתאים.....
בת 29 מתכננת להכנס להריון,עשיתי בדיקת דם CMV, התשובה שקיבלתי היא: CMV IgG-NEGATIVE CMV IgM-NEGATIVE EVN.EBNA-POSITIVE MYCOPLASMA PNEUM IgM-NEGATIVE מה אומרות התשובות הנ"ל,האם אני מחוסנת נגד נגיף או לא?ואם לא אך ניתן להמנע מהדבקה בנגיף הנ"ל? תודה מראש.
את לא מחוסנת ל CMV. אין דרך וודאית להתגונן מפניו. כדאי להמנע ממגע קרוב עם אנשים הסובלים ממחלה דמויית שפעת. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום, אני בת 32 וחצי, הריון ראשון. גיל הריון: 12 +5 שבועות. ביום הלידה אני צפויה להיות בת: 33 + 2 חודשים. בשקיפות עורפית נמצא: סיכון לפי גיל האישה - 1:557 CRL - 65.7 מתאים ל- 12 + 6 שקיפות: 2.0 מ"מ עצם אף: נצפתה. סיכום לפי שקיפות עורפית +גיל האישה ביום הלידה: 1:1505 שאלתי- האם עם נתונים אלה מומלץ לבצע דיקור מי שפיר? (אני עושה בדיקת תסקיר מרובע בתחילת שבוע 17) תודה רבה
לא ממלץ ולא לא ממלץ. זה שיקול שלך, בדיון עם רופאך, להעריך את הסיכון המשוקלל מול הסיכון בדיקור. לא ניתן לענות לך בלי הכרת כל פרטי הרקע הרפואי. פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
ערב טוב.....יש לי שאלה הנוגעת לחישוב זמן תחילתההריון- ב-24.7.07 עברתי שאיבה.(לא החזרה),והנני בהריון.ידוע לי כי על מנת לחשב את תחילת ההריון מחסירים 14 יום מתאריך זה.לפי החישוב שלי זמן תאריך הוסת האחרון הוא ה10.7 ולפי הרופא 13.7.....אשמח אם תעזרו לי בחישוב הנכון תודה מראש דנית
בעיקרון ווסת אחרון מחושב שבועיים לפני השאיבה. אם יש פער של 3 ימים בינך לבין רופאך, לא הייתי עושה מזה עניין. זה הבדל זניח. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
ד"ר יפת שלום, אני בעלת מחזור לא סדיר. הזמן בין המחזורים הוא של כחודשיים. בשבועיים האחרונים מדדתי את החום עם היקיצה לטובת זיהוי הביוץ וכניסה להריון. בין העליה בטמפרטורה (שבד"כ מיוחסת לביוץ) לבין תחילת המחזור עברו רק 8 ימים. כמו כן, ביצעתי פעמיים בדיקת ביוץ לאחר עליית הטמפרטורה (צירפתי למטה את תוצאות בדיקת הטמפרטורה ובדיקת הביוץ) והיה נראה שבפעם השניה הקו היה דומה לקו הבקורת (אלא שהזמן ממנו עד המחזור קצר עוד יותר משמונה ימים). בנוסף, בבדיקה גופנית (כולל אולטראסאונד) אצל רופא נשים מלפני כחודש הכל נמצא תקין. מהי התרשמותך מהנתונים שצירפתי, האם יתכן שבאמת הביוץ חל בזמן שקיבלתי תוצאה לכאורה חיובית, או שהעליה בטמפרטורה מאוחרת לביוץ? האם מדובר במצב יחסית נורמלי? האם יש הנחיות מיוחדות במצב כזה? 14.1 - 36.5 15.1 - 36.6 16.1 - 36.5 17.1 - אין לי תוצאה 18.1 - 37.0 - בבדיקת ביוץ הקו היה חלש יחסית לקו הבקרה 19.1 - 37.0 20.1 - 36.9 - בבדיקת ביוץ הקו היה נראה זהה לקו הבקרה 21.1 - 36.8 22.1 - 36.8 23.1 - 36.8 24.1 - 36.8 25.1 - 36.6 26.1 - 36.6 - קיבלתי מחזור 27.1 - 36.2 בתודה מראש, אורלי
ראי את תשובתי שתי שאלות מטה. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אני רוצה לעסוק בניפוח זכוכית תהליך שפולט רעלים כמובן משתמשים במגן עיניים ובמסכה לפה ולאף ובמפוח ששואב את האדים הרעילים החוצה. האם מומלץ או לא בהריון שבוע 12. אני בת 40.
אינני מתמצא בתחום. יש לפנות לרופא תעסוקתי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום רב, בעלי ואני מנסים להיקלט מזה כחצי שנה ועד עכשיו ללא הצלחה. שאלתנו היא האם ישנו מקום לפנות לרופא נשים ולבדוק האם ישנה בעיה כלשהי אצל אחד מאיתנו או שעדיין מוקדם מכדי לקפוץ למסקנות? במידה והעיתוי הנוכחי הינו מוקדם מדי, מתי כן מומלץ לפנות לרופא נשים לצורך בדיקה של הנושא? בנוסף, היינו שמחים אם יהיה אפשר לכתוב לנו "טיפים" להגדלת סיכויי ההיקלטות... תודה רבה.
השאלה שייכת לתחום פריון. לא לפורום הנוכחי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אני שבוע אחרי הפסקת הריון עם ציטוטק, רציתי לדעת מתי ניתן לקיים יחסי מין? תודה
תלוי בממצאי בדיקה גינקולוגית. איני יכול לענות לך פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
היי אני כעת בשבוע 21, בבדיקת שקיפות עורפית נצפה נוזל עורפי 1.5mm (סיכון של 1:6520) - תקין בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת הכל היה תקין פרט לבצקת עורפית של 4mm תשובות של התבחין המרובע התקבלו תוצאות של 1:910 אני בת 26 ועל פי הגיל צריך להיות 1:3000 האם אתה היית ממליץ על דיקור מי שפיר? מורן
לא ניתן לענות לך דרך האינטרנט, בקשי מרופאך הפניה ליעוץ גנטי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
זוהי הפעם הראשונה שאני משתמשת בהתקן ושאלתי היא: יום אחרי שהרופא הכניס לי את ההתקן, היו לי הפרשות בצבע אפור. ההפרשה נראתה כמו חוט דק מאוד, באורך של כ-1 סנטימטר. תופעה זו חזרה במשך מס' שעות באותו יום ופסקה. האם זה נורמלי?
השאלה שייכת לתחום גינקולוגיה, לא לפורום הנוכחי. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום, אני בשבוע 17 , בימים האחרונים אני סובלת מכאבי גב תחתון שמושכים לבטן ודקירות בבטן כתוצאה מכך וגם כאבי רגליים , הם זה אופייני בהריון?
זה שכיח, אבל נדרשת בדיקה כדי לוודא שהכל בסדר. פני לרופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום. אני בשבוע 28+4. בשבוע שעבר הייתי חולה בוירוס שהיה מלווה בכאבי גרון, שיעול, חום (פעם אחת) וצינון. האם הדבר אמור להשפיע על העובר ? אני בשלבי החלמה כעת ומתחילה להרגיש טוב יותר. האם יש צורך בבדיקות מיוחדות ? האם יש אופציה לצרוך בכמות קטנה טיפות אף ובמידה ולא מדוע ? תודה
תלוי איזה ויורס זה. למשל וירוס השפעת לא נחשב מסוכן לעובר. לגבי טיפת אף, ספריי מדוד במינון של ילדים, מעת לעת, מותר. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
אם אובחנה בשבוע 17 שילייה נמוכה (עדיין לא פתח) האם התעמלות עלולה להחמיר את זה?
תלוי כמה נמוכה ואיזה התעמלות. התיעצי עם רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
בוקר טוב אבקש לדעת באיזה שלב של ההריון (שבוע) מתחילות בחילות בוקר ?
בדך כלל בשבוע 5-6, יתכן לפני כן או אחרי כן או בכלל לא. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
בוקר טוב לך לגביי הבחילות לא בהכרח זה צריך לקרות לא כל מה שכתוב בספרים קורה אני בשבוע 18 ואני מרגישה מצויין עד עכשיו ללא בחילות והקאות בכלל אז תיהיי אוטימית גם לך זה יכול לקרות כמו לעוד הרבה נשים שאני שומעת
שלום רב, נמצאת בשבוע 38 - עשיתי אולטרסאונד בשבוע 37 האם יש צורך באולטרסאונד בשבוע 39? למעקב? תודה.
אין חוקים בנושא. זה שיקול של רופאך. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
בוקר טוב, האם הריון עם סכרת הריונית המאוזנת בדיאטה נחשב להריון בסיכון גבוה?
המילה הריון בסיכון גבוה נשמעת קצת מפחידה. בואי נסכים שבהריון כזה נדרשת תשומת לב מוגברת של הצוות המטפל. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום, לפני כחודש עברתי גרידה. המחזור הראשון הופיע ממש בימים אלו. נאמר לי שכדאי לחכות שני מחזורים לפני נסיון נוסף להיכנס להריון. 1. מהו הנזק שיכול להיגרם במידה ואכנס להריון אחרי מחזור ראשון? 2. האם כדאי להשתמש באמצעי מניעה בגלל סיכון זה? בתודה, שרון
אני מניח שמי שהמליץ לך, רצה לוודא החלמה מלאה של רירית הרחם, לשם סכויי קליטה מיטביים להריון הבא. ממלץ לוודא איתו. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום האם מרגישים שינויים (כאבי בטן, בחילות וכו') בשבועות המאד ראשונים (שני, שלישי)? בתודה
כאבי בטן ובחילות אינם חלק שגרתי מהריון תקין שבוע 2-3. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
שלום ד"ר איזה מום מאבחנת בדיקת האינהבין ? במידה ואני אעשה דיקור מי שפיר האם ניתן להסתפק בבדיקת חלבון עוברי בתבחין המשולש או עדיין קיימת עדיפות לתבחין המרובע? תודה ענת
אינהיבין תורם לגלוי תסמונת דאון. אם את בטוחה שתעשי דיקור (לא ברור לי מנין הביטחון, זה הרי כושר נבואי לדעת מה תעשי עוד שבועיים), אז אין צורך בבדיקת האינהיבין. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"