גלידה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

02/11/2004 | 12:52 | מאת: מעין

שלום רב. אני בת 21 בריאה בד"כ, ומשתדלת לאכול מזון בריא. אך אני מאוד אוהבת גלידה. שאלותיי הן: כיצד ניתן לשלב גלידה בתזונה היום יומית מבלי ליגרום נזק לבריאותי? האם מומלץ למשל לא לאכול גלידה אחרי מזונות מסוימים? האם ידוע לך סוגי גלידה מסויימים שפחות מזיקים לגוף? ומה בעצם כ"כ לא בריא בגלידה למעט סוכר ושומן? בתודה מראש.

02/11/2004 | 16:52 | מאת: טל בלו

שלום מעין אני בן 32 ואוהב מאוד שוקולד. אבא של עבד 20 שנה בעלית. לשאלותיך: 1-תשלבי גלידה בתזונה, נראה לי בעייתי כל יום-נסי פעמיים בשבוע. 2-עדיף לאכול גלידה בנפרד ולא עם מזון אחר-מערכת העיכול תשתגע. 3-גלידות איכותיות העשויות מפירות עדיפות על החלביות שהם בעיקר חלב ,סוכר ושומן. 4-גלידה מקררת ויוצרת ליחה. ככזאת היא בעייתית למערכת העיכול המעדיפה מזון מבושל ושאינו ליחתי. המורה שלי לרפואת צמחים סינית שלימד אותי בצ'נגדו אמר לי פעם: "אין חומר רעיל בטבע-הכל תלוי במינון!" אני חושב שגם כלפי גלידה-הכל תלוי במינון. כל אדם נורמלי-אוכל גלידה. רק טוב טל

02/11/2004 | 22:59 | מאת: מאיר גלזר

איך? למה? ולמה אבא שלי לא עבד בעלית?

מנהל פורום רפואה משלימה