סידן

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

22/06/2004 | 17:28 | מאת: מאיה

אני בת 17 ולא אוהבת מוצרי חלב, כמה סידן אני צריכה ביום, ואיך אני משיגה אותו בלי תוספים תזונתיים (רק מהמזון) בהתאם לבעיה שלי?

23/06/2004 | 16:39 | מאת: טל בלו

שלום מאיה ישנם מזונות נוספים, מעולם הצומח, המכילים סידן בכמויות טובות; כמו מוצרי הסויה למיניהם (טופו, טמפה, קמח סויה, חלב סויה ויוגורט סויה), ירקות עלים ירוקים -ברוקולי, חסה,פיטרוזילה), קטניות, אגוזים (במיוחד שקדים), שומשום ומוצריו (חלבה, טחינה, שומשום מלא טחון-עשיר מאוד בסידן) וכן ירקות ופירות רבים כמו נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות) וחרובים. לא חובה חלב. בהצלחה טל

24/06/2004 | 00:53 | מאת: מאיה

כמה סידן אני צריכה 1300 לא? זה לא קצת קשה להשיג את כל הסידן הזה בלי מוצרי חלב? (כי אני ממש לא רוצה לקחת תוספים של סידן, אלא כמה שיותר טבעי). הבעיה שגם טופו אני לא אוהבת. טמפה זה אותו טעם? יש לי בקשה ממך שמאוד תעזור לי: אתה יכול לתת לי מאכלים שאני יכולה לאכול (חוץ מטופו) כחלק מהתפריט היומי שלי שביחד סך כל הסידן שיש בהם זה מה שאני צריכה לצרוך ליום? למשל: 7 שקדים: 30 גרם סידן כף טחינה משומשום מלא: 100 גרם סידן... (אבל שזה יהיה גם היוני מבחינת השומן, כי שמתי לב שיש סידן גם בהרבה מקורות שומניים) סליחה על הטירחה, אבל אני מאוד אודה אם תחזיר לי תשובה! יום טוב!

25/07/2004 | 00:43 | מאת: רותמדואל

מה ערך תזונתי לפטרוזילה

מנהל פורום רפואה משלימה