טיפול בקנדידה
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום רב, יש לי שאלה בנושא טיפול בפטריית הקנדידה. אני מבינה שהקנדידה יכולה להיות שנים בגופנו, ואולי אצלי. קראתי שהטיפול צריך להיות על ידי בניית תפריט שאינו כולל סוכר, קמח לבן, חומרים משמרים ופירות. האם נכון ? מבקשת יותר פרטים , מה באמת אסור לאכול, מה כן רצוי לאכול והאם חשוב לקבל תוספי מזון בנוסף. תודה
שלום אלין קנדידה זו פטרית שמרים הנמצאת באופן טבעי בגוף האדם. במצבים קיצונים היא יכולה לצאת משליטה ולגרום לפתולוגיות רבות. ברפואה המערבית ניתן לאבחן זאת בקלות בבדיקת צואה. קנדידה מאופינת ברפואה הסינית לרוב כחום ולחות במסלולי התלת מחמם וכיס המרה. קנדידה כפיטריה גורמת לבעיות במספר מערכות. הבעיות הנפוצות הן בחלל הפה והלשון ,במערכת העיכול ובנרתיק. ברפואה סינית שוללים דיאטות חריפות מסוגן של הדיאטות הנפוצות לטיפול בקנדידה -ללא קמח חיטה,סוכר,חלב וכו'. אחרי חצי שנה שעבדתי בבית חולים בסין לא ראיתי שום סיני שעשה דיאטה מסוג זה . הפיתרון הסיני משלב תזונה,דיקור,צמחים,ציקונג ומודעות.בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמייצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמן את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. מודעות לסיבה היא הפתרון,בקיצור-לא הפטרייה היא האויב. יש אדם והוא אחראי לסבל שלו-כזה או אחר. הפיתרון -באדם. רפואה שלמה. טל