מבקשת קצת סדר ועזרה בענין קנדידה
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום! רציתי לשאול לגבי קנדידה. גילו לי קנדידה בנרתיק וטופלתי ברפואה רגילה. בעבר טופלתי רבות ברפואה משלימה ואז גם גילו לי קנדידה במע' העיכול.אני שנים סובלת ממע' העיכול ורק לפני פחות משנה אובחנתי כסובלת מקרוהן ורפלוקס. האם על מנת לטפל בקנדידה צריך לעשות דיאטת "רצח" כמה חודשים ללא סוכרים ופחמימות, או שיש משהו יותר מעשי? מאחר ואינני מסוגלת יותר לכל הדיאטות המטורפות הללו שחוויתי, לאורך זמן, ואז מה הרווחתי? מעבר לכך, לאחר שנות מעבר לאורז ולחם מלא (כשניסיתי לברר את מהות צרות בטני), כעת נאמר לי שדוקא לא טוב לי מלא, אלא דיאטה דלת סיבים - ז"א עדיף לחם לבן או רגיל, ולא מלא?? תוכל לעשות קצת סדר ומעשייות בענין? תודה.
כדאי להגיע למטפל עם נסיון בתחום ולטפל בצורה אינדיבידואלית ומסודרת שתתאים לך . כמובן שאת התזונה תצטרכי לשנות (לא מחיב דיאטת רצח) ולקחת תוספי מזון שילחמו בקנדידה ויעשו דטוקסיפיקציה (סילוק רעלים מהכבד) יש צורך לחזק בנוסף מע' חיסון ולטפל גם במחלת הקרוהן והריפלוקס . בברכה אורן מזרחי
שלום ג' (מהשב"כ?) קנדידה זו פטרית שמרים הנמצאת באופן טבעי בגוף האדם. במצבים קיצונים היא יכולה לצאת משליטה ולגרום לפתולוגיות רבות. ברפואה המערבית ניתן לאבחן זאת בקלות בבדיקת צואה. קנדידה מאופינת ברפואה הסינית לרוב כחום ולחות במסלולי התלת מחמם וכיס המרה. קנדידה כפיטריה גורמת לבעיות במספר מערכות. הבעיות הנפוצות הן בחלל הפה והלשון ,במערכת העיכול ובנרתיק. ברפואה סינית שוללים דיאטות חריפות מסוגן של הדיאטות הנפוצות לטיפול בקנדידה -ללא קמח חיטה,סוכר,חלב וכו'. אחרי חצי שנה שעבדתי בבית חולים בסין לא ראיתי שום סיני שעשה דיאטה מסוג זה . הפיתרון הסיני משלב תזונה,דיקור,צמחים,ציקונג ומודעות.בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמייצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמן את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. מודעות לסיבה היא הפתרון,בקיצור-לא הפטרייה היא האויב. יש אדם והוא אחראי לסבל שלו-כזה או אחר. הפיתרון -באדם. רפואה שלימה. טל
לאחרונה התחלתי בדיאטה של קנדידה. ברשותי אופה לחם חשמלי ורציתי לדעת אם מישהו מכיר מתכון ללחם ללא שמרים מחיטה מלאה או שיפון המתאים לאפיה באופה לחם. תודה, סיון.