עזרה לגבי חומר לעבודה אקדמאית. תודה
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום לכם, אני עורך עבודה אקדמאית במסגרת החוג ללימודי מזרח אסיה על השפעות השליטה המונגולית בסין על שינוי הרגלי התזונה והמזונות הסיניים. אני מעוניין לבדוק מדוע דווקא החלב לא תפס בסין לעומת סוגי מזונות אחרים. אשמח לקבל מאמרים והפניות לספרים. ובכלל על חלב ברפואה הסינית. בתודה מראש ובכבוד רב רון.
שלום רון קודם כל, אין כל כך הרבה פרות בסין. יש בופאלו ומשתמשים קצת בחלב שלהם אבל עיקר החלב הוא מסויה או אורז (מזין וזול). הבעיה בחלב פרה הוא בדרך בה מגדלים את הפרות. הם מואכלות באנטיביוטיקות והורמונים ולכן החלב שלהם גורם ליצירת ליחה בגוף. ככלל ברפואה הסינית חלב פרה הוא חומר מחזק,מזין ומלחלח את הקיבה והריאות כל עוד הפרות במרעה חופשי. יש המון חומר על חלב בספרות העוסקת בתזונה סינית: לדוגמא- healing with whole food-paul pitchford chinese system of food cures-henry c lu לגבי השליטה המונגולית-אני לא ממש מתמצא בנושא אבל יש את ד"ר אסף גולדשמידט מאוניברסיטת תל אביב שהוא חוקר את הרפואה הסינית בחוג למזרח אסיה ואולי הוא הכתובת בנושא. בהצלחה ושנה טובה טל
טל תודה רבה על תשובתך.