סויה שחורה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

03/09/2003 | 23:42 | מאת: נחמיה

שלום רב, האם ידוע לך על פולי סויה שחורה ? האם יש בארץ ? ואיזה תועלת אוכל להפיק מסויה שכזו ? רוב תודות נחמיה

04/09/2003 | 22:05 | מאת: טל בלו

שלום נחמיה הסויה היא צמח חד-שנתי ממשפחת הקטניות ומוצאה במזרח אסיה. ניתן לגדלה בתנאי אקלים שונים מטרופי ועד ממוזג. ידועים למעלה מ- 300 זנים, השונים אחד מהשני בצבע, צורה, וגם ההרכב הכימי. על פי הזנים השונים גם השימושים פולי סויה צהובים משמשים לחלב סויה וגבינת טופו פולי סויה ירוקים משמשים לנבטים פולי סויה שחורים משמשים לשמן סויה ורוטב סויה. כשאתה משתמש ברוטב סויה תמרי או במיסו - מוצר תסיסה של סויה אתה צורך פולי סויה שחורים. פולי הסויה מכילים חלבונים המעכבים אנזימים מפרקי חלבון טריפסין וכימוטרפסין, לאנזימים אלה חשיבות רבה בתהליך עיכול החלבונים בגוף החי שבת שלום טל

05/09/2003 | 00:21 | מאת: נחמיה

תודה על התשובה המלומדת, האם אפשר להשיג בארץ פולי סויה שחורים כמו שהם לאכילה או רק בצורות מיסו ורוטב סויה ? רוב תודות , נחמיה

מנהל פורום רפואה משלימה