הריון ומזון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

23/04/2003 | 23:29 | מאת: שביט

שלום רציתי לדעת מה לא מומלץ לאכול בהריון (לפי מה שהבנתי לא מומלץ תפוזים, כבד, ואולי גם חריף). עברתי גרידה לפני 8 חודשים (עובר שלא התפתח) וכעת שוב נכנסתי להריון ואני מאוד רוצה לדעת מהם המאכלים שיכולים לעודד הפלה, היות ואני לחוצה מאוד! תודה וחג שמח שביט

24/04/2003 | 14:50 | מאת: אורנה גורן גרינבלט

שלום שביט, דבר ראשון סביר להניח שהעובר לא התפתח מכיוון שהיה בו משהו לא תקין. גם לי זה קרה לפני חודש ימים לצערי ואני מקפידה מאוד על תזונה ואורח חיים נכון. תזונה: מומלץ לאכול הרבה פירות וירקות מכל הסוגים בעיקר ירקות כתומים (גזר, בטטה, דלעת), פירות הדר יכולים פשוט להגביר את הצרבת אם יש. מומלץ : לחם שיפון, או מחיטה מלאה, אורז מלא, דוחן, טפיוקה, ודגנים אחרים. להשתדל להמנע ממוצרי חלב, ולהשתמש בתחליפי סויה - טופו, חלב סויה עוף, הודו, דגים בעיקר דגי ים צפוניים. להרבות בשתייה של מים, ולהשתמש ב- 2 כפות שמן זית ליום. לדאוג לאכול כל יום מנה של מזון מבושל, = דגנים+ ירקות+חלבונים. מומלץ על בסיס קבוע בהריון ליטול חומצה פולית ואומגה -3. בהצלחה ומזל טוב, אורנה

מנהל פורום רפואה משלימה