תזונה אנטי-דלקתית

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

17/06/2002 | 18:36 | מאת: גרשון

מה תהיה תזונה אנטי-דלקתית לפי הרפואה הסינית?

18/06/2002 | 22:44 | מאת: טל בלו

שלום גרשון באופן כללי מזונות בעלי אנרגיה ניטראלית עד קרה יהוו חלק מתפריט של טיפול בדלקת-אך כמובן שיש משמעות לאיזה דלקת ולמשך הזמן-אקוטית/כרונית. קרים : נבטי במבו, בננה, דלעת, צדפות, קונכיות, סרטנים, אשכוליות, חסה, לוטוס, מלון, אפרסמון, מלח, עשב ים, אצות ים, קרמבולה, קני סוכר, ערמוני מים, אבטיח. קרים מעט : כשות, עגבניות. קרירים : תפוח, טופו, חלמון ביצת תרנגולת, פטריות מצויות, מלפפון, חציל, גריסים, חסה, פרחי חבצלת, שסק, מנדרינה, פרחי אריכות ימים, מנגו, מיורן, שעועית מונג, קונכית צדפה, אגס, מנתה, צנון, שמן שומשום, תרד, תותים, קלמנטינה, חיטה, סובין, חיטה. ניטראלים: בקר, משמש, שורש סלק, פטריות שחורות, זרעי שומשום שחור, סויה שחורה, כרוב סיני, קרפיון, גזר, שעועית, סלרי, זרעי דובדבן, ביצי תרנגולת, תירס, תפוחים, דיונון, קליפת מנדרינה מיובשת, ברווז, תאנים, ענבים, על גויאבה, דבש, שעועית, קולורבי, ליקוריץ, פרי וזרעי לוטוס, חלב אדם ופרה, זיתים, צדפות, פאפאיה, בוטנים, אורז נקי, חזיר, תפוחי אדמה, דלעת, עלי צנון, שעועית קטנה או אזוקי, סובין אורז, זעפרן, פטיות שיטאקי, שזיף חמוץ, גרעיני חמניות, אורז מתוק, בטטות, פטריות לבנות, סוכר לבן, סויה צהובה. מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה