קנדידה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

14/02/2002 | 08:08 | מאת: אתי

האם ניתן לשתות חלב נאקה ונס קפה מדגנים על אף שאני סובלת מקנדידה ? האם נרפאים מהקנדידה? האם צריך לשמור על תזונה קפדנית, כמו למשל לא לאכול עגבניות, סויה, חצילים וכו', מעתה ועד עולם כדי שהקנדידה לא תחזור או שאפשר אך במינון קטן? אני סובלת מקנדידה במעיים בעיקר. אני מטופלת במשך 3 חודשים בצמחי מרפא, מצבי השתפר אך עדיין יש נפיחות קלה בבטן. האם אני אסבול מהנפיחות כל חיי? בתודה מראש אתי

14/02/2002 | 21:17 | מאת: טל בלו

שלום אתי מותר לך לשתות חלב נאקה וקפה דגנים. לגופו של ענין בכל מזון יש איכות אנרגטית והאיכות הזו נישמרת איתו או משתנה בהתאם לסוג הבישול שהוא עובר.אידוי יהיה שונה מהקפצה או מבישול ארוך. אני חושב שיש הגזמה בהתיחסות של מטפלים לנושא של תזונה וטיפול בפטרית הקנדידה. לדעתי אין צורך לא לאכול במשך מספר חודשים עגבניות,חצילים, סוכר,חיטה,שמרים וכו' לטעמי זה נראה כמו עינוי ולא תהליך הבראתי ועל פי נסיוני הקליני ראיתי שאין צורך בתזונה הנ"ל. בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמיצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמו את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון,או לחם מלא עם השמרים או בילעדהם יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. בקיצור בתזונה אין כמעט טוב או רע אלא מה שקובע הוא המינון. אוכל הוא תענוג לנפש לא פחות מצורך קיומי ולכן התזונה צריכה להיות מאוזנת ומתאימה אישית למטופל. אני מאחל לך שלא תיסבלי מקנדידה כל חייך מאמין שניתן להבריא טל

15/02/2002 | 06:30 | מאת: איילת מן

שלום רב אני קצת חולקת על דברי טל, יש חשיבות רבה לתזונה כטיפול בקנדידה, בעיה היא שכיום כל מצב של הפרעות במערכת העיכול, או בעיות בווגינה מוגדר כקנדידה. אבחון על פי הרפואה הסינית, לעיתים קרובות מצביע על מקור שונה לבעיה. כדאי להמנע ממזון מייצר נוזלים (סוכר בצורותיו השונות כולל פרי ומשקאות מתוקים) מזון שמן ותוספת רבה של שמן בתהליך הבישול, שמרים ופטריות, תוספת של אצידופולוס מומלצת, ולאכול מזון בעיקר מבושל, ומייבש על פי הגדרתו הסינית: אלפלפה, בצל ירוק, בטטה, סלרי, קולרבי, דלעת, דובדבן, שיפון, מיורן שעורה, תירס, שעועית אזוקי, דלעת דג, ערמונים, קורקבן עוף, שום, גריסי פנינה, שעועית Kid , מקרל, פטריות כפתור חרדל ירוק צנון לפת, פטריות לבנות, קונג'י (תבשיל אורז דביק) כדאי מאד לפנות ליעוץ תזונתי על פי עקרונות הרפואה הסינית – זה עוזר!!!!

מנהל פורום רפואה משלימה