לחם שמרים ופטריית הקנדידה
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום רב, אני מבקשת לדעת מדוע אנשים שסובלים מפטריית הקנדידה, לא צריכים לאכול לחם המכיל שמרים? וכי כיצד אמורים שמרים שכבר עברו תהליך של אפייה בחום גבוה להזין את הפטרייה או לגרום נזק? בתודה מראש טוני
שלום טוני את השאלה הזו את צריכה להפנות למי שאמר לך לא לאכול לחם המכיל שמרים. לגופו של ענין בכל מזון יש איכות אנרגטית והאיכות הזו נישמרת איתו או משתנה בהתאם לסוג הבישול שהוא עובר.אידוי יהיה שונה מהקפצה או מבישול ארוך. אני חושב שיש הגזמה בהתיחסות של מטפלים לנושא של תזונה וטיפול בפטרית הקנדידה. לדעתי אין צורך לא לאכול במשך מספר חודשים סוכר,חיטה,שמרים וכו' לטעמי זה נראה כמו עינוי ולא תהליך הבראתי ועל פי נסיוני הקליני ראיתי שאין צורך בתזונה הנ"ל. בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמיצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמו את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון,או לחם מלא עם השמרים או בילעדהם יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. בקיצור בתזונה אין כמעט טוב או רע אלא מה שקובע הוא המינון. אוכל הוא תענוג לנפש לא פחות מצורך קיומי ולכן התזונה צריכה להיות מאוזנת ומתאימה אישית למטופל. מאחל בריאות טל
לטל בלו תודה על התשובה המפורטת. האם תוכל לענות לי בכל זאת, ללא קשר לשאלה, האם מבחינה מדעית, שמרים עלולים להזיק לאחר האפיה? טוניטל בלו כתב/ה: > > שלום טוני > > את השאלה הזו את צריכה להפנות למי שאמר לך לא לאכול לחם המכיל > שמרים. > לגופו של ענין בכל מזון יש איכות אנרגטית והאיכות הזו נישמרת איתו > או משתנה בהתאם לסוג הבישול שהוא עובר.אידוי יהיה שונה מהקפצה או > מבישול ארוך. > אני חושב שיש הגזמה בהתיחסות של מטפלים לנושא של תזונה וטיפול > בפטרית הקנדידה. > לדעתי אין צורך לא לאכול במשך מספר חודשים סוכר,חיטה,שמרים וכו' > לטעמי זה נראה כמו עינוי ולא תהליך הבראתי ועל פי נסיוני הקליני > ראיתי שאין צורך בתזונה הנ"ל. בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע > לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם > קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמיצר > ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמו את מערכת העיכול > ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת > זאת לחם שיפון,או לחם מלא עם השמרים או בילעדהם > יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. > בקיצור בתזונה אין כמעט טוב או רע אלא מה שקובע הוא המינון. > אוכל הוא תענוג לנפש לא פחות מצורך קיומי ולכן התזונה צריכה להיות > מאוזנת ומתאימה אישית למטופל. > מאחל בריאות > טל