מוצרי שום
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום, כיום מופיעים בבתי-המרקחת מוצרי שום רבים, הם לפעמים ממש תופסים מדפים שלמים. מהי הסיבה לכך ? האם יש בשום איזה שהם תכונות חשובות ? האם באמת תוצרים אלה הינם מועילים, או שהם איבדו את ערכם במהלך הזיקוק (או העיבוד, או כל פעולה אחרת שעושים אתם)? בעדות שונות מייחסים לשום תכונות רפואיות, האם יש בזה ממש ?
שרגא שלום מכיון שהשום נמצא כמועיל בטיפול ברמות שומנים גבוהות בדם, ירידה בלחץ דם ועוד, הרי שרבים רוצים להרוויח מכך. התוצאה יצרנים רבים שכל אחד מהם טוען למוצר טוב יותר. הכי פשוט נכון וזול - לבלוע שן שום ביום או שתים, אם תבלע את שן השום - השפעת הריח לא תהיה נוראית כל כך רפואה שלמה איילת
איילת תודה על תשובתך את מציעה בליעה של שן שום אחת או שתיים. אני אוהב מאד שום אך אכן נמנע מכך בגלל הריח והשפעותיו החברתיות... למען האמת לא חשבתי עד כה על האפשרות של בליעה ישירה. אבקש לשאול בקשר לכך: א. האם העדר הלעיסה והגעת השום למערכת העיכול כשהוא שלם לא עלול לפגוע בקיבה או בכל חלק אחר הקשור בעיכול ? בכל זאת הרי מדובר בחומר חריף למדי ? אם, לחלופין, ארסק את השום או אחתוך אותו לחתיכות קטנות מאד, ואז אבלע אותו, האם זה יפגע בתכונותיו החיוביות ? כמו-כן אני מבקש לדעת אם יש לשום השפעה כלשהי על קוליטיס או סכרת ? תודה ויום נעים.