קנדידה..........
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
בבקשה האם יש כאן מישהו שיכול לעשוך לי סדר בעיניינים האם מותר לאכול. או לשתות : מיץ חמוציות טבעי מבית טבע.. ...בטטה...דלורית...מיץ אשכוליות אדומות טבעי...גזר.. סלק...אוכמניות..פירות יער...מסטיק מנטה נטול סוכר....גריסים.. חיטה מלאה..בשר בקר טחון..ושקדים טבעיים???..
שלום שרון קנדידה זו פטרית שמרים הנמצאת באופן טבעי בגוף האדם. במצבים קיצונים היא יכולה לצאת משליטה ולגרום לפתולוגיות רבות. ברפואה המערבית ניתן לאבחן זאת בקלות בבדיקת צואה. קנדידה מאופינת ברפואה הסינית לרוב כחום ולחות במסלולי התלת מחמם וכיס המרה. קנדידה כפיטריה גורמת לבעיות במספר מערכות. הבעיות הנפוצות הן בחלל הפה והלשון ,במערכת העיכול ובנרתיק. ברפואה סינית שוללים דיאטות חריפות מסוגן של הדיאטות הנפוצות לטיפול בקנדידה -ללא קמח חיטה,סוכר,חלב וכו'. אחרי חצי שנה שעבדתי בבית חולים בסין לא ראיתי שום סיני שעשה דיאטה מסוג זה . הפיתרון הסיני משלב תזונה,דיקור,צמחים. בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמייצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמן את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. בקיצור-לא הפטרייה היא האויב. יש אדם והוא אחראי לסבל שלו-כזה או אחר. הפיתרון -באדם. הטיפול ברפואה סינית יהיה בעזרת צמחי רפואה ,דיקור וכאמור -תזונה. רפואה שלימה. טל