מזונות חומציים
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
א.נ. קראתי שבתור קינוח לארוחה לא חלבית מומלץ לאכול מזונות חומציים. אני מבקש לדעת: א. האם יש יסוד להמלצה הנ"ל? ב. מה זה מזונות חומציים? ג. מיהם המזונות הכלולים בקטיגוריה זו ( ענבים? אגס? תפוח? בננה? שסק? אפרסק? שזיף? משמש" נקטרינה)? תודה, אלעד
חלב לבסיסי.. לגבי הקינוח - לא שמעתי על ההגדרה. נראה לי, כאחד שמתקשר היטב עם גופו, שאחרי ארוחה חלבית לא צריכים קינוח חומצי (כמו פרי) כלל. לגבי ארוחה בשרית - לא ממש זוכר (כבר 25 שנה צמחוני ומאז.. מאז לא חולה וגם לא קורה מצב בו פצע מזדהם, אפילו אחרי ש'נחמרחתי' על הכביש, בעקבות תאונת אופניים).
אני סובלת מבעיות של מעי לא רגוע בשל ההליקובקטור המצוי בקיבתי בכמות 44.6 אני מבקשת לדעת אילו מזונות אסור לי לאכול כדי לא לעודד את התפתחות החיידק? מהם המזונות החומציים.