קנדידה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

03/05/2005 | 21:34 | מאת: המיואש

שלום! אני בן 24, כשנה וחצי אני סובל מפטריות באזור המפסעה כאשר כנראה חברתי הדביקה אותי, היא גם סובלת זמן מה מפטרית קנדידה אך היא לא הרגישה גירודים ולכן מצאנו שהיא סובלת מהבעיה רק בחצי שנה האחרונה, ולמרות שהיא טיפלה בפיטריה היא חזרה לה (בטיפול קונבנציונאלי בכדורים ונרות). שאלותיי: 1. האם אפשר לטפל בתכשירים אלטרנטיביים תוך כדי הטיפול בנרות וכדורים ובטיפול מונע ברפואה הקובנציונלית? 2. האם זה אומר שאם נידבקתי ממנה אני גם צריך לשמור על דיאטת סוכרים, קמח, שמרים ושינוי אורך החיים? (ז"א האם גם לי יש בעיה מערכתית? אדם "בריא" לא אמור להדבק?) 3. מהו הטיפול המומלץ לנו? (לחיסול הבעיה ומניעה בעתיד) והיכן מבצעים טיפול זה ביעילות? 4. באילו שלבים של הטיפול אפשרי לקיים יחסי מין? תודה מראש (וסליחה על אורך המכתב!) המיואש...

03/05/2005 | 23:20 | מאת: טל בלו

שלום קנדידה זו פטרית שמרים הנמצאת באופן טבעי בגוף האדם. במצבים קיצונים היא יכולה לצאת משליטה ולגרום לפתולוגיות רבות. ברפואה המערבית ניתן לאבחן זאת בקלות בבדיקת צואה. קנדידה מאופינת ברפואה הסינית לרוב כחום ולחות במסלולי התלת מחמם וכיס המרה. קנדידה כפיטריה גורמת לבעיות במספר מערכות. הבעיות הנפוצות הן בחלל הפה והלשון ,במערכת העיכול ובנרתיק. ברפואה סינית שוללים דיאטות חריפות מסוגן של הדיאטות הנפוצות לטיפול בקנדידה -ללא קמח חיטה,סוכר,חלב וכו'. אחרי חצי שנה שעבדתי בבית חולים בסין לא ראיתי שום סיני שעשה דיאטה מסוג זה . הפיתרון הסיני משלב תזונה,דיקור,צמחים,ציקונג ומודעות.בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמייצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמן את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. מודעות לסיבה לעיפות? האם אני לא מאפשרת משמעות לגוף שלי? בקיצור-לא הפטרייה היא האויב. יש אדם והוא אחראי לסבל שלו-כזה או אחר. הפיתרון -באדם. לגבי שאר השאלות -הטיפול יכול להיעשות במקביל, ולגהי יחסי מין-זה תלוי בחומרת המצב. רפואה שלמה. טל

מנהל פורום רפואה משלימה