soyabeans

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

10/02/2005 | 13:23 | מאת: zahava

שמעתי הרצאה בנושא תזונה ושם נאמר שהתהליך התעשיתי של עיבוד הסויה מסוכן לבריאות האם זה נכון? אני צורכת חלב סויה וטופו

10/02/2005 | 13:44 | מאת: טל בלו

שלום זהבה אם את יכולה לרכוש טופו וחלב סויה אורגניים-זה עדיף. זה יקר יותר בשקל ומצוי בכל בית טבע. אם זה לא אפשרי-בכל זאת לא הייתי דואג. בכמות נורמלית של צריכה-לא חושב שזה מסוכן לבריאות. שבת שלום טל

17/02/2005 | 19:38 | מאת: רפי עשת

יש בעיה עם הסוייה - לא מומלץ ליצרוך סויה כל יום. מספיק 3-4 פעמים בשבוע. יותר מזה - עלולה להיווצר בעיה. וגם - הגוף צריך חומרים שונים, שאינם מצויים בסויה כך שזו לא "תרופת פלא". נסי לגוון - יותר ירקות ופירות, מוצרי חלב (עדיף חלב דל שומן), פירות יבשים ודגנים מלאים (לחם מלא, אורז מלא), לעותמ הריקים. כשהכוונה היא להשארת קליפת הגרגר, המכילה חומרים מאוד חשובים לנו, בהם סובין. כך קטניות למיניהן (כמו שעועית, אפונה וכיו"ב). אם תתרגלי לגוון כמעט ולא תצטרכי סויה והבריאות תהיה מהממת.

מנהל פורום רפואה משלימה