שאלה: היי אני מעוניינת לנסות ולשתות קמבוצ'ה לאחר שקראתי כי מדובר במשקה די בריא.
שאלתי היא, יש לי גסטריטיס כמעט ולא פעילה עקב השינוי התזונתי הגדול שעשיתי, אבל עדיין הקיבה שלי יכולה להיות מעט רגישה לעיתים.
אני שותה מאצ'ה, צ'אי מסאלה עם גינגר ציפורן קינמון ואגוז מוסקט, שותה כורכום עם מעט פלפל שחור ועוד..
האם יש איזשהי הימנעות מלנסות קמבוצ'ה?
יש משהו שעליי לדעת לפני ?
תודה.
תשובה: סיון שלום
התחילי עם כפית-חצי כוס ביום, רצוי אחרי ארוחה.
הגדילי בהדרגה לפי סבילות הקיבה.
אם יש לך התלקחות של גסטריטיס, כדאי להמתין עם שתייתה.
שמרי על קמבוצ'ה טרייה ומאוחסנת נכון – קמבוצ'ה ביתית יכולה לפעמים להכיל חיידקים לא רצויים אם לא נשמרת היטב.