פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
11/12/2006 | 13:53 | מאת: אבי

מזה יומיים שאני מרגיש דקירות בצד השמאלי של הראש. הדקירות מתמקדות באזור הרקה השמאלית ומאחורי העין, תוך משיכה לכיוון אחורי הראש. שכיחות התופעה היא כל 5 דקות: הרגשת הדקירות מתחזקת עד לשיא מסויים ואז מפסיקה בבת אחת, וחוזר חלילה. אבקש לציין כי אני סובל ממגרנות תורשתיות, אולם סוג הכאב הזה איננו מוכר לי ואינו דומה לכאבי הראש "הרגילים" אותם אני חווה מידי פעם. שאלותי הן: האם יש בתופעה מקום לדאגה? האם תסמינים אלו מצביעים על חשש למימצא פתולוגי מסויים? מה הכיוון המומלץ לבירור העניין? אודה על תשובה בהקדם. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2006 | 15:35 | מאת:

שלום רב סוג של כאב דוקר כל מספר דקות בהתקפים מתאים לנוירלגיה ולא למיגרנה . אם זה ממשיך רצוי להבדק על ידי נוירולוג לברר את הסיבה ולקבל טיפול מניעתי למשך תקופה לפי הצורך . אין לדעתי קשר עם המגרנה . נוירלגיה הנו מצב של כאב בפיזור עצב כאשר העצב לחוץ או פגוע או מגורה על ידי גורם חיצוני (דיסק, כלי דם ) או גורם פנימי ( נוירופטיה על רעד דלקות , סוכרת , מחלות אוטואימוניות ) בירור פרושו של דבר מהדמיה של הראש או \והצוואר עד לבדיקות דם שונות לפי הצורך בהתאם לתוצאה של הבדיקה הקלינית . כל טוב

11/12/2006 | 12:47 | מאת: מודאגת

שלום! סבי (בן 77) עבר לפני יומיים אירוע מוחי שמוגדר ע"י הרופאים חולף. הוא מאושפז במחלקה הנוירולוגית תחת השגחה. הוא אינו משותק בגופו והבדיקות הנוירולוגיות תקינות. האירוע התרחש כנראה בחלק הימני של המוח האחראי לתפקודים המנטליים. שפתו של סבי תקינה והוא מדבר ברור ומבין את הנאמר. יחד עם זאת נראה כי הוא לא מתמצא במרחב - אמנם לא מרשים לא לקום מהמיטה אך הוא מבלבל בין התקרה לרצפה ורואה דברים שרחוקים ממנו קרובים אליו וההפך. כמו כן הוא שואל אותנו למה ציירנו באדום על האף ולמה העיניים שלנו שחורות. בנוסף הוא גם מבולבל מאוד, יודע היכן הוא נמצא אך שוכח האם ביקרנו אותו לפני מספר שעות או לא. היום בשעות הבוקר הוא התעורר והחליט שהוא יורד מהמיטה להתקלח ופשוט התפרע- התחיל לרוץ לכל הכיוונים מבלי לדעת איפה השירותים, התנפל על האחיות שניסו להרגיע אותו ואף הרביץ להם. בסופו של דבר קיבל זריקת הרגעה. האם מצב זה הוא חלק מהתופעות הנלוות לאירוע המוחי? האם תופעות כאלו יחלפו או שמא זה המצב החדש אליו עלינו להתרגל ועד כמה ניתן לשפר הפרעות מנטליות מעין אלו? האם בכלל יומיים לאחר האירוע הוא זמן שמהווה אינדיקציה להסקת מסקנות? אודה לתשובה כי אנו מודאגים מאוד ולא מפסיקים לבכות.... מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2006 | 15:27 | מאת:

שלום רב אם הסימפטומים ממשיכים מעבר ל24 שעות מדובר באירוע מלא ולא חולף . פגיעה במוח הימני , חשוב גם איפה , יכולה הלגרום לדיסאוריאנטצי המרבית, והפרעות ראיה עם הלוצינציות ראיה (צבעיים , פרצופים ) ובילבול במקום ובזמן .מכיוון שהכל התחיל באופן פתאומי יתכן ומדובר בהפסקת הספקת דם למוח הימני . הזמן משפר את הסימפטומים אך תלוי ברמת הפגיעה כדי לדעת עד כמה הנזק התפקודי משמאותי . צריך להמתין מספר שבעות כדי לקבל תמונה על איך התהליך השיפור מתערגן -אך החדשות הטובות שאירוע מוחי מתחיל דרסטי ומשתפר בהמשך תמיד . כל טוב

11/12/2006 | 12:44 | מאת: טל

כבר פעמיים במהלך הכמה ימים האחרונים בני פנה אליי ואמר "אמא אנחנו הפוכים" ונראה היה שהוא לא צוחק. האם יכול להיות שמדובר בבעיה נירולוגית או פרי דמיונו? תודה.

15/12/2006 | 15:18 | מאת:

שלום רב יש תופעה כזאות , שמקורה במוח האחורי ,כאשר רואים הפוך ולפעמים דברים גם זזים לזמנים צרים .לפעמים יכול להיום חלק מסימנים של מיגרנה . אם התלונה תחזור יש מקום לקחת את הילד לבדיקה נוירולוגית . כל טוב

11/12/2006 | 06:54 | מאת: ערן

שלום אתמול , עקב כאב שהתחיל לי בעצם הלחי בעת לעיסה שלשום שאיני יודע מה מקורם, הביאה לי רופאת משפחה תרופה בשם טגרטול נגד כאבים 200 מג פעמיים ביום כמו כן התחילו לי כאבי גב מלפני שבועיים, ויש לי בכלליות כאבי ראש כבר חודשיים שלושה. האם ידוע על כאב מסוג זה? האם ידוע מה מקורו? האם יש קשר בין הפסקת התרופות פרוזק ואדרונקס לכאבים בעצם הלחי? בנוסף רציתי לדעת אם זו תרופה שיעילה נגד דיכאון /חרדה כשניתנת לבד או שלא? והאם יכולה להביא לי שמחה? יש לציין שאני נוטל גם תרופות לשינה-נוקטורנו בונדרומין וסטילנוקס, ויש לי בעיות דיספפסיה, והיה לי לפני 4 חודש חוסר בחומצה פולית ובי 12

לקריאה נוספת והעמקה

האם הטגרטול יוריד לי את הכאבים לתמיד?

שלום רב לא הבנתי מה היא השאלה בין כל כך הרבה תלונות שלא קשורות אחד בשניה . כאב בלסת בזמן לעיסה יכול להיות סימן של בעיה בפרק הלסת או באצם הלסת או בעצב שמעצבב את הפנים . הייתי בודק קודם סיבה לפני לקחת תרופות כמו טגרטול שדורשות מעקב בדיקות דם ויש להן גם תופעות לוואי . יעוץ פה ולסת , רופא שיניים ונוירולוג נחוצים . כאבי ראש וגב יש לכולנו בכל מיני רמות .... צריך לבדוק סיבות , ורצוי לתקן עמידה , הליכה , ישיבה ונעליים כמו כן לבצע פעילות חיונית לגב במקום לבלוע כדורים . טיפולים בנוגדי דיכאון לא מבאיים שימחה בחיים !! לצערינו ... אחרת כולנו הינו לוקחים . מורידים רק רמת החרדה וקל יותר להמודד עם הקשיים . הפסקת התרופות אלו לא גורמת לכאבים ... אתה צריך רופא משפחה טוב ששומע ומתייחס לכל התלונות ומבצע סדר בבלגן . כל טוב

11/12/2006 | 06:50 | מאת: מיטל

בני בן החמש עשרה סובל כנראה מהפרעת קשב וריכוז וכך גם אומרים המורים בבית הספר וכך גם אנחנו הוריו רואים שכל דבר בא לו קשה ודברים שאחיו עושים באופן רטיני ונורמלי ילד זה משקיע הרבה יותר זמן. לפי המלצת בית הספר עשינו לפני כחודש מבחןTOVA שהיה גבולי ושלא אני ולא הפסיכולוגית בבית הספר הבננו כיצד צריך להמשיך על סמך הבדיקה הזאת קשה לכל הגורמים להחליט על מתן ריטלין וגם פתרון אחר אנחנו לא מוצאים. שאלתי האם יש מה לעשות והיכן. ברצוני לציין שגם אני מרגישה לפעמים חוסר ריכוז וקשיים בישום דברים באופן תקין. אודה לך על תשובה מפורטת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית הפרעות קשב מבוססים על גנטיקה משפחתית , לאחר בדיקה גבולית וקשיים מציאותיים של הילד בלימודים אני לא מבינה מה הבעיה לנסות לתת לו ריטלין לפי הצריכים שלו , מינונים מותאמים לשעות וימים הלימודים .זב מקובל , זה שימושי ומאוד עוזר לילדים להצליח בלימודים ולהרוויח את הביטחון העצמי בחברה .אנו כהורים צריכים לזרום עם הצריכים של הילד ופחות להתייחס לכל הדיבורים מסביב בעיתונים . חשוב גם לישון טוב , להיות פעיל גופנית . בהצלחה

10/12/2006 | 22:52 | מאת: מיכל

שלום, יש לי שאלה אולי קצת מוזרה אבל כל פעם שאני יוצאת ממעלית יש לי סחרחורת חזקה ואיומה שעוברת אחרי 10 שניות בערך ( לפעמים אפילו עם מסך שחור כזה בעיניים) יש הסבר לדבר המוזר הזה.....? כי כבר יש לי סיוטים ממעליות.... (דרך אגב אני בת 18 , אין לי בעיות רפואיות כלשהם.)

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2006 | 00:04 | מאת:

שלום רב, יש מצבים של MOTION SIKNESS כאשר מרגישים לא טוב בנסיעה , בקרוסלה , אך יש גם מצבים של חרדה קשורה למקומות סגורים או גבוהים-AGORAPHOBIA,CLAUSTROPHOBIA , אלה אפשרויות שיכולות להסביר את התופעה . רצוי להבדק על ידי רופא אאג ולקבל טיפול פיזיוטרפיה וסטיבולרית לשיפור התופעה של סיחרור בנסיעה , וליעוץ עם פסיכיאטר בשאלה על צורך בטיפול תרופתי או על ויתור על מעלעיות . כל טוב

14/12/2006 | 22:16 | מאת: מיכל

10/12/2006 | 17:18 | מאת: שרון

בעקבות זריקת אפידורל בעמוד השדרה קבלתי גירוי חשמלי בירך האחורי של רגל ימין ומאז שנתיים אני דורך על העקב ברגל ימין והוא ישר צונח ( כלומר אני מסוגל להניע את הקרסול אבל לא לדרוך על העקב) בנוסף אני סובל מזרמים וכאבים לאורך הרגל. בבדיקת EMG שעשיתי בוולפסון אצל פרופ שדה ישנה פגיעה חלקית בעצב הסכיאטי מהעכוז כלפי מטה (לפני שנה וחצי). האם ניתן לשקם עצב סכיאטי? האם הוא גודל ומשתקם בעצמו? האם תוכלי להמליץ לי על רופא שיכול לטפל בי -(אלקטרותרפיה או רפואה סינית..) אני פשוט מיואש מתוסכל והכי גרוע בדיכאון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עצב פגוע לפני שנה וחצי או יותר אין סיכוןי להבראי אך לפגיעה בתפקוד עם צליעה או חולשת שריר יש אפשרות לשיקום לפחות חלקי על ידי פעילות פיזיוטרפית מתאימה , שחיה והתמדה בכך . ישנם מרכזים לשיקום אורטופדי ונוריולוגי , ומומחים לשיקום שיכולים להפנותך למסגרת מתאימה . כל טוב

שלום רב, פגיעה עצבית טראומטית עם כאבים כרוניים משניים הנה פגיעה בלתי הפיכה.ניתן לנסות שילוב של טיפולים בנוגדי כאבים שונים ( תרופות עם יעילות על כאב עצבי כמו סימבלטה, ליריקה, אלטרול, נוירונטין, טגרטול ותרופות נרקוטיות כמו טראמדקס,אוקסיקונטין ) עם טיפולים פיזיקאליים , הדרוטרפיה , פיזיוטרפיה, ביופידבק, אקופונקטורה . חייבים הדרכה של נוירולוג או .\ומרפאת כאב . כל טוב

09/12/2006 | 21:07 | מאת: קרן

יש לי ידיד שהתגלת אצלו המחלה לפני 4 שנים,האם זאת מחלה סופנית?

09/12/2006 | 23:05 | מאת:

שלום לך החיים עצמם הם סופניים ! כולנו זמניים ולא מושלמים , לכן הגישה נכונה למחלה מאריכה חיים . מדובר במחלה דגנרטיבית , איטית שניתנת לטיפול , זה לא סרטן , אם זה השאלה .

09/12/2006 | 09:35 | מאת: אורית ברוזה

שאלתי היא: האם ילדים שיש להם בעיה בזיכרון עבודה נקראים לקויים? האם קושי בזיכרון מהווה בהגדרה שלו ליקוי למידה?

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 23:10 | מאת:

שלום רב כדי לדבר על חוסר זיכרון אצל ילד צריך לבצע מספר טסטים ולאבחן האם מדובר בירידה בזיכרון (לא סביר ) או בבעית ריכוז עם יכולת קליטה נמוכה (הפרעות קשב \ריכוז ) או בעיה בהבנת החומר בתחום מסויים (ליקוי למידה ,דיסלקסיה ) . ניתן לבצע מבחנים פסיכודידקטיים או נוירפסיכולוגיים כדי לברר תחומים שונים של פעילות מנטלית . כל טוב

08/12/2006 | 21:41 | מאת: omer2210

שלום מזה מספר חודשים יש לי תחושה של זרמים ודקירות וצריבות החל מהברכיים עד כמעט לכף הרגל. אובחנה לי פריצת דיסק בחוליות C5 C6 C7 אך אמרו לי שזה לא קשור לדקירות והכאבים. לעיתים פחות תכופות אך זה קורה יש לי גם מעין תחושת דקירות וצריבות בחזה אך זה קורה מעט. עיקר התחושות הינן ברגליים מהרגע שאני קם עד הרגע שאני הולך לישון. אני מתפקד כרגיל אך זה ממש ממש מפריע לי. בבדיקות כלליות דם שערכתי יצא הכל תקין למעט איזה חיידק קלאבסיאלה שהיה לי בשתן ולקחתי אנטיביוטיקה כנדרש ואני מקווה שעבר. אמרו לי שאולי זה קשור לזרימת הדם . בקיצור מה אתה ממליץ ?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2006 | 21:05 | מאת:

שלום רב תופעה כזו יכולה להיות סימן של פגיעה עצבית היקפית בדרך כלל , נוירופטיה או ממקור שורשים היוצאים מאיזור הסופי של עמוד השידרה (מותני -סקראלי ).לכן צריך לעבור בדיקה נוירולוגית הממקמת את הבעיה ובהתאם לכך לבצע צילומים ו\או בדיקת EMG לאיבחון מדוייק . כל טוב

08/12/2006 | 14:54 | מאת: יערה

שלום לכולם..! לאחרונה, ודווקא לאחר בדיקת EEG נרדמו לי כפות הידיים. חשבתי שיחלוף מעצמו אבל זה לא קורה והנ"ל מאוד מטריד,מעיק ומפחיד. יד שמאל פחות מימין, אבל שתיהן רדומות / מעוקצצות - על הזמן. אשמח ל"הרגעה" ו-מה לעשות - ומה זה בכלל !!! בתודה יערה

10/12/2006 | 21:10 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

שלום רב, רדימות בידיים מעלה שאלה על פגיעה עצבית ברמה של לחץ עצבי כפות הידיים או מחלה נוירופטית (פגיעה עצבית על רקע סוכרת , חוסר ויטמים B12 או חומרים אחרים ) , צריך לעבור בדיקה נוירולוגית ובדיקת EMG לאיבחון סופי . בהצלחה

11/12/2006 | 00:09 | מאת: יערה

תודה רבה. אכן קבעתי אצל נוירולוג ונראה משם. וכדרך אגב - כל בדיקות הדם שלי תקינות כולל B12, ברזל וכו כך שנראה מה הנוירולוג אומר. ושוב תודה, יערה

08/12/2006 | 11:28 | מאת: יניב

אבי בן 58 החל לטחרונה לסבול מסחרחורות בזמן תחילת הארוחה למשך מספר שניות. חשוב לציין כי אבי סובל מסכרת. אודה לתשובתך בברכה יניב

10/12/2006 | 21:15 | מאת:

שלום רב בזמן האוכל יש תגובות שונות של מערכת העצבים העצמונית (AUTONOMIC NERVOUS SYSTEM )דבר שיכול לגרום לשינויים ברמות הסוכר , אך גם בשיניים בדופק הלב ולחצי הדם . כדאי לבדוק את כל זה עם רופא המטפל ומבחנים של דופק ולחץ דם ממושכים ל24 שעות . במקרים קיצוניים אנשים יכולים גם להתעלף בזמן האוכל מאותן הסיבות . כל טוב

08/12/2006 | 10:43 | מאת: יוני

יש לי תינוק קטן בן 9 חודשים והמטפלת שלו הזעיקה אמבלונס בגלל שהילד לא הגיב לסביבה ואליה וכניראה הוא היה במצב עילפון ובנוסף לכול הוא גילגל עיניים . בבית חולים אישפזו אותו ורוצים שהילד יעבור בדיקת eg . יש לציין כי זה פעם 1 שזה קורה לילד . שאלתי מה זה יכול להיות ומה בדיוק בודקים בבדיקה זו ?

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2006 | 21:50 | מאת:

שלום רב איבוד הכרה עם גילגול עיניים יכול להיות התקף פירכוסי (אפילפטי) אך לא כל התקף פרושו מחלת אפילפסיה . בבדיקת אאג בודקים את מעבר החשמל במוח ולפי כך מבינים אם יש קצרים או לא . לפעמים מחלת חום , וירוס , נפילות סוכר יכולים לגרום תופעות חולפות כאלה . את צריכה לברר בבית חולים את תוצאות הבדיקות ותקבלי את הסיכום . כל טוב

07/12/2006 | 23:39 | מאת: אבינועם

שלום רב, הנני מחפש מידע על מחלת CAA או , לדעתי בשמה העיברי "שקיעה עמילואידית". אשמח לקבל מידע או אתרים המסבירים על המחלה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2006 | 21:46 | מאת:

שלום רב CAA או CEREBRAL BETA-AMYLOID ANGIOPATHY זה מחלת כלי דם המעפיינת גיל המבוגר וגורמת על ידי שיניים ניוונים של כלי דם הקטנים של המוח לדימומים (20% של דימומים המוחיים הלא קשורים לטראומה ) . החלבון , אמילויד ,יכול להיבצר על ידי דפקט גנטי בצורת פלקים המתישבים ברקמת המוח עצמה וזה מה שקורה במחלה ניוונית של המוח על שם אלצהיימר . כל טוב

07/12/2006 | 23:36 | מאת: משה

אני סובל ממחלת פרקינסון מספר שנים. אני מצונן כרגע ומשתעל. רופאת המשפחה נתנה לי קודאין אבל קראתי בהתויה כי אסור לחולה פרקינסון לקחת קודאין. ידידה המליצה לי על "טופלקסיל" האם זה מותר או קודאין על אף האיסור בהתויה

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 06:03 | מאת:

שלום רב הפרקינסון מחמיר במחלות אקוטיות אך המצב מיתייצב שוב לאחר מכן . אם אתה זקוק לקודיין זה טיפול של ימים ספורים, איני רואה בעיה . אך ראשית הייתי מעדיפה איבחון נכון של השיעול , קודיין לא תציד טוב לשיעול של צינון .תבש מהרופא המטפל בירור לשיעול לפני לעצור אותו עם תרופות . כל טוב

07/12/2006 | 22:09 | מאת: רחל

שלום רב אני בת 63 סובלת מזה כמה שבועות מרעד ביד שמאל רציתי לדעת מה הסיבה בתודה מראש רחל

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 06:00 | מאת:

שלום לך חייבים בדיקה נוירולוגית טובה כדי לתת לך תשובה . יכול להיות רעד מסיבות מרובות , לא תמיד מחלת פרקינסון . את יכולה להבדק אצל נוירולג הקופה או באחד המרפאות לפהרעות בתנועה בבתי החולים כולל במרפאה שלנו בבית חולים וולפסון . הרבה בריאות

07/12/2006 | 21:20 | מאת: תום

אני חייל ואני סובל ממגרנות הייתי אצל נירולוג שחשב שאני מסטלבת עליו והוא שלח אותי לעשות CT והבדיקה נימצאה תקינה. אני סובל ולא מקשיבים לי.. מה אני יכול עוד לעשות?! ואני לוקח ריזלט וזה לא עוזר לי.. תודה תום

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 05:57 | מאת:

שלום רב צריך לחזור לנוירולוג המטפל כדי להחליף את הריזלט לתרופה אחרת . אין להכנס לפניקה , במיגרנה יש הרבה סבל ואין מימצאים בהדמיה מוחית . תתרשם ממצבים שמחמירים לך את כאבי הראש, תציין את זה לפני הנוירולוג , כמו עבודה פיזית , חסך שינה , תורנויות מטבח , ותבקש פטור מאותן הפעילות שקשה לך . במידה וכאב הראש הוא בתדירות מעל 4 התקפים לחודש צריך לקבל טיפול מניע . צריך לישון טוב , לאכול מסודר ו...להיות רגוע . בהצלחה

07/12/2006 | 19:54 | מאת: עדי

שלום רב , מזה כארבעה שבועות אני סובל מתחושה תמידית של ראש כבד מאוד . בבוקר מופיעות סחרחורות קלות. מדיי פעם מופיעים כאבי ראש ברקות ומדי פעם במצח ובאיזור האף. לפעמים בזמן כאבי הראש הדופק עולה ל-120 (במנוחה). לפני כשבועיים הופיע דימום בעין ימין שנעלם אחרי יום , לאחר מכן הופיע דימום בעין שמאל שנעלם גם הוא לאחר יום. אציין שבבדיקות דם שעשיתי כל הערכים היו תקינים חוץ Ig-e 150 ו eos -1.1%. האם הדבר מעיד על אלרגיה ? האם קיימות סיבות נוספות לתופעות אלה ?

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 05:53 | מאת:

שלום רב יכול להיות ומדובר במחלה וירלית בכל זאות אם זה ממשיך כדאי להבדק על ידי נוירולוג כדי לברר סימנים נוספים שאתה לא מרגיש . כל טוב

07/12/2006 | 17:57 | מאת: טלי

אחי עשה צילום גולגולת ובדף ממצאים כתוב: גודל הגולגולת נראה קטן מהרגיל לגילו. התפרים בין העצמות קלושים וסקלורטים. בצילום הישר יש פס סידני שסוטה מקו האמצע. מומלץ ct מוח לשלול תהליך סקלרוטי. אשמח לדעת מה זה אומר והאם ישנה סיבה לדאגה. בתודה רבה מראש, טלי

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 05:50 | מאת:

שלום לך לא ברור בן כמה האח . בכל זות צילום גולגולת אינו מסוגל לאבחן נכון ומלא את כל הרקמות של האיזור . הייתי מבצעת CT ראש ואם זה הייתי נגשת לנוירולוג ילדים להבחרות . כל טוב

17/05/2007 | 15:28 | מאת: אתי אברהם

בבדיקת MRI שעשיתי נמצא : תהליך סקלרוטי עם האדרה הקפית ב-D10 , טיבו אינו ברור. בין אפשרויות הרניאציה תוך חוליתית עם תגובה דלקתית. תהליך נאופלסטי בסבירות יותר נמוכה.ממליץ לחזור לבדיקה עם גדוליניום בעוד חודשיים במישורים אקסיאלי,סגיטלי וקורונלי . מה זה אומר ? אשמח לתשובתכם בהקדם . תודה . אתי אברהם

07/12/2006 | 12:04 | מאת: ak

אני מעוניין לקבל פרטים על המחלהPSEUDO TUMOR CEREBRI מהם דרכי הטיפול הממולצים? האם זו מחלה כרונית? (לכל החיים) מעיין היא מגיעה? והאם היא יכולה להחמיר עם השנים? כל תשובה תתקבל בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 05:47 | מאת:

שלום רב מדובר בעלית לחץ תוך גולגולתי מסיבות לא ברורות ( משקל יתר, ניקוז ורידי לא תקין במוח , סיבות הורמונליות ) כאשר הנפגע העיקרי זה עצב הראיה שלחוץ באופן כרוני ויכול להפגע באופן בלתי הפיך עד לאיבוד ראיה חלקי או מלא . מאבחנים על ידי הדמיה מוחית (שבד,כ תקינה ) ובדיקת לחץ הנוזל התוך גולגולתי על ידי ניקור מותני . הלחץ גבוה מאשר את האבחנה . בנוסף חייבים בדיקת עיניים לגילוי הבצקת של עצב הראיה (למעשה זה הסימן הראשון המלווה תלונה של כאב ראש כרוני ) ומעקב של רופא עיניים קבוע כולל בדיקות שדה ראיה במהלך הטיפול התרופתי . במידה ששדה הראיה נפגע הטיפול אינו מספיק . הטיפול הנו תרופתי , להורדת הלחץ התוך גולגולתי , משולב עם הורדה ניכרת במשקל . כל טוב

07/12/2006 | 10:15 | מאת: מורן

כבר שנתיים ויותר יש לי בגוף מעין תחושה של זרימה חשמלית זה קורה לי מדי פעם בשבוע לפחות זה דומה להרגשת נימולות(נמלים) כביכול הירדמות אך הרבה יותר חזקה וכואבת לעיתים זה מגיע למן זרמים חשמליים משתקים ללא יכולת לזוז תקין כמה דקות בחלקים בגוף בעיקר בגפיים ובידיים . כמעט תמיד כשאני יושבת או נחה ולא בשעת פעילות . אך התחושה באמת חזקה כאילו תקעתי את אצבעותי בתוך שקע חשמלי. שאלתי היא ? האם תחושה זו קשורה לסיבי השריר ? או האם דבר זה נובע מלחץ פסיכולוגי ? או זרימת דם לא טובה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חבל שמשך שנתיים את לא בודקת את עצמך! יש סיבות שונות אך לא הסיבות שאת מעלה . צריך לבצע בדיקות דם כדי לברר רמות ויטמינים וברזל בדם ובמידה וחסר להשלים . כדאי לגשת לנוירולוג (מדובר בסימטום נוירולוגי ) להבדק ולבצע בהמשך בדיקת EMG לשלילת פגיעה עצבית . במידה והכל תקין יש חשד ומדובר בבעיה מסוג הפרעות בתנועה ששמה RLS , תסמונת הרגליים העצבניות, שמתבטאת במנוחה במיוחד כמו בסיפור שלך . הנוירולוג עמור לתת לך טיפול מתאים לבעיה . בהצלחה

06/12/2006 | 19:03 | מאת: מ.פ.

ד.נ. מזה כשנתיים אני סובל משיעול יבש ללא שום סיבה נראית לעיין, בתחילה נעשו בדיקות תפקודי ריאה ללא שום ממצא ואח"כ רופאת המשפחה שלי החליטה שבגלל שהשיעול הופיע בסמיכות למות אבי אז כנראה שזה שיעול עצבני. לאחרונה השיעול התגבר והתדירות שלו עלתה (שוב ללא שום סיבה) עד שזה הגיע למצב שהיום אני מתשתעל כל הזמן ( כל דקה בערך) שיעול יבש, קשה לי לנשום ומרוב שיעול יש לי כאבי ראש, בטן וגרון. יש לציין בנוסף שאני בסה"כ בן 24 והשיעול הזה פוגע ברמה חברתית!!! אני לא מעשן ומעולם לא עישנתי, לא שותה אלכוהול ולא משתמש בשום סוג של סם. הדבר היחיד הוא שאני נוטל כדורי לורסטין נגד אלרגיה לקרדית אבק הבית. מה עלי לעשות ומה יכולה להיות בעייתי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 05:34 | מאת:

שלום רב לשיעול כרוני מטירד יש סיבות מרובות אך קודם חייבים לשלול סיבות קשורות למערכת הנשימה , לכן בדיקת רופא ראות ותפקודי ראות זה חווה . בהמשך מומלץ בדיקת רופא אאג בשאלה על רפלוקס אסופגיאלי (ESOPAGEAL REFLUX ) שיכול לגרום גם שיעול מעצבן ומגביל . לכל אחד יש טיפול תרופתי . במידה והכל תקין ניתן לשאול את עצמנו אם זה מדובר בשיעול כפייתי כתופעה כפייתית , ואז ניתן לטפל בו בתרופות בנוגדי חרדה . כל טוב

12/10/2008 | 09:42 | מאת: י.ג

שלום רב לך, אני סובלת משעול כרוני המתגבר במיוחד במצבים של מתח ולחצים .בדיקות אלרגיה לא זיהו דבר והרופא חושב לתת לי תרופות עם קורטזון שאיני חפצה בהם. האם יש לשיעול מעין זה היבט התנהגותי? לאור נסיונך מהו הטיפול המומלץ. בתודה טניה

06/12/2006 | 18:31 | מאת: מאי

שלום אני בת 30 מאובחנת מגיל 21 כסובלת מה-cluster מגיל 21 עד 28 לא היה לי שום דבר ובגיל 28 עברתי 3 חודשים קשים של התקפים. בזמן ההתקף טופלתי בבלון חמצן שדי עזר והעביר את ההתקף וכן בכדורים למניעת התדירות. כעת כשנה וחצי אחרי התקופה שוב חזרה ואני סובלת כבר כ4 חודשים מהתקפים קשים ביותר. החמצן אינו עוזר כבר והכדורים אותם אני נוטלת כבר כשנה + נראה לי שאינם עוזרים. אני מטופלת על ידי נוירולוג פרטי שנחשב לאחד הטובים בתחום . אך הוא טוען שאין מה לעשות. חשוב לציין שזה קורה אינני מסוגלת לתפקד . בעיקר כאשר זה מעיר בלילה משינה ואז ביום למחרת אני כמו זומבי. כבר כמה פעמים כמעט והגעתי לחד מיון.. אודה לך אם תמליצי על אפשריות נוספות...האם לא קיימים פתרונות נוספים לחיסול הצרה הצרורה הזו?? האם במרפאת כאב יוכלו לעזור לי בדרך אחרת?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 05:29 | מאת:

שלום לך קודם אם יש לך כתובת לטיפול את צריכה לגשת לשם . חוץ לכך את לא מפרטת את שם הטיפול המניעתי . יכול להיות שזה ליטיום. יש מספר אפשרויות לטיפול מניעתי בCLUSTER לא רק אחד . ויש טיפול אקוטי שמקצר התקף חוץ לחמצן . אפשר להשתמש בזריקת IMITREX ואחרות . מרפאת כאב לא מטפלת בדרך כלל בסוג כזה של כאב . כל טוב

05/12/2006 | 22:55 | מאת: שי

היי לפני כמה שנים עברתי ניתוח ראש וזה השאיר אותי עם סימני מעיכה ( וגם מוגבלות ברגליים ) והיום אחרי 10 שנים ואחרי נשירת ודלדלול שיער סימני מעיכה מציקים לי מאוד ובגלל זה אני מסתגר בבית ולא נעים לי לפגוש אנשים חדשים וגם לא יכול שאני ישם קובע עד שאריית חיי ( גילי 31 ) ורצית לדעת אם אפשר לעצב את הגולגולת ושים בין הקרקפת ולבין הגולגולת איזה חומר כמו סיליקון או פלטיני כדי שלא יראו את המעיכות וכמה זה עולה ואם כן אפשר להשתמש בצלקות הניתוח הישנות ואם כן משתמשים בהם זה מרחיב אותם ? והאם אפשר לקעקע ולטשטש את הצלקות שעל הקרקפת ? זאת לא הייתה תאונת דרכים אל תקיפה עם מוטות ברזל

09/12/2006 | 05:24 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

שלום לך צר לי לשמוע ששנים אתה לא מנהל חיים רגילים בגלל סיבות כאלה . אתה צריך לגשת לביקורת נוירוכיורגית (אומנם לא ברור לי איזה מחלה גרמה לניתוח ) ובהמשך ליעוץ כירורג פלסטי כדי לבדוק קודם אם סיימתה כל תהליך טיפול לגבי המחלה המקורית ובהמשך איך אפשר לתקן את הנזק החיצוני שנגרם . וזה אפשר בד"כ . בנוסף יתכן שאתה זקוק לתמיכה נפשית כדי לחזור לקבל את עצמך ולהבין שאף אחד מיתנו לא מושלם אך זו לא סיבה לברוח מחברה . בהצלחה

10/12/2006 | 18:43 | מאת: שי

הלוואי שהייתה מחלה אני קיבלתי את המעיכות הללו אחרי שהותקפתי על ידי אנשים במוטות ברזל ויש לי איזה 3 סימני מעיכות מגעילים וזה היה לפני 10 שנים ולמה לעזאזל לא אמרו לי בבית חולים שאפשר לעצב את הגולגולת מחדש !!!!!!!!!!! ?

05/12/2006 | 13:46 | מאת: אומר

שלום ד"ר. אני לאחר אין ספור ניתוחים אורטופדים כולל קיבוע קרסול. כיום סובל צירידה בתחושה בצד ימין של הגוף בעיית זיכרון שרק מחריפה ותחושה של נמלים רצות על היד (יש לי בלטי דיסק שנוגעים בשק הדוראלי) האם זה בעייה עיצבית ניירולוגית ומה עליי לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2006 | 21:47 | מאת:

שלום לך אין אפשרות לענות לשאלה מסוג זה . צריך להכיר את הפרטים מהעבר כולל בדיקות ולבדוק את המימצאים הנוירולוגיים כדי לענות לשאלה . תפנה לרופא נוירולוג עם כל הבדיקות וסיכומים לגבי הניתוחים השונים ותוכל לקבל תשובה . כל טוב

09/12/2006 | 05:17 | מאת:

שלום לך צריך להבדק מסודר על ידי נוירולוג יחד עם סיכום של כל הניתוחים שעברת . יש דברים ישכולים להיות משניים לניתוחים ויש גם דברים ממקור אפשרי אחר . בהצלחה

05/12/2006 | 11:01 | מאת: מירה

שלום לד"ר מריאטה! אני סובלת מהתקפי מיגרנה בזמן מחזור בעבר טופלתי ע"י רילרט שעזר לי, אך הופסק כיוון שהתחלתי לסבול מלחץ דם גבוה והתרופות שאני מקבלת כרגע לאיזון לחץ הדם עם רילרט אינו אפשרי. אני לוקחת יום יום טיפול מונע של קלוניריט. לפני שלוש שנים לערך קיבלתי שיתוק בצד ימין של הפנים, כיום הכל בסדר. בעייתי ושאלתי אליך היא: יש לי ילד בן 10.5 שסובל מהפרעת קשב וההתמודדות עמו מאד קשה, מתגרה כל הזמן בי ובסביבה ולא מפסיק שמעירים לו, זורק חפצים , התקפי זעם וכו'. מה שקורה לי בעקבות זאת שלאחר הסברים בשקט וניסיונות להרגיעו מדברים שמציקים לו וללא הצלחה, עולה בי גל של זעם שאני לא יכולה פשוט לנשום מעצבים ואז אני חייבת לתת לילד מכה כנראה להרגיע את עצמי. כולי פחד שלא אקבל איזה התקף לב או שוב שיתוק בפנים עקב העצבים האלו. לקחתי כדורי הרגעה של פסיפלורה עזר קצת לא משהו אותו הדבר לגבי רגיעון. מה אוכל לעשות? האם אין צורך לבדוק מה קורה לי מבחינה נאורולוגית? לא הייתי רוצה כל כך כדורים כימים שירדימו אותי לחלוטין. אשמח לקרוא את תגובתך. בתודה מירה

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2006 | 22:00 | מאת:

שלום לך לדעתי רצוי לקבל "כדורים כימיים " ש לא מרדימים אך מרגעיים מספיק כדי לא להגיע להתקפי זעם עם עלימות כלפי הילד המסכן שמחזיר לך כמו בומרנג את מה שאת נותנת לו: עלימות וחוסר סבלנות . לא ניראה לי שצורת חיים כזו יכולה לתרום לך , למניעת התקפים כאלה או אחרים או לילד שלך שאת עמורה להיות אחרית אליו ולתת לו דוגמה אישית חיובית. שיתוק בפנים אינו קשור לעצבנות , כמו כן טיפול בפסיפלורה רחוק מלהיות יעיל במצבים קיצוניים שאת מספרת . בנוסף לכך אין אינטרקציה בין תרופות ללחץ דם עם רלרט , וקלוניריט כבר לא משתמשים כמניע למיגרנה מכיוון שיש אופציות טובות יותר . זה די ברור שאת רוצאה לטפל בעצמך לבד אך זה לא רעיון טוב מכיוון שהסיבוכים של הלחץ הדם ושל התפרצויות הזעם יכולים היות קשים ובצד שני גישה נכונה ורצון ריאלי לשפר את מצבך יכולים להבראי אותך . למניעת מיגרנה ניתן לקבל SLOW DERALIN,DEPALEPT CHRONO ותרופות אחרות שיש להם גם אפקט מרגיע ואם לא מספיק אפשר לגשת לפסיכיאטר לברר טיפול נכון בעצבנות וחוסר שליטה - הרגיעה הנפשית ישפר גם את המגרנה וגם לחץ הדם כמו כן גם את המצב הנפשי של הילד . כל טוב

05/12/2006 | 09:27 | מאת: נירה

שלום לד"ר מריאטה עשיתי ניקור בבלוטת הלימפה, ומיד אחרי זה כל צד ימין של הפנים נרדם, בנוסף צנח לו עפעף ימני.הדיאגנוזה שנאמר לי " תסמונת הורנר" אושפזתי בבית חולים ולאחר 4 ימים שוחררתי ללא שינוי במצבי, לדברי הרופאים בשלב זה אין מה לעשות. הייתי מבקשת ממך להסביר לי, האם המצב יכול לחזור לקדמותו ? או שהמצב קבוע ? האם אוכל לקבל המלצות למי לפנות להמשך טיפול ?? האם נתקלת בעברך במקרה כזה ?? אודה על כל מידע, תודה , נירה

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2006 | 22:18 | מאת:

שלום רב פגיעה עצבית בד"כ זקוקה לזמן שבין שבועות עד חודשים כדי לברר את הרברסיביליות שלה , יתכן שיופיע שיפור מסויים הדרגתי בזמן אך לא ניתן לקבוע מראש עד כמה ולא ניתן לבדוק מה יהיה או לזרז את התהליך . לא לידיעתי . יש מקראים כאלה , כל אחד מסיבה אחרת . התעסקות עם בלוטות הלימפה בצוואר כולל ניתוח , תאונות , מבנה לא תקין של כלי דם צוואריים גורמים לפגיע בשרשרת הסימפטטית והופעת תסמונת הורנר . כל טוב

04/12/2006 | 23:26 | מאת: שרון

פגיעה בעצב בגובה L-5 בעקבות זריקת אפידורל בעמוד השדרה קבלתי גירוי חשמלי בירך האחורי של רגל ימין ומאז שנתיים אני דורך על העקב ברגל ימין והוא ישר צונח ( כלומר אני מסוגל להניע את הקרסול אבל לא לדרוך על העקב) בנוסף אני סובל מזרמים וכאבים לאורך הרגל. ניסיתי דיקור סיני לייזר כירופרקטיקה שיאצו ופיזוטרפיה מסזים אבל ללא תועלת האם אשאר כך כל החיים ? אני ממש סובל כבר שנתיים. האם יש טיפול שיקומי תרופתי או מכשיר טכנולוגי שיכול לעזור חוץ מסדים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2006 | 22:23 | מאת:

שלום רב לאחר שנתיים אין סיכוי לשיפור במצב, אך יש דרכים לטיפול בכאב כזה על ידי תכשירים תרופתיים חדשים (LYRICA, CYMBALTA ?) , שיטות חדשות במרפאות כאב כולל הזרקות תחת שיקוף , גלי רדיו ואחרים . מומלץ לגשת למרפאת כאב בשלב זה . כל טוב

04/12/2006 | 18:47 | מאת: נירו

בן 19, בריא בדר"כ, סובל מזרמים בפנים שמופיעים לעיתים בלעיסה או בפיהוק. מופיע בצד שמאל בדר"כ מאזור האוזן ועד הלסת. מעוניין לדעת במה מודר ואם אני צריך ללכת להבדק.

09/12/2006 | 05:14 | מאת:

שלום לך הייתי ממליצה בדיקת רופא פה ולסת כדי לבדוק תפקוד הפרק של הלסת , שם עובר עצב שיכול להיות מעורב בתופעה . שאלה אם את מדברת או חורקת שינה בשינה או בעירנות ? אם את רגילה ללעוס מסטיק תקחי הפסקה כדי לראות אם יש הבדל . כל טוב

16/02/2007 | 11:10 | מאת: אסתר

בת 53 וסובלת מכאבי גב (חשש לבלט דיסק) וכתפיים. במשך הזמן החלו לי תחושות זרמים ונימלולים בפנים : לחי, מסביב לעיניים שפתיים ובצד שמאל של הפנים. אני מטופלת כרגע בפיזוטרפיה לאיזור הגב, אבל טרם נמצא הפתרון לתחושות המטרידות האלה בפנים! מה עלי לעשות?

04/12/2006 | 17:54 | מאת: א.

שלום ד"ר! רציתי להתייעץ איתך בקשר לתופעה שמטרידה אותי. אני בחורה בת 20 וחצי,יש לי חבר כשלוש שנים. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מקבלת אלטרוקסין וכרגע הבלוטה מאוזנת. מלבד זאת אני בריאה,לא לוקחת תרופות אחרות,לא מעשנת,לחץ דם ודופק תקינים. אך לאחרונה בזמן קיום יחסי המין אני נתקפת בבחילות שמתחזקות וכשאני מרגישה אורגזמה אני מרגישה גם סחרחורת מאוד חזקה שבדרך כלל גורמת לי לעיוורון זמני וראיה של מסך שחור או לבן ולפעמים אני גם מאבד את הכרתי לכמה שניות. בעבר סבלתי מסחרחורות גם כשסתם הלכתי ברחוב אבל זה חלף מעצמו. כל בדיקות הדם שלי תקינות. מה היית מייעץ לי לעשות? האם יש סיבה לחשש?

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 18:00 | מאת: א

זה קרדיוגרמה?- כי אם כן אני עשיתי כבר כמה וכמה בדיקות כאלו בגלל שיש לי פרפורים )palpitations)וכל הבדיקות היו תקינות פרט לעובדה שיש לי רישרוש בלב. מבנה הלב גם כן תקין. האם בכל זאת יכול להיות אי סדירות בקצב הלב?(שעדיין לא גילו אצלי) האם יש לי סיבה לפנות לנויירולוג?(מחשש לבריאותי) או שדי במעקב אצל רופא המשפחה? בתודה מראש!

09/12/2006 | 05:11 | מאת:

שלום רב בתשובתי הקודמת המלצתי על בדיקת הולטר אקג שזה בדיקת אקג ממושכת ל24 שעות ובהמשך יעוץ קרדיאלי . אני חוזרת על ההמלצה . הטיפול במידה ויש הפרעות קצב לב יומלץ על ידי הקרדיולוג . כל טוב

שלום רב, אני בת 35 ופעם בחודש - חודשיים יש לי כאב חד ביותר עד כדי דמעות בנקודה ספציפית בראש - הכאב נמשך אך ורק כדקה או שתיים - האם זו סיבה לדאגה ? אודה לך מאוד על תשובה מהירה, ורד

שלום לך חשוב לדעת את המיקום של הנקודה .בדרך כלל כאב מסוג זה אינו מוכן , נגרם מגירוי מקומי על עצב לכן הכב הוא חד וקצר מאוד , כאב נוירלגי . אם זה חוזר בתדירות עולה תגשי להבדק על ידי נוירולוג , יש לזה גם טיפול תרופתי . כל טוב

ד"ר מריאטה אנקה שלום רב, הכאב לא מטריד אותי כלל מאחר והוא לעיתים רחוקות (פעם בכחודשיים) ולפרק זמן קצרצר (דקה) - מה שמטריד אותי הוא האם זהו סימן לכך שיש איזשהו גידול או משהו אחר שמחייב התייחסות ?? ורד

נערכה לי בדיקת מיפוי מוח spect במכון לרפואה גרעינית איזוטופים לפני 4 ימים. זאת לאחר שפניתי לנוירולוג בתלונות על שכחה, תחושה של ירידה במהירות המחשבה. בוצע מיפוי מוח ספקט פרפוזיה עם tc99m-hmpao 20 mci הממצאים העלו ירידת פרפוזיה טמפורופריאטלית ואוקסיפיטלית דו-צדדית, פרפוזיה שמורה יחסית לגרעינים הבזליים והתלמוס. לסכום: ירידת פרפוזיה קורטיקלית כנ"ל, הממצא אינו ספציפי אך דורש המשך מעקב לשלול מחלה נוירודגנרטיבית. מה פירוש הממצאים הללו?. תודה. באץ'.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין משמאות למימצאים לא סטנדרדיים בבדיקה אלה אם יש קורלציה עם מימצאים בבדיקה נוירולוגית כולל בדיקה מנטלית . לרובינו יש בגוף דברים ומבנים עם סטיות שונות זה לא עומר שכל סטיה הנה מחלה. ישנם מחלות שגורמות למבנה מסויים אצל אדם מסויים כאשר אצל אדם אחד קיים מלידה מבנה מבלי שהוא יהיה חולה במחלה . לכן צריך זהירות עם פירוט האינפורמציה ולא ניתן לאבחן מחלה לפי תוצאה של בדיקה מסויימת אחד בד"כ . אני ממליצה לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה ולבדוק איתו האם יש משמאות למימצאים אלה . בל טוב

04/12/2006 | 07:17 | מאת: ירון

שלום רב אני בחור כבן 31 נשוי+2 מהנדס במקצועו. כשהייתי בן 12 היתיי מעורב בקטטה אשר שמהלכה היריב שלי חנק אותי לבמשך זמן לא מעט, כתוצאה מכך נגרם לי לאחר הקטטה נקודות אדומות בכל הפנים, אני מניח שזה בגלל החניקה. שאלתי היא האם יכול להיות שנגרם לי נזק מוחי עד היום ושאני פשוט לא שם לב אליו . בברכה ירון

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 12:12 | מאת:

שלום לך כל זמן שהחניקה לא גרמה איבוד הכרה ממושך והתפתחותך המנטלית כילד ומבוגר תקינה , יחד עם תקפוד יעיל (מנהדס, 2 ילדים ) אין לי חשש לכל פגיעה וגם אין אפשרות לבדוק נזק בלתי סימפטומטי לאחר זמן רב. אני ממליצה לא לחפש בעבר אלה להנות מהקיים בחווה ולתכנן את העתיד . בהצלחה

03/12/2006 | 18:03 | מאת: ניר

עברתי תאונת דרכים שבה נפגעתי גם בראש ובסיטי ראש שעשו לי באותו יום היו הממצאים האלו : דימום סובארכנודיאלי, קונטזיות מוחיות קטנות פרונטו פריאטליות, שבר של העצם הטמפרו פריאטלית משמאל . לאחר חודש וחצי ביצעתי עוד סיטי מח בשיחזורים וללא חומר ניגודי ואלו התשובות : חדר רביעי בגודל ובמיקום תקין . הציסטרנות הצרבלו- פונטיניות תקינות. קפלי הצרבלום והורמיס תקינים . חדר שלישי בגודל ומיקום תקין . חדרי המח הצדדיים סימטריים וגודלם תקין . הסולצי והפיסורות שמורים . רקמת המח תקינה . השאלות שלי : 1 . מה הם הממצאים בבדיקה הראשונה ? 2 . מה הממצאים בבדיקה השניה ? 3 . בבדיקה השניה בנוסף לבדיקת מח רשום גם שבוצעה גם סריקה של גומה אחורית – מה זה ? 4 . מה זה ''סולצי ופיסורות שמורים '' ? 5 . היום ( חודש וחצי ) אני עדיין סובל הרבה מכאבי ראש , זעזועים וסחרחורות בראש מכל שינוי תנועה ( כגון : שכיבה/ישיבה ), חוסר ריכוז, עצבני מאוד, חולשה בידיים וברגליים , כאבים בעיניים ובעיה בראיה . – האם זה נורמלי לסוג הפגיעה הנ"ל ותוך כמה זמן יחלפו התופעות הנ"ל ?

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 12:06 | מאת:

שלום רב פגיעת ראש טראומטית יכולה לגרום לפי החומרה לשברים , דימומים תתעכבישים (בין הקליפות שמכסות את המוח ) ודימומים בתוך רקמת המוח הקרובה לעצם , (קונטוזיה ) בשל פגיעה בכלי דם הקטנים באיזור . כל הדימומים אלה נספגים וחולפים תוך מספר שבועות תלוי בגודלם . לכן הצילום השני תקין , וגומה אחורית זה חלק בלתי נפרד מCT , כיזה חלק האחורי של הגולגולת . תמיד רואים אותו , לפעמים מבצעים יותר צילומים ובצפופים יותר גדולה באיזור כדי לגלות מימצאים חריגים . לצערינו הסימפטומים של כאבי ראש , עצבנות , קושי בתפקוד וריכוז , קשי שינה , כל התסמונת לאחר הטראומה ממשיכה חודשים לאחר שהצילומים נקיים , מכיוון שישנם מבנים מקרוסקופיים , לא נראים בצילומים שנפגעים ודרוש זמן עד שזה מסתדר . מדובר בזמן ממושך בין שבועות לחודשים , רצוי מעקב נוירולוגי וטיפול מניעתי לכאבי ראש \ לשיפור השינה ולפעמים להרגעת העצבנות כדי לעבור את התקופה בצורה נסבלת . כל טוב

03/12/2006 | 14:02 | מאת: תמרה

אבי בן 80. לאור מצב של ירידה קוגניטיבית הוא עבר סי.טי מוח ולהלן התוצאות: גומה אחורית: חדר רביעי מרכזי בגודל,צורה ומיקום תקינים. הציסטרנות הבאזיליות בגדר הנורמה. חריצי המוחון מורחבים במידה בינונית עד קשה. לא הודגם נגע מוקדי בגזע המוח, בצרבלום. האוכף: בגודל תקין. האיזור הסופרה-סלרי בגדר התקין. חדרים: שלישי ולטרלים מורחבים במידה בינונית עד קשה. אין סטייה של קו האמצע. חלל תת-עכבישי: חריצי המוח,הציסטרנות והפיסורות מורחבים במידה בינונית עד קשה. פרנכימת המוח: סמיכות החומר האפור והלבן בגדר הנורמה. אוטם לקונרי בזרוע האחורית של הקפסולה אינטרנה מימין. בסיכום: אטרופיה בינונית עד קשה של המוח ושל המוחון. אוטם לקונרי בזרוע האחורית של הקפסולה אינטרנה מימין. ממצא לוואי: מלאות חלקית בסינוס מקסילרי ימני. אני מבקשת לדעת מה פשר הממצאים? האם זו התחלה של אלצהיימר? האם זה מראה על דמנשיה? הוא מבולבל בלילות. מדבר שטויות, מדמיין, ונרדם הרבה פעמים במשך היום. האם יש קשר בין הממצאים הנ"ל להתנהגותו?מה ניתן לעשות? האם צפוייה הדרדרות נוספת? מצפה לתשובה! תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 11:33 | מאת:

שלום רב בקונטקס של ירידה מנטלית עם הפרעות שינה , בילבול ,המימצאים הללו של אטרופיה מוחית אומנם מפושטת מדי בשביל אבחנה של אלצהיימר יכולים להתאים לתהליך ניווני עם דמנציה , כאשר קיימת אבחנה מבדלת בין דמנציה ווסקולרית ואחרות . בשורה התחתונה מדובר בדמנציה וגישה הטיפולית די דומה , חייבים לברר את גורמי הסיכון למחלות כלי דם , לשלב טיפול תרופתי לדמנציה עם טיפול אנטיפסיכוטי אם הוא מבולבל וטיפול לדילול דם עקב האוטמים . לבירור אבחנה ניתן לשלים עם בדיקת SPECT לפרפוזיה של המוח , ובדיקת EEG . מעקב נוירולוגי צמוד ועזרה עם השגחה ל24 שעות . כל טוב

03/12/2006 | 12:39 | מאת: א.

שלום ד"ר! רציתי להתייעץ איתך בקשר לתופעה שמטרידה אותי. אני בחורה בת 20 וחצי,יש לי חבר כשלוש שנים. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מקבלת אלטרוקסין וכרגע הבלוטה מאוזנת. מלבד זאת אני בריאה,לא לוקחת תרופות אחרות,לא מעשנת,לחץ דם ודופק תקינים. אך לאחרונה בזמן קיום יחסי המין אני נתקפת בבחילות שמתחזקות וכשאני מרגישה אורגזמה אני מרגישה גם סחרחורת מאוד חזקה שבדרך כלל גורמת לי לעיוורון זמני וראיה של מסך שחור או לבן ולפעמים אני גם מאבד את הכרתי לכמה שניות. בעבר סבלתי מסחרחורות גם כשסתם הלכתי ברחוב אבל זה חלף מעצמו. כל בדיקות הדם שלי תקינות. מה היית מייעץ לי לעשות? האם יש סיבה לחשש?

04/12/2006 | 11:24 | מאת:

שלום רב ללא ספק לא כך צריך להיות . איבודי ההכרה עם מסח בעיניים מעלים את שאלה לגבי סינקופה (SYNCOPE ) , שמקורם בד"כ קרדיאלי . יכולה להיות תגובה לא מסוכנת , אך הייתי ממליצה לפני כל דבר אחר בדיקה קרדיאלית וחיבור למכשיר HOLTER לדופק לב ל24 שעות כדי לשלות הפרעות קצב לב . ישנן תופעות של התכווצות בכלי הדם בזמן קיום יחסי מין , יותר אצל גברים שנתקלים בהתקפים של כאבי ראש( COITAL HEADACHE ) אך נדיר ביותר מדברים על COITAL SYNCOPE ניתן לטפל תרופתית בבעיה אך חיייבם איבחון נכון . בהצלחה

02/12/2006 | 17:53 | מאת: ליאת

שאלתי לגבי בני בן ה-30. הבן בריא עוסק במקצוע מעניין יש לו חברה מזה זמן והוא נראה מאושר. כבר הרבה שנים שיש לו טיקים וזה התחיל בגיל מאד צעיר, כאשר הם היו כל פעם בצורה זו או אחרת. נכון לשנים האחרונות יש לו טיק שהוא תנועות קלות ובלתי רצוניות בראשו. אני בטוחה שהוא מודע לכך אך הוא אינו עושה דבר בנדון. האם יש משהו שאני יכולה להציע לו לעשות? ובכלל האם יש משהו שניתן לעשות? בברכה ותודה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2006 | 05:00 | מאת:

שלום רב כל זמן שזה לא מפריע לו אלה לאחרים אין כל צורך להתערב, טיקים הנם תנועות בלתי רצוניות שמקורם הפרעה תפקודית של תאי מוח מסויימים ולא ניתן להפסיק אותם לגמרה, טיפול תרופתי הנו סימפטומטי בלבד , ונותנים אותו במצב קריטי כשהאדם לא מתפקד או מוטרד מאוד בגללם ,אחרת, אנשים מתרגלים ומתעלמים מהם , וזו הגישה הנכונה . כל טוב

04/12/2006 | 01:23 | מאת: שימי

הבן שלי בן 18 התגייס לקדם צבאי בקורס מחשבים, הלימודים דורשים המון מאמץ. יש לו תופעה שקופצים לו טיקים בכל הגוף פרט לאיזור החזה, וזה החמיר מאז שהוא בקורס מזה שלשה חדשים. אבקש עצה לפתרון הבעיה.

04/12/2006 | 11:15 | מאת:

שלום לך הבן חייל אז במידה והמצב מפירע לו הוא יכול לבקש להבדק על ידי רופא היחידה ולקבל הפניה למרפאה להפרעות תנועה אצלינו , בבית חולים וולפסון או בבית חולים אחר דבר שמכבדים בד"כ בצבא , כך הוא יכול להבדק ולקבל טיפול לפי הצורך . במידה והטיקים הנן מינוריים ולא מפרעיים לו בתפקוד אין מה להתערב. בהצלחה

02/12/2006 | 17:45 | מאת: ליאת

אני בת 62 בקירוב. בריאה בד"כ. יש לי סוכרת בערכים נמוכים ואני נוטלת גלוקופג אחד ליום. מבנה גופי רזה מתעמלת ושומרת על פעילות גופנית. אתמול בשעות הערב המאוחרות שוחחתי עם חברה ולפתע ראיתי את שתי עיניה כאילו הפכו ל-4 עיניים. ממש כך. שתיים מכל צד אחת מעל השנייה כאילו. הסתכלתי הצידה לכיוון הטלוויזיה אך היא היתה רחוקה. כאשר הפניתי מבטי לעבר החברה עדיין ראיתי כפילות. זה עבר אחרי כמה שניות ולא חזר מאז. הדבר די מפחיד אותי, ועל מה זה יכול להעיד. אינני מרכיבה משקפיים בקביעות אלא לקריאה או לחילופין לסרטים. מה זה יכול להיות? בברכה מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כפל ראיה ועוד ורטיקלי זה מצב שדורש התיחסות ובדיקה מיידית . אני מבינה שזה עבר אך המלצתי לגשת בהקדם לרופא עיניים ולנוירולוג להבדק. התופעה יכולה לחזור ואף להפוך לקבועה , לכן חשוב לבדוק את הטיפול התרופתי ואת האיזון הסוכרת כאשר ידוע שחולי סוכרת בסיכון גבוה לאירועיים שמקורם כלי דם , גם של המוח וגם של רשתית העין . אני מאמינה שאת מקבלת אספירין ואם לא ,רצוי לקבל חומר מדלל דם כמו אספירין , או פלביקס או לפחות שמת דגים כדי למנוע חסימות בכלי הדם הקטנים . הרבה בריאות

01/12/2006 | 18:56 | מאת: יוני

ניגרם נזק מוחי משימוש בסמים זה הנזק: פרפוזיה נמוכה קלה לאונה טמפורלית ואונה פריאטלית אחורית משמאל. שזה אומר שאין זירמת דם טובה לצד השמאלי של המוח השאלה היא העם המוח יכול עם הזמן לסדר תבעייה הזאת?, הבעייה נמצאת אצל בן אדם צעיר בן 17 לחיו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הבעיה הנה שהסמים לא רק שפוגעים בכלי הדם אך פוגעים בתפקוד תאי המוח , המוח מואד אשיר ברזרבות גם מאוד פלאסטי , יודע להשתמש ברזרבות שלו אך צריך להשקיע ולכוון אותו , בצד אחד יש כלי דם סגורים ומוכנים להפתח מקרא הצורך כדי לכסות את החסר , בצד שני יש תאים שיודעים לקבל על אצמם תפקיד של תאים חולים , כך שפוטנציאל לשיפור תפקוד המנטלי קיים , בעיקר בגיל כזה צאיר אני ממליצה לבצע בדיקה נורופסיכולוגית ופסיכודידקטית ולהתחיל לעבוד על ידי תרגול נכון על התחומים שקשה לילד כדי לפתח לו הרגלי למידה ומחשבה נכונים -בדרך זאות מופעלים מסלולים חדשים בנוח ומצבו ישתפר . בהצלחה

01/12/2006 | 18:54 | מאת: שלומי

אני יודע שמשתמשים בנאורולפטיקה נגד טיקים. אני לא מעוניין בהלידול או באורפ בגלל תופעות אקסטרא פירמידליות. איזה עוד אפשרויות יש מלבד ריספרדל? על איזה את ממליצה? (נוסו כבר תרופות קלות יותר ללא הצלחה).

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2006 | 05:18 | מאת:

שלום לך טיפול בטיקם זה לא רק לתת תרופה כזו או אחרת צריך לראות את הקונטקס שהטיקים פועלים , את חלק ההתנהגותי ופעילות האדם . רצוי לעבוד על כל הגורמים החיצוניים , החברתיים והתנהגותיים ורק בנוסף לתת תרופות בידיעה ברורה שלתרופות יש פוטנציאל חלקי בלבד לעזור . ניתן לנסות CLONIRIT,DOPARID,SSRIS,TETRABENAZINE , ניתן להוסיף תרופות אנטיאפילפטיות לפעמים , ניתן להזריק BOTOX . וזה חוץ לנוירופלטיקה , כל טוב

04/12/2006 | 12:48 | מאת: שלומי

ומה דעתך על קלונקס במינון של 4 מ"ג ליום כטיפול נגד טיקים? (אני יודע שהתרופה גורמת לתלות)

01/12/2006 | 18:49 | מאת: שלומי

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=15816793 זה משהו שאפשר לנסות אותו כבר בשלב זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מדובר בתרופה ניסיונית בלבד , אין לה אישור בשימוש והסדרות שפורסמו קטנות מאוד . באופן טיאורטי כל תרופה עם אפקט מרגיע יכולה לעזור . יש תרופות אחרות שפורסמו כיעילות אך ללא אישור רסמי לשימוש כמו ROPINIROL,PERGOLID, תרופות שמשתמשים בפרקינסון והיעילות גם שם טובה . רצוי לקבל את ההמלצה מרופא המטפל ולא מהאינטרנט . בברכה,

01/12/2006 | 18:29 | מאת: ערן

היי אני בן 31 ומזה כ-4 שנים אני מרגיש שיש לי נסיגה בזיכרון. נבדקתי ע"י ניורולוג והוא טוען שהכול תקין אבל זה לא מה שאני מרגיש. אני לא מצליח לזכור דברים בטווח הקצר (ספריםשקראתי מפתחות ארנק לימודים וכד') כל פעולה שאני עושה לוקח לי זמן לשחזר עם בכלל. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2006 | 05:33 | מאת:

שלום לך העומס של החיים היום גורם לרובנו , אצל המאוד עסוקים , תחושה שלא מספיקים ולא מצליחם לשלוט על הכל , יותר קשה לחלק שיש להם העיה אירגונית והפרעה בקשב וריכוז . לא מדובר בירידה ריאלית בזיכרון אלה בקושי בתפיסה מהירה של כל הפרטים . אני ממליצה לבדוק את המישור הזה , הפרעה בקשב וריכוז , כולל מבחנים מסוג דידקטי , CPT , ולשקול צורך בטיפול , תרופתי או לשיפור אירגוני , לא כל הפרעה בתפקוד מחלה נוירולוגית, לכן הבדיקות תקינות . בהצלחה

03/12/2006 | 17:30 | מאת: ערן

תודה

01/12/2006 | 11:27 | מאת: רוני

שמי רוני, אני בת 30 וסובלת מכאבי ראש נוראים בחלקו האחורי של הראש כבר למעלה מחודשיים (הכאב דומה ללחץ באיזור הגולגולת), אני סובלת מעייפות נוראה, מכאבי פרקים, ומהרגשת בחילה המתמקדת בשני צידי הלסת. יש לציין שהכאב ראש מתגבר כשאני מכופפת את הראש קדימה או כשאני נשכבת על הגב וחלקו האחורי של הראש מונח על הכר. בדיקות הדם מורות על אנמיה, שקיעת דם גבוהה, C.R.P גבוה... בבדיקה פשוטה שבחנה את תגובותיי ושנעשתה השבוע אצל נוירולוג הוא טוען שכנראה ישנה דלקת באזור מוצא עצב אוקסיפיטלי והפנה אותי לביצוע זריקת סטרואידים במכון כאב. שאלתי: איך אפשר לדעת שזו בעייתי וזה לא גידול? האם להתעקש לבצע בדיקת C.T (הרופא אמר שאין צורך)? האם לבצע את הזריקה בהתבסס על האבחנה הזו?

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2006 | 05:39 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור נירא שיש לך כאבים בפראקים וCRP גבוה , בנוסף לכאבי העורף , לכן הייתי מבקרת אצל ראומטולוג בהקדם כדי לברר את המישור של מחלה ראומטית שיכולה לפגוע בפרק הגבוה של הצוואר (ATLANTO-AXIAL ) . טיפול מקומי לא מזיק ויכול לעזור לכאבים בשלב זה אך צריך לברר את האבחנה המלאה ולא להסתפק בטיפול סימפטומטי בלבד . הבדיקה יותר רלוונטית לדעתי הנה מיפוי עצמות והדמיה (CT) של ע"ש צווארי כולל המעבר בין המוח לצוואר . בהצלחה

30/11/2006 | 14:34 | מאת: דורית

לקריאה נוספת והעמקה

אין שאלה

30/11/2006 | 12:45 | מאת: שרון

לפני כשנה בערך התגלתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס ומאז אני נמצאת בהשגחה לאיזון ומטופלת באלטרוקסין - עדיין לא הגענו לאיזון מלא (בדיקה אחרונה - TSH=5.89/T4 FREE=17.2) במהלך הבדיקות התגלתה חריגה גם בערכי ה- PT שלי PT-INR=1.4 PT SEC 19 לאחר התיעצות עם המטולוג הוחלט על השארת המצב כמו שהוא, אך עקב תלונותי על חוסר תחושה בידיים בתנוחות ספציפיות , תוך תחושת נימול מלווה בכאבים עד חוסר יכולת בפעולות מוטוריות עדינות וחולשה בידיים הפנה אותי לכירורגית כלי דם. כירורג כלי הדם בדק זרימת דם בידיים בעזרת סוג של מכשיר אולטרסאונד והמליץ על EMG + רנטגן + CT חזה וצוואר אקטיבי כשהוא רושם בהפנייתו- "בשאלה של THORACIC OUTLET SYNDROME קופ"ח מסרבת לביצוע ה-CT ושלחה אותי לנוירולוג אשר לאחר בדיקה גופנית של תחושות ותגובה ללחץ חזר על רשימת הבדיקות שיש לבצע, ברנטגן לא נמצאו ממצאים חריגים, וכך גם ב- EMG. אך מצבי ממשיך להדרדר נוספו דקירות בחזה באזור הלב עד למצב של חוסר נשימה, וחוסר התחושה מגיע לעיתים קרובות הרבה יותר ולאורך זמן ארוך יותר, בנוסף התחלתי לסבול מקור ברמות שלא היו לי בעיקר בכפות הידיים. לאחר כל ההקדמה וההיסטוריה הרפואית הנ"ל שאלתי היא האם יש בדיקות נוספות וסיבות אחרות שאוכל לבצע על מנת לגלות בהקדם את הבעיה ולהתחיל לטפלה כי איכות חיי נפגעת בצורה משמעותית- קשה לי לנהוג, לכתוב, לעבוד על מחשב שלא לדבר על מצבי הנפשי כתוצאה מכל הפרוצדורות והמלחמות בקופה. האם בכלל יתכן מצב של צלע נוספת הגורמת ללחץ על כלי דם בצוואר ובכתף לאחר ש- 27 שנים לא היה? האם יתכן קשר בין פעילות הלוטה למצבי? או לחוסרים אחרים בדם כגון ויטמינים או מינרלים שאולי כדאי לברר במקביל? האם זוהי בכלל שאלה לנוירולוג או שעלי להתעקש לחזור לכירורג כלי הדם? אודה על מעט הבהרות בנוגע לתופעות הללו

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 11:10 | מאת:

שלום לך תתפעילות של הבלוטה יכולה לגרום תחושת קור , כמו כן יכולה גם להפריע לתפקוד מנטלי ומוטורי , עם הופעת נוירופטיה -פגיעה עצבית היקפית - בגפיים . בכל מקרא הייתי חוזרת על בדיקת EMG . לגבי TOS , לא ברורה לי האבחנה , אם קיימת התסמונת או לא לפי הסיכומים , לפי הספרות המקצועית בדיקת הבחירה הנה MRI במטרה לזהות את השרירים ,כלי הדם ועצבים השייכים לפלקסוס הבראכיאלי של איזור בית בשחי וסביבו , יחד עם מעקב כלי דם על ידי אולטראסאונד כדי לאבחן חסימה פוטנציאלית של כלי הדם העורקיים והרידיים באיזור . לציין שטיפולים כירורגיים מסעיים לפגיעה בכלי דם בעיקר ולא בפגיעה עצבית . המלצתי לחזור לכלי דם כדי לדעת אם יש הפרעה בזרם הדם , ולחזור לנוירולוג כדי להשלים MRI וEMG חוזר , ולקבל אבחנה ברורה יחד עם שלילית אפשרויות אחרות . טיפול תרופתי סימפטומטי לדילול דם ובנוגדי כאבים וחרדה גם יכול לתרום . הרבה בראיות

31/12/2006 | 18:38 | מאת: אשר

בימים האחרונים התחלתי לחוש בנימול ביד ימין בעיקר בזרת ובאמה ולפעמים גם ביד שמאל אותם תופעות.כאשר ביד ימין זה רצוף וביד שמאל לפעמים.

31/12/2006 | 18:42 | מאת: אשר

בימים האחרונים התחלתי לחוש בנימול ביד ימין בעיקר בזרת ובאמה ולפעמים גם ביד שמאל אותם תופעות.כאשר ביד ימין זה רצוף וביד שמאל לפעמים.

30/11/2006 | 10:54 | מאת: דנית

שלום ד"ר אני סובלת מכאבי ראש כבר מספר שבועות, ברצוני לציין שכאבי ראש אינם דבר נדיר אצלי..אולם אף פעם לא סבלתי כל כך הרבה זמן. כאבי הראש אינם מחמירים עם הזמן , אולם אין שיפור מיוחד מיום ליום. הייתי אצל נוירולוג לפני כ - 3 שבועות ובנוסף הייתי אצלו בביקור נוסף לאחר כשבוע בשני הביקורים בדק אותי הרופא בדיקה נוירולוגית וקבע שאין צורך בבדיקות נוספות , לטענתו אני סובלת מכאבים הנגרמים ממתח ,בנוסף אמר לי שאם המצב יחמיר לחזור אליו לביקורת. בנוסף לכאבים אני סובלת מעייפות יתר אני מתפקדת כרגיל למרות ההרגשה (עייפות+כאבי ראש) כולל אימוני כושר. ברצוני לציין שלאחר שאני לוקחת משכך כאבים הכאב עובר..למספר שעות רב.. ברצוני לשאול האם באמצעות הבדיקה שהרופא עשה לי הוא יכול לשלול קיום בעיה רצינית יותר..מיותר לציין שאני ממש לא רגועה כיוון שהכאבים לא ממש עוברים. אשמח לתשובתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 10:46 | מאת:

שלום רב, ראשית את עומרת שזמן רב יש כאבים אך לאחרונה יותר ממושכים , הדבר די שולל בעיות "רצוניות" מכיוון שמדובר בכאב כרוני עם אופי פלוקטואטיבי ואם יש גם עייפות יתכן שיש גורמים נוספים המחריפים הכאב הישן כמו הפרעות שינה למשל , שלא רק יכולות להחמיר אך גם יכולות לגרום לכאב ראש כרוני . בדיקה נוירולוגית טובה הנה המדד הטוב ביותר בהערכת תפקוד מערכת העצבים , אין כל בדיקת עזר שלבדה יכולה לתת כל כך הרבה אינפורמציה כמו בדיקה של הרופא . כל צילום בודק שטח מוגבל ורק חלק מרקמת המטרה .( רקמה גרמית , או רקמה רקה, או כלי דם ....) . בנוסף יש גם אלמנט של אימון בין הפציאנט לרופא שלא פחות חשוב מכל הבדיקות . אם את מתפקדת טוב אך יש החמרה בכאבי ראש ואת לא רגועה , תחזרי למטפל כדי לעלות לפניו את כל הדעגות וכדי לקבל טיפול רפואי נכון כולל תרופות והרגלי חיים \ בדיקת שינה ומערכות נוספות (כמו לחץ דם למשל ) . בהצלחה

לאחר סינוסיטיס ונזלת שנמשכו כשנה החלה צניחת עףעף ימין, לאחר שהסינוסיטיס חלף נשאר כאב קל מתחת לעין ימין, לפני כחודשיים לקיתי בכאבי ראש חזקים וכאב חזק סביב עין ימין וטופלתי בטיפול לסינוסיטיס לאחר שלא היה שיפור בכאב וצילום הראה סינוסים תקינים הופניתי לנוירולוג. אני סובלת מזה כחודשיים מכאבי ראש ומחולשה וכאבים בעצב שחולף מתחת לעין ימין לעיתים ישנה תחושת נמלול שמגיעה עד לחלק העליון של השפה או הסנטר. במצב בו כאבי הראש חזקים במיוחד ישנה רגישות גבוהה לאור ורעש ולעיתים הפרעה בשדה ראיה של צד ימין. צניחת העףעף חלפה כמעט לחלוטין וישנם ימים שבהם ישנו שיפור אולם עדיין ישנה תחושה של קשיות של העצב שעובר מתחת לעין, כאבי הראש עולים ויורדים בעוצמתם. ב MRI פרט לציסטרנה האכנואידילית סילביאנית משמאל אין עדות למימצאים פתולוגיים ואין עדות לתהליכים תופסי מקום, דמם, שינויים איסכימיים או דאמילנטיבים. אשמח לחוות דעת או הפניה האם ניתן להגיע אליך לייעוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ברור לי האם סבלת ממיגרנה לפני הסינוסיטיס , בכל מקרא נירא שהתופעה הרזידואלית של כאב סביב העין עם רגישות לאור ,עם צניחת עפעף , הנה מגרנוטית . ידוע שמגרנה יכולה להחמיר תחת השפעה של גורמים סביבתיים שיכולים להיות סינוסיטיס , או כאבי אוזניים וגרון , טראומה צווארית , כאבי שיניים .... גם לאחר סינוסיטיס חריפה יש הרבה כאבי ראש לפעמים שבועות לאחר שהצילומים תקינים . אני לא רואה כל קשר עם הציסטה הארכנוידלית שהתגלתה במקרא, גם לא ברור לי למה בוצעה הדמיה מגנטית . הרבה פעמים אנו בורכים מההיגיון הבסיסי ובדיקה טובה לתוך הטכנולוגיה , מבצעים יותר מדי בדיקות מיותרות ורק מסתבכים כשה מוצאיים דברים לא קשורים לבעיה . אם מצבך בשיפור הייתי ממליצה מעקב משולב נוירולוגי ואאג , ואם עדיים יש התקפים מטרידים את צריכה בדיקה מסודרת נוירולוגית כולל שדה ראיה ,טיפול תרופתי להתקפים יחד עם מניעה להתלקחות בסינוסיטיס . לגבי בדיקה אצלי ,המרפאה נוירולוגית בבית חולים וולפסון פתוחה לכל הציבור המעונין . כל טוב

29/11/2006 | 23:44 | מאת: יפה

גיסי חולה פרקינסון, ברצוני לשאול האם מותר לו להכנס לבריכות ים המלח

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2006 | 21:59 | מאת:

שלום רב ניתן וגם מומלץ להכנס לכל בריכה עם מים ולשחות , תנועה במיים עוזרת מאוד במחלה . בהצלחה

29/11/2006 | 20:04 | מאת: פלורי

לפני כשלושהשבועות עברתי תאונה קלה אשר בה נסעתי אחורה באשמתי כמובן ונכנסתי בעמוד זה היה במהירות אפסית אך בכל זאת הרגשתי את הראש שבוע לאחר מכן התחלתי לחוש רע חולשות תקפו אותי עשתי בדיקות דם כולם היו תקינות וכן צילום לעמוד שדרה צוארי שהיה תקין וכן ביקרתי אצל אורטופד שעשה לי כמה בדיקות נירולוגיות ואמר שכנראה אני צריכה פיזטורפיה והיום התחלתי לחוש כאב באוזן וכן ברקה הימנית כאב חלש ודוקרני מאז המכה אני סובלת מהתקפי חרדה קשים מאוד המתבטאים בחוסר תאבון חולשה וכו' האים יש קשר בין הדברים

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 10:13 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור שלך עברת תאונה קלה מאוד שגרמת לעצמך עם נסיעה לאחור , ולא נפצת קשה , יחד עם זה החרדה חסרת פרופורציה סביב אירוע מינורי זה . מצתבר שהחשיבות שאנו נונתנים לדברים יכולה לשנות את הערך הריאלי שלהם ,כך כולתים תאונה מינורית כאסון . אומנם זה אינין של תגובתיות ורגישות אינדיבידולית הפיטרון עומד בידייך ולא אצל הרופאים , אם יש כאבים התקפיים צריך לקחת תרופה פשוטה לכאב ולהמשיך בחיים רגילים . אם הכאב , שמקורו שרירי בלבד במצב זה , מטריד , נכון לבצע תרגילי התעמלות , פיסזיוטרפיה , שחיה במשך מספר שבועות , בשילוב תרופה נוגדת כאב ואם המצב כרוני ניתן לשלב תרופה למניעת כאבי ראש ל1-2 חודשים , ועדיין לחזור לשיגרה כמה שיותר מהר . יציאה מהשיגרה מחמירה את המצב בהבטים פסיכוסומטיים לא רצויים . בהצלחה

29/11/2006 | 13:08 | מאת: עינת

בבדיקת EMG נתגלתה אצלי ירידה בהולכה בעיקר ב-tibial וב- peroneal. האם פגיעה זאת מחייבת גם ירידה בחישה? האם אפשר להתבסס על בדיקה תחושתית (כשנוגעים בכף הרגל) כדי לדחות את תוצאות הבדיקה לגבי נוירופתיה, בטענה שבדיקת EMG אינה מדוייקת ?

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2006 | 10:22 | מאת:

שלום רב הפניה לבדיקת EMG מבוססת בדרך כלל על הפרעה בתחושה שיכולה להיות סוביקטיבית (כאב, נימול , סריפה ) אם או ללא כל מימצא אוביאקטיבי בבדיקה של רופא (בודקים מגע, כאב וטמפרטורה כאשר לא תמיד ישי פגיעה בכאב יש גם פגיעה במגע , מדובר בסיבים שונים שמוליכים סוגים שונים של תחושה) ,וזה ידוע גם שבדיקת EMG רגילה בודקת חלק מהסיבים ולא כולם (סיבים קטנים המוליכים כאב במיוחד לא נבדקים כלל בEMG רגיל אלה בבדיקה ששמה SENSORY QUANTITATIVE TEST שאינה בסל הבראיות ) . אני מעמינה שנאמר לך אותו דבר אולי לא ברור מספיק . אני חוזרת על הכלל שרפואה אינומדע מדוייק לא מבחינה קלינית ולא מבחינת הבדיקות השונות , כאשר הוריאביליות האינדיבידואלית לא מאפשרת להכניס את כולנו לאותו הסטאנדרד . חייבית התייחסות אינדיבידואלית לכל אחד עם הבדיקות שלו . במידה והתוצאות אינן מתאימות ולא ברורות אפשר לחזור על הבדיקה ולשקול מחשד את התוצאות . כל טוב