אתר חדש למשרד הבריאות - מידע מקיף להתמודדות נפשית ורפואית בזמן המלחמה עם איראן

(22)
לדרג

בעקבות מבצע "עם כלביא" והמלחמה מול איראן, השיק משרד הבריאות אתר ייעודי המרכז את כל המידע הרפואי והנפשי הדרוש לציבור ונועד לספק מענה מיידי וזמין לכלל המשפחות והתושבים הנתונים בשגרת חירום מורכבת

מאת: מערכת זאפ דוקטורס

אתר חדש של משרד הבריאות מהווה מקור מידע מרכזי ומקיף לכל הנושאים הרפואיים והנפשיים הרלוונטיים בתקופת החירום בעקבות מבצע "עם כלביא" והמלחמה מול איראן. האתר החדש מספק מענה לקהלי יעד מגוונים - מהורים וילדים, דרך נשים בהריון ומניקות ועד קשישים וישראלים הנמצאים בחו"ל. המידע מוצג בצורה נגישה ומעשית, עם דגש על הנחיות ברורות לפעולה בזמן אמת.

האתר כולל מבחר רחב של מוקדי עזרה, קווים חמים לסיוע נפשי והנחיות מפורטות לתמיכה רגשית בעת חירום. מלבד זאת, האתר מתעדכן באופן שוטף ומספק מידע חיוני על פעילות מערכת הבריאות, שירותי קופות החולים וזמינות טיפולים רפואיים במצב החירום הנוכחי.

התמודדות נפשית ורגשית במצב החירום

האתר מקדיש חלק נרחב להתמודדות נפשית, תוך הבנה שאירועים קשים במדינה יכולים לעורר תגובות חרדה. המידע מדגיש כי רגשות קשים הם חלק נורמלי מתגובה למצב לא נורמלי, וכי ברוב המקרים צפויה הקלה הדרגתית בתחושות השליליות. האתר מספק הנחיות מפורטות להורים כיצד לתמוך בעצמם ובילדיהם, כולל שמירה על שגרה, הימנעות מחשיפה מרובה למסכים ושמירה על קשר עם הסביבה החברתית.

תושבים תופסים מחסה במקלט

תושבים תופסים מחסה במקלט, תל אביב, יוני 2025. צילום: ולאדי קונוב/ שאטרסטוק

המידע כולל המלצות מעשיות לשמירה על הבריאות הגופנית והנפשית: הקפדה על שתיית מים, אכילת ארוחות מגוונות, פעילות גופנית קלה ושמירה על שגרת שינה תקינה. מודגשת החשיבות של בקשת עזרה מקצועית כאשר הרגשות הקשים אינם משתפרים או מחמירים.

מרכזי חוסן ומוקדי סיוע נפשי

האתר מפרט מערך נרחב של מרכזי חוסן הפועלים ברחבי הארץ ומספקים מענה טיפולי חינם לנפגעי דחק על רקע המלחמה. הטיפול ניתן על ידי אנשי מקצוע מורשים בעלי מומחיות בתחום טיפול ממוקד טראומה, כולל טיפולים פרטניים, קבוצתיים ומשפחתיים.

במרכזי הדרום פועלים מוקדים באופקים (08-992-8438), אשקלון (2452*), שדרות (08-661-1140), ומרכז חוסן החברה הבדואית בבאר שבע (072-221-2788). בצפון פועל מרכז חוסן ליישובי הגליל המזרחי והמערבי (04-690-0603 בעברית, 04-770-2649 בערבית). ביהודה ושומרון פועלים מרכזים באפרת (058-398-9550), בקרני שומרון (055-277-9285), ובקרית ארבע (02-996-9560). לתושבי שאר הארץ זמין מרכז החוסן הארצי במספר 5486*.

שירותי קופות החולים והמוקדים הטלפוניים

קופות החולים מעניקות מענה טיפולי לתמיכה רגשית באמצעות שלוש שיחות טיפוליות על ידי אנשי מקצוע. המוקדים זמינים בשרותי בריאות כללית (8703*), לאומית (507*), מכבי (3555*) ומאוחדת (3833*).

כמו כן מוצגת רשימה מקיפה של עמותות סיוע לכלל תושבי הארץ, כולל ער"ן לעזרה ראשונה נפשית (1201 או וואטסאפ 052-8451201), נט"ל לנפגעי טראומה על רקע לאומי (1-800-363-363), מקשיבים לעזרה נפשית דחופה (3596*), והשיבם - מוקד לציבור הדתי והחרדי (3251*). למספר עמותות יש התמחות בקהלי יעד ספציפיים כמו נשים בהריון (נפש אחת 8944*), הורים לילדים בגיל הרך (מרכז דואט 054-241-1267) ונפגעי תקיפה מינית (1202 לנשים, 1203 לגברים).

הריון, לידה והורות בזמן מלחמה

האתר מקדיש פרק נרחב לנשים בהריון ומניקות, עם מידע מפורט על שירותי טיפות החלב הפועלים במתכונת מותאמת למצב החירום. מוקד אחיות טיפת חלב זמין בטלפון 5400* בימים ראשון עד חמישי בין השעות 08:00-21:00. השירות ניתן בשפות עברית, אנגלית, ערבית ורוסית.

בשל המצב הבטחוני, שונתה מדיניות השחרור של יולדות מבתי החולים, כאשר אמהות ותינוקות בריאים עשויים להשתחרר כבר לאחר 12 שעות, בכפוף לאישור רופאים ובדיקות רפואיות. האתר כולל הנחיות מפורטות לביטחון נשים בהריון ומניקות במטווחי ירי, עם מגבלות והמלצות לבטיחות.

ישראלים בחו"ל ושירותי בריאות חיוניים

האתר מספק מידע חיוני לישראלים הנמצאים בחו"ל שאינם יכולים לחזור בגלל המצב הבטחוני. ההנחיות כוללות הארכת ביטוח רפואי, קבלת טיפול רפואי ורכישת תרופות.

קופות החולים מעניקות מענה מיוחד למבוטחים בחו"ל: מאוחדת מפעילה מוקד שירות רפואי טלפוני 24 שעות (972-77-270-3833+), מכבי מספקת גישה לשירותי דיגיטל ותיק רפואי, וכללית מאפשרת התייעצות אונליין עם רופאים (972-3-627-9711+ לרופאי משפחה).

האתר מפרט את פעילות שירותי הבריאות החיוניים, כולל מיפוי בתי החולים הפועלים, מרפאות קופות החולים, טיפות חלב ושירותי רפואה דחופה. המידע מתעדכן יומית ומספק מענה לשאלות לגבי זמינות תרופות, בתי מרקחת ושירותי דם.

קשישים ואוכלוסיות מיוחדות

התייחסות מיוחדת ניתנת לצרכים המיוחדים של קשישים בזמן מלחמה והאתר מספק עבורם הנחיות מפורטות לשמירה על שגרה בטוחה, הכנת דרך בטוחה למרחב המוגן ושמירה על קשר חברתי. ההמלצות כוללות התאמת הבית והסביבה, עידוד פעילויות משמעותיות ושימוש באמצעים טכנולוגיים לתקשורת.

האתר מספק גם מידע על תזונה בריאה בשגרת חירום, עם דגש על הקפדה על צרכים בסיסיים כמו שתיית מים, ארוחות מגוונות ושמירה על פעילות גופנית. המידע כולל התייחסות לשינויים בתיאבון הנפוצים בתקופות מתח, והנחיות מתי לפנות לייעוץ תזונתי מקצועי.

בתקופה בה כל אזרח נדרש להתמודד עם אתגרים נפשיים ורפואיים חסרי תקדים, האתר החדש של משרד הבריאות הוא מקור אמין לתמיכה ומידע חשוב ואף מציל חיים. המיזם הלאומי הזה משקף את מחויבות מערכת הבריאות הישראלית לעמוד לצד כל אזרח ואזרחית ולהעניק מענה מקצועי וחם גם בעתות הקשות ביותר. האתר זמין 24 שעות ביממה ומתעדכן באופן רציף, כך שכל אחד ואחת יוכלו למצוא בו את המענה הנדרש.

(צילומים: שאטרסטוק)

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום