הממשלה אישרה: סל הבריאות יגדל

(0)
לדרג

מ"מ ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הודיע בפתח ישיבת הממשלה כי סל שירותי הבריאות יורחב ביותר מ-310 מיליון שקלים. אולמרט אמר בפתיחת ישיבת הממשלה: "נושא התרופות הוא לא עניין קואליציוני. מדובר בחיי אדם". הוא הוסיף, כי הנחה את אנשי האוצר למצוא דרך להגדיל את סל הבריאות, "באופן שיאפשר לעמוד בכל הצרכים המיוחדים של האוכלוסייה, שנזקקת לתרופות שטרם נרשמו בישראל, אבל הן חיוניות להצלת חיי אדם".

קודם להחלטה זו נוצרה מחלוקת בין משרדי האוצר והבריאות על היקפו של התקציב שיובא לממשלה. משרד האוצר ביקש שהממשלה תסתפק באישור תקצוב של 200 מיליון שקל; שר הבריאות יעקב אדרי דרש לאשר תקצוב של 25 תרופות, המיועדות לכ-74 אלף חולים, בעלות של 476 מיליון שקל, כפי שהמליצה ועדת סל שירותי הבריאות הפועלת במשרדו.

ד"ר יורם בלשר, יו"ר ההסתדרות הרפואית, מתח ביקורת קשה על החלטת הממשלה ואמר כי אין מדובר בהישג, אלא בתרגיל חשבוני פשוט של האוצר שהוא למעשה - ישראבלוף.

לדבריו, 200 מיליוני השקלים שהובטחו על ידי האוצר יתחלקו על שבעת החודשים שנותרו עד סוף השנה, ו-110 מיליון השקלים הנותרים יועברו לתקציב השנה הבאה, כך שלמעשה אין כאן כל תוספת אמיתית, אלא אם כן יתברר ש-310 מיליון ש' ייכנסו לבסיס התקציב.

הוא הוסיף כי זו הפעם הראשונה שהממשלה אינה מקבלת את המלצות ועדת הסל במלואן לעדכן את הסל ב-466 מליוני שקל, וכי אגף התקציבים באוצר יכול לחגוג את נצחונו על החולים.

ד"ר בלשר ביקר את החלטת הממשלה להכניס את ההרצפטין רק לאחר רישומה, וזאת בניגוד מוחלט להמלצת ועדת הסל, וזאת נוכח חשיבותה של ההרצפטין שיעילותה בטיפול בסרטן השד הוכחה מעבר לכל ספק.

תגובתה של האגודה למלחמה בסרטן היתה מתונה יותר. "אנו מודים לממשלת ישראל על המאמץ, אולם ציפינו כי יאושר סל הכולל את כל התרופות החדשות שהוכחו כיעילות והומלצו על ידי ועדת הסל המקצועית", נאמר בהודעת האגודה. "מן הראוי שראש הממשלה יבדוק עוד היום, מחדש, את סדר העדיפויות התקציבי, מפני ששום נימוק לא יוכל להיות חזק יותר מהאפשרות להציל כמה שיותר חיים.

"היום חיים בישראל כ-120,000 חולי סרטן הנמצאים בטיפול או במעקב ומדי שנה נוספים כ-23,500 חולי סרטן חדשים. אלו חולים ששילמו כל חייהם מס בריאות ועתה הם זקוקים לטיפול הולם ומלא בעזרת סל התרופות. אולם בפועל ממומנות תרופות חיוניות על יד החולים עצמם בעזרת קיבוץ נדבות ומשכון בתים. זהו מצב בלתי הגיוני שבמדינה שבה קיים חוק בריאות ממלכתי, יאלצו חולים לצאת להפגנות ולגייס כספים לתרופות באופן עצמאי".

גם העמותה למאבק בכאב, המייצגת את כל חולי הכאב בארץ, הגיבה בצער רב על ההחלטה "קשת הלב של מ"מ ראש הממשלה" על צמצום נוסף של סל התרופות.

"עד לפני מספר חודשים לא הייתה אף תרופה ייחודית לאלפי הסובלים בישראל מכאב נוירופטי, ואפילו משככי הכאבים החזקים ביותר לא מועילים בדרך כלל לכאבים מסוג זה", אמרה מנדי לייטון, יו"ר העמותה למאבק בכאב. "כעת, משפותחו התרופות, מדינת ישראל מראה לנו, החולים, את הארץ המובטחת ומצמידה לה תג מחיר, שמרחיק אותנו מהאפשרות להחזיר לעצמנו חיים עם פחות כאבים. בכך שבחרה שלא להכניס את התרופות לכאבים נוירופטיים לסל התרופות, מדינת ישראל גזרה עלינו החולים שנה נוספת של ייסורים".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום