לא פולשני, ללא קרינה, ללא חומרים מסוכנים
מערכת הדמיית ריאות חדשנית פרי פיתוח חברת דיפ בריז קיבלה אישור שיווק באירופה Mark CE
חברת דיפ בריז הישראלית Deep Breeze Ltd המפתחת ומייצרת טכנולוגיית הדמיית ריאות מתקדמת, משיקה היום את מערכת VRIXP באירופה ומבשרת על קבלת אישור ה-CE מהרשות האירופאית המאשרת בטיחות ואפקטיביות של המערכת. החברה תתחיל לשווק את המוצר לרופאים במדינות האיחוד האירופי כבר ברבעון הרביעי של שנת 2005.
טכנולוגיית ה-VRI של החברה מבוססת על מדידת ויברציות בתדר נמוך, שנוצרות בריאות האדם באופן טבעי, כתגובה לזרימת האוויר בסימפונות וברקמת הריאות. עשרות חיישנים, המונחים בקלות על הגוף באמצעות שני מערכים משולבים, קולטים את הוויברציות הללו ומתרגמים אותן להדמיה של פעולת הריאה, שמוצגת כתמונה, ברורה ונעה על מסך המחשב (ומכאן השם VRI, או Vibration Response Imaging - הדמיית תגובת-ויברציה). לרופאים ולחולים ברחבי אירופה תהיה כעת גישה לאחת מהטכנולוגיות החדשניות ברפואה. הדמיית תגובת רטט מספקת לרופאים תמונה דינמית של הריאות, מספקת אינפורמציה מבנית ותפקודית לסיוע בהערכת מצב הריאות.
"מערכת הVRIXP מוסיפה מימד חדש ומהפכני לחולים מושתלי ריאות ולהערכת פעולות פולשניות בריאה", אמר פרופסור מרדכי קרמר מנהל המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין בפתח תקווה, "כעת נהיה מסוגלים להעריך את תפקוד הריאה בצורה יותר אפקטיבית ולא פולשנית".
"אנחנו מציגים טכנולוגיית הדמיה חדשה לגוף האדם ללא קרינה או שידור אנרגיה לגוף, בניגוד לצילום רנטגן, שאינה משדרת כל אנרגיה לגוף כמו MRI או אולטרסאונד. המערכת אותה פיתחנו אנו מציגיםמראה לראשונה תמונה דינאמית של הריאות בפעולה", אמר יגאל קושניר, רופא, מנכ"ל ומייסד של דיפ בריז, והוסיף כי "בימים אלה כבר משתמשים במערכת מרפאות נבחרות ברחבי אירופה, ארה"ב וישראל". מערכת ה-VRIXP תוצג לראשונה באירופה במפגש ה-European Respiratory Society, ושם יוצגו מחקרים מדעיים שבוצעו עם מכשיר ה- VRIXP.
פרופ' אבי לודומירסקי, יו"ר דירקטוריון דיפ בריז ושותף-מנהל בקרן הון הסיכון ויטלייף, אמר כי "שוק רפואת הריאות הכפיל את עצמו בשנת 2004 ומגמה זו צפויה להתרחש גם בשנים הקרובות. בארה"ב בלבד נערכים מדי שנה כ- 150 מיליון צילומי חזה בעלות משוערת של מיליארדי דולרים. דיפ בריז מביאה לשוק טכנולוגיה מהפכנית אשר עשויה לגרום לשינוי רדיקלי בהרגלי הטיפול הקיימים היום".
בואו לדבר על כך בפורום מכשור רפואי