4000 מקרים חדשים של נשאי HIV וחולי איידס

(0)
לדרג

ע"פ נוסחה שהוכנה בשיתוף עם ארגון הבריאות העולמי, האומדן של האנשים החיים עם הנגיף בישראל הוא כ - 4000.

משנת 1980 ועד סוף יוני שנת 2003 התגלו בישראל 3,802 מקרים חדשים של נשאי HIV וחולי איידס. 791 נפטרו או עזבו את ישראל במשך אותה תקופה. מכאן, שידוע לנו על 3,011 אנשים החיים עם HIV\ איידס בישראל, נכון לסוף יוני 2003.

אולם על פי הערכה נוספת, המביאה בחשבון מגמות אופייניות של גילוי המחלה בישראל, ובוצעה ע"פ נוסחה שהוכנה בשיתוף עם ארגון הבריאות העולמי, חיים בישראל עוד 1,000, ולפיכך האומדן של האנשים החיים עם הנגיף בישראל הוא כ - 4000.

בשלב זה ניתן להבחין במספר מגמות:

1. עליה מתונה, אך עקבית, במספר המקרים החדשים המתגלים בישראל מידי שנה.
2.עליה במספר מזריקי הסמים.
3. עליה בחלקן היחסי של הנשים ילידות הארצות האנדמיות למחלה (כגון: אפריקה) מבין סך-הכל האנשים החיים עם הנגיף.
4. עליה מתונה בקרב צעירים, גילאי עשרים עד שלושים.
5. ירידה בתמותה בקרב חולי איידס ונשאים.

המחלקה לשחפת ואיידס במשרד הבריאות עוסקת בעיבוד הנתונים וניטור המגמות, תוך התבססות על זיהוי צרכים מהאוכלוסיות הרלבנטיות הביאו את המחלקה ליזום פעילויות ייחודיות להסברה ומניעה.

לאוכלוסייה כללית - פניה בעיקר לנשים ולצעירים בערוצי התקשרות השונים לעידוד השימוש בקונדום. השנה בחרנו להשתמש בסיסמא: "איידס- מספיק פעם אחת בלי" ושידור סרטון מוכר ומוצלח שהוכיח עצמו בשנים קודמות.
ערוצי מידע נוספים- הפצת עלון הסברה מחודש ותרגומו למספר שפות, שדרוג אתר האינטרנט של המחלקה ותמיכה בקו מידע טלפוני.

לקהילה הומוסקסואלית-תמיכה דרך ארגונים לא-ממשלתיים בהפצת מסרים ישירים לקהל היעד.

למהגרי עבודה- תרגום העלון לשפות שונות ותמיכה פעילה בקורס לסוכני בריאות בקרב קהילת המהגרים.

למזריקי סמים תוך ורידיים- פרויקט החלפת מחטים למזריקי סמים מתוך כוונה להוריד את כמות הנגיפים המועברים בדם תוך שימוש במחטים משותפות.

לילודים לאימהות החיות עם הנגיף- הגשת בקשה להכליל בסל הבריאות תרכובות מזון לילודים להזנת ילודים אלו, כדי להפחית את סיכויי העברת הנגיף בחלב האם. יוזמות נוספות כטיפול שיניים לילדים החיים עם הנגיף וטיפול בהשגחה ישירה למשפחות מורכבות עדיין בשלבי הכנה.

מעבר למניעה ראשונית, המחלקה לשחפת ואיידס מעורבת בשיפור הטיפול הרפואי לו זכאים האנשים החיים עם הנגיף, וכן, פעילויות ייחודיות לקירוב הנשאים לכלל האוכלוסייה תוך הורדת תיוגים המשויכים למחלה. דוגמא לכך היא תמיכה בפרוייקט ה"ידידים" המופעל באמצעות הוועד למלחמה באיידס.

המחלקה לשחפת ואיידס פועלת בשיתוף פעולה עם גורמים ממשלתיים והתנדבותיים (כמו הוועד למלחמה באידס) הן לפעילויות מניעה והסברה באוכלוסיה כולה והן לשיפור השירות הרפואי הניתן לנשאים ותמיכה בהם.

רובי שטיינברג, דובר משרד הבריאות.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום