קיים ציבור בארץ שאינו חבר באף קופ"ח.

(0)
לדרג

2500 הרופאים העצמאיים של מכבי שירותי בריאות נטלו יוזמה לראשונה ויוצאים בקמפיין תדמיתי - פרסומי מקיף שיעלה את רמת השירות והתקשורת בין הרופאים והמטופלים לרמה חדשה. וסקר חדש קובע כי למעלה ממחצית הציבור בישראל, אינם יודעים מה עליהם לעשות בכדי לעבור מקופת חולים אחת לאחרת. 4 אחוז מהאוכלוסייה מדווחים כי אינם חברים באף קופת חולים.

מאת: חנן זיסו - עורך האתר

אירגון הרופאים העצמאיים של "מכבי שירותי בריאות", הכולל 2500 רופאים, מוביל מהלך תדמיתי - שיווקי שמטרתו חיזוק הקשר עם המטופלים, שמירה על רמת השירות הרפואי וחיזוק מעמדם ומעמד הקופה.
הקמפיין, שהמסר המרכזי שלו הוא "רופא פרטי הרופא האישי שלך במכבי", הוא יוזמה פרטית של ארגון הרופאים העצמאיים במכבי ונעשה על ידי הרופאים כדי לחזק ולהעצים שירות שבבסיסו מוענק על ידם שנים - רפואה ציבורית ברמה של רפואה פרטית.

אומר פרופ' יצחק כץ, יו"ר ארגון הרופאים העצמאיים של מכבי: "על רקע המשבר ההולך וגובר במערכת הבריאות, בולטת מכבי בחוסנה הכלכלי ובעובדה שרופאיה אינם שובתים". לדבריו, "שיטת הרפואה הפרטית שמנהיגה מכבי מזה 60 שנה, מוכיחה את עצמה כיעילה גם מבחינה כלכלית: עלות הטיפול בכל מבוטח נמוכה מזו שבשיטות האחרות, ההוצאה על אדמיניסטרציה ותקורה נחסכת ובשל כך ניתן לשמור על רמת טיפול גבוהה, סל תרופות עשיר יחסית וסגל רופאים מעולה. כל זה, מיתרגם לבריאות המבוטחים".
עוד אומר פרופ' כץ: "השינויים שמבקשת קופ"ח הכללית להכניס לחלוקת התקציב, עלולים להנציח את המצב המתמשך במערכת הבריאות לפיו, קופות יעילות נענשות ומקבלות פחות הקצבה מהמדינה" . לדבריו, מערכת המבוססת על שירותים הניתנים על ידי רופאים פרטיים חוסכת בסופו של דבר בעלויות למערכת הבריאות.

"הרופאים העצמאיים , ייסדו את "מכבי" לפני 60 שנה, ומאז ומתמיד היוו לב לבה של הקופה ומרכיב מרכזי בהצלחתה" אומר כץ שמדגיש: "היום אנחנו צועדים צעד נוסף קדימה ומובילים תוכנית כוללת להעצמת הערכים העומדים בבסיס תפיסת השירות הייחודית של מכבי ,שבמשך שנים היוותה מודל חיקוי וקנאה למבוטחים בקופות אחרות. הקמפיין יחשוף את המותג בפני המבוטחים ויטמיע את ערכיו גם בקרב הרופאים".

השבוע יעלה לאוויר אתר האינטרנט החדש של ארגון הרופאים העצמאיים במכבי www.mdoctor.co.il שהוא אתר רופאים ראשון מסוגו שמאפשר גישה ישירה לרופאים, הזמנת תורים, קבלת מידע על בדיקות ותחומי רופאה שונים ועוד.
בארגון הרופאים בטוחים שהאתר החדש יסייע לשפר עוד יותר את הקשר האישי בין הרופאים למטופלים ויאפשר גם לרופאים ליזום השארת הודעות למטופלים בנוגע לבדיקות(במסגרת מגבלות של אבטחת מידע), המלצה ליטול חיסונים שונים או כשהם יוצאים לחופשה.

סקר חדש מגלה: למעלה ממחצית הציבור בישראל, אינם יודעים מה עליהם לעשות בכדי לעבור מקופת חולים אחת לאחרת 4% מהאוכלוסייה מדווחים: איני חבר באף קופת חולים.

53% מציבור המבוטחים, אינם יודעים מה עליהם לעשות בכדי לעבור מקופת חולים אחת לאחרת ורק 10% מהציבור יודע כי את המעבר ניתן לבצע בכל סניף דואר, כך עולה מסקר שבוצע על ידי מכון הסקרים "שילוב" ובדק את תפיסת המבוטחים לגבי את הקופות, תהליך המעבר ואת נכונותם לעבור מקופה לקופה. עוד עלה מהסקר כי רק שיעור זניח מהציבור כ- 3% , מודע לעובדה שהמעבר מקופת חולים אחת לאחרת כרוך בתשלום סמלי של פחות מ - 15

הסקר בחן גם את שביעות רצון המבוטחים ומצא כי רמת שביעות הרצון של המבוטחים ב"מכבי" היא הגבוהה ביותר לעומת שביעות הרצון של חברי הקופות האחרות מקופות החולים שלהם ושחלק ניכר מהם מסכים עם המשפט: "רופאי מכבי הם כמו רופאים פרטיים".על פי הסקר, 49% ממבוטחי "מכבי שירותי בריאות" סבורים כי הרופאים במכבי הם כמו רופאים פרטיים, וזאת בנוסף
ל - 9-18% ממבוטחי הקופות האחרות שגם הם סבורים שרופאי מכבי הם כמו רופאים פרטיים.

על השאלה, על איזו קופה היית ממליץ לבני משפחתך או חבריך במידה והיו שואלים אותך לאיזו קופה כדאי לעבור, ענו 73% ממבוטחי "מכבי" כי ימליצו על "מכבי", לעומת 69% ממבוטחי "מאוחדת" הממליצים על הקופה שלהם, 43% ממבוטחי "לאומית" ימליצו על "לאומית" ורק 37% ממבוטחי "כללית" שימליצו על "כללית".

מהסקר גם עולה כי 21% ממבוטחי "כללית" הביעו רצון לעבור ל"מכבי שירותי בריאות" לעומת 17% מ"המאוחדת" ו 28% מ"לאומית". נתון נוסף שעולה מהסקר קובע כי 4% מהציבור בישראל ( שהם כ 240 אלף איש) מדווחים שהם אינם מבוטחים באף אחת מבין קופת החולים, נתון מפתיע לאור העובדה שכל אזרחי המדינה מבוטחים, מאז נכנס לתוקפו חוק בריאות חובה.

הסקר בוצע בסוף השבוע שעבר ע"י מכון הסקרים "שילוב" בקרב כלל האוכלוסייה הבוגרת, גברים ונשים בני 18+ במדגם ארצי, אקראי ומייצג לרגל השקתו של קמפיין הפרסום "רופא פרטי-הרופא האישי שלך במכבי".

פרופ' יצחק כץ, יו"ר הארגון : במהלך השנים האחרונות ישנה מגמה של הפחתת ההקצבה הממשלתית לצרכים רפואיים של הציבור.

פרופ' יצחק כץ, יו"ר הארגון מסר כי במהלך השנים האחרונות ישנה מגמה של הפחתת ההקצבה הממשלתית לצרכים רפואיים של הציבור. ישנו פער הולך וגדל בין הצרכים של הציבור לשירותים בריאותיים לבין היכולת ההולכת ומצטמצמת של שירותי בריאות הציבור לספק צרכים אלו. פתרון אפשרי לבעיה יכול להיות הפרטה

לראשונה יוצאים רופאים של קופה ציבורית (2500 רופאים) במהלך שיווקי ומתגייסים למאמץ הכולל של הקופה.
המשמעות - הרופאים במכבי הם נותני הטון ויש לזה השלכות על איכות הטיפול והשירות
אנו מעבירים את כובד המשקל מהקופה לרופאים
(רופאים עצמאיים אינם שובתים כשיש שביתה, רופאים עצמאיים מעונינים במטופלים נוספים ולשמר מטופלים קיימים ופועלים להשגת מטרות אלה, סל התרופות במכבי רחב יותר )
אנו ניזום מהלכים שיחייבו רופאים לנקוט ביוזמה למען המטופלים וחיזוק הקשר עמם.מטופלים יוזמנו להיבדק גם כאשר הם בריאים. ניזום תמיכה נפשית ומקצועית במטופל למשל לפני ניתוח / לאחר ניתוח במקרה של סיבוך ובמהלך תקופת ההתאוששות.

מדוע החלטנו לצאת בקמפיין?

פרופ' כץ: על רקע המשבר ההולך ומתמשך במערכת הבריאות, דבר המאיים על מעמד הרפואה ומעמד המטופלים בישראל, החלטנו לצאת ביוזמה לחיזוק מעמד הרופא הפרטי דבר שישפיע גם על רמת השירות המוענקת לציבור.

מערכת בריאותית המבוססת על רופאים פרטיים (רופאים עצמאיים), חוסכת עלויות למערכת הבריאות

מדוע זה חשוב?

קבוצות מיקוד וסקרים שערכנו חיזקו את החשיבות והמשמעות של "רופא פרטי" לציבור דווקא בימים אלה.
רופא פרטי הוא אוטונומי(בניגוד לשכירים), רפואה פרטית מוזילה את עלויות הטיפול בחולה משום שיש פחות תקורה ופחות עלויות לאדמיניסטרציה מה שמוזיל את עלויות הטיפול בחולה.

המודל הזה למעשה עובד במכבי כבר למעלה מ 60 שנה אך עתה אנו רוצים להעצים ולחזק אותו תוך הטמעת הערכים והמשמעויות הפרקטיות שלו הן בקרב הרופאים עצמם והן בקרב המטופלים (ציפיות המבוטחים יעודדו רופאים לחזק עמם את הקשר ולהעניק להם טיפול אופטימלי ומשופר עוד יותר. הדבר נוגע בעיקר לחולים כרוניים ולאוכלוסייה המבוגרת והקשישה שהיא הנפגעת העיקרית מהצמצום בסל השירותים וההשלכות של מערכת הבריאות בישראל.

מטרת התהליך היא חיזוק מעמד הרופא והמטופל על מנת להתמודד בהצלחה עם התמורות הכלכליות המהוות איום ממשי על רמת שירותי הבריאות בישראל.
נושא הקפיטציה ניסיונן של קופות אחרות לשנות את הקפיטציה: בימים אלה עומד בג"צ בנוגע לקפיטציה.
ישנו ניסיון לשנות את הקפיטציה, שינוי זה עלול להחמיר את המצב וידרדר את מצבן של הקופות היעילות ואת רמת שירותי הבריאות בישראל.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום