קוטלי חרקים ופרקינסון

(0)
לדרג

חשיפה לסוגים מסוימים של קוטלי חרקים עלולה לגרום למפולת של אירועים כימיים במוח, שיכולים להוביל לפרקינסון, כך מצאו חוקרים.
צוות מהמכון הפוליטכני בווירג'יניה חקר רמות של כימיקלים מכריעים במוחם של עכברים שנחשפו לרמות שונות של קוטל החרקים פרמטרין. הם מצאו שקוטל החרקים גורם להפחתה ברמות של דופאמין.
הסימפטומים של פרקינסון, כמו קשיות בשרירים ורעד קבוע נקשרו לאבדן היכולת לייצר דופאמין במוח.
החוקרים גם מצאו שחשיפה לפרמטרין נקשרה לייצור מוגבר של חלבון שנקרא אלפא-סינוקלאין.
החלבון הזה הוא רכיב עיקרי בגופיפים המכונים גופיפי לואי, המצויים במוחם של חולי פרקינסון.
חשיפה לרמות נמוכות של קוטל חרקים כנראה מביאה לתוצאות מיידיות יותר מאשר חשיפה למינונים גבוהים.
ואולם החוקרים סבורים שהדבר נובע משום שמינונים גבוהים משתלטים על המערכות העדינות במוח, ולכן לוקח יותר זמן להתמודד ולהגיב בהתאמה.

פעולת ה DDT
החוקר ד"ר ג'פרי בלומקוויסט אומר שכמות זעירה, פחות מאחד חלקי אלף הכמות שנדרשת להרוג עכבר, היתה מספיקה כדי להשפיע על המוח. ואולם, הוא אומר שבעוד שעכברים שנחשפו לפרמטרין הראו את הסימפטומים של פרקינסון, הם לא פיתחו את המחלה עצמה. החוקרים מתעתדים לבדוק את ההשפעות של חשיפה לטווח הארוך לפרמטרין, וחשיפה לחומרים נפוצים אחרים, כמו כלורפיריפוס. פרמטרין משמש לטיפול בבגדים על מנת לדחות ולקטול קרציות ויתושים. הוא פועל בדומה ל- DDT על ידי גירוי חזק במערכת העצבים של החרקים.
הכימיקל רעיל ברמות גבוהות, ומסווג כקרצינוגן אפשרי על ידי הרשות האמריקאית לאיכות הסביבה.
דוברת המחלקה למזון סביבתי ואזורי הכפר בבריטניה אומרת שהשימוש בפרמטרין היה אמור להיפסק בעקבות הבדיקות הנמשכות של האיחוד האירופי.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום