כינוס מכון מילקן - תזונה נכונה זה טוב לכלכלה

(0)
לדרג

The Milken Institure 5th Annual Global Conference, April 22-24, 2002, LA, CA

מאת: The Milken Institure 5th Annual Global Conference, April 22-24, 2002, LA, CA

בדיון "תזונה" בכינוס השתתפו חברי אקדמיה ודמויות בכירות בחקר הבריאות:
ברוס אדמס: פרופסור לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית באוניברסיטת קליפורניה וברקלי, מדען ראשי בבית החולים לילדים באוקלנד.
קתרין קריץ': המנהלת הכללית של חברת מיאה-ויטה בניו יורק.
דיוויד הבר, ראש הצוות לתזונה אנושית באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס.
דין אורניש: מייסד ונשיא המכון לרפואה מונעת באוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו.
ארווין סיימון: מייסד, מנהל ונשיא קבוצת היין סלסטיאל (בניו יורק).
את הדיון ניהל מייקל מילקן, יושב ראש מכון מילקן

סיכום הדיון
אתם רוצים להפחית את עלויות הבריאות? המסר ממדענים ומנהלי התעשייה ברור: תזונה טובה יותר, פעילות גופנית קבועה והפחתת המתח יכולים להוריד את עלויות הבריאות ב 70%, מה שעשוי להביא לחיסכון בקנה מידה לאומי בכלכלת ארצות הברית. כשניצב לפניהן חיסכון אפשרי של 150 מליארד דולר ב 2002, החברות לוקחות חלק בקידום סגנון חיים בריא יותר בקרב העובדים.
עודף משקל, התוקף 47 מליון אמריקאים קשור ליותר מ 40 מחלות, והוא כמעט תמיד מקדם של סוכרת הנובעת באופן ישיר מתזונה לקויה וממחסור בפעילות גופנית. עלויות עודף המשקל מדהימות. חברות בארצות הברית הוציאו 5 מליארד דולר ב 2001, וצפוי שהמספרים יעלו.
אורח חיים בריא יותר לא רק מסייע למנוע את התפתחות המחלה, אלא גם הוכח כיעיל בהפיכת ההשפעות של סרטן, מחלות לב, סוכרת ועודף משקל. ד"ר דין אורניש, מייסד ונשיא המכון לחקר הרפואה באוניברסיטת קליפורניה סיכם כמה מחקרים בנושא. "הבחירות שאני עושים בכל יום מסייעות לנו למנוע ולהפוך סרטן ומחלות לב" הוא טוען. סרטן ומחלות לב ביחד היו גורם המוות ב 47% מכלל מקרי המוות בארצות הברית בשנת 2000.
על מנת להפחית את עלויות הבריאות המנופחות, שינויים יסודיים אמורים להתרחש. האתגר בעתיד יהיה כיצד לשכנע את האנשים לאמץ אורח חיים בריא. המשתתפים בדיון הציעו גישה קלה יותר למידע, מזון טבעי ואורגני בהישג יד, ותמריצים לצרכנים וליצרנים.
"תאגידים דורשים מספקי הבריאות שלהם לספק מידע שיסייע לאנשים להשתנות" אומרת קתרין קריץ', מנהלת חברת מיאה-ויטה, המספקת תכניות כושר. חברות הופכות יותר ויותר מודעות לתפקיד שדיאטה ופעילות גופנית ממלאות במנעה ובטיפול במחלות הנפוצות, ומתחילות להציע תמריצים ואפשרויות למידה לעובדים. לאחר שקיבלו את המידע, הצרכנים צריכים לקבל גישה נוחה יותר למזונות טבעיים ואורגניים. עיצוב מחודש של אספקת המזון מייצגת נתח משמעותי עבור תעשיית המזון.
כפי שציין ארווין סיימון, עד לפני כמה שנים "לא היו כמעט חברות מזון שייצרו את המזון של המאה ה 21". היום, הביקוש מהצרכנים מביא לגידול באגף המזון האורגני, ובעלי החנויות מציעים מגוון הולך וגדל של מוצרים עבור הצרכנים המודעים לבריאותם.
מבחינת הספקים, מייקל מילקן, שניהל את הדיון, הדגיש "התמריץ הקיים הוא משפטי". לא ניתן להתעלם מכך שתעשיית המזון עלולה לעמוד בפני משפטים כמו שקרה לתעשיית הסיגריות בעשורים האחרונים. האיום לגבי תביעה עתידית מהווה את התמריץ היחיד והמשמעותי ביותר עבור תעשיית המזון על מנת להסיט את מרכז תשומת הלב ממזונות "עשירים באנרגיה" למזונות בריאים יותר, "עשירים בחומרים תזונתיים".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום