הריון משכפול אנושי מעורר גלים

(0)
לדרג

אישה הלוקחת חלק בתכנית השכפול השנויה במחלוקת נמצאת בשבוע השמיני להריונה, כך טוען סברינו אנטינורי, אחד משני המומחים לפוריות השנויים ביותר במחלוקת.
"אישה אחת מבין אלפי הזוגות הלא פוריים בתכנית נמצאת בשבוע השמיני להריונה" אומר אנטינורי בפגישה באמירויות המאוחדות. אם דיווח זה נכון, מדובר בהריון האנושי המשוכפל הראשון.
עמיתו של אנטינורי, פאנוס זאבוס מהמרכז לאנדרולוגיה בלקסינגטון, קנטקי, כבר הצהיר בעבר שיש זוג המתכנן לשכפל תינוק עד סוף שנת 2001. משרדיהם של זאבוס ואנטינורי ברומא מסרבים לאשר או להכחיש את הידיעה.
אנטינורי סירב לחשוף את מוצאה של האישה או מיקומה בוועידה, כך עולה מהעיתון "חדשות המפרץ". כ 5000 זוגות מעורבים היום בתכנית, הוא אומר.
אם יאושר, ההריון יחולל מהפיכה. מדינות רבות אוסרות על שכפול למטרת רבייה, ומרבית המדענים הבולטים מזהירים מפני הסכנה בליקויים חמורים בלידה, כמו גם סיכויים גבוהים להפלה. הטכנולוגיה הבעייתית מקבלת משנה תוקף משיקולים אידאולוגיים.
איצ'רד גרדנר, מומחה בהתפחות העובר האנושי אומר כי הריון שכזה הוא "חסר אחריות לחלוטין בהתחשב במצב הידע היום, גם אם נתעלם מההיבט האתי".

סריקת עוברים
אנטינורי טוען שהוא יכול לסרוק את העוברים על מנת להפחית את הסכנה באי סדרים, אבל גרדנר אומר "אין דרך לעשות זאת, אפשר רק לזהות שינויים ברורים בכרומוזומים או במספר הכרומוזומים". יכולים להיות פגמים בגנים בודדים, הוא מוסיף, ובעיות בהטבעה, כשאלה מתייחסות לא רק לעיוות במראה, אלא גם לסרטן.
רודולף יאנסיך, מומחה לשכפול ב MIT אומר "אני המום מהעובדה שהאנשים האלה מנסים לייצר בני אדם משוכפלים. זה לא מוסרי ומדיף צחנה, ומתעלם מההוכחות המדעיות החותכות העולות משבעה זנים של יונקים ששוכפלו עד כה.
"כל ההוכחות מצביעות על כך שהמשוכפלים מתים מהר, בעלי המזל שבהם, ושהשורדים הבודדים סובלים מאי סדרים קשים שניתן להבחין בהם רק בשלבים מאוחרים יותר" הוא אומר. "אנטינורי משתמש בבני אדם כבשפני ניסיונות על מנת לקדם את סדר היום הבעייתי שלו. מישהו חייב לעצור אותו".
דונלד ברוס מפרוייקט המדע והטכנולוגיה בסקטלנד אומר "אנטינורי עורך ניסויים בבני אדם, ומשחק בנקודות הרגישות שלהם. גישתו לניסויים בשכפול בעלי חיים והסיכונים הכרוכים בכך מציבים אותו מעבר לקבוצת המדענים האחראים".
ברוס אומר כי שכפול אנושי בלתי קביל מבחינה מוסרית בשום מצב, שכן אנשים זכאים לכך שלא ייכפה עליהם DNA של אדם אחר.

לידה בלתי נמנעת
ריצ'רד ניקולסון, עורך הירחון "אתיקה רפואית" הבריטי אומר כי הדיווח על ההריון מחזק את הצורך התחיקה בינלאומית לאיסור שכפול רבייתי. למרות שהתהליך אסור בחלק מהמדינות, כמו בבריטניה, הוא עדין חוקי במדינות רבות, בהן ארצות הברית שבה הסנאט נמצא בדיונים לגבי חוקים על שכפולים.
ואולם, הוא מוסיף "כל זמן שיש אנשים כמו אנטינורי בסביבה, כנראה שלא ניתן למנוע לידה משוכפלת של בני אדם. אבל השכפול ינהל חיים קצרים מאוד ועצובים מאוד" הוא אומר.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום