דיאטה ים-תיכונית מפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות לב
מחקר משותף של חוקרים מהאוניברסיטה העברית ושל חוקרים מהודו מגלה כי שיפור התזונה בעלות נמוכה מדולר ליום ואימוץ דיאטה ים-תיכונית עשירה בחומצה אלפא-לינולאית עשוי למנוע התקפי לב
מאת: חנן זיסו- עורך האתר
מחקר חדש של חוקרים מביה"ס לרפואה באוניברסיטה העברית ושל חוקרים מהודו שתוצאותיו פורסמו לפני מספר ימים במגזין הבריטי החשוב The Lancet, מראה כי אימוץ דיאטה ים-תיכונית עשירה בחומצה אלפא-לינולאית יכול להקטין את כמות האנשים החולים במחלות לב בקרב אוכלוסייה אסיאתית.
מחלות לב מהוות בעיה בריאותית מרכזית בקרב האוכלוסייה הדרום אסייתית. ההסברים למקור המחלה אינם גורמי הסיכון הקונבנציונליים למחלות אלו כפי שהם קיימים במערב כמו: לחץ דם גבוה, רמת כולסטרול גבוהה.
אגוזים, שמן סויה ושמן חרדל העשירים בחומצה לינולאית נחשבים על ידי גורמים רפואיים מוסמכים כמועילים במניעת מחלות לב.
כדי להדגים זאת ביצעו פרופ' ר.ב. סינג ממוראדאבאד, הודו, פרופ' אליוט בארי, ראש המחלקה לתזונה ומטבוליזם בביה"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית, ד"ר גל דובנוב וד"ר אורלי מנור מביה"ס לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית וצוותיהם בישראל ובהודו ניסוי בן שנתיים על מדגם מקרי בן 1000 חולים בעלי היסטוריה של בעיות בריאותיות הקשורות למחלות לב.
ל - 500 נבדקים ניתנה דיאטה מיוחדת המשלבת תזונה הודית וים-תיכונית, הכוללת פרות, ירקות, דגנים ובוטנים העשירים בחומצה אלפא-לינולאית. ל- 500 הנבדקים הנוספים אשר שמשו כקבוצת ביקורת, נתנה דיאטה הודית טיפוסית (צמחונית בעיקר). בנוסף עשו שתי הקבוצות פעילות גופנית ותרגילי יוגה.
הרמה הממוצעת של חומצה אלפא-לינולאית הוכפלה אצל נבדקים שקיבלו את הדיאטה המועשרת. לאחר שנתיים נמצא כי בקרב קבוצה זו ירדו בכ ; 50% אירועי הלב שלא הסתיימו במוות בהשוואה לקבוצת הביקורת. אותה ירידה חלה גם בשיעור אירועי הלב הקטלניים.
לדברי פרופ' בארי, "עידוד אנשים לצרוך פירות, ירקות, בוטנים ודגנים ובמיוחד מוצרים עשירים בחומצה אלפא-לינולאית, יעיל גם מבחינה כלכלית - עלות השיפור במצבו הבריאותי של הלב, כפי שהודגם במחקר בהודו, עמד על פחות מדולר אחד ליום לאדם, זול יותר מהשגת תוצאות דומות על ידי תרופות".
רוצה להתחיל להרזות? לחץ/י על דיאטה אונליין.