ריחן הולך לפניהן

(0)
לדרג

נשים בגיל הפריון טובות בהרבה בזיהוי ריחות בהשוואה לגברים

מאת: נשים בגיל הפריון טובות בהרבה בזיהוי ריחות בהשוואה לגברים

היכולת הגבוהה יותר של נשים לזהות ריחות עשויה להיות קשורה להורמון אסטרוגן. מחקר בארצות הברית הראה שנשים בגיל הפריון טובות בהרבה בזיהוי ריחות בהשוואה לגברים לאחר חשיפה חוזרת למקור הריח.
החוקרים מצאו שהנסייניות אצלן נבחנה הרגישות לריחות מספר רב של פעמים הצליחו לזהות את היסודות של ריח שקד-דובדבן בחומר בנזאלדהייד וגם ריחות נוספים בריכוזים נמוכים.
הנסיינים שהשתתפו בניסיונות לא הצליחו לשפר את יכולתם לזהות ריחות לאחר ניסיון.
החוקרים טוענים שתוצאות המחקר מראות שהורמונים נשיים משפיעים על הרגישות לריחות העולה עם החשיפה למקור הריח. מומחים אומרים שבמחקרים רבים הוכח שנשים גוברות על גברים ברגישות לריחות.
טים ג'יקובס, פרופסור לפיזיולוגיה באוניברסיטת קדיף אומר "מספר מחקרים הראו שבזמן הביוץ יש עלייה של אסטרוגן ואיתה עלייה ברגישות. מבנה האף זהה אצל גברים ואצל נשים, ואין קולטנים בתוך האף. מחקרים גם הראו שהריחות מפעילים אזורים גדולים יותר במוח אצל נשים לעומת גברים."
הפסיכולוג ניל מרטין אומר שממצאי המחקר מעניינים. "יש שפע של אינפורמציה מדעית על עליונות האישה בזיהוי ואבחון ריחות גם בריכוזים נמוכים. מחקר שנערך לאחרונה מראה שלמרות שההבדלים ברגישות לריחות לא מצויים בגיל העמידה ולאחריו, האישיות והזיכרון הסמנטי מהווים מדד לזיהוי ריחות גם כאשר מין, גיל והשכלה נלקחים בחשבון."
הניסויים נערכו בתחילה על שישה נסיינים ונסייניות. המשתתפים לקחו חלק בניסוי נוסף שכלל שישה משתתפים חדשים. בניסוי השני השתמשו שוב בבנזאלדהייד ובחומר נוסף, איזומיל אצטט, שמריח כמו בננות.
הרגישות לבנזאלדהייד עלתה בצורה משמעותית אצל הנשים שכבר עברו את הניסוי כמו אצל הנשים שהשתתפו לראשונה, אך לא נראתה עלייה אצל הגברים. הניסוי לא חזר עם האיזומיל אצטט.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום